2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

sen 2.kontole gittinmi.

turko, senin bi oğluşun oldummu senden iyisi yok valla :icecream:

kızlarr konu dışında bişey sorucam sizlere bize önce ilişki yasaktı ondaistegim normaldi şimdi yasak kalktı eşim bana dokunsun istemiyorum çok isteksizim acaba hormonlardanmı böyle oldum dokunmasın istiyorum

turko, senin bi oğluşun oldummu senden iyisi yok valla :icecream:

valla canım bizde hayırlısıyla erkek istiyoruz bir kız bir erkek güzel olur yeter diyoruz ama tabikide hayırlısını versin saglıklı sıhhatlı versin rabbim mahrum bırakmasında artık ne olursa şükür ederiz bu arada erkek istiyoruz ama kızımızada babasıda bende çok düşkünüz

ben ilk 3 ayı bitirmeden ilişk. istemiyorum. ne olur ne olmaz. biliyorum yasak olmadığını ama yinede istemşyorum

hayirlisi bakalim bir dahaki muayenede ne kadar olacak.ölcümlerin nasildi.boyu ve agirligi ne kadardi

okadar detaydı söylemedi canım ama gelişimi şimdilik gayet normal iyi dedi dediysede ben hatırlmaıyorum bebegin kalbinin atışından gözümü ayırmadım eşimle konuşuyordu dr

ben tam piskopat oldum aklıma değişik şeyler geliyo 5 haftalık oldu bugün bebeğim..ters bişiler olsa bi belirti olurdu değil mi..ben görene kadar böle düşünüp durucam heralde bilmiyorumkismile

takma bu kadar kafana benımde bu gün 5 hafta oldu düşünmemeye calış ne zaman gitceksin doktora

nehir ben de aynısıyım. bebeğin kalbini yarın duycam. yarına kadar evhamım devam edicek

SİZDE VE BEBEGİNİZDEKİ MUCİZEVİ DEĞİŞİMLER

Gebeliğin ikinci ayından itibaren, doktorunuz jinekolojik muayenede gebeliğinizi belirleyebilir.
Göğüslerinizde dolgunluk, şişlik , hassasiyet ,göğüs ucunda koyulaşma görülür.
Kusmalarınız rahatsız edici seviyeye gelebilir,ilerleyen aylarda azalacaktır. Bunun yanı sıra tek başına sabah bulantılarınız da olabilir.
Rahatsız edecek düzeyde kusma ile birlikte veya – Kabızlık, idrara sık gitme midede yanma, hazımsızlık, yiyeceklere aşırı istek veya isteksizlikte yaşayabilirsiniz.

Gebeliğin ikinci ayında anne adayında uyku eğilimi vardır. Kendinizi daha yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz. bu nedenle daha çok uyumak isteyebilirsiniz. Anne adayında tiksintiler artar. Sigara, parfüm gibi kokulardan nefret edebilirsiniz.

Plasenta gelişir ve daha fazla hormon salgılamaya başlar. Hormonlarınızdaki değişiklikler nedeniyle aşırı duygusallığınız devam edebilir.

Sinirlilik, ağlama isteği, duygusal değişiklikler, korku, neşe, kaygı duyabilir, mantıksız davranışlarda bulunabilmeniz mümkündür.

Ara ara baş ağrıları, baş dönmesi veya fenalaşma hissi yaşamanız olağandır.

Vajina civarında mavimsi damarlar görülebilir, bunlar bebeğin beslenmesine yardımcı olan damarlardır. Ve anne adayının rahmi büyümüştür.

Rahminiz büyüdüğü için kasıklarınızda sancılar hissedebilir,eğer kanama olursa vakit kaybetmeden doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
Kan hacminiz biraz artmıştır, hamilelik sonunda bebeğin ihtiyacını karşılamak için % 45- 50 fazla kana sahip olacaksınız.

Karın görünür derecede büyür, ancak belirgin kilo artışı olmaz. Rahim sıkılmış bir yumruk büyüklüğündeyken greyfurt büyüklüğüne ulaşır. Bu büyüme esnasında karın krampları, sancılar hissedebilirsiniz.

Bu arada bebeğiniz de hızla gelişiyor. Doktorunuz, vajinal utrasonografi ile kalp atışlarını tespit edebilir, gebelik kesesini görebilir. Artık kolları, bacakları, bazı organlarıyla, sistemleri gelişmeye başlamıştır.

Gebeliginizin 2.ayında ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını duyabilir

Bu ayın sonunda, bebeğinizin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kanal gelişir. Bu nedenle multivitamin kullanmayı ihmal etmeyin. Bebeğinizin, beyin ve omuriliğinde bozukluklarının olmaması, normal zamanda doğması ve düşük tartılı doğmaması için, her gün 4 mg folik asit almalısınız. Ayrıca folik asit eksikliği, sadece bebeğinizde değil, sizde de doğum öncesi kanamalara ve düşüklere neden olabilir. Bebeğinizin günde 1200 gram kalsiyuma ihtiyacı var. Eğer dengeli ve sağlıklı besleniyorsanız kalsiyumu, ilaçlar yerine besinlerden sağlayabilirsiniz.

Böbrek, kalp, sinir sistemi gelişmeye başlar, kalbi dakikada 150 kez çarpmaya başlar. Beyin,omurilik bağlantısı oluşur. Hipofiz bezi şekillenir. Esas organ ve sistemleri tamamen olmasa da gelişir. Organ gelişimi nedeniyle kritik bir dönemdir.
El ve ayak parmakları, dizleri ve dirsekleri gelişmeye başlar, bacakları uzamaya, kolları gelişmeye ve elleri bilekten esnek hal almaya başlar.
Kemikleri sertleşmeye , kıkırdak dokuları oluşmaya başlar.

Yüz özellikleri daha belirginleşir. Gözleri, göz kapakları ve burun delikleri şekillenmeye başlar.
Embriyo bu ayın sonlarına doğru fetus adını alır. Fetus sürekli yer değiştirir, hareket eder ancak siz henüz hissetmezsiniz.
Yaklaşık çilek büyüklüğünde 2,5 cm kadardır. Ağırlığı 10g civarındadır, vücudun 1/3 ünü baş oluşturur.

turko sağol canım güzel dileklerin için.
hepimize kısmet olsun inş. mayıs anneliği koklayalım artık kuzuları.....

Dün karından ultrasonla baktık, keseyi gördük ama bebeği göremedik. Üzüldüm biraz. Doktoru beğenmediğim içn bugün çevreden öneriyle bir doktora gittik. O da direk vajinal ultrasonla baktı. Bebeği de kalp atışını da gördüm Allah'a şükür. Çok güzel bir duyguymuş kalbinin atışını görmek :))

kızlar yaa koydugum yazıda bebeginiz çilek kadardır yazıyor ama benim dr fasülye kadar dedi hangisine inanacam

Senin adına sevindim canım kaç haftalıktın sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…