2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ilk başlarda emzik vermemekte çok direndim;ama senin gibi kızım memede uyumaktan vazgemeyince emzik verdim.Sağolsun hemen tuttu,sanki yıllardır emiyormuş gibi:))Anne olmadan önce emziğe çok karşıydım ama artık emziğin ne kadar mükemmel bir nesne olduğunu düşünüyorum:))

emziği alıyordu 5 gün öncesine kadar ama şimdi diliyle tükürüyor,öğürüyor almıyor.ilk önce anne memesi sanıp ağzını açıyor ama içinden bir şey çıkmayınca atıyor.acaba şırıngayla içine anne sütü mü koysam alışana kadar?valla bence emzik süper bir kurtarıcı.ben de dört yaşına kadar emdim.en son tavuklara atmıştım

ben bebek için hiç mustela almadım
sadece kendime göğüs ucu kremini kullandım ,
bebeğe sebamed kullanıyorum, ama şampuanını değil şamp. johnson ın yenidoğanını kullanıyorum.

Biz eczacı arkadaşımın şiddetli tavsiyesi üzerine mustelanın şampuanını,sabununu,pişik kremini ve kendim için göğüs ucu kremini kullandım.Çok memnunum.Bir de sebamed ile inanması güç de olsa niveanın ürünlerini dermatolog bir arkadaşım tavsiye etti.Kendi çocuğunda kullanmış.
Mutela özellikle hassas ciltli pişiğe müsait bebeklerde çok işe yarıyormuş,tamamen doğal içinde parfüm yok.Gerçi bebek cildi zaten hassas da.Ama geçen gün doktor kontrolünde dr bize hametan verdi,pişik için ve gerektikçe kullan.Mümkün olduğunca kullanmam zaten,dr muz da ilaç meraklısı değil.İlacı hep son çare olarak görenlerden

hep yeni arkadaşlar gelmiş yeni gelenleri tanımıyorum tanıdıklarımda yok ben girmeyeli baya yeni arkadaşlarımız varmış hoşgeldiniz kızlar

Canım emziği değiştir istersen,kauçuk emzikleri seviyor bu cimcimeler.Eğerki hepsini denediysen son çaren bakkal emziği olsun:)Bazı bebekler bakkal emziğini tutuyor.

iyigcler kızlar..keyifler nasıl..biz çok kötü grip olduk,hapşuruk,öksürük derken dün bugün koyu yeşik kaka yapmaya başladı,yarın doktora gidicez,ondan bana da geçti grip,yada benden ona:44:

Canım emziği değiştir istersen,kauçuk emzikleri seviyor bu cimcimeler.Eğerki hepsini denediysen son çaren bakkal emziği olsun:)Bazı bebekler bakkal emziğini tutuyor.
ben damaklı emzik almıştım bebedor un sonra wee nin emziğini..o damaklı değildi,onu hiç almadı bende bebedor a dewam ettim dediğim gbi onuda beş gündür almıyor ama deneyeceğim.ha buarada en yakın arkadaşım eczacı.kadının biri bir kaç değişik emzik almış ondan farklı zamanlarda.çocuğu hiç birini almamış.kadın emzikleri geri getirmiş,değiştirmeye,yerine krem filan alayım demiş.hem de ankaranın orta göbeğinde eğitim durumu lise olan bir kadın.böyle bir şey var mı ya?açılmış,denenmiş,geri verecek.gülsem mi şaşırsam mı bilemedim diyor arkadaşım.ilginç dimi:44:

Arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun.Sizler içinde dua ettim.Rabbim evlatlarımızA saglıklı hayırlı uzun ömürler versin.

Kızlar emzirme sütyeni bez oldugu için sarkık duruyor ve ee malum yaz geldi ince badilerden belli oluyor gögüs uçları:78:Normal sütyen takıncada kalıbı şekli bozuluyor hem emzirmek zor oluyor.Kalıplı emzirme sütyeni var mıdır?Kullanan bilen var mı?Varsa almak isterim.

