2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar, yapılan bilimslel çalışmalar tatlı yiyrceklerin süt yapımında etkisi olmadığını göstermiş, ancak doktorlarımız sütü arttırdığı ispatlanmış ve kongrelerde de uluslararası olarak kabul görmüş olan süt arttırıcıların ısırgan ve lohusa şerbeti ve çemen otu olduğunu söyledi. Hatta bana tatlıyı azaltmamı, komposto falan az içmemi söylediler, çünkü kan şekerini hızla yükselttiği için asıl almam gereken besinleri boşlamama sebep olacağını söylediler. İştahım kapanmıştı onları bol tüketirken. mALTANA İÇİN ise sütü arttırdığını ama kalitesini azalttığını okumuştum kadınlar kulübünde bi topikte doktor pek önermedi demiş.

yaz cnm markayı bnm eşim marketten maltana diye bişiy almıştı ama o resmen gazoz gibiydi asitliydi tadıda güzeldi sanırım bahsettiğiniz bu değil

Maltana Ülkerin markası ama çok şekerli, tadı ondan güzel. Ben Fayrouz alıyorum, daha fazla malt tadı geliyor bana, ama gazoz gibiliğini dersen o da öyle. Bir de eczanelerde satılan VitaMalt diye bir şey var, ithal o, yalnız bu piyasadakilere kıyasla çok daha pahalı. Sonuçta Fayrouz falan da aynı işi görüyor.

hepinize teşekkür ederim. çok kafanızı şişirdim biliyorum ama pompa olarak ne kullanıyorsunuz ne tavsiye ediyorsunuz? çalışmıyorum bu arada evdeyim onu belirteyim. medela elektrikliyi çalışan bayanlara çok tavsiye ediyorlarmış diye okumuştum.

canım bak ananem memenin birinden tatlı birinden tuzlu süt akar ikisinide mutlaka emzir derdi,emzirirdim ama söylediğine itibar etmezdim.sabiha p.keskini takip ediyorum.diyorki:memenin biri bebeğin su ihtiyacını diğeri besinleri ve vitamini verir bebege.ama hangisi ne verir bilinmez.
ayrıca en son hangisni verdiysen bi sonraki emzirmeye onunla başla.çünkü ilk zaman karbonhidrat alyomuş bebek.doygun ve kg aldırıcı süt sonra gelrmiş.ha bu arada kg ya takma.sonuçta her insan bir değil,her bebekte.önemli olan sağlıklı olması.

kızlar bu arada ishal olayını yazmayı unuttum. ebeye ishal oldu çok kötü dedim. günde kaç kez yapıyo dedi. 1 kez dedim. ay ilahi deniz sen bu kadar heyecanlanınca bende bişey oldu zannettim ondan ne olacak dedi. ben mi abartıyorum onlar mı hafife alıyor anlayamadım:26:

impladeniz geçmişi tamamen okuyamadım arkadaşım ama malt içeceği içme , hatta yasklanmış o , sütünü arttırmak istiyorsan emzir sonra sağ sonra sağdıpını ver. ben medela mini kullanıyorum memnunum, elle sağmakla uğraşılmaz. Dr brown biberon kullanırsan biberona alışmaz. zaten sağma makinesine onuda takabiliyorsun. Sağarsın sonrada verirsin . Düşün bak ilk günlerde bir kaç mama yemesini saymazsak 7 günlükten 15 günlük olana kadar sadece o biberonu kullandı ben sütümü sağdım döktüm ilaç içtiğim için. Sonrada tuttu gene mememi.. Düşün ne gıcık bir biberon:)))

Kızlar bu arada benim sıpa 8 mart doğumlu her türlü eşşekliği yapıyor. Ama seslenince sese dönmüyor. Eşşek herif beni deli ediyor. Sizinkiler dönüyor mu sesinize?? Bu arada kulaklarında filan sorun yok yüksek seslere filan uyanıyor. Tv seyrediyor . amannn...

impladeniz bence akıl vermek gibi olmasın arkadaşımda her akşam 90 lık mama ver en azından bir iki hafta . Sabahtan akşama kadar emecek zaten ne olur bir öğün versen. Bende ayın 11 ini bekliyorum benim sıpada az kilo almış gibi. Valla az aldıysa vercem akşam mamasını . Ben doğduğum günden sonra hiç içmemişim anne sütü ne oldu . Hiçbir şey.. kardeşim 3 yaşına kadar sömürmüş annemi ben ondan daha sağlıklıyım .

