aman canım hiç önemli değil olsunn
karar vermene sevindimmm
eşin ne düşünüyo bu konuda
herkese günaydın.. mutlu,sağlıklı ve huzurlu bir gün geçirmeniz dileğiyle....
balcı canım ,, banada kızacaklar ama ben sana katılıyorum... ki bende sonuç bekliyorum ama doktor bana down sendromlu derse düşünmeyeceğimi biliyorum... çünkü onu hayata getirip ne ona acı çektirmek istemem diye düşünüyorum ve bana bişey olursa ona kim bakar diye yaşamak istemiyorum... bana kızıyorsunuz şimdi ama ben böyle düşünüyorum..
semaysem doğduktan sonra bebek havele geçirip kalıcı hastalıklar olabilir. o zaman tabiki ben bunu istemiyorum öldüreyim demeyiz diyemeyiz varmı böyle bişey tabiki olabilir belki doğduktan sonra hemen ölebilir ayağı kırılır sakat kalabilir.. ben yanlızca bile bile doğurmak taraftarı değilim..
GÜNAYDIN
teşk.ler sanada güzel bir gün olsun inş.
cerenli
bile bile herkese hayatı zorlaştırma konusunda bu konuda bende seninle hemfikirim ..
ama şöyle birşey var ortada dortiye % 100 şu olacak bilgisi tanısı koyulmadığı için biraz daha düşünmesini yada başka bir dr görüşmesini istedik.
gunaydın canım.evet haklısın.ama bende dovn sendromu deseydı doktor hıc dusunmez hemen aldırırdım.yada allah korusun dunku gırdıgım ayrıntılı ultrasonda en ufak bır sorun cıksaydı telaslanırdım.ama sapasaglam gülen oynayan bır bebek var karnımda.bebekte bır belırtı yokki.ıste benı bu mahvedıyor.saglam bebegı nasıl aldırırım ben.genetıkcılerde olasılık verıyolar zaten.kesın bu olur şu olur demıyolar.kafam bulandı ıyıce
yok canım ben sana aldır demiyorum ama ben olsam bi kaç prof. ya da genetik uzmanına giderdim içimi daha çok rahatlatmak açısından.. eğer sen bu kararı verdiysen iyi olduğuna inandığın bi bebeği aldırmak canilik olur... ve şunuda söyliyim neden bilmem içime doğur bebeğini doğuracaksın ve bebeğim sapasağlam kızlar hiçbişeyi yok diyeceksin ...ben sadece başka doktorlara gitmen taraftarıyım o kadar............
merhaba günaydınn
balcı bişey sormak istiyorum
ama nefret etmiyorum
2 li 3,lü yada 4,lü testlerimizin ne kadar garantisi var
% 100 garantisi yok
zaten hayatta hiçbirşeyin % 100 garantisi yoktur
bizler şimdi sağlıklı herşeyi yolunda giden hamilelleriz hamdolsun
bebeklerimizin % 100 sağlıklı olacağının garantisi yok
allah tümümüzü esirgesin diyelimki doğumdan sonra bebekte bir problem çıktı ne yapıcaz
onu o şekilde kabul etmeyecekmiyiz
dorti ninde % 100 özürlü olacağını söylememiş genetikçisi
kendi dr zaten tahliye edilmesini istememiş.
kapsamlı usg de de sorun çıkmamış ne güzel
bu durumda düşünecek çok fazla bişey yok
allah hakkında hayırlısı ne ise onu versin diyorumm
yaw kolaymı karnındaki bi canlıyı ilaçla öldürmelerini izlemek beklemek
yok yokk o bebek sağlıklı
canım benım:) aslında ayı seylerı soyluyoruz dortı ıcın soylemedıgımı belırttım ztn kesın sakat oldugunu bıle bıle down sendrolmlu oldugunu bıle bıle mesela sırf allah verdı kabulum dıye dogurmayı kasdettım koru korune dusunceler bana saglıksız gelıyor. annelıgın olene kadar oldugunu dogduktan sonra da hersey olabılecegını de ztn soyledım kolay olur mu hıc allah kımseye yasatmasın boyle seylere mecbur bırakmasın anlatmaya calıstıgım farklı bırseydı aslında ama sanırım beceremedım:)
haklısın canım.
dorti canım
benım ztn haddime degıl sana akıl vermek boyle bır konuda yasamayan bılemez kımsenın sıkıntısını ltf yanlıs anlama ben ztn 2 kere belırttım senın ıcın konusmuyorum daha once forumda cok dıkkatımı cekmıstı ozurlu oldugunu da bılsem dogururum allahın verdıgı canı almak bana dusmez fln gıbı yaklasımlar o yuzden yazdım kesınlıkle katılmıyorum buna cunku allaha ınanmak baska bırsey bu cok baska bırsey allah herkese akıl fıkır vermıs hasta cocuk dunyaya getırmenın ovunulecek bır yanı yok. senın durumun gercekten farklı ve cok zor ama kesınlıkle baska bır doktora gıtmelısın sen daha bu kromozom bozuklugunu soyler soylemez 9. ve sımdı unuttum dıger kromozomun yer degısıklıgı dıye ıncelemıstım googleda neye yol acar dıye orda da cıkmıstı bazı bılgıler onlara da bak ıstersen cok kalpten dılıyorum kı ınsallah bebegın de bır sorun yoktur canım ve daha da guzel haberlerını alırız
ben bulamadım bır turlu ınternette.hıc bu konuyla ılgılı bır yazı bulamadık esımde cok baktı.baska seyler var bu yok sen nasıl buldun canım.banada yazarmısın
çok sevindim test sonucuna ...İnşallah detaylıda iyi çıkacak ...Kızlar bayadır giremiyorum hepinizi çok ama çok özledim merak etmişsiniz Allah razı olsun ki yokluğumuzu anlayıp merak edenlerimz var. Hepinize teker teker teşekkür ederim.
Dorti, çok üzüldüm haberine inan okuyunca gözlerim doldu. sanırım ultrasonun iyi çıkmış karar senin tabi ki hakkında hayırlısı olsun Allah yanıltmasın canım.
AWSHAR, annenden yeni haberler varmış Allah yardımcınız olsun acil şifalar diliyorum.
gülesram, kuzum çok saol haberlerimi ilettiğin için çok gelemiyorum ne yazık ki bakamıyorum siteye
baharnaz, sen çok merak etmştim haberler amino yolundaymış. şunu unutmaki yaş ile doğru orantılı bu işler bu nedenle üzülme yaşın büyük olduğu için risk oranı böyle çıkıyordur. bir doktor önerisi istemişsin. Sizin tarafta ATIL YÜKSEL den başka doktor tanımam. Tanidiğım 2 riskli gegbe gitti. süper bir doktor emin olabilirsin. istersen internette arattır adını prof.dr.atıl yüksel diye o zaman hakkında daha iyi bilgiler alırsın canım. büyük geçmiş olsun tez zamanda bu sıkıntıların biter inşallah.
özlem, canım sendende güzel haberler almışız çok şükür inşallah hep böyle güzel haberler alıcaz
ciesra, canım internete giremiomuşsun ama yinede yazmak istedim çok geçmiş olsun Allah bebeğine ve sana sağlık sıhhat versin inşallahhhhhhh
kızlar beni sorucak olursanız 4 lü testimiz çok şükür temiz çıktı 3 hafta sonra detaylı ultrasonumuz var. inşallah bi sorun çıkmaz. bu arada toxoplasmamda negatif çıkmıştıdoktor elev,t ferro sanol yazdı artık bunları içicekmişim. yalnız bugn çok kötü bi olay yaşadım doktordan eve geldim kahvaltıdan sonra eleviti içtim. tam 1 saat sonra karnımda şiddetli bi ağrı başladı resmen karnıma kramp giriyordu. doktorumu aradım doktorum ne dese beğenrsiniz "düşük tehlikesi var acil hastaneye gelin" dizlrimin bağı çözüldü ağlamktan içim şişti. kayınpederim geldi acile gittik bebekte sorun yokmuş ve ben ishal olmuşummmmmmm doktorda beni düşük tehlikesi olan başkasıyla karıştırmış. bu arada aynı doktoruma gitmedim kartalda eski doktruma gittim içim rahatladı
bu arada kendi doktorum amino sıvın bulanık sorun teşkil etmez ama bol bol su iç dedi. bugün ki eski doktorumda hiç riski yok kafana bile takma dedi
Allah bebeklerimize ve bize yardımcı olsun kızlar
kızlar kızlar günaydınnnn kötü düşünceleri bi kenara bırakıp güzel şeyler düşünelim dün hepimiz için dua ettim inş hepimizin bebekleri sağlıklı sıhatli bir şekilde dünyaya gelecekler.
günaydın güzel anneler. ..
geçmişi okumadım henüz... şimdi bakıcam çabukça.. kahvaltıya misafir bekliyorum... sonra da çıkıcam hastaneye Afp min sonucu alıcam hayırlısı ile ...1-2 günde kardeşimde kalırım ..bebişi severim .....
sagol canım.allah razı olsun sendende.dualarını hep hıssettım canım cok sagolasın
ne demek dorticim hepimiz anne olacağız ve neler yaşadığını tahmin edebiliyorum benimde ikili testimin sonucu riskli çıktığı zaman aynı endişeleri korkuları yaşadım benimde eşim bana belli etmeden ağlardı onun için seni anlayabiliyorum ama geçicek bunlarda inan inş sağlık bir bebeğin olacak
sagol canım.vallahı oyle zor bır seykı.dün bebegımı gorunce şok oldum.guluyor ve oynuyordu.saglıklı rabbıme cok sukur.doktorum kesınlıkle devam dıyor.genetıkcılerde ınsanın ıcıne kurt dusuruyor.o yuzden kafamız cok karıstı canım.ama saglıklı bır bebegıde aldırmak cok kötu olur.boyle bısey yapamam ben zaten
gunaydın canım hosgeldın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?