2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

buarada bnm oğlumda kendini belinden ittirerek oturur pozisyona getiriyo:)

slm arkadaşlar forumu okumaya çalışıyorum ama bebekten pek fırsatım olmuyor
Size bişey sormak istiyorum.Ben ssk lı olarak çalışıyorum raporum bitti 10 gün daha aldım oda bitmek üzere ssk dan paramı nasıl alacağım acaba bilgisi olan var mı ayrıca günde kaç saat süt iznim var
yardımcı olursanız çok sevinirim

Canım çocuğunu bilerek aç bırakacak değilsin ya, niye kendini üzüyorsun? Zaten iştahım yok diyorsun, üzülünce iyice gidecek.. Üstelik de kuzunun gücü kuvveti yerinde baksana Zayıflıktan değildir, koca insan mı bu, göbeği yok diye rahat hareket edecek, sanki bizimkiler obez Benimkisi 3-4 gündür ancak yapıyor kendini kaldırmayı, ellerinden tutup gel dersem de mutlu oluyor, kalkıyor binbir zorlukla, ama mutluluğu kısa sürüyor, yatıyor tekrar yorulmuş oluyor

İşyerin evraklarını Sosyal Güvenlik Kurumuna yolluyor, bundan 1 ay kadar snra paranı postanelerden alabiliyorsun, bütün postane şubelerinden olur. Süt iznin ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat.

ay öyle bi anlama geldiyse çok özür dilerim. obez falan olur mu minicik bebek. onu demek istememiştim. bende bebişim kilo alsın istiyorum. şöyle kilo aldı falan diyenlere de hep maşallah diyorum nazarım değmesin diye. minicik olmasına rağmen hareketli olunca zayıflığından mı acaba dedim. tek tesellim zaten hamilelikte iyi beslemiş olmam ve belki de bundan dolayı zayıf olmasına rağmen vücudunun dirençli, dinç olması.

kaç kilo cnm senin bebişin

Ha yok ben öyle anlamadım zaten ya, senin kuzunun gücü ve gelişmesi iyi olduğuna göre üzülme demek istemiştim.

kızlar kendini ittirerek oturur pozisyona getirmek nasıl ya??
benimdi düm düz bir zeminde yatıyor, olduğu yerde debeleniyor. bazen poposunu aşağıya kaydırıyor, nadiren yana döner gibi bacakları ceviriyor ama dönme yok.

sizinki gibi oturma filan yok ya, hatta benim de hiç böyle bir beklentim olmamıştı. 3 aylık bebeğin oturduğunu ilk sizden duydum:) sizinkilere maşallah

herkesinki oturuyor mu yoksa??

cnm oturma derken şöyle.ben elyaf yastığın üzerine yatırıyorum belden yukarsı yastıkta oluyor o haldeyken kendini aşağıya doğru ittiriyor ayaklarınıda kendine doğru çekiyor genelde orda durmaktan sıkıldığında kucak istediğinde yapıyor öyle tam anlamıyla bir oturma hareketi deği lyani bizimki

oturur derken 7 aylık çocuk gibi değil.mesela kafasının altında yastık varken gövdeye kadar kalkabiliyor benim kızım.kucağımda emzirme bitincede aynı hareketi yapıyor ama bacağım yastıktan daha yüksekte oldugundan oturur pozisyona gelebiliyor.yani çoğu bebek yapabiliyordur bence.dr bizim kızın dirençli ve kemik gelişiminin iyi oldgnu söylemişti 1 aylıkken.ben hamileliğimde elevite ek olarak balıkyagı hapı içmiştim belki ondandır.

aynı anlattığı n gibi yapıyor bzm sıpada:)

bu arada dr. brown dar ağızlı doğal akışlı biberonunu aldım dün. chicco nun biberonundan 90 cc 1 dakikada emmişti bundan 60 cc 10 dakikada falan ancak emdi. dedikleri gibi anne memesi gibi az akıyor galiba.

40+2 de 3570 gr., 12 martta doğdu.

oturamıyor vs diyen arkadaslar için sordum benim kızımda 40+1 de doğdu.yani 40 haftayı bulan bebeklerin hareketleriyle daha erken doğanlarınki bir olmayabilir.bir iki hafta sonra onlarda yapar aynı hareketleri.
bebeğine gelince ay ortalamasına vurduğunda 850 gr almış gbi.bu da normal.eğer ilk ay fazla bu ay az aldıysa stres,dinlenme,beslenme etkili olmuştur.eğer doğumun akabinde annen yanındaysa kg fazla almıştır şimdi gittiyse daha az almıştır gibi

merhaba arkadaslar ben de mart annesiyim arada yazıyorum buraya ama sürekli olmadıgı ıcın hatırlamazsınız sanırım...kızım 1 martta sezaryenle dunyaya geldi 2.500 kg 50 cm idi:) denizcm kilodan yakınmalarınjı okuyunca hemen yazayım dedim benm kız da zayıf biliyosun su an 3 ay bitti ve 5.5 kg akranlarına göre bayaa zayıf sanırım:) ama napalım böle olduklarını kabullencez kilo alsın diye sakın doktora danısmadan mama verme derim ben..cunku efecik ne kadar cok emerse o kadar cok süt gelir..sen mama verdikce doyacak ve emme istegi azalacak bu da sütünün azalmasına neden olacak..cok aglıyosa huzursuzsa azar azar vermek lazım tabi ac kalmasın yavrucak ama doktora danıs mutlaka tatlım..efeciğin kilosundan cok motor gelişimi önemli olan yani o yaptıgı hareketler sese görüntülere verdiği tepkiler..aylık kontrollerde doktorum kiloya hiç takılmıyo dediğim gbi motor gelişimine önem veriyo hep..bizim ufaklıkta yüzüstü yatarken sırtüstü pozisyona gecebiliyo ellerinden tuttugumda kendşini kaldırarak oturabiliyo..biz mart basında dogdugumuzdan bişraz önden gidiyoruz tüm mart bebekleri yavas yavas aynı seyleri yapmaya baslayacak hepsi saglıklı olsunlar da gerisi mühim değil.. sakın kilosuna takılma denizcim efecik aslanlar gbi masallaaahh..

annemde kayınvalidemde hep yanımdaydılar. kayınvalidem dükkanı bekliyordu annem beni bekliyordu istediğim gibi uyuyordum emziriyordum rahattım tabi şimdiye göre. şimdi kayınvalidem memlekete gitti. 1,5 aydır ilanımız var dükkana eleman arıyoruz kimse başvurmuyor. eşimin işi olduğu zaman dükkanı beklemek zorunda kalıyorum. hani bişey yapmıyorum yorulmuyorum sadece ayaklarımı uzatıp oturuyorum ama yine de ev kadar rahat olamıyorum tabi. emzirirken bile her an biri gelecekmiş gibi tedirginim. eşim gelen olursa hiç istifini bozma sahibi yok de gitsinler önemli değil diyor ama yine de tedirgin oluyorum. dükkanda kaldığım süre zaten bebeğimin gündüz en çok uyuduğu süre. 1-2 kez ancak uyanıp emiyor genelde uyuyor oluyor. çok etken var biliyorum. ama çok sıkıntılı bi hayatım olduğunu söyleyemem. genel olarak her yönden rahat bi yaşantım var.

ben yastık kullanmıyorum belki ondan böyle bir becerisini göremedim daha.. sizinkilere

Kızlar merhaba facebook tada yazdım birde buradan yazayım pişigi gecirmek icin önereceginiz krem var mı? Seba med ise yaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…