valla önce bende şaşırmıştım ama yapan bebekler varmış. anormal bi durum yokmuş yani
vallahi tamda dün gece fark ettim bende yazacaktım. eşim dışarıdan gelirken tatlı almış ye de süt olsun dedi. bende eğer süt olursa her akşam getircen ama dedim sen bi ye bakalım süt olursa bakarız demişti. gece bebeğim emmek için uyandığında baktım baya sertti. bebişte uzun uzun emdi bırakmadan. ama süt arttığından ama uyku arasında ne olduğunu bilemedi
oturma olayında da belki zayıf olduğundan rahat hareket ediyordur.
tamamen dümdüz yatarken yapamıyor da kafası hafif eğimli olduğu zaman arabanın 45 dereceye yakın pozisyonlarında falan belinden kaldırıyor kendini oturur pozisyona geçip bikaç saniye durup tekrar yatıyor. hatta düşüyor denebilir yoruluyor herhalde
ben şimdilik her fırsatta önce emzirip sonra gözünden yaş gelene kadar ağlarsa 60 cc falan veriyorum. çok korkuyorum çok bilgisizim. bebeğimi muhtemelen son hafta aç bıraktım. düşündükçe üzülüyorum. ama hiç bilmiyordum ki bebek kısa emip bıraktığı zaman doydu sanıyordum. çok aşırı ağlamaları yoktu 2 güne kadar ama çoğu zaman mızmızlanırdı. allah katında bunun bi bedeli var mı bilmiyorum. bebeğimi aç bırakmamın yani, farkında da değildim ki.. her türlü üzülüyorum anlayacağın.
hepimizin bebişlerine
slm arkadaşlar forumu okumaya çalışıyorum ama bebekten pek fırsatım olmuyor
Size bişey sormak istiyorum.Ben ssk lı olarak çalışıyorum raporum bitti 10 gün daha aldım oda bitmek üzere ssk dan paramı nasıl alacağım acaba bilgisi olan var mı ayrıca günde kaç saat süt iznim var
yardımcı olursanız çok sevinirim
Canım çocuğunu bilerek aç bırakacak değilsin ya, niye kendini üzüyorsun? Zaten iştahım yok diyorsun, üzülünce iyice gidecek.. Üstelik de kuzunun gücü kuvveti yerinde baksanaZayıflıktan değildir, koca insan mı bu, göbeği yok diye rahat hareket edecek, sanki bizimkiler obez Benimkisi 3-4 gündür ancak yapıyor kendini kaldırmayı, ellerinden tutup gel dersem de mutlu oluyor, kalkıyor binbir zorlukla, ama mutluluğu kısa sürüyor, yatıyor tekrar yorulmuş oluyor
ay öyle bi anlama geldiyse çok özür dilerim. obez falan olur mu minicik bebek. onu demek istememiştim. bende bebişim kilo alsın istiyorum. şöyle kilo aldı falan diyenlere de hep maşallah diyorum nazarım değmesin diye. minicik olmasına rağmen hareketli olunca zayıflığından mı acaba dedim. tek tesellim zaten hamilelikte iyi beslemiş olmam ve belki de bundan dolayı zayıf olmasına rağmen vücudunun dirençli, dinç olması.
ay öyle bi anlama geldiyse çok özür dilerim. obez falan olur mu minicik bebek. onu demek istememiştim. bende bebişim kilo alsın istiyorum. şöyle kilo aldı falan diyenlere de hep maşallah diyorum nazarım değmesin diye. minicik olmasına rağmen hareketli olunca zayıflığından mı acaba dedim. tek tesellim zaten hamilelikte iyi beslemiş olmam ve belki de bundan dolayı zayıf olmasına rağmen vücudunun dirençli, dinç olması.
kızlar kendini ittirerek oturur pozisyona getirmek nasıl ya??
benimdi düm düz bir zeminde yatıyor, olduğu yerde debeleniyor. bazen poposunu aşağıya kaydırıyor, nadiren yana döner gibi bacakları ceviriyor ama dönme yok.
sizinki gibi oturma filan yok ya, hatta benim de hiç böyle bir beklentim olmamıştı. 3 aylık bebeğin oturduğunu ilk sizden duydum:) sizinkilere maşallah
herkesinki oturuyor mu yoksa??
kızlar kendini ittirerek oturur pozisyona getirmek nasıl ya??
benimdi düm düz bir zeminde yatıyor, olduğu yerde debeleniyor. bazen poposunu aşağıya kaydırıyor, nadiren yana döner gibi bacakları ceviriyor ama dönme yok.
sizinki gibi oturma filan yok ya, hatta benim de hiç böyle bir beklentim olmamıştı. 3 aylık bebeğin oturduğunu ilk sizden duydum:) sizinkilere maşallah
herkesinki oturuyor mu yoksa??
oturur derken 7 aylık çocuk gibi değil.mesela kafasının altında yastık varken gövdeye kadar kalkabiliyor benim kızım.kucağımda emzirme bitincede aynı hareketi yapıyor ama bacağım yastıktan daha yüksekte oldugundan oturur pozisyona gelebiliyor.yani çoğu bebek yapabiliyordur bence.dr bizim kızın dirençli ve kemik gelişiminin iyi oldgnu söylemişti 1 aylıkken.ben hamileliğimde elevite ek olarak balıkyagı hapı içmiştim belki ondandır.
kaç kilo cnm senin bebişin
5200 gr. dı canım 31 mayısta aşı için gittiğimde tarttırdım.
kaç kg doğdu ve kaç haftalık doğdu bide doğum tarihi nedir
40+2 de 3570 gr., 12 martta doğdu.
oturamıyor vs diyen arkadaslar için sordum benim kızımda 40+1 de doğdu.yani 40 haftayı bulan bebeklerin hareketleriyle daha erken doğanlarınki bir olmayabilir.bir iki hafta sonra onlarda yapar aynı hareketleri.
bebeğine gelince ay ortalamasına vurduğunda 850 gr almış gbi.bu da normal.eğer ilk ay fazla bu ay az aldıysa stres,dinlenme,beslenme etkili olmuştur.eğer doğumun akabinde annen yanındaysa kg fazla almıştır şimdi gittiyse daha az almıştır gibi
cnm oturma derken şöyle.ben elyaf yastığın üzerine yatırıyorum belden yukarsı yastıkta oluyor o haldeyken kendini aşağıya doğru ittiriyor ayaklarınıda kendine doğru çekiyor genelde orda durmaktan sıkıldığında kucak istediğinde yapıyor öyle tam anlamıyla bir oturma hareketi deği lyani bizimki
oturur derken 7 aylık çocuk gibi değil.mesela kafasının altında yastık varken gövdeye kadar kalkabiliyor benim kızım.kucağımda emzirme bitincede aynı hareketi yapıyor ama bacağım yastıktan daha yüksekte oldugundan oturur pozisyona gelebiliyor.yani çoğu bebek yapabiliyordur bence.dr bizim kızın dirençli ve kemik gelişiminin iyi oldgnu söylemişti 1 aylıkken.ben hamileliğimde elevite ek olarak balıkyagı hapı içmiştim belki ondandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?