2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nasıl olacak bu iş, ne yapmak lazım ilknurcuğum
canım mart anneleri genel başlığına yeni bir topik açtım.orada bir liste var istersen senide oraya ekleriz.haftasonu çekiliş yapacağım ve özel mesajla herkese kime hediye alacağını söyleyeceğim.onun dışında kimse kime çıktığını bilmeyecek taa ki hediyeler gelene kadar.biraz heyecanla bekleyelim diye

Kızlar az önce tartıldım yine 69 çıktım :84:Hiç vermemişim bunca koştrmaca maratona ve emzirirken döktügüm terlere ragmenAma bi yandan düşününce oncada yememe ragmen kilo almamışım.Sevnsem mi üzülsem mi bilemedim şimdi:97:Yarın rotavirüs aşımız var.Bakalım saglıgı kilosu iydir inş.

ekle canım beni ama adres bilgileri nasıl olacak sana mı atacağız

Günaydınlar,

Kızım dün 7. gün bitiminde de kakasını yapmayınca fitille yaptırmak zorunda kaldım artık. Daha önce 4-5 güne kadar uzadığı da oldu ama ilk defa bir haftaya uzuyor, bir aylıktan beri de en iyi yaptığı 3 günde bir oldu. Bu kadar uzun süreli kaka yapmayan bebeği olan var mı aranızda? Ne yapsam bilemedim.

günaydın kızlar, bebeğim bugün öksürüyor, boğazı hırıl hırıl ve balgamlı havalar bi sıcak bi serin, nasıl giyidireceğimi şaşırdım, galiba sonunda üşüttüm

morali gayet iyi, ateşi yok, emmede biraz zorlanıyor, tıkanık olduğu için... kızlar doktora götürsem mi? her ufak şeyde doktora götürmek istemiyor ama anne yüreğimde dayanmıyor diğer yandan ilaç kullanmasını da istemiyor oooffff napsam kızlar?

bende hergün zorla ıkındıra sıkındıra,masajlarla zeytinyağıyla yaptırmasam benimkide 10 gün yapmaz herhalde canım....diye düşünüyordum kiiii son üç günden beri hergün bir kere cırıl cırıl yapıyor.bu seferde bu çocuk ishal mi oldu diye korkmaya başladım.iki ucu moklu değnek yani anlayacağın....

geçmiş olsun canım.bence hastalık varsa aşağı ciğerlere inmeden önlemini almış olursun.doktora gitmelisin bence canım.

öncelikle hem sana hem de bebeğine geçmiş olsun Ayşecim(adaşım)
ameliyat ne zaman? haa bu arada sezeryan mı olmuştun yoksa normal doğum mu yaptın? Dikişler diyince her ikisinde de oluyor ya malum. Umarım çabucak biter, sağlığına kavuşursun.
Bu sabah benim kız da öksürüyordu, havalar bir sıcak bir soğuk bir de benim kız çok terliyor ben de üşüttüm heralde diyorum, dün de yıkadık babasıyla.
Ama İlknurun dediği gibi istersen doktora götür emmede de zorlanıyorsa serum fizyolojik damlalardan verir burnunu falan açarsınız. Benim babam da öyle diyor sürekli doktora götürmeyin orda daha çok hasta olur diye.

Zeytinyağı derken zeytinyağıyla poposuna masaj mı yoksa düzenli olarak ağızdan mı veriyorsun? Ben düzenli olarak bir şey yapamıyorum büyükle ilgilenmekten, 3-4 günü geçince bir şeyler yapmaya başlıyorum, ama herhalde düzenli olarak hergün bir şeyler yapsam iyi olacak.

saol ayşecim çarşamba günü olacak ameliyatım inşallah, kardeşimin hanımı o gün gelip bebeğime bakacak... ilk defa bebeğimden bu kadar ayrı kalacağım (aslında sabah erkenden gidip akşam olmadan geleceğim ama çok zun geliyor bana ) Rabbim beterinden saklasın normal doğum yapmıştım canım, ama doğumdan çok dikişler canımı yakmıştı... sözde uyuşturdular ama herşeyi hissettim
dikkat etmemiz lazım bebişlerimize havalar hasta olma havası... doktora götüreyim en iyisi, dediğiniz gibi ciğerine inebilir :44: babamızda çalışıyor bugün... bakalım ayarlamaya çalışayım

ben biogaia ve zinco kullanıyordum gaz için.ama dört günde bir yapmaya başlamıştı.dr normal dedi sadece anne sütü alıyosa 15 güne kadar beklenir dedi ama ben rahat etmedim.bir haftadır gaz ilaçlarını kestim.ilk gün hem poposuna masaj yaptım hem bir çay kaşığı kadar verdim.sonra ertesi gün sadece içirdim.sonraki gün vermedim,şimdi gün aşırı veriyorum.ama yakında onu da keseceğim.maşallah her gün yapıyor hemde kıvamıda normal,miktarıda.ama saf zeytinyağı olmalı ha bi de 5 sn filan ateşte ısıtki asidi gitsin

yok arkadaşım hiç o kadar uzun sürmedi.

Yaa doktorlar genelde anne sütü alanlara ilaç vermiyorlar, şükür ateşide yokmuş.Sadece okyanus suyu veya serum fizyolojik veriyorlar. Bekle istersen 1 -2 gün bak durumu kötüye gitmezse gidersin hemen dok.a

iyi bari bebeğine bakacak güvenebileceğin kişilerin olması yoksa bir de bunu düşünüp üzülecektin, ayrı kalmayacaksın sağlığına kavuş ki daha güzel vakit geçir yoksa aklın hep bunda kalır.
Ben de normal doğum yaptım 18. gün doktora gitmiştim eğer dikişlerde bir sorun olsaydı söylerdi değil mi? Ben sormadım da. Yalnız bende de ağrı oluyor daha doktora gitmediğim için eşimden de uzak duruyorum, bir doktora gideyim önce dedim:)
İnşallah ciğere inmamiştir canım biz anne olduktan sonra evham sayımız kat be kat atrıyor. Eşinin çalışmadığı gün gidin, o zaman da hafta sonu olur heralde. Evde burun damlalarından varsa (bebeğin kullanabileceği )kullansana belki geçer. burnu tıkalıdır onun o yüzden emerken zorlanıyordur canım benim

günaydın kızlar arda gaz damlası 2 hafta önce kestim kendi kendine gaz çıkarıyor hatta çok zorlanıyor tekrar damla versem gerek var mı ki? şuan damla kullanan var mı aramızda birde kaka konusu bende var sanırım 2 gündür kaka yapamadı bezine baktım yok yok en uzun 1 hafta kaka yapmazsa normal değil herhalde

sakın yapmaaaaa! sağarak verdikçe süt azalıyor benim kızım hiç emmedi başından beri ben hep sağarak biberonla verdim. başlarda gunde 700 ml kadar sütüm cıkarken şimdi 150 anca cıkıyor artsın dıye denemedıgım sey kalmadı ama bebek emmedıkce vucut sut uretmıyor

birde pembe lekesi bidaha gelmedi arda bi sıkıntı yok ateş kusma vs vs yok çok şükür demek ki susuzluktanmış çok emzirdim biraz su verdim düzeldi

Son düzenleme:
bu arada kızlar bugun unnadoda cok guzel donenceler var satışta. peluş gökyüzü dönence var harıka ya alıcam ben. hem bebeişlerin yuzune dusse de acıtmaz peluş. unnado uyelıgı olmayan varsa hala bana ozelden emailini yollasın da davetıye yolluyım

birde pembe lekesi bidaha gelmedi arda bi sıkıntı yok ateş kusma vs vs yok çok şükür demek ki susuzluktanmış çok emzirdim biraz su verdim düzeldi

aman maşallah düzelsin.

Azize hep sağmayacaksınya göğsün iyileseşe kadar sağ, hemende sütün azalmaz. Bu arada kızçene maşallahh

sağlık bakanlıgının anne sütü kampanyası oldugu ıcın sağlık ocaklarında ve devlet hastanelerinde anne sütü anne sütü mama yok diyip duruyorlar. belki de 10 sene sonra sağplık bakanlıgı baska bır kampanya yapıp kesınlıkle hem anne sütü hem mama vereceksınız derler bunların işi belli olmaz. napalım yanı dediğin gibi sütümüz yetmıyorsa ben takmıyorum

aranızda öğretmen olup izni bitecek var mı ve eyklülde ne yapacaksınız ücretsiz izin almk istyrm ama ne kadar alsam napsam kararsızım.geçen kapı çaldı yan bloktan bi kadın geldi tanımıyorum,duymuş doğum yaptığımı ve öğrtmn oldgmu.kızınıza talibim dedi.az daha ağlayacaktım.sanki hemen teslim edeceğim de bakıcıya.ay ben kızımı asla veremem galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…