kızlar ya benim kız memede uyumak istiyor hep.hep dediysem 5gündür.ondan önce emzikle pışpışla kendi kendne uyurdu.artık gündüz uykusu sıfır..........işin kötüsü fatmagülün yengesi gibi geziyorum artıkmilka ineği gibi hissediyorum kendimi.nasıl unutturcam memede uyumayı?var mı böyle olan?büyüme atağı olabilir diyorum,malum12.haftadayız.ama alışkanlık yapacakkkkk
Ben ilk başlarda emzik vermemekte çok direndim;ama senin gibi kızım memede uyumaktan vazgemeyince emzik verdim.Sağolsun hemen tuttu,sanki yıllardır emiyormuş gibi:))Anne olmadan önce emziğe çok karşıydım ama artık emziğin ne kadar mükemmel bir nesne olduğunu düşünüyorum:))
ben bebek için hiç mustela almadım
sadece kendime göğüs ucu kremini kullandım ,
bebeğe sebamed kullanıyorum, ama şampuanını değil şamp. johnson ın yenidoğanını kullanıyorum.
aslında altıncı ayda ama bazı doktorlar beşinci ayını doldurunca elma suyuna izin veriyor.sonra yoğurt vs.ama genelde altıncı ayda başlanıyorek gidalara ne zaman gecicez?ßß
emziği alıyordu 5 gün öncesine kadar ama şimdi diliyle tükürüyor,öğürüyor almıyor.ilk önce anne memesi sanıp ağzını açıyor ama içinden bir şey çıkmayınca atıyor.acaba şırıngayla içine anne sütü mü koysam alışana kadar?valla bence emzik süper bir kurtarıcı.ben de dört yaşına kadar emdim.en son tavuklara atmıştım
ben damaklı emzik almıştım bebedor un sonra wee nin emziğini..o damaklı değildi,onu hiç almadı bende bebedor a dewam ettim dediğim gbi onuda beş gündür almıyor ama deneyeceğim.ha buarada en yakın arkadaşım eczacı.kadının biri bir kaç değişik emzik almış ondan farklı zamanlarda.çocuğu hiç birini almamış.kadın emzikleri geri getirmiş,değiştirmeye,yerine krem filan alayım demiş.hem de ankaranın orta göbeğinde eğitim durumu lise olan bir kadın.böyle bir şey var mı ya?açılmış,denenmiş,geri verecek.gülsem mi şaşırsam mı bilemedim diyor arkadaşım.ilginç dimi:44:Canım emziği değiştir istersen,kauçuk emzikleri seviyor bu cimcimeler.Eğerki hepsini denediysen son çaren bakkal emziği olsun:)Bazı bebekler bakkal emziğini tutuyor.
Arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun.Sizler içinde dua ettim.Rabbim evlatlarımızA saglıklı hayırlı uzun ömürler versin.
ben damaklı emzik almıştım bebedor un sonra wee nin emziğini..o damaklı değildi,onu hiç almadı bende bebedor a dewam ettim dediğim gbi onuda beş gündür almıyor ama deneyeceğim.ha buarada en yakın arkadaşım eczacı.kadının biri bir kaç değişik emzik almış ondan farklı zamanlarda.çocuğu hiç birini almamış.kadın emzikleri geri getirmiş,değiştirmeye,yerine krem filan alayım demiş.hem de ankaranın orta göbeğinde eğitim durumu lise olan bir kadın.böyle bir şey var mı ya?açılmış,denenmiş,geri verecek.gülsem mi şaşırsam mı bilemedim diyor arkadaşım.ilginç dimi:44:
yaa benim oğlumda emziği artık almıyo yaa anca uyurken oda ilk 1 dk ağlıyo ağzında elimle tutup sallıyorum belki alıyo belki almıyooo ne güzel ilk koyduğumdan beri cok cok cok tu
bide 2 gündür obuurr gibi sömüren oğluum memeyi emiyo bi süre sonra ağlıyo ağzına koyuyorum emiyo 1 2 snra tekrar ağlıyo. memeyimi bırakıyo tadımı değişti acaba nolmş oalbilir :26::26:
gazı olabilir güzelim ..biz de öyle oldu ...ilk gelen süt laktozlu olduğundan gaz yapıyor o yüzden gazı geçene kadar emmek istemiyor..benim kızmda öyle oluor..2 aylıkken gaz ilacını bırakmıştık şimdi 4 ü dolduruyoruz geri başladık maalesef..
Emelcim on gün verdi doktor. On gün on gündür dedim, aldım, kurum sağolsun etmediğini bırakmadı. Şefi aradım,söyledim, tamam dedi adam sağolsun. Sonra müdür aradı. Müdür vekili yani, geçici, beni de tanımıyo. On dakika telefonda demediğini bırakmadı. Sen ise başlamadan rapor alamazsın dedi. Yıllık izin bile vermem diyen adam ben ise başladıktan sonra doktor izni verecek mi sanki. Neyse bir de beni personel müdürüne şikayet etti. O beni tanıyor neyse ki, o da aradı ama daha normal bir konuşma oldu. Benim arkadaşlarım ise başlamadan almıştı rapor doğum izninden sonra. Ben mi yanlış biliyorum?naptın canım rapor alabildin mi?
Ya Eylülcüm ben uyumusum dün. Yeni gördüm yazdığını.Fiyonkcuk,tatlım nasılsın görüşmeyeli baya oldu bebişimiz nasıl..
yaa benim oğlumda emziği artık almıyo yaa anca uyurken oda ilk 1 dk ağlıyo ağzında elimle tutup sallıyorum belki alıyo belki almıyooo ne güzel ilk koyduğumdan beri cok cok cok tu
bide 2 gündür obuurr gibi sömüren oğluum memeyi emiyo bi süre sonra ağlıyo ağzına koyuyorum emiyo 1 2 snra tekrar ağlıyo. memeyimi bırakıyo tadımı değişti acaba nolmş oalbilir :26::26:
gazı olabilir güzelim ..biz de öyle oldu ...ilk gelen süt laktozlu olduğundan gaz yapıyor o yüzden gazı geçene kadar emmek istemiyor..benim kızmda öyle oluor..2 aylıkken gaz ilacını bırakmıştık şimdi 4 ü dolduruyoruz geri başladık maalesef..
günaydın herkeseee.
Emelcim on gün verdi doktor. On gün on gündür dedim, aldım, kurum sağolsun etmediğini bırakmadı. Şefi aradım,söyledim, tamam dedi adam sağolsun. Sonra müdür aradı. Müdür vekili yani, geçici, beni de tanımıyo. On dakika telefonda demediğini bırakmadı. Sen ise başlamadan rapor alamazsın dedi. Yıllık izin bile vermem diyen adam ben ise başladıktan sonra doktor izni verecek mi sanki. Neyse bir de beni personel müdürüne şikayet etti. O beni tanıyor neyse ki, o da aradı ama daha normal bir konuşma oldu. Benim arkadaşlarım ise başlamadan almıştı rapor doğum izninden sonra. Ben mi yanlış biliyorum?müdür on gün sonra yine benim elimdesin dedi on gün sonra da başlamam mi lazım benim? Iki rapor arası yani? Uff:18:
Ya Eylülcüm ben uyumusum dün. Yeni gördüm yazdığını.
Biz iyiyiz, bebiş hâlâ ilaç almadığında gazlı, ama ilaçla huzurlu oluyor. Siz de iyisiniz di mi? Öptüm çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?