Ben de bir ekleme yapayım, arkadaşlar çok güzel şeyler yazmışlar, bu yöntemlerin hepsi sütü artıran şeyler, hepsini yap elinden geldiğince. Ama en önemli şey de stresli olmamak, mümkün olduğunca dinlenebilmek, mesela sütü en çok artıran şeylerden biri de uykunu tam olarak alabilmek, el kadar bebeklerle nasıl olabilecekse. Diyeceğim o ki, süt meselesini kendine bu kadar stres yapma, sen stres yaptıkça sütün azalır. Ve varsayalım, inşallah olmaz ama, gene de sütün yetmediğini hissediyorsun, kendini sıkma üzme bu kadar. Ne şekilde doyurabiliyorsan doğur, başkalarının söylediklerine de fazla kulak asma, sonuçta o senin bebeğin, sen onun için en iyisini yapmaya çalışıyorsun, annesi olarak da sezgilerini dinle. Bebeğin inşallah 7-8 aylık olduğunda, ki göz açıp kapayana kadar geçecek, geçmişe bakıp "ya bunlar ben ne kadar stres yapsam da büyüyorlarmış işte, ben kendime yapmışım" diyeceksin. Ben dedim vaktiyle, ben de çocuğun uykusunu takıntı haline getirmiştim (sütü de getirmiştim de 4. ayda o takıntımı yendim), işten günde 3 posta eve gelip çocuğu kendi yöntemlerimle uyutuyordum. Sonuçta bir gün her şey yoluna giriyor, bir düzene oturuyor.
deniz arkadaşım seni çoook ii anlıyorum bu ara kafayı bebişimi büyütmeyle bozmuş durumdayım..devamlı yiyorum süt yapacam diye..çünkü sütün yaramadı diyolar diyenleri de vurmak istiyorumtamam su süt yapıyo ama ben şuna inandım su sütün sulu kısmını yapıyo ama besleyici olan kısım için yemek gerekiyoo..ben de şunları yiyorum..bulgur pilavı kesinlile arttırıyo soğanlı salata yapıyorum komposto geçen incir kaynattım ben de..malt içtim ..eti burçakta da malt varmış ha bire ondan yiyorum.yumurta sütün kalitesini arttırıyomuş..tamam sütüm çok ama bebiş bi türlü kilo almadı demekki benim sütümün kalitesi yok bunu da kendim ettim bol bol sıvı almak yeter diye düşünüp çok tatlı falan yemedim ama işte olmadı..inan sütüm fışkırıyo..ama 3150 doğan kızım 53 günlük daha 4500 bile olmadı galiba..geçen hafta 4200 dü.ayda 1500 alanları falan duyunca napıosun dedim kendi kendime şimdi de ha bire araştırıp yiyorum..lohusa şerbeti de süt yapar dediler ama ben denemedim..still tea ve rezene içiyorum eğer yapabilirsem puding ve sütlaç da yiyorum ama her zaman olmuyo..benim bildklerim de bunlar canım..bol sütlerimiz olsun inşallah..iyi düşünelim ii olsun..ama bebiş gözüme doğduğundan beri aynı görünüo çok moralim bozuluo şöyle bi serpilmedi
Birthday Tickerarkadaşlar gebelik çizelgemi değiştiremedim hala bunu bile zor yapmıştım linkle bebişim için çizelge yapmak istiyorum bana link gönderebilir misiniz??nası olcanı bilmiyorum da..
canım dün de okumusdum ama eşim bilgisayar isteyince cevap yazamamıştım. şu anlattığın durumun aynısını ben de yaşıyorum şu anda.1. ay iyi kilo almıstı 2.ay kontrolünde 500 gr almıstı.doktor 2 hafta sonra gelin tekrar bakalım dedi. dün gittik. kilo alımı yine kötü. doktora sütüm bol. az emiyor dedim. 1 göğsümüm yarısı kadarıyla 2-3 saat duruyor bazen 4 saat sağıp biberonla vermeye çalışıyorum onu da almıyor. senin bebişin emme süresi ne kadar canım.idrar tahlili istedi , kız bebekte çok zor idrarı almak .neyse sonunda başardık idrarı almaya. yarın sonuçları alacağız. doktor mamaya başlarız diyor ama ben sütüm fışkırırken mama kullanmak istemiyorum. ayn ı sesnin dediğin gibi hep su içtim. kalorili birşey yemedim. ay çok karıştırdım herhalde kusura bakmayın. bebişim 2,5 aylık ve 4.880. artık muhallebi tatlı sık yapıyorum 2 haftadır. ama bu emme süresini nasıl arttırabiliriz ki edindiğin bilgileri benimle de paylaşırsan sevinirim.
slm kızlar ya benim göğsüm şiştiiiiii ya çok acıyooo süt çekermiş öle diyolar ama canımın ne istediğini bilmiyorumm
nesbay cnmines n bebiş kaç kilo günlerimiz baya yakıımnş ondan sordum bnmki geçen hafta 6400 gelmişti ve 60 cm
benim bebiş seninki kadar olmamıştır . ayın 11 inde gidicem doktora, hemde aşıya o gün öğrenirim ama boyu 60 tan uzun, kilosuda 6400 den az tahminimce. o gün yazarım sana.nesbay cnmines n bebiş kaç kilo günlerimiz baya yakıımnş ondan sordum bnmki geçen hafta 6400 gelmişti ve 60 cm
slm kızlar ya benim göğsüm şiştiiiiii ya çok acıyooo süt çekermiş öle diyolar ama canımın ne istediğini bilmiyorumm
yedim canım ya banamısın demiyooah canım ya şişince çok can yakıyo yaa
tatlı bişiler ye bakalım inmessede sağ biraz rahatlarsın
azcık sağ
yedim canım ya banamısın demiyoo
sağdım ama tık yok aynı maleseff
sizde duydunuzmu can bişey isteyince oluyortmuş
offf desene rahat günler bitiyor seninle aynı kaderi paylaşıyorum kader arkadaşım raporua alırsın inşallah övgücümCanım ılık bir duş yap, yumuşasın göğsün, olmaz mı?
Kızlar annemler gidiyor bugün.Yarından itibaren yine bir başımayım. Bir de yarın doğum iznim bitecek. Rapor alıcam sabahleyin. O raporu götürmek bana o kadar zor geliyor ki anlatamam Hiç rapor almaya alışık biri değilim, birileirni arıyorum habire beni gaza getirsinler diye. Minişimi bırakamam şimdi işe başlamak için, uzunca bir süre başlamayı düşünmüyorum işe; ama rapor götürmeyi de yüzüm tutmuyor ooooffffff..... Bir de doktorum da doğum yaptı Rapor için başka bir doktora yönlendirdi, adamı tanımam etmem, yarın kızımla gidicem bi de bırakacak kimse olmıycak. Kız inşallah durur. Durmazsa nasıl anlatıcam adama derdimi bilmiyorum.
Selam kzlar,
offf desene rahat günler bitiyor seninle aynı kaderi paylaşıyorum kader arkadaşım raporua alırsın inşallah övgücüm
slm azizecim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?