queeny canım nasılsın, dün galiba hastanedeydin dikişlerin için ağrın varmı?
selam kızlar. kandiliniz mübarek olsun. dün süt konusundan baya muzdariptim. akşam baya bi alışveriş yaptım süt için gereken ne varsa aldım yaptım. akşam hiç durmadan yedim bunları peşpeşe. o sırada bebiş acıktı veriyorum göğsümü dudaklarını değdiriyor meme olduğunu anlayınca basıyor çığlığı. oyalamaya çalıştım biraz. eşimde bugün için teslim etmesi gereken işler vardı dükkana gitmişti. biraz uğraştım dakikalar geçtikçe daha çok ağlamaya başladı. en sonunda artık gözlerinden yaşlar akıyor var gücüyle bağırıyor, çatlayacak neredeyse bende başladım ağlamaya. avutamıyorum bir türlü. eşimi aradım ama bebek öyle bir bağırıyor ki ne o beni duyuyor ne ben onu. zar zor anlattım durumu. ne yapalım peki dedi. mama al istersen aç kaldı bebeğim herhalde dedim. allahtan dükkanımızla evimiz karşılıklı, zamanında iyi düşünmüş almış eşim. neyse hemen mamayı aldı geldi. ben mamayı yapana kadar öyle bir ağlıyor ki mamaya karşı olan eşim hadi oyalanma hadi demeye başladı. pakette 120 cc diyordu ama ben 90 cc verdim. 1 dakika içinde cop cop emdi bitirdi uyudu. bende rahatladım biraz. evde chicco cam biberon vardı acele de olunca bu seferlik onunla verdim. birazdan dr browvn doğal akış biberon alıp gelicem. gece ve sabah beni emmeye devam etti. işte böyle kızlar. bu 15 günü de mamayla geçireceğim gelişimine bakıp ona göre karar vereceğim. sizler daha deneyimlisiniz. bir sabah bir akşam 90 cc mama versem geri kalan zamanlarda emzirsem nasıl, siz ne tavsiye edersiniz?
bende günde 2 kere 90 cc mama veriyorum canım... genelde öğle ve gece yatmadan önce... gerçi benim kız bi kaç haftadır mama istemiyor... 20 günde 650 gr almış, doktor iyi dedi...
benımkıde gunduz vok az uyuyyor daha cok gece 2 gundur yuz ustu uyutuyorum ıse yaradı gıbı dene ıstersenBenim de doğum iznim haftaya bitiyor, perşembe iş başı yapıp sonra yıllık iznimi alacağım. Şu doğum izninin kesinlikle biraz daha fazla olması gerekiyor, el kadarlar daha ya.
3 aydan itibaren 18 aylık olana kadar gün içinde toplam 15-18 saat kadar uyku normal kabul ediliyor. Bunun 10-12 saati gece, geri kalanı gün içinde bölünüyor, ama gündüz uykularının süresi ve sayısı bebekler büyüdükçe değişecek.
Ya kızlarr oğluşum uyuyacaktı ama bir türlü uyuyamıyor şöyle yatarken sürekli ellerin yüzüne tırmalanıyor ağzır sokuyor hiö durmadı ellerine tutup sallanıyorum olmadı uykuyu engellendi yüzü kaşınması yüzünden sizce neden böyle? alerji alakası mı varmış?
valla benimki de yüzüstü uyuor 1,5 aylıktan beri belki daha öncesinden hatırlamıyorum o zamandan beri de mis gibi uyuyor galiba bu pozisynu seviyor bebekler ben de ellemedim bıraktım öyle kafasını tutabiliyor değiştiriyor kendisi ama tabi gene kontrol ediyorum ara ara
valla benimki de yüzüstü uyuor 1,5 aylıktan beri belki daha öncesinden hatırlamıyorum o zamandan beri de mis gibi uyuyor galiba bu pozisynu seviyor bebekler ben de ellemedim bıraktım öyle kafasını tutabiliyor değiştiriyor kendisi ama tabi gene kontrol ediyorum ara ara
benim bebiş hayatında bir kere yüzüstü yatabilmiş değil neden acaba:26: yüzüstü yatırınca yuvarlıyor kendini yine düz yatıyor sırtüstü:26:
ya benımkıde yenı yenı yatabılıyo o sekılde daha rahat yatma nedenlerı karnı ısınıyomus ve gazını kendı daha rahat cıkarıyomusssbenim bebiş hayatında bir kere yüzüstü yatabilmiş değil neden acaba:26: yüzüstü yatırınca yuvarlıyor kendini yine düz yatıyor sırtüstü:26:
benim bebişimde sürekli yüzünü kulağının arkasını ovuşturuyordu. ama bizimkinin yüzünde kırmızılıklar vardı. demek ki kaşınıyordu garibim. atopik dermatitmiş meğer. dr. dr. gezdik cildiyeye falan gittik. kortizonlu ilaç verdiler. en son netten araştırdım mustelanın ürünlerini duydum aldım. çok memnunum hem yüzü bembeyaz oldu hemde kaşıntısı geçti.
evet canım yaa yine başa döndükkksütün çekilmesi olayını kayınvalidemden duydum tatlım dediğin gibi canın bişey isterde yemezsen sütün çekilirmiş:26::26:
aldım canım ya şimdi düne göre daha iyiymm aklıma ne geldiysede yedimm geçiyo galibaCanım ılık bir duş yap, yumuşasın göğsün, olmaz mı?