Son düzenleme:

cnm o ishalmi bizimki 6 7 kere yapıyo dr normal olabilir dedi sık sık emzir dedi bide bizimki doğduğundan beri çok yapıyo kakasını dr bunuda sordu o zmn önemli değil dedi ama bikaç güne kdr yine devam ederse başka bi dra götürücem.kaka çok yapıyo ama ne bi halsizlik var ne bi huzursuzluk ne emmede değişiklik herşey aynı

bebeklerin ilk dört ay dokunma ve koku duyuları gelişmştir hatta tavan yaptı denebilir.küçük sesleri duymakta zorlanabilir ama sessiz bir ortamda da ufak sesleri duymasıda normaldir.sonuçta anne karnı gürültülü bir ortam ve bebek ilk dört ay anne karnında zannediyor kendini.endişelenme bence.biz anneler hemen her şeyi yapsın istiyoruz ama zaman gerekiyor.benim kız da mesela her sesi duyuyor ve uyutma baya zor oluyor.nasılolsa sesleri ayırtedecek birak zamana.

kızlar ben mama verdiğim zmn yada rezene filan verdiğim zmnchicco cam biberonunu kullanıyorum oğlum aynı zmnda emiyorda acaba hep bu düzen gider memeyi bırakmazmı yoksa bende biberonu değiştirip söylediğiniz dr browns mı alsam

Canım sütün varsa aslında canını sıkmana gerek yok çok da, dediğin gibi sağarak bir dene, bir memeyi tamamen boşaltmadan ötekine geçme, on dakika emdi diğerine geçeyim dediğinizde hata yaparsınız demişti doktor..

Sen de sormuşsun, ben de bugün biraz baktım da, pompa olarak ne kullanıyorsunuz kızlar? Medelanın bir modeli varmış arkadaşımda, denemem için verdi, Eylül'de doğum yapacağından geri alacak, ben de satın almak istiyorum, işe hemen başlamıcam, kışa ancak, ama bulunsun istiyorum, evden gitmem gerekirse, ya da beraber de olsak dışarı çıkmamız gerekirse diye. Medelanın yuvarlak olan bir modeli var ya, onunla denedim. Güzel sağıyor filan, ama 280 lira mı ne. Başka markaların daha ucuza modelleri var. Onlardan kullanan var mı, güzel mi? Bu parayı vermeye değer mi? Ne dersiniz? Medelanın başka bir modelini dha denedim aslında ama ondan bir damla bile süt çıkaramadım. Onun fiyatı da 140 filan. Kafam karıştı ya.
:26::26::26:

dr brown dan ziyade nuby diye bir marka var onu tavsiye ederim.anne memesine enyakın biberon ucu var,hatta öyle diye satılıyor ayrıca antikolik.yani gaz yapmıyor çocuğa ve dokunuş malzemesi çok farklı.yumusacık.tavsiye ederim.ancak anne sütü dışında verilen herşey anne sütü kalitesini düşürüyormuş.iştahı kapatıyormuş.kilo azlığından yakınan arkadaşlar eğer veriyorlarsa iyi geceler veya rezene çayı filan vermesinler.rezeneyi kendiniz için.ben günde 2 bardak rezene içiyorum bir kase dereotu yiyorum bi de içtiğim çorbalara yediğim yemeklere mutlaka kimyon ekliyorum.gaz ilaclarını kestim ve maşallah kzım dırt dırt atıyor.gaz damlalarıyla kaka düzeni bozulmuştu.

bende rezene içiyorum arada nadirende olsa bebeğime veriyorum haftada bi iki kez filan damla filan kullanmıyorum.tavsiyen için sağol cnm

yok biberonun eskirse alırsın ne gerek var , ben dr browns kulllanıyorum memnunumda ama , mesela başka arkadaşta pompanın biberonunu kullanıyor bebeği kırk gün büyük benimkinden bebek hem emiyo, hem biberonla içiyor. Ben bırakcak diye korkan , hiç alıştırmamış olanlara önerdim o biberonu. Bu arada 2 ay sonra filan meyve suyu, su vb.. şeyler vericez o zaman zaten biberon vericez.

harfiyen katılıyorum rezene vs toptan yasak anne sütü alan çocuğa bana da kullanma dedi doktorum anne sütü alan çocuğa bişeyverilmez diye altını çizdi ben hiç kullanmadım damlaları da aynı şekilde kullanmadım yapacağını yaptı geçti gitti gaz maz
yalnız mama konusunda katıyım ben galiba ama doktorlarımız da öyleler kafama göre değil yani verdiğiniz her mama bir o kadar az süt üretimi demek ve bağırsaklara yük demek lütfen doktorunuz karar versin mama takviyesine siz değil

Son düzenleme:
sepette 1aylık olana kadar yattı sonra yeri dar geldi erhalde benim kız kollar açık uyuyo çok seviyo yayılmayı napcaz bilmem:44:
azizeciğim kraft dondy cok az yer kaplıyor yatak odanıza sıgabilir belki bir bak istersen. 15 kg a kadar tasıyor hem yatak hem de daha sonra mama sandalyesi olarak kullanılıyor.

bakarım canmm sağol...hafta sonu bebişi anneme bırakıp bi dolaşcaz eşimle inşallah bişey beyenirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…