2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selammmm nasılsınız bir kaç gündür yoktum..Hem misafirim çokdu hem de kötüyüm..

Sürekli başım dönüyor..Dün yer ayağımın altından kayıp gidiyordu nerede ise..Hemen çubuk yedim yemek de yedim akşam tansiyon ölçtürdüm 8 e 5 çıktı çok düşmüş demek ki gündüz daha düşükdü eşim tutmasa denize düşecektim sahilde idik..Neden böyle olabilr size de oluyor mu kan şekerim düşmez çünkü çikolata hergün yiyorum nerede ise doktor yolu görünüyor ama yine de sormak istedimm..Kendimi hiç iyi hissetmiyorum..Rengli 3 gün sürdü az oldum kansızlık felan da olmaz die düşünüyorum..Hoş normal değerder 12 idi yanılmıyorsam benim ki hep 11..

valla canım benimde aynı iki ayağımdada var farkına varmam bile yıllarımı aldı ben ananemden almışım şimdi kızımında sağ ayağı öyle biz hiç bi sorun yaşamadık bu yüzden hatta ben abartıp kızımda görünce sevinmiştim kendisi okadar babasının kızıki bana benzeyen tek yeri parmakları oldu bide inşallah yeşil gözlü olcak gibi duruyo iki şey tutturmuş olcam ozaman hiç canını sıkma üzülmeye değmez bişi hiç bir müdahaleye gerek yok sizinde uzak muzak birinde vardır heralde

selam kızlar..ya ben oğluşum uyurken habire süt yapacak şeyler yeme içme derdine giriyorum humanalar rezeneler tatlılar helvalar börülce filan elimdede şise habire su içiyorum bu durum ne kdr sürer böyle...sizdede durum böylemi ben sanki onları yiyip içmesem sütüm azalıyor gibi o yüzden hep yiyorum

canım emziriyorumm ama adet oldum benim çevremde çok arkadasım adet oldu üstelik biri iki yıl emzirdi çocuğunu.ama doğumun35.günü adet olmuş ve sonrakilerde hiç sekteye uğramamış.ben de 40.gün olmuştum ama sonra gelmedi.ta ki düne kadarr.yani hep 28 günde bir adet görürdüm bu sefer 40 a çıktı.ama o bir hafta öldüüm öldüm dirildim.ya hamileysem diye.çok şükürr darısı size

aa buarada kızlar cuma günü bimde börülce varmış hemde 2.15 ben iyi bi kazık yemişim:) migrostan 7ye aldık biz..

canım geçmiş olsun kan değerin 11 se sevinebilirsin çok güzel bir değer benimki 8.6 larda

canım geçmiş olsun kan değerin 11 se sevinebilirsin çok güzel bir değer benimki 8.6 larda

Pufff saol tatlım..bilmiyorum ya başım hep sepet gibi dönüyor duruyor dönüyor..Keçi boynuzu pekmezi kan değerlerini anında toparlıyor canım tavsiye ederim..1 hafta sabah akşam kaşıkla hemen topluyor..

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun öneriyor...

Kür 1 :

Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.

Kür 2 :

Sabah ve akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Kür 3 :

Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyuda içebilirsiniz.Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en fazla on dakika haşlayınız.İkiye böldüğünüz suyu sabah – akşam olmak üzere günde iki kez tüketebilirsiniz.

Kür 4 :

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz dokuz adet kuru inciri bölüp atınız.Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 dakika daha kaynatınız.Ilıyınca süzünüz.Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

NOT : Bu kürler aynı anda uygulanmaz.İncir-havuç kürü hariç diğerlerinin uygulama süresi bir haftadır.Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır.Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulayabilirsiniz hiç bir sakınca yoktur.Örneğin bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız.Daha sonraki dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Pufff saol tatlım..bilmiyorum ya başım hep sepet gibi dönüyor duruyor dönüyor..Keçi boynuzu pekmezi kan değerlerini anında toparlıyor canım tavsiye ederim..1 hafta sabah akşam kaşıkla hemen topluyor..

tavsiyelerin için teşekkürler canım
belki kulak kristallerin oynamıştır gerçi tansiyonun düşük ama bilemedim.:26:

Ne demek canım inş. faydası olur bende amelyattan sonra baya işe yaramıştı..aaa evet puff doktor yolu göründü hiç de gitmek istemiyorum ama bebeğim kucağımda düşerim felan ondan korkuyorum (

yok canım limit bir problemde yok adresleri bekliyoruz
acaba paşanamı aldık

çok sağol canım elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum ayrıca gözünüz aydın kısmetiniz bol olsun herzamanve sende atanırsın

allah güç versin nuraycım
gözün aydın darısı olmayanların başına
geçmiş olsun canım
acıksa uyanırdı tatlım üzülme sakın
ecemcim allah başka dert vermesin bence kendi kara versin büyüyünce çok güzel oğluşun var oda nazar boncuğu olsun

Son düzenleme:
allah acil sifalar versin canım inşallah büyüme yoktur

gecmis olsun canim.

canım geçmiş olsun benim öyle bir problemim yok ama kafana takma bak temiz çıkmış ne güzel inşallah büyüme de olmamıştır

benım yok canım sana geçmiş olsun umarım ıyı haberler alırsın

inşallah geçmiştir canım. çok şükür temizde çıkmış.

canım ya geçmiş olsun inşalah büyümemeiştirr

geçmiş olsun canım

Teşekkürler hepinize, gittik geldik, büyümemiş, küçülmemiş de öyle takılıyor. 6 ay-1 yıl arası kontrol edilecekmiş.

Oğlumun yaşgünü bugün, 2 yaşını dolduruyor, ev harala gürele.

çok geçmiş olsun kandeğerlerin normal görünüyor yorgunluktan bence artık kronik yorgunluk başladı ,benim de başım ağrıyor, emzir, altını değiştir derken kendimi iyice salıverdim, evde de emzirme atleti üstümde göğüsler fora geziyorum, artık eşim kapıyı açıp kendisi giriyor eve, kapı ardına saklanmaktan bir hal oldum, saçlarımı da hamilelikte de kestirmemiştim iyice uzadı, ee süt verirken efor harcıyoruz sıcaklarda ter basıyor şimdi de baş ağrısı yaptı bende sürekli terim kuruduğundan saçımda offf. Bu sıcaklarda banyo bile hararet yapıyor yaa

bende de var bu durum ama yakında şekerle ilgili sorunumuz çıkarsa şaşmayalım, tatlı helva yemekten benim dişler karpuz yesem ağrımaya başladı, bende de öyle bir psikoloji var yiyeyim sütüm artsın:) Doktor bebeğin şimdiki alacağı protein diğer yaşlarda alacağından çok çok önemli demişti. Et, meyve, sebze çok tüketmeliymişim. Ne varki canımız hep karbonhidrat ve şekerli şeyler istiyor:)

aa buarada kızlar cuma günü bimde börülce varmış hemde 2.15 ben iyi bi kazık yemişim:) migrostan 7ye aldık biz..

sağol tatlım ben de alayım bariii umarım unutmam, unutturmam:)

offf offf değerlerin çok azmış evet, pekmezden başka değer yükselten bir şey var mı bilmiyorum ama pekmeze yüklen tatlım, kızkardeşimin de bir ara 7 lerdeydi üstelik çölyak rahatsızlığı var unlu mamüller yiyemiyor, kendi lerine özel ürünler var onlardan tüketiyor. Şimdilerde yükselmiş değerleri söylemişti de.

kulak kristalleri nedir ve nasıl oynar? benim de başım ağrıyınca kulağıma da vurur ağrısı ve hep tek taraflı olur migren başlangıcı demişti doktor, kulağımdaki ağrıyı hiç görmüyorlar doktorlar nedense, ağrı görülmez ama anlasınlar demek istedim:)

doğum günü kutlu olsun oğluşunun nice mutlu yıllara...

ya kızlar bence benim sütüm olmaması değil olay. kıyafetlerime falan çıkıyor durup durup sızlıyor göğüslerim açıp bakıyorum uçlarından süt damlıyor. bu arada humanayı içiyorum gerçekten faydalı diye düşünüyorum. ya benim sütüm yaramadı, ya da bebeğimin bi rahatsızlığı var dr. kontrolünde ortaya çıkacak. ben cumartesi gideyim diyordum ama 12. hafta dediniz kafam karıştı şimdi yarın gitmek gerek o zaman:26:

benimde o şekilde süt akıyordu ama sütüm bol değildi şu sıralar kafaya takmıyorum olmazsa olmaz diyorum ve artış oldu

SUİ oğlunun doğum günü kutlu olsun, nice yılları beraber geçirin İnşallaaaaaaaaaaaaah, bu da benden paşana:))
[/IMG]

bir kere sütün yaramaması diye bir şey yok.öyle olsa ilk besini o olmazdı bebeklerimizin.belki genetik faktörlerdir mesela tirodleri hızlı çalışıyordur.günde ikiden fazla kaka yapıyorsa metabolizması hızlı olabilir.yani sen veya eşin zayıfsanız çocukta öyle olacaktır.arkadaşımın oğlu günde beş kez kaka yapardı.ilk ayda beşyüz gram aldı sonra hiç almadı ama boyu uzuyordu ve dr mama önermemişti babası zayıf,boyu uzun demekki bu da boya verecek diyordu.eğer ishal den dolayı bir rahatsızlığı yoksa metabolizma faktörüdür bence.ha buarada ishal de diş çıkarma belirtisi olabilir.
çok takıyorsun kafaya,fotolarında çocuk sağlıklı gözüküyor.inş.dr kontrolünde de öyle çıkar.aşıya gelince üçüncü ayın tam dolması gerek,hatta birkaç gün sonra olmalı.zaten sr randevu verir

evet doğru söylüyorsun. en çokta zayıf uzun meselesinde. bikaç gündür neredeyse her arkadaşıma dert yanmıştım onlar da aynı şeyi söylediler. ben çok uzun değilim ama zayıfım eşimin boyu da 1.85 o da baya zayıf. senin söylediklerini söylediler onlar da. sütün yaramaması olayında da ben bilmiyordum öyle bişey de eşimin halasıyla konuşurken o söyledi. zamanında ilk bebeği doğduğunda çok aşırı sütü varmış ama bebeği hiç kilo almıyormuş. dr. lar söylemiş herhalde ona da sütün çok ama besleyici değeri yok bebeğine yaramıyor diye. o zaman tabi şimdiki gibi pek mama falan da yok pirinç unuyla beslemiş bebeğini. oğlu şimdi çok iri yarı maşallah. oğlununda iri yarı iki oğlu var hatta dr. aradım sordum o da tekrar söledi 3. ay dolunca yapıyoruz biz dedi. cumartesi gidersem 2 güç geçmiş oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…