Kızlar merhaba facebook tada yazdım birde buradan yazayım pişigi gecirmek icin önereceginiz krem var mı? Seba med ise yaramadı.
merhaba arkadaslar ben de mart annesiyim arada yazıyorum buraya ama sürekli olmadıgı ıcın hatırlamazsınız sanırım...kızım 1 martta sezaryenle dunyaya geldi 2.500 kg 50 cm idi:) denizcm kilodan yakınmalarınjı okuyunca hemen yazayım dedim benm kız da zayıf biliyosun su an 3 ay bitti ve 5.5 kg akranlarına göre bayaa zayıf sanırım:) ama napalım böle olduklarını kabullencez kilo alsın diye sakın doktora danısmadan mama verme derim ben..cunku efecik ne kadar cok emerse o kadar cok süt gelir..sen mama verdikce doyacak ve emme istegi azalacak bu da sütünün azalmasına neden olacak..cok aglıyosa huzursuzsa azar azar vermek lazım tabi ac kalmasın yavrucak ama doktora danıs mutlaka tatlım..efeciğin kilosundan cok motor gelişimi önemli olan yani o yaptıgı hareketler sese görüntülere verdiği tepkiler..aylık kontrollerde doktorum kiloya hiç takılmıyo dediğim gbi motor gelişimine önem veriyo hep..bizim ufaklıkta yüzüstü yatarken sırtüstü pozisyona gecebiliyo ellerinden tuttugumda kendşini kaldırarak oturabiliyo..biz mart basında dogdugumuzdan bişraz önden gidiyoruz tüm mart bebekleri yavas yavas aynı seyleri yapmaya baslayacakhepsi saglıklı olsunlar da gerisi mühim değil.. sakın kilosuna takılma denizcim efecik aslanlar gbi masallaaahh..
Kızlar merhaba facebook tada yazdım birde buradan yazayım pişigi gecirmek icin önereceginiz krem var mı? Seba med ise yaramadı.
doğru söylüyorsun banucum. zaten boğum boğum olsun falan gibi değil de daha çok açlıktan ağlamasın ben farkında değilken. üzüldüğüm en büyük nokta bu. zaten dertlerini anlatamıyorlar. eğer o aç olur da ben farkedemezsem diye çok korkuyorum.
seda,ardina canımarkadaşlar seda kim burada? bebişi öykü.
Fiyonkcuk : Övgü.
Jololo : Çiğdem
sweet drop: Damla
Moonlight : Nuray
fafuel : Gamze
renkrenk :Eda
GKolega :Gökçen
firstnimbus:İlknur
impala deniz:M.Deniz
bebeksu: Aida
Azize :Azize
tiara:Ecem
S&U:Sultan
bynkutluay:Melike
nesbay: Neslihan
viyole:Neslihan
haticesu:Hatice
Martenizieniz
ske: Suzan
grapherınar
muharrir:Ayşenur
elsi:Elif
Posedion:Özlem
bsbirkin:Betül
byn:Şenay
Ebruli1820:Ebru
Queeny:Ayşe
hipperaktif:Ayşe
emily:Emel
ardina:Seda
caznur:Öznur
onurcuk:Nurcan
sermest: Fatma
dilekalknilek
caretta:Kezban
ecrin:Ecrin
periliev:Çiğdem
taçsız prenses: Büşra
Syble: Fatma Sibel
abrel:Eylül
begonvil07:Nuran
kıvırcık06:Çiğdem
lavinya22:Şule Zeynep
yasmngu:Yasemin
bebaphanten...ha bide pişiğin asıl nedeni yanlış emzirme diye okumuştum kk de.
pipşiğ onlemek için bepanthen ve zeythnyagı gbisi yok..bi de popsunun kuru kalmasına özen gösterin tam kurulamadan krem vb sürmemenizi öneririm..gecmiş olsun
Tamam kızlar tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.canm benm bebiş pişik olduğunda evde pişik kremi yoktu ama lansinoh vardı meme uçları için olan,bende onu sürdüm poposuna zaten içeriğinde de yazıyodu sürülebilir diye bayağı iyi geldi gibi bi de zeytinyağı sürüyodum o da iyi geliyo varsa bi dene istersen...
Canım bende Bella25 ismim Ebru.Fiyonkcuk : Övgü.
Martenizieniz
grapherınar
dilekalknilek
slm arkadaşlar forumu okumaya çalışıyorum ama bebekten pek fırsatım olmuyor
Size bişey sormak istiyorum.Ben ssk lı olarak çalışıyorum raporum bitti 10 gün daha aldım oda bitmek üzere ssk dan paramı nasıl alacağım acaba bilgisi olan var mı ayrıca günde kaç saat süt iznim var
yardımcı olursanız çok sevinirim
Fiyonkcuk : Övgü.
Martenizieniz
grapherınar
dilekalknilek
Bilgi verdiğin için teşekkür ederimİşyerin evraklarını Sosyal Güvenlik Kurumuna yolluyor, bundan 1 ay kadar snra paranı postanelerden alabiliyorsun, bütün postane şubelerinden olur. Süt iznin ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat.
Bilgi verdiğin için teşekkür ederim
benim kadar pişik sorunu yaşayan bir anne varmıdır bilmiyorum bebeğim altı açılınca çok ağladığı için ilk başlarda çok az açmıştım bebeğimin altı çok fena oldu bence ilk önce her altını açtığın zaman Mustelanın STELACTIV PİŞİK GİDERİCİ kremini dene geçmezse sadece günde 3 kerede trosyd ile karıştırıp sürebilirsin kesin çözüm bunları doktorumuz önerdi
Bilgi verdiğin için teşekkür ederim
benim kadar pişik sorunu yaşayan bir anne varmıdır bilmiyorum bebeğim altı açılınca çok ağladığı için ilk başlarda çok az açmıştım bebeğimin altı çok fena oldu bence ilk önce her altını açtığın zaman Mustelanın STELACTIV PİŞİK GİDERİCİ kremini dene geçmezse sadece günde 3 kerede trosyd ile karıştırıp sürebilirsin kesin çözüm bunları doktorumuz önerdi
Ben de SSK lıyım bizde durum şöyle işliyor, çalıştığın yere gidiyorsun onlar SSKya gideceğin gün için vizite kağıdı veriyorlar, sana bir iki evrak da veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam, sen o evrakları, 37. haftada aldığın çalışamaz raporunu, bebeğin doğum raporunu ve bebeğin nüfusunu alıp SSKya gidiyorsun. İzmir'deki SSK'da bunun için özel bir bölüm var, aşağıda harala gürele içinde sıra beklemiyorsun, evraklarını oraya veriyorsun, onlar da sana paranı PTT'den alman için gün veriyorlar. Bana 2-3 gün sonrasını vermişlerdi, bu 2 sene önceydi, şimdiki sistem de böyle işler diye tahmin ediyorum.
Canım evet eskiden sen götürüyordun, şimdi şirket kendisi veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?