Kızlar annemler gidiyor bugün.Yarından itibaren yine bir başımayım. Bir de yarın doğum iznim bitecek. Rapor alıcam sabahleyin. O raporu götürmek bana o kadar zor geliyor ki anlatamam Hiç rapor almaya alışık biri değilim, birileirni arıyorum habire beni gaza getirsinler diye. Minişimi bırakamam şimdi işe başlamak için, uzunca bir süre başlamayı düşünmüyorum işe; ama rapor götürmeyi de yüzüm tutmuyor ooooffffff..... Bir de doktorum da doğum yaptı Rapor için başka bir doktora yönlendirdi, adamı tanımam etmem, yarın kızımla gidicem bi de bırakacak kimse olmıycak. Kız inşallah durur. Durmazsa nasıl anlatıcam adama derdimi bilmiyorum.
ay canımm ya fazladan almıştık oğluşuma paket paket bezlerr bezleri çıkartıp götürsem mi acep ankamall a her bi paket için bi tane mii :))http://www.huggies.com.tr/pdf/degisim.pdf
DİKKAT DİKKAT
Kızlar boş bebek bezinizin paketini götürüyorsunuz (istediğin marka olabilirmiş), numune olmayan normal huggies organik paketini hediye ediyorlarmış. buralara yakın olan varsa gitsin alsın.
Ben primadan başka şey kullanmadım ama yolunuz düşerse alın.
bir fikrim yok ama sanırım 1 paket veriler.evet canım yaa yine başa döndükkk
aldım canım ya şimdi düne göre daha iyiymm aklıma ne geldiysede yedimm geçiyo galiba
ay canımm ya fazladan almıştık oğluşuma paket paket bezlerr bezleri çıkartıp götürsem mi acep ankamall a her bi paket için bi tane mii :))
[
slm şekerlerr kandiliniz mübarek olsun gönlünüzden ne geçerse olsun inşalahh dualarda buluşalım inşalahh
ay üzülme hemen sünnet ettirirsin geçer gider. çaresi olmayan birşey değil ki. Geçmiş olsun allah başka dert vermesinbenim oğluşumun pipisnn ucu darmışondan bi anda drup drurkn ağloyomuş
selam kızlar. kandiliniz mübarek olsun. dün süt konusundan baya muzdariptim. akşam baya bi alışveriş yaptım süt için gereken ne varsa aldım yaptım. akşam hiç durmadan yedim bunları peşpeşe. o sırada bebiş acıktı veriyorum göğsümü dudaklarını değdiriyor meme olduğunu anlayınca basıyor çığlığı. oyalamaya çalıştım biraz. eşimde bugün için teslim etmesi gereken işler vardı dükkana gitmişti. biraz uğraştım dakikalar geçtikçe daha çok ağlamaya başladı. en sonunda artık gözlerinden yaşlar akıyor var gücüyle bağırıyor, çatlayacak neredeyse bende başladım ağlamaya. avutamıyorum bir türlü. eşimi aradım ama bebek öyle bir bağırıyor ki ne o beni duyuyor ne ben onu. zar zor anlattım durumu. ne yapalım peki dedi. mama al istersen aç kaldı bebeğim herhalde dedim. allahtan dükkanımızla evimiz karşılıklı, zamanında iyi düşünmüş almış eşim. neyse hemen mamayı aldı geldi. ben mamayı yapana kadar öyle bir ağlıyor ki mamaya karşı olan eşim hadi oyalanma hadi demeye başladı. pakette 120 cc diyordu ama ben 90 cc verdim. 1 dakika içinde cop cop emdi bitirdi uyudu. bende rahatladım biraz. evde chicco cam biberon vardı acele de olunca bu seferlik onunla verdim. birazdan dr browvn doğal akış biberon alıp gelicem. gece ve sabah beni emmeye devam etti. işte böyle kızlar. bu 15 günü de mamayla geçireceğim gelişimine bakıp ona göre karar vereceğim. sizler daha deneyimlisiniz. bir sabah bir akşam 90 cc mama versem geri kalan zamanlarda emzirsem nasıl, siz ne tavsiye edersiniz?
ya kızlar kafayı yıcem benmkı 2 aylık kontrolumuzde 4750 cıktı cokmu dusuk kılo bu ya doktor gayet ıyı dıyo ama bız 2 600 dogduk..ben hem sagıp hem meme verdım dogdugundan berı mıllet bıberona alısırsa meme almaz falan dıyodu tam tersı oldu artık kızım bıberonu zorla alıyo korkmayın yanı...ayrıca sagma makınam medelanın 50 mılyon olanından cok memnun kaldım tavsıye ederım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?