Canım valla insanları anlamak zor:))
Benim kızım chicco physio emziği sevdi.Ben de nuk ,avent falan almıştım ama istemiyo onları.İstersen bir de bunu dene.İnş çözüme ulaşırsın

az önce bebeğimi yatırmıştım odaya, uyusun diye de müzik açmıştım. aradan biraz zaman geçti bir bakayım dedim ne yapıyor. uyumuş uyumasına da başparmak ağızda o biçim uyuyakalmış. sanırım resmi olarak parmak emmeye başladık bugün itibariyle. ne yapıp edip emziği vermem lazım sanırım artık, tam da emzik konusu konuşulmuş zaten, ben de tavsiyeleri gözönünde tutayım..

yaa benim oğlumda emziği artık almıyo yaa anca uyurken oda ilk 1 dk ağlıyo ağzında elimle tutup sallıyorum belki alıyo belki almıyooo ne güzel ilk koyduğumdan beri cok cok cok tu

bide 2 gündür obuurr gibi sömüren oğluum memeyi emiyo bi süre sonra ağlıyo ağzına koyuyorum emiyo 1 2 snra tekrar ağlıyo. memeyimi bırakıyo tadımı değişti acaba nolmş oalbilir :26::26:

gazı olabilir güzelim ..biz de öyle oldu ...ilk gelen süt laktozlu olduğundan gaz yapıyor o yüzden gazı geçene kadar emmek istemiyor..benim kızmda öyle oluor..2 aylıkken gaz ilacını bırakmıştık şimdi 4 ü dolduruyoruz geri başladık maalesef..

:26: off hiç yoktu bizde böle bişi farklı bişide yemedim neden oldu acaba :26:

günaydın herkeseee.
naptın canım rapor alabildin mi?
Emelcim on gün verdi doktor. On gün on gündür dedim, aldım, kurum sağolsun etmediğini bırakmadı. Şefi aradım,söyledim, tamam dedi adam sağolsun. Sonra müdür aradı. Müdür vekili yani, geçici, beni de tanımıyo. On dakika telefonda demediğini bırakmadı. Sen ise başlamadan rapor alamazsın dedi. Yıllık izin bile vermem diyen adam ben ise başladıktan sonra doktor izni verecek mi sanki. Neyse bir de beni personel müdürüne şikayet etti. O beni tanıyor neyse ki, o da aradı ama daha normal bir konuşma oldu. Benim arkadaşlarım ise başlamadan almıştı rapor doğum izninden sonra. Ben mi yanlış biliyorum? müdür on gün sonra yine benim elimdesin dedi on gün sonra da başlamam mi lazım benim? Iki rapor arası yani? Uff:18:
Fiyonkcuk,tatlım nasılsın görüşmeyeli baya oldu bebişimiz nasıl..
Ya Eylülcüm ben uyumusum dün. Yeni gördüm yazdığını.
Biz iyiyiz, bebiş hâlâ ilaç almadığında gazlı, ama ilaçla huzurlu oluyor. Siz de iyisiniz di mi? Öptüm çok

3. ay civarında böyle inatlaşmalar olabiliyor, baby_s'in dediği gibi gazı olabilir, havalar ısındı, kucağında sıcak basıyor olabilir, kucağında memeyi verirken süt dik indiği için ondan hoşlanmıyor olabilir, etrafla ilgilenmeye başladıkları için başka şeyler ilgilerini çekiyor olabilir vs. Ben bu durumlarda bebeği yere koyup yatarak emziriyorum, onu yan çeviriyorum, sırtına da devrilmesin diye bir yastık koyuyorum. Meme o pozisyonda yan olduğu için süt daha bebeğin kontrolünde akıyor, kucağında da olmadığından sıcak falan basmıyor, bir dene istersen. Eğer ilgisi dağılıyorsa, ses olmayan loş bir yerde emzirmeyi de deneyebilirsin.

Özel kurum mu bu? Yıllık iznini falan vermemeye kalkarlarsa dava açmakla tehdit et bence, böyle durumda yasalar annenin tarafında oluyor, çok ciddi de tazminat ödemek zorunda kalıyorlar. Çalışma Bakanlığına şikayette bulunacağını söyle iş fazla uzarsa. İşten çıkarmakla tehdit ederlerse ya da öyle bir imada bulunurlarsa, işe iade davası açarsın onu da kazanırsın. Tabii insan böyle bir durumda "kim uğraşacak" hissiyatını da taşıyor biliyorum inşallah hallolur. Ben haftaya perşembe başlangıç yapacağım, bir hafta git, bir hafta izin al şeklinde temmuzu çıkarmayı planlıyorum bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…