2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım..
eşim humana still tea aramış bulamamış. nerede satılır yahu? eczaneye sormuş carrefur a sormuş yokmuş.
eczanelerde var canım..bebek mağazalrında da oluyo..
kısa kollumu??ben abartıorum galia..üstüne çıtçıtlı bady üstüne uzun kollu pijama altına 2 kat pantolon ve çorape benden 1 kat fazla giyinmiş oluyo bölece..hem de gazlanmasın sıcak tutsun diye..ha birde terlio demişsin ya uykudan kaldırınca ince penye battaniyeye sarıorumabartmışım valla
annisler bisey sorucam sizlere..
benim oglum bir haftadir filan geceleri hic uyandirmiyor 12-1 gibi emip sabah 6-7 ye kadar uyuyor. sizce normalmii uyandirmalimiyim? sizinkiler nasil?
aç olsa uyanır canım.kilo alımı normalse bırak uyusun..keşke benimki de uyusa 3 saatte filan kalkıo
maşallah canım yaasen normal hayatına dönmüşsün
bazı günler benimkine de geliolar aynı dediğin gibi oluyo..sonuçta bu bi dönem geçer inşallah sadece biraz sabır ama insanın dayanma gücü kalmıyor bi süre sonra..onun dediklerini yap bakalım gezdir oynat ben kucağıma alıp müzik açıp oynuyorum yüzü dışarı dönük oluyo..yorulunca uyuyr belkii..gerçi dediğn gibi bazen kuş uykusu oluyo..yerine yatırıyosun 5 dk sonra gözler boncuk gibi..bilemiyorum ki başka napılır..bi çözüm bulursan bana da söle canım

benim gezme hayatım yok gibi..zaten kendim çıkamıorum eşimle çıksak da anca ev gezmesi..değilse bazen duruyo ama bazen kendimizi eve zor atıoruz canım.değişecektir inşallah..

Canım ben bu haftaya kadar ıslak pamukla siliyordum, şimdi primanın ıslak mendilini kullanıyorum, ikisinde de kurutmadım.. Pamuğu iyice sıktığımdan daha kuru oluyordu gerçi..
Ya ıslak mendili de sıcak suya batırmak nereye kadar? Hem sürekli hazırda tutmak zor; hem de alışması lazım sanki, fazla korumacılık değil mi bu?:26::26:

Ben de soğuk suyla yıkıyorum, ama sıcak su kullanmıyorum, havalar zaten sıcak. Kapatmadan önce de kuruluyorum, bence kurulamak pişiği ciddi anlamda engelliyor.

ıslak mendili bende hiç sıcak suya batırmadım doğduğundan beri unibaby kullanıyorum geçen bi arkadaşım dalin kullanıyordu baktımda o baya ıslak ıslaktı ama unibaby o kdr ıslak değil ..

buarada kızlar çok mutluyum sanırım sütüm arttı...:) oğlum eskiden çook uzun süre emerdi bırakmazdı bende alışkanlık ya habire emzirmeye çalışıyorum çocuğu ağzına bi alıyo sonra ağlamaya başlıyor.baktım niyeti emmek değil gezdirdim filan sustu emziği deneyeyim dedim hemde bakkal emziğini değil chicco kauçuk damaklıyı cok cok emmeye başladı:)) vee onu emerken anakucağında sallayarak uyuttum dün gece ve bugun iki kere böyle uyudu..çok normal şeylermiş gibi gelebilir size yazdıklarım ama oğlum bugune kdr emziğği hiç almamıştı ve kesinlikle memeden başka biyerde öyle sallayarak filan uyumamıştı allahım inşş emziği hep alır...

yani pişik hadi de inşall üşümemiştir allah korusun enfeksiyon falan..aman iice paranoyak oldum..

slm hep ıslak mendille sildim hiç suya filan batırmadım , ısıtmadımda , pişikte olmadı, üşütmedide sanırım.
önceleri hep pampers beyaz kullandım, ama evde mavi vardı, mavi daha kolayca temizliyor diye maviye geçtim.
Bebişin cildi hassassa beyazını tavsiye ederim .

altını sık sık acarım ben , havalandırırım ara sıra kazalar oluyor ama çocukta rahatlıyor tavsiye ederim.

bende pamuğu ıslatıp elimle iyice sıkıyorum temizliyorum

merhaba arkadaşlar! ben de forumu takip ettiği halde bi türlü yazamayanlardanım hep istiyordum yazmayı sonunda oldu:) ben de mart annesiyim kızım 2 ay 1 haftalık. şimdiye kadar pek gaz sorunu yaşamamıştık. dün ilk defa gaz sancısına tanık oldum sanırım bebiş bişeyden korkar gibi irkilip, deli gibi ağlamaya başlıyrdu. doktorumuz hiçbir damla önermemişti ama ne olur ne olmaz evde metsil damla bulunduruyodum.bebiş rahatlasın diye kullanmak istedim, içinde günde 4 kez 8 damla yazıyo tek seferde 2 damla mı yani? bi de sütle karıştırıp mı veriliyo yoksa direk ağıza mı damlatılıyo? bugün iyiydi çok şükür gaz sancısı pek olmadı. dün ayıptır söylemesi 1 erik ve birkaç kiraz yemiştim sanırım onlar gaz yaptı aklınızda olsun siz sakın yemeyin

allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin biz hiç gaz ilacı kullamadık oyüzden bu konuda hiçbir fikrim yok:26::26:

canım metsil günde 4 kez 8 er damla yani toplamda 32 damla verilecek.eğer sütünü sağıp veriyorsan ona katabilirsin ya da çok az miktar suyun içine damlatıp öylede verbilirsin

allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin biz hiç gaz ilacı kullamadık oyüzden bu konuda hiçbir fikrim yok:26::26:

maşallah bebişine sweetdrop

canım metsil günde 4 kez 8 er damla yani toplamda 32 damla verilecek.eğer sütünü sağıp veriyorsan ona katabilirsin ya da çok az miktar suyun içine damlatıp öylede verbilirsin

çok teşekkür ederim firstNimbus bu bilgiye çok ihtiyacım vardı

ilgilendiğiniz için sağolun arkadaşlar sweetdropun dediği gibi allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize, acılarını göstermesin kuzularımızın

bu gün hic birseyi yoktu yvrumun saol canim...bende anlamadim,niye böyle oldu,,1 günde geldi gitti cok sükür..
kizlar bende ilk zamanlar pamuk islatiyodum,bi kac hafta kullandim,daha sonra islak mendile gectim,,temizledikten sonra kuruluyorum iyice,ondan sonra sariyorum altini,,,ve cok sükür pisik olmadi hic bu güne kadar.,,
aptamil pre ler cok gaz yapiyo sanirim :2: 2haftadir sütüm kesildigi icin mamaya basladim,icerken cok cabuk midesi sisiyo,anne sütünde öyle degildi,,mamaya 3 damla sap simlex damlatiyorum,köpügü gidiyo ama gazi kaliyo heralda...gaz sancisi yok ama,mamayi hep icmiyo...ayrica mama veren arkadaslar,her vermede kac ml veriyorsunuz? benim oglan her 4 saatte 170 ml hepsini iciyodu,,bi kac gündür 130ml iciyo,,,bide mama arasi kac saat birakiyosunuz?

maşallah ilk ve 2 aya kadar gaz sancısı yokmuş ne güzel oğlumda ilk ve 2 aya baya gazlı bebek yaa metsil 4 defa ayrı ayrı 8 damla ağzına damlanıyorum baya işe yarıyor tavsiye ederim anne sütü içine hiç damlatmadım direkt ağzına damlattım artık şimdi ihtiyacımız kalmadı kendi kendine gaz çıkarıyor bazen zorlanıyor idare eder alışsın canım

gaz damlası kullanmayın sıkın dişinizi bence, sonra kabızlığa çare aramaya başlarsınız ayrıca zararlı ve sağlıksız bıçak kemiğe dayanınca verin derim

günaydınnnnnn güzel anneler ve güzel bebeleri..... dün burnumdan getirdi benimki nesi vardı anlamadım. umarım bugün geçmiştir.

Günaydın güzel annecikler ve onların kuzular...,

Ben bu aralar pek giremiyorum.. Oğluşum evde durunca mızmızlanıyooo... Bizde hergün mecburen dışarlara akşam yapıyoruz... Anlayacağınız kapı kapı geziniyoz...

günaydın sen ve bebişin iyisiniz umarım ya canım oğlumda öyle evde durunca hemen hemen sıkılıyoo neredeyse ona ne konuşsam ne oynarsam ağlamaya başladı karnı tok gaz çıkardı altını değiştirdim yok ağlıyor kucağımda sustu ama kollarım mahvoldu hepp dışarıda geziyoruz hemde spor yapmış oluyorum

Son düzenleme:
gunaydın arkadaşlar ben nısan annesıyım sızden yardım ıstıyorum
benım kızım benı emerken çok ugraştıyor doymuyor bu nedenle mama takvıyesı yapıyorum sutumu sagıyorum sut sagma pompası almayı duşunuyorum chıcco manuel-lansınoh manuel-medela elektrıklı-aranızda kullanan varmı yada tavsıye ettıgız bır marka??????

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…