merhaba annecikler..
hemen dalış yaptım okumadan herkes inş. bol tekmeli günler diliyorum..
öğlen geldim hastaneden şeker yükleme testi yaptım. bu çok zorunlu bişeymiydi acaba?
eskiyi okuyayım...dönüş yaparım:94:
Endişeli, bardağın boş yarısını gören bir anne veya baba adayı mısınız?
Eğer öyleyseniz şu anda bebeğinizin sağlıklı doğması konusunda çok aşırı endişeli olduğunuz için gebeliğinizin keyfini hakkınca çıkaramıyorsunuz demektir. Bebeğiniz şu anda "doğmadı" ama aramızda. Sadece farklı bir konumda. O yaşıyor ve sizin aslında çoktan bir bebeğiniz oldu bile. Onu öpemiyor olmak, ona dokunamıyor, onu görmüyor olmak sadece biz insanların 5 duyusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Halbuki onu hissedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "5 duyumdan biriyle algılamadığım birşey gerçek değildir" ön yargısından kurtulmak. Hepimizin 5 duyumuzla ulaşamadığımız ancak var olduğuna inandığımız değerlerimiz var. Sizin bebeğiniz de bunlardan biri. Çok yakında 5 duyunuzla da onu hissedeceksiniz. Bebeğinizin "doğum tarihi", yani hesaplayıcıya göre 40 haftayı doldurduğu tarih sadece basit bir geçişten ibaret. Bebeğinizin manevi varlığını hissedin ve ileride çok zevk alarak anacağınız bu gebelik döneminin tadını çıkarın.
Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telaffi etmeye çalışıyoruz...
canım evet kilo çok tetikliyor bende 56 ile başladım 62 oldum sanıyorum 6 kilo çok fazla aslında ama tek dileğim 70 le tamamlamak.. sen kaç kilo aldın canım..????
cerencim ben 10 klio aldım malesef
ama benimde şöyle bi durumum var; bizim bebekimiz süpriz oldu bize. Ben bir polikistik over hastasıyım. Bilmem duydunuzmu bu rahatsızlığı? metabolizma çok yavaşlıyor kilo alımı artıyor ve bebek sahibi olmak biraz güçleşiyor..hormonlar oyun oynuyor biraz.. tedavinin ilk aşaması o alınan kiloların verilmesi.ben yaklaşık 7-8 aydır bi diyetisyen kontrolünde diet yapıyodum.etraftaki herkesde çok zor bebek sahibi olursunuz falan diyodu bize bizde anlamadan ne olduğunu oğlum süpriz yaptı bizebebek olduğunu öğrenince diyeti bıraktıım mecburen. yoyo gibi verdiğimide aldım üstüne bide hamişlik ekelndi
hamileliğimde çok rahat geçtine bi kere kustum ne bi midem bulandı...
ben noluyoruz demeye kalmadan ilk dört ayda 7 kiloyu aldım. dördüncü ayın sonunda doktorun tepkisini görmeliydinizzzsonrasındada işte güç bela 2 aydır 1,5'ar kilo gidiyorum bakalım...
biliyorum canım o rahatsızlığı kilo aldırıyor tedavi olurkende kullanılan ilaçlar tetikliyor ve çocuğun olmasını çok zorlaştırıyor iyiki kuzucuğunuz size süpriz yapmış canım inan çok şanslısın böyle olması çok daha ii olmuş..
ayrıca kilo konusunda bünye de müsaitse ve bu hasatlıkta varsa kontrol altına almak çok daha zor oluyor ... benim boyum kısa ve çok çabuk alan bi bünyem var öyle çok da yemiyorum ama çok çabuk kilo alıyorum rejim yapamam da doğru besleneyim diyorum çalışınca o da çok zor ben burda yanlızım yemeğimi yapanda yok kendim yapıp yiğene kadar saat 9 -10 oluyor sonrada yatağa biri yapsa önüme koysa nerdeee.. neyse bu konuda çok dertliyimm...
canım umarım en fazla 10 kilo daha alırsın mühim olan onların sağlıkları ve senin hayata bi bebek getirmen eğer yürüyüş yapma şansın varsa bence günde 1 saat yürü benim o şansımda yok..
merhaba annecikler..
hemen dalış yaptım okumadan herkes inş. bol tekmeli günler diliyorum..
öğlen geldim hastaneden şeker yükleme testi yaptım. bu çok zorunlu bişeymiydi acaba?
eskiyi okuyayım...dönüş yaparım:94:
herkese selamlar..
şu sol tarafa yatmak zorunluluğundan sonra uyku düzenim alt üst oldu geceleri kaç bin defa uyanıp mızlıyorum sayamaz oldum artık. doktorunuz sizede aynı şeyi söyledimi kızlar. sırt üstü yatmak kesinlikle yasak sola tayacaksın çok yorulursan sağa yatabilirsin
bugünü tamamen okudum çok şükür kötü bi durum yok. doktora gidicek olan tüm arkadaşlar iyi haberlerle dönersiniz inşallah.
bu arada benim oğlum napıyo ne ediyo anlamıyorum içerde. yada ben kendimi anlamıyorum. gündüzleri ne tekme ne tokat tek bişeyini hissetmiyorum:26:
bu arada bende aşı yaptırmayanlardanım.
biliyorum canım o rahatsızlığı kilo aldırıyor tedavi olurkende kullanılan ilaçlar tetikliyor ve çocuğun olmasını çok zorlaştırıyor iyiki kuzucuğunuz size süpriz yapmış canım inan çok şanslısın böyle olması çok daha ii olmuş..
ayrıca kilo konusunda bünye de müsaitse ve bu hasatlıkta varsa kontrol altına almak çok daha zor oluyor ... benim boyum kısa ve çok çabuk alan bi bünyem var öyle çok da yemiyorum ama çok çabuk kilo alıyorum rejim yapamam da doğru besleneyim diyorum çalışınca o da çok zor ben burda yanlızım yemeğimi yapanda yok kendim yapıp yiğene kadar saat 9 -10 oluyor sonrada yatağa biri yapsa önüme koysa nerdeee.. neyse bu konuda çok dertliyimm...
canım umarım en fazla 10 kilo daha alırsın mühim olan onların sağlıkları ve senin hayata bi bebek getirmen eğer yürüyüş yapma şansın varsa bence günde 1 saat yürü benim o şansımda yok..
:26: sabah 7 de kalkıp 7,30 da evden çıkıorum.akşamda 7,30 da anca evde oluyorum..annemlerle aramızda 1 saatden fazla yol var. bi kayınvalidem yok.bahanem çok anlıcağın
ama ben çokda takmıyorum açıkcası. çünkü hamileyim canıııım die boşvermişlik etmiyorum. elimden geldiğince dikkat ediyorum. Hava müsaitse öğle araları yürüyorum. süt yoğurt et ve baklagiller konusunda cömert diğer gıdalarda çok dikkatli davranmaya çalışıyorum..falan filan işte
herkese selamlar..
şu sol tarafa yatmak zorunluluğundan sonra uyku düzenim alt üst oldu geceleri kaç bin defa uyanıp mızlıyorum sayamaz oldum artık. doktorunuz sizede aynı şeyi söyledimi kızlar. sırt üstü yatmak kesinlikle yasak sola tayacaksın çok yorulursan sağa yatabilirsin
bugünü tamamen okudum çok şükür kötü bi durum yok. doktora gidicek olan tüm arkadaşlar iyi haberlerle dönersiniz inşallah.
bu arada benim oğlum napıyo ne ediyo anlamıyorum içerde. yada ben kendimi anlamıyorum. gündüzleri ne tekme ne tokat tek bişeyini hissetmiyorum:26:
Canımm benim göbek deligi arada bir cok acıyoo..Bir de degişim basladı gibi.ayy ilerleyen aylarda fırlıcak dısarı biliyosun dimi:18:
Bende de cizgi falan yok cok sukur..
Ayy napcan tubişim yaa...Özel sektör böyle işte..
Allah yardımcın olsun...
Sİmdi aklıma geldi.Benim büyük ablamda Bursa da dogum yapmıstı..Ayy ne cok giderdim onlarla birlikte doktor kontrolune...Bilmiyorum hala var mı ama yanlıs hatırlamıyosam Konur da yapmıstı dogumu
cnm merhaba. sırt üstü yatma işini ben dr a sormadım. ben genelde tv seyrederken sırt üstü yatıyorum :44: ne sakıncası var acaba. şimdi tedirgin oldum ya :44:
Hosgeldin Myworld...
Hareket konusunu kafana takma canımm
Bak nette bi yazı buldum..
Eminim içini rahatlatacaktır...
21.Hafta
Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. İleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz.
herkese selamlar..
:26: sabah 7 de kalkıp 7,30 da evden çıkıorum.akşamda 7,30 da anca evde oluyorum..annemlerle aramızda 1 saatden fazla yol var. bi kayınvalidem yok.bahanem çok anlıcağın
ama ben çokda takmıyorum açıkcası. çünkü hamileyim canıııım die boşvermişlik etmiyorum. elimden geldiğince dikkat ediyorum. Hava müsaitse öğle araları yürüyorum. süt yoğurt et ve baklagiller konusunda cömert diğer gıdalarda çok dikkatli davranmaya çalışıyorum..falan filan işte
canım bende senin gibi akşam 7,30 eve giriyorum evet bahanemiz çok ama gerçekten ne düzenli beslenmek için nede yürüyüş için çok şansı olan insanlar değiliz..bende sütü yoğurdu bol tüketmeye çalışıyorum ki yavrumun kemikleri güçlensin şöyle şiddetli bi tekme atsın bana
Hosgeldin Myworld...
Hareket konusunu kafana takma canımm
Bak nette bi yazı buldum..
Eminim içini rahatlatacaktır...
21.Hafta
Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. İleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz.
aaahh esra ben bu yazıları okuyup teselli buluyorum yani atıyor tekme ama çok hafif ve çok az..
saol canım benim . ama şöyle de bi durum var benim paşam hep yatar pozisyonda. ne zaman doktora gitsem bi endişeyle napıyo bu ya iyi mi diye sorduğumu biliyorym. ve her zaman aynı cevap gayet iyi biraz fazla keyfine düşkün diyor doktorsanırım tembellik konusunda bana çekmiş
nevra güzel sonuçlar getirirsin inş. neler sölüyolar acaba paylaşırsınmerhaba güzel anneler....
nasılsınız... dünden beri ...
ben bugün 3 ten sonra ayrıntılıya gideceğim . çok heyecanlıyımmm ....
kayınvalidemlerden direkt evime geçicem sonra .. anca akşama evden yazabilirim ....
birde dün kızım hiç hareket etmemiş gibi birşeydi . çok durgundu ... akşam otururken kavrulmuş mısırlardan yedim öylesine.. Yatağa yatmamla .. zilli nin tekmeleri başladı ama ilk defa böyle oldu ... karnımdandışarı çıkabilir diyedüşündüm ...sonradan hatırladım .. doktorum enerji kaybettiğinde mısır ye demişti .. demekki bebeği delirten oydu ..aklınızda bulunsun .. çukulatadan daha etkili ...
,
ben biraz geçmişe bakıyorum ...
Eki Görüntüle 122681 Eki Görüntüle 122682
Eki Görüntüle 122683
Kızzlar ctesi gunu yılbası ertesiydi ama biz kocişle erkenden kalkıp attık kendimizi sokaga attık
Burada kocaman bi pazar var..Hep duymustum marka ürünlerin ihrac fazlaları satılıyor diye ama bakmak o gune nasip oldu..Zara, Tommy Hilfiger,Gap daha neler neler..ay cıldırdım ben bu tezgahları görünce..Genelde 1 yas ve üstü cocuklar için daha fazla ürün var...Gitmişken bişey almadan olmazdı yanii
Oglusuma bi tane gelecek kısa giyebilmesi için 7.50 TL ye Zara pantalon aldım..
Bir de 15 TL ye yine aynı marka eşofman takımı aldım..
Bir de 5 TL ye ayakkabı aldım oglusuma
Mothercare de bi eşofman takımı begenmiştim 85 TL dediler agzım acık kaldı
ayy iyi gunlerde giysin inşallah annesinin paşası
cnm benimmmm iyiyim saol, sen nasılsın. bikaç gündür bi can sıkıntısıdır bi mutsuzluktur gidiyo cnm, bu dönemlerde böyle olması normalmi bilmiyorum ama kendimi mutsuz hissediyorumama bugün biraz daha iyiyim.
cnm aldıklarını güzel günlerde kullansın yiğit efemizz. benimde oğlum olacağı için senden fikir almak çok güzel oluyor :81:
gülesram cicilerine bayıldım güle güle giydir bebeğine bikaçgündür yazışamıyoruz seninle sen genelde başkalarıyla yazışınca bende araya girmiyorum nasılsın bizde bugün kızımı görmeye gideceğiz bir heycan ki sorma daha da çok var akşam 8 e
benim göbek deliğim gerildi .. eskisi kadar çukur değil .. birde çizgi hafif oluştu ...
canım ben 21+3 haftadayım geçmi kaldım acaba bilmiyorum ama..Hosgeldin Yasemin...
Valla ben seker yuklemes hakkında hiçbişey bilmiyorum...
ama bburada yaptıranlar var..Sana yardımcı olurlar..
cnm hoşgeldin, ben ayrıntılı usg yaptırdığım dr a sormuştum. çok gereklimi şeker testi diye. eğerki ailede bildiğiniz kimsede şeker yoksa gerek yok dedi. dedim annede babada yok ama dedede vardı diye. ozaman yaptır dedi :44: yaptırdığın iyi olmuş bence.
aç karnınamı gittin yoksa tok mu. nasıl bi işlem yapıyolar cnm bizde ona göre gidelim. bu arada başladınmı nisa hastanesine?
nevra güzel sonuçlar getirirsin inş. neler sölüyolar acaba paylaşırsın
.haberini bekliyorum.patlamış mısırdanmı bahsediyosun yoksa haşlanmışmı?
bayıldım cicilerinize güzel günlerde giydir canım.eşime söledim akşam mother carede ayın 15. de indirim varmış diye..bizde gittiğimizde fiyatları görünce çenemiz düşmüştü.eşimde diyorki ayın 15. di heralde gittiğimizde..
hiç kurtuluşun yok dedim beni bu kadar beklettin.paşama mendil bile almadım daha zaten...
fena çıkarıcam acısını ona göre
canım havalardandır.sen şöyle bir alışveriş yap oğluna bak nasıl kendine gelirsin.isim ne düşündün bu arada? benim paşamın hala adı bile yok
prensesinden inş. güzel haberler alırsın canım. heycanlandım valla yazarsın..
amin yasemincim umarım hiç tekme atmadı bugün nazamı çekiyordur ne :)
evet tatlım konur hala var ve beğendiğim bi hastane eğer acıbademle fiyat konusunda uzlaşamazsak orada