günaydın herkeseee.
Emelcim on gün verdi doktor. On gün on gündür dedim, aldım, kurum sağolsun etmediğini bırakmadı. Şefi aradım,söyledim, tamam dedi adam sağolsun. Sonra müdür aradı. Müdür vekili yani, geçici, beni de tanımıyo. On dakika telefonda demediğini bırakmadı. Sen ise başlamadan rapor alamazsın dedi. Yıllık izin bile vermem diyen adam ben ise başladıktan sonra doktor izni verecek mi sanki. Neyse bir de beni personel müdürüne şikayet etti. O beni tanıyor neyse ki, o da aradı ama daha normal bir konuşma oldu. Benim arkadaşlarım ise başlamadan almıştı rapor doğum izninden sonra. Ben mi yanlış biliyorum?müdür on gün sonra yine benim elimdesin dedi on gün sonra da başlamam mi lazım benim? Iki rapor arası yani? Uff:18:
Ya Eylülcüm ben uyumusum dün. Yeni gördüm yazdığını.
Biz iyiyiz, bebiş hâlâ ilaç almadığında gazlı, ama ilaçla huzurlu oluyor. Siz de iyisiniz di mi? Öptüm çok
canım başlayıp öyle rapor alman gerekiyordu. veya başlamadan acilden. benim de çarşamba bitiyor raporum okula gidip müdürden başlama yazısını alıp rapor almaya gideceğim. senin idare zaten gitsende başlama yazısı için seni süründürürdü , anlattığına göre. allah kolaylık versin canımgünaydın herkeseee.
Emelcim on gün verdi doktor. On gün on gündür dedim, aldım, kurum sağolsun etmediğini bırakmadı. Şefi aradım,söyledim, tamam dedi adam sağolsun. Sonra müdür aradı. Müdür vekili yani, geçici, beni de tanımıyo. On dakika telefonda demediğini bırakmadı. Sen ise başlamadan rapor alamazsın dedi. Yıllık izin bile vermem diyen adam ben ise başladıktan sonra doktor izni verecek mi sanki. Neyse bir de beni personel müdürüne şikayet etti. O beni tanıyor neyse ki, o da aradı ama daha normal bir konuşma oldu. Benim arkadaşlarım ise başlamadan almıştı rapor doğum izninden sonra. Ben mi yanlış biliyorum?müdür on gün sonra yine benim elimdesin dedi on gün sonra da başlamam mi lazım benim? Iki rapor arası yani? Uff:18:
Ya Eylülcüm ben uyumusum dün. Yeni gördüm yazdığını.
Biz iyiyiz, bebiş hâlâ ilaç almadığında gazlı, ama ilaçla huzurlu oluyor. Siz de iyisiniz di mi? Öptüm çok
iyigcler kızlar..keyifler nasıl..biz çok kötü grip olduk,hapşuruk,öksürük derken dün bugün koyu yeşik kaka yapmaya başladı,yarın doktora gidicez,ondan bana da geçti grip,yada benden ona:44:
Özel kurum mu bu? Yıllık iznini falan vermemeye kalkarlarsa dava açmakla tehdit et bence, böyle durumda yasalar annenin tarafında oluyor, çok ciddi de tazminat ödemek zorunda kalıyorlar. Çalışma Bakanlığına şikayette bulunacağını söyle iş fazla uzarsa. İşten çıkarmakla tehdit ederlerse ya da öyle bir imada bulunurlarsa, işe iade davası açarsın onu da kazanırsın. Tabii insan böyle bir durumda "kim uğraşacak" hissiyatını da taşıyor biliyorum inşallah hallolur. Ben haftaya perşembe başlangıç yapacağım, bir hafta git, bir hafta izin al şeklinde temmuzu çıkarmayı planlıyorum bakalım.
doğum izni bitince bir gün göreve başlayıp sonra rapor almak lazım.sen on gün almışsın tekrar on gün bitince kesintisiz rapor alabilirsin.farklı bir dr.dan almanı öneririm.bebeğin eğer üzerine kayıtlıysa cocuk dr.ndan onun üzerinden refakat izni alabilirsin.ama diğer on günde bitince çalışman gerekebilir sadece acilden alırsan problem olmaz.
arkadaşlar ben birşey merak ediyorum.
hamileyken pıtırcık. gündüz çok hareketliydi. ben en geç 11-12 de yatardım gece pek rahatsız etmezdi. şimdi de kızım 11 oldumu mutlaka uyuyor. burda bazı arkadaşlar hamilelik sırasında bebişlerinin geceleri uyutmadığını söylemişti. acaba şimdiki uyku düzenleri anne karnındaki düzenle aynı mı?????????????????
bu arada kilo sorunumuz yokmuş. hastanedeki tartı yanlışmış bebeğim 2 haftada 450 gr almış. boşuna uğraştık idrar tahlili vereceğiz diye kızdan idrar almakta sanat işi. tabi biz 80 günlüğüz ama daha 5 kilo bile olamadık küçük olacağız herhalde. emmiyor bazen çok inat ediyor memyi verdik mi basıyor yaygarayı. emzikle sakinleştiriyoruz. sinir oluyorum ya.
birde doktor sağdığın sütü kaşıkla ver dedi. biberon uzun vadede 3-6 ay gibi memeyi bıraktırırmış.
canım iznin bitince işe başlayış yazının yazılması lazım.ister giderek yazdırırsın istersen başka bir şekilde haledersin ama önce başlaman sonra ayrılman gerekiyor tüm izinlerine canımSağolun kızlar.. Özel kurum değil, ptt.Bu on gün bitince neolacak diye içim içimi yiyor, sinir oldum, başlasam da formalite olacaktı sonuçta aslında, yani işe başlasam ve bir gün ya da yarım gün çalışsam, benim kadar oradakilere de zarar, dökümlerdi, artan bozuk paralardı bilmemneydi, ardımı toplaması daha zor. Aman neyse, ben şimdi kesintisiz rapor alabiliyorum di mi.. İkinciden sonra neden çalışmam gerekebilir Esra? Onu da biliyim de yeniden tepki almiyim
kızlar öğretmenler içinde bu izin konusu aynı dimi ..şimdi bnm raporumda 9 haziranda şlabar yazıyordu ben 9unda dra gidip 10 gün rapor alıcam başlamama filan luzum varmı zaten başlamam imknsız bebeğimi nereye bırakıcam..
canım ben oyunla iyice tutturdum ağzının kenarında gezdirdim soktum çıkardım deli oldu tuttu..birde daha önce şekerli suya batırdım emziğiaz önce bebeğimi yatırmıştım odaya, uyusun diye de müzik açmıştım. aradan biraz zaman geçti bir bakayım dedim ne yapıyor. uyumuş uyumasına da başparmak ağızda o biçim uyuyakalmış. sanırım resmi olarak parmak emmeye başladık bugün itibariyle. ne yapıp edip emziği vermem lazım sanırım artık, tam da emzik konusu konuşulmuş zaten, ben de tavsiyeleri gözönünde tutayım..
ahucum özlettin kendini ne yazıkki bir çoğumuz hamilelikteki gibi giremiyoruz bebişler sağolsunselam arkladaşlarrrr
upuzun zaman oldu buraya girmeyeli, mağlum hamilelikten sonra insan aynaya bakmaya bile zaman bulamıyor...
sizlerle sohbet etmeyi o kadar çok özledim ki, inşallah sık sık girebilirim artık.
umarım herkes iyidir,
bebişleri ve hepinizi öpüyorummm
geçmiş olsun canımbenim oğluşumun pipisnn ucu darmışondan bi anda drup drurkn ağloyomuş
merhaba annecikler, herkesin kandili mübarek olsun, hayırlara vesile olur inşallah
dün bebeğimin öksürdüğünü yazmıştım, bütün gün devam etti, hırıltı, öksürük, balgam vs. o öksürdükçe benim için gittisabah erkenden doktora gittik. bebeğimi üşütmüşüm... doktor çiğerlerine inmemiş, ama çok dikkat etmelisin dedi... balgam çözücü ve soğuk algınlığı için ilaç yazdı, bunun haricinde ıhlamur içir sende iç dedi... 5 gün kullanacağızi geçmezse veya kötüleşirse antibiyotik kullancaz bebeğim için dua edin kızlar, hemen iyileşsin inşallah
Kızlar ya yakın bir arkadaşım var, İstanbul'da ailesi, geçenlerde İstanbul'dayken fark etmiş, primaların fiyatı çok ucuzmuş:26: Birkaç markette baktım diyo, burada (Antalya) 74lü paketler paketler 22 lira filan; ya da bir lira oynuyo işte yukarı aşağı. İstanbul'da 11-12 liraydı diyo. Niye orada daha ucuz yauuuSizler alırken kaça alıyorsunuz?
Bu arada jenny&willy e devam ediyoruz, emicilikte sorun yok bence; bacakları da hakikaten daha az sıkıyor. Gece yine de prima takıyorum. Bu bez de burada 9.90 dı. 50 tane var içinde.
kızlar öğretmenler içinde bu izin konusu aynı dimi ..şimdi bnm raporumda 9 haziranda şlabar yazıyordu ben 9unda dra gidip 10 gün rapor alıcam başlamama filan luzum varmı zaten başlamam imknsız bebeğimi nereye bırakıcam..
ben başlangıç yapmadan rapor aldım sorun olmadı
sweet drop şekere batırma emziği çok kötü bişey bu canım sık sık yapma en azından
mudurunu ara sor mutlaka canım su gun ıznım bıtıyor dırekt gıdıp rapor alayımmı once okulamı ugrayım de
hımm öyle yapaımy cnm bizim müdür cins zaten..şu yeni kanuında erken doğum olunca ekletebiliyorsun ya günleri bnm iki günüm vardı dr yazdı müdür kabul etmedi eğer o iki günüm olsaydı bidahaki tfahayıda kapatıyordum normalde..
aaaaaaaaaa sasirdim walllaaaa daha 2 aylik bebek napiooo...ne becerikliymisss senin bebissss
canım ben ne zaman şerbetli tatlı yesem sütümün çok arttığını farkettim. bir de kuru üzüm hoşafı aynı etkiyi yapıyor.. kızım emsin de rahtlayım istiyorum yani o derece çoğalıyor sütüm.
benim kız da yapıyor sıklıkla. özellikle uykusu geldiğinde elleri hep yüzünde,gözünde, kulağında, ovalayıp duruyor. ben de kollarını yorganla yanına kıstırıyorum, hemen uykuya dalıyor o zaman..
maşallah çok güçlü bebeğin demekki canımbenimki daha yapamıyor..
nasıl yani anlamadım senin bebe oturur pozisyona mı geliyorilginç
yok canım benim kızımda yok böyle atraxyonlar
Bende takviye mama veriyorum canım,günde 90 ml mi geçmiyor.Genelde akşam 8 den önce uyutmadan veriyorum.
impladeniz kız senin bebeğin ne becerikliymiş öyle. vay vay vaymaşallah nazar değmesin :)
febris arkadaşım benimkide kusuyor istersen ilaç vermeden halletmeye çalış yada istersen ar mama kullan. ben ilaç taraftarı değilim mümkün oldukça tabi , tabi doktordan iyi bilecek değilim.
ne demek kabul etmedi ben 25 günü saydırdım, ya kanun var ama herkese başka işliyor ne biçim meleket be...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?