2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bildigim kadariyle catlaklara mucizevi bir formul yok sadece hafifletiyorlar catlak olmamaya bakmak lazim sanirim

iyi yapmissin canim ates olabilir diye asidan hemen once ilac verenler var halbuki simdiki asilar
oyle eskisi gibi ates yapmazmis iki oglumda da sukur asilardan sonra hic ates olmadi

toplanıp bize gelin kızlar kayınvalideye gelme bahanesi ileayy ne güzelolur yaaa çok mutlu olurum

kızlar sizin bebişler uzanıp birşeyleri alıyorlar mı ellerine? mesala uzattığınız bir oyuncağı veya pusetine astığınız bir uyancağı alıyor mu? okuduğuma göre bu ay ellerini bu şekilde kullanması gerekiyormuş. hatta bir elinden diğerine de geçirebilirlermiş. ama benim kız ellerini pek öyle kullanmıyor. arada bir ellerine bakıyor, hafif hafif parmaklarını oynatıyor, bir de eline tutuşturduğum oyuncağı tutuyor ve kontrolsüz bir şekilde sallıyor. neler yapıyorsunuz siz ellerini kullanmayı farketmesi için?

bnmkinin de öyle bi çabası yok cnm genelde o ellerini yumruk yapıp yeme çebası içinde olduğu için:)
bende eline bişeyler vermeye çalışıyorum ama öyle bilinçli bir şekilde tutamıyo

bnmkinin de öyle bi çabası yok cnm genelde o ellerini yumruk yapıp yeme çebası içinde olduğu için:)
bende eline bişeyler vermeye çalışıyorum ama öyle bilinçli bir şekilde tutamıyo

aynı yazıyı bende okudum ama benim tontişte oyuncakları tutamıyor. bence biraz daha zaman gerekiyor. birde emzirirken tişörtüme yapısıyor o kadar:)))

benimkide bilinçli tutamıyor oyuncaklarını ama kendi kıyafetlerini ve battaniyesini tutup çekiyor... bide elleriyle gözlerini oğuşturuyor burnuna filan dokunuyor

battaniyesini yüzüne örtmekte ve gözlerini deli gibi ovuşturmakta üstüne yok ama oğlumun:))
bnmkide emerken elini göğsümün üstüne koyuyo çok datlı oluyyo o zmn:)

battaniyesini yüzüne örtmekte ve gözlerini deli gibi ovuşturmakta üstüne yok ama oğlumun:))
bnmkide emerken elini göğsümün üstüne koyuyo çok datlı oluyyo o zmn:)

benimkide iki eliyle sıkıca tutuyor mememi, yada elleriyle yakama yapışıyor çok tatlı oluyor o hali evet babasıda 'kızım sıkı tut, meme kaçabilir' diye dalga geçiyor

aynen eller göğüslere gidince çok tatşı oluyorlar emerken ben kokruyorum battaniyeyi yüzüne çekiyor korkuyorum ellerinin altına koyuyorum battaniyeyi ama oyuuncak felan tuttuğu yok saçımı iyi tutuyor ama

Canım cıngırağı ile eline dokunuyorum fark etsin diye ama umrunda değil kuzunun. Ama bugün eğilip ayaklarına bakmaya başladı dikkatli dikkatli. Ellerinden tutunca da doğrulmaya çalışıyor. Bir iki gün içinde değişiverıyorlar ya, her an elini de fark edebilir, hayatları hergün daha bir farklı

selam kızlar sadece son sayfayı okudum şimdilik.eller konuşuluyo.benim minik kuzu da saç,meme,tişört tutma konusunda mengene gibi maşallah.ben ona kendim çıngırak yaptımkumaştan,tutacağı yeri de ince uzun yaptım çubuk şeklinde.kavraması rahat olsun diye..onu da güzel tutuyor oynuyor ama çabuk bırakıyor.birde bu aralar ellerini incelemeye başladı.gözünün dibine sokup çevire çevire inceliyo sonra yakın bakmaktan şaşı oluyo kuzum

benimkide bugun ilk defa bir oyuncagini tuttu. oyuncagin bacagini eline aldi baya bi salladi ama sanirim bilmeden tuttu evet yaaa surekli gozlerini ogusturuyor.. sinirlenince iki eliyle yapisiyor tisortume. tanidigim bir cocuk doktoru artik kompostu suyundan biraz verebilirsin dedi..

canım erken değil mi komposto vs için, biz 4. ayımıza girdik valla lafını bile etmiyor ettirmiyor doktorlarımız

canım erken değil mi komposto vs için, biz 4. ayımıza girdik valla lafını bile etmiyor ettirmiyor doktorlarımız
aslında banada erken gibi geliyor ama içirebilirsin dedi. sadece erik ,armut ,kayısı kompostusu.. ben önümüzdeki günlerde yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum

aslında banada erken gibi geliyor ama içirebilirsin dedi. sadece erik ,armut ,kayısı kompostusu.. ben önümüzdeki günlerde yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum

Bence de çok erken,ama bir tanıdığımın bebeği prematüreymiş,bakıcısı 2-3 aylıkken herşeyin suyundan veriyomuş,şimdi dalyan gibi bir genç olmuş.Bizim doktorumuz da su bile verme dedi.Ama sanırım 1 ay sonra su veririm artık.Çünkü bu su meselesi biraz muallak.Eskiden de bebeklere su verin derlermiş.Büyük bir çelişk değil mi?

Bebek bezi konusunda cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum,önerilerinizi dikkate alıcam.Bizim kızımızda da prima iz yapıyor.Ben bir ara molfix aldım,1paket kullandım,bacakarında iz yapmadı ama bana primadan sonra hiç kaliteli gibi gelmedi,sanki sert bir dokusu varmış da kızım rahat edemiyormuş gibi hissettim.Huggies alıp deniycem bi de ,bakalım kaka tepemize çıkmaz artık inş.

Bir soru daha sorup yatmaya çalışıcam,bebeğim müsade ederse,Kızım sürekli kucakta gezmek istiyor,kollarım ve belim ağrıyo artık,kanguru işime yarar mı,Kanguru kullananlar memnun mu?Yurt dışında yasaklandı diye birşey duydum,o yüzden korkuyorum da.Fikirlerinizi yarın okurum.İyi geceler güzel anneler...

ben başlama derim ama sen bilirsin
eskilerin çeliştiği o kadar çok şey var ki, sıvı alımı çocuğun elekrolit dengesini bozabilir, daha önce de söylemiştim eskiler neler yetiştirdi ama bebek ölümleri de o kadar yüksekti ki, ishal çocuğa su vermiyorlardı da babam kurtardı çocuğu o da doktor diye sözünü dinlediler yoksa hala vermiyorlardı sen eskilere fzla bakma bence, ilk gelen sütü kolostrumu pis diye attırıyorlarmış bazı eskiler duyunca şok olmuştum bence kafanıza göre birşeylere başlamayın derim, sütün yüze 90 ı zatern su bi daha niye verelim ki

yasak falan değil canım, en kalitelilerini de onlar üretiyor, duruş pozisyonu da sağlıklı ama çok uzun süre kullanılmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…