2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kımseye hıcbırsey anlatmak ya da kanıtlamak zorunda degilsin ki canım o senın kendı eserın kendı bebeğin neyın dogru oldugunu dusunuyorsan onu yap

canım dün sağlıkocağında tarttırdım 15 günde 200 gr almış. ebe az değil diyor. 15 gün sonra tekrar bakalım diyor.
eğer bu geçtiğimiz 15 gün içinde bebeğinin hiçbir rahatsızlığı olmamışsa kilo verdirtecek ya da az kilo aldıracak o zaman 15 günde 200 gr.ayda 400 gr eder ki bu da azz malesef.sen bu kilo değerlerini bir doktorunlada konu istersen canım

kızlar ya yeşil elmayı izliyorumda canım felaket çiğköfte istedi.yiyebilirmiyiz acaba? zararı olurmu bebişe

ya bnm bebeğimde 15 günde 370 gr almış azmı off bu kilo süt konusu ne kdr meşakkatliymiş ya insan bitürlü rahat edemiyor..

deniz benim durumumda senin gibi.. cok cok mecbur kalmadikca mama vermiyorum. napalim bizim sutumuzde cok olmayacakmis demekki. aman 6 ay idare edelimde. ayrica sut mutlaka yetiyodur birazda kafani rahat tut bence

ishaldi son günlerde ama ebeye onu da söylemiştim günde 1 kez yapıyor diye ondan bişey olmaz demişti. ayda 400 gr çok az evet bencede. bende tekrar dr. görüşmeyi düşünüyorum.

ya bnm bebeğimde 15 günde 370 gr almış azmı off bu kilo süt konusu ne kdr meşakkatliymiş ya insan bitürlü rahat edemiyor..

sen yine yat kalk 370 gr aldığına şükret. 370 gr demek 1 ayda 7400 gr demek ki bu zaten normal sınırlar içinde canım. inşallah ilerleyen günlerde daha da çok alır.

cnm buarada bnmde pompayla sütüm çook az çıkıyor yarım saat uğraşıyorum 50 ml anca çıkıyor bazen oda çıkmıyordu 30 filan anca çıkıyordu ama bebğim 2 ay 3 haftada doğum kilosunun üstüne 2400 gr aldı.4 kilo doğmuştu ilk hafta 200 300 gr arası vermişti en son geçen hafta tartıldı 6400 geldi.süt konusunda pompaya güvenme bence.bende arada mama vermek zorunda kalıyorum ama verdiğim enn fazla iki kez 60 ar cc oluyo çoğunlukla bi kere 60 cc veriyordum vermediğim günlerde oluyo mesela dün ve ondan önceki gün vermedim.inş seninde ve hepimizinde boool bool sütleri olurda emer bebişlerimiz

canım pompalar basarısız soyleyeym.hem can yakıyor hem de süt çıkmıyor.eğer illaki süt sağcaksan medela elektrikli süt sağma pompasını al.ama eğer çalışmıyorsan alma bence.ayrıca kg ya takma ya,bazı ark bebekleri çok almış kg bazıları normal bazıları az.ama yetersiz değil sütün.böyle düşünürsen azalabilir ama...bebek ağlamıyorsa sorun değil,uyukluyor diyosun kaldı ki..demekki doyuyor.aç bebek uyumaz.takma kafana ama dün bahsettiğim emzirme tekniklerini dene

peki kızlar hiç kullanan var mı humana still tea mi aldırayım milupa still tea mi? :26:

peki kızlar hiç kullanan var mı humana still tea mi aldırayım milupa still tea mi? :26:

humanayı dogumdan berı kullanıyorum ısrarla hergun 4 bardak bır degısıklık yapmadı sutumde. milupayı da 2 haftadır gunde 4 bardak ıctım onun da etkisi olmadı bende. kişiden kişiye değişiyor olabilir. şimdi başka bir bıtkısel toz karısımı aldım ınternette milk tea diye gecıyor bugun 3. gunum sanki biraz etkili gibi ama kesın konusmak için erken 20 gun kullanmak gerekıyormus

Rota aşımızı olduk.Emir paşa 60cm 7 kilo olmuş
maşallahhh
Pompa kötü olabilir. Birde emip bitirmiştir, emmeden önce sağacaktım emmesine yarım saat kala filan sağ istedimi içir. Hem isterse sütün 1 litre gelsin sulu oluncada kilo aldırmaz. Amann çok zor işler bunlar yaa
kızlar ya yeşil elmayı izliyorumda canım felaket çiğköfte istedi.yiyebilirmiyiz acaba? zararı olurmu bebişe
eveeettt, etsiz yedikden sonra istediğin kadar ye ama kimyon at azcık üstüne gaz yapmasın bebişe

milupaya sakın boşa para verme derim içinde rezene anason gibi bir iki bitki var parana yazık , git 3 liraya sallama rezene al aynı. Humana iyi geldi bana biraz ama hipp hiç yaramadı. yazdığım incir kürünü yap istersen. DENİZ kuru dut , dereotu, (rezene anason ıhlamur) çayları, bulgur, soğan bunları dene

hani ben incir kürü göremiyom:84:

baya araştırma yaptım süt artırıcı bi çok şey buldum. akşama bulgur pilavı, soğan yanında marul dereotu ve havuç tatlı olarakta incir ceviz ve sütten yapılan bi tatlı çay olarakta humana still tea düşünüyorum. artık bu kadar şeye de artmazsa bilemiyorum yani ama sizlere yine bişey soracağım soğan dediğiniz normal kuru soğan mı, beyaz soğan mı yoksa yeşil taze soğan mı? çünkü ben taze soğan çok gaz yapıyor diye duymuştum.

impladenizzzYarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

incirler büyükse 4-5 tane yetiyor. öptümmm hemen yap hemenn (SARAÇOĞLUU kürü)

deniz
Aşağıda birbirlerinden farklı birkaç tane kür önermiş bulunuyorum. Bu kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogoguedur (anne sütünü artırıcı). Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.

· Taze beyaz üzüm
· Dereotu
· İncir (taze veya kurutulmuş)
· İncir-havuç
· Taze beyaz dut
· Haşlanmış taze beyaz dut kurusu

Bunların dışında diğer yardımcı kürlerse şunlardır:

· Anason
· Kereviz
· Taze kereviz yaprakları
· Bal kabağı
· Çilek
· Kıvırcık salata
· Sumak

Son düzenleme:
yalnız bulgur pilavı gaz yapıyor benim kız ıkınıp ıkınıp zor çıkarttı.mutlaka kimyonda serp üstüne.dereotunu mutlaka tüket,hem gazıkesiyor hem sütyapıyor.bir sitede okudum.süt için ineği baz alın diyordu.yeşillik yiyip bol su içip süt yapıyor.eğer süt süt yapsa inek de süt içerdi diyordu:)yani tatlı vs.iyi ama onlar susattığından süt yapıyo.bence tatlı olarak bol bol hurma ye.çok faydası var ve su içeriği de mevcut.ben doğum için çok yemiştim.2 saat içinde normal doğurdum.şimdide çok yiyorum hem tatlı isteğini azaltıyor hemde süt yapıyor.humana danda fayda gördüm.ama artık içmiyorum.dut kurusu ve hurmaya dayandım.arada incir hoşafıda içiyorum

hepsi oluyor. baharat ve sosları saymaysak 3 malzemeli kısır yapıyorum ama kimyon ve nar ekşisini çok koy iyi oluyor. sütede iyi geliyor bulgur, yşl soğan, kıvırcık. haydi hayırlı sütler sana ...... bu yaptıklarınlanda artmazsa, bir ilaç var motilium bu ilacın yan etkisi süt yapan hormonu arttırıyo, doktoruna sor istersen ..

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar yaaa hakkınız ödenmez

Ben de bir ekleme yapayım, arkadaşlar çok güzel şeyler yazmışlar, bu yöntemlerin hepsi sütü artıran şeyler, hepsini yap elinden geldiğince. Ama en önemli şey de stresli olmamak, mümkün olduğunca dinlenebilmek, mesela sütü en çok artıran şeylerden biri de uykunu tam olarak alabilmek, el kadar bebeklerle nasıl olabilecekse. Diyeceğim o ki, süt meselesini kendine bu kadar stres yapma, sen stres yaptıkça sütün azalır. Ve varsayalım, inşallah olmaz ama, gene de sütün yetmediğini hissediyorsun, kendini sıkma üzme bu kadar. Ne şekilde doyurabiliyorsan doğur, başkalarının söylediklerine de fazla kulak asma, sonuçta o senin bebeğin, sen onun için en iyisini yapmaya çalışıyorsun, annesi olarak da sezgilerini dinle. Bebeğin inşallah 7-8 aylık olduğunda, ki göz açıp kapayana kadar geçecek, geçmişe bakıp "ya bunlar ben ne kadar stres yapsam da büyüyorlarmış işte, ben kendime yapmışım" diyeceksin. Ben dedim vaktiyle, ben de çocuğun uykusunu takıntı haline getirmiştim (sütü de getirmiştim de 4. ayda o takıntımı yendim), işten günde 3 posta eve gelip çocuğu kendi yöntemlerimle uyutuyordum. Sonuçta bir gün her şey yoluna giriyor, bir düzene oturuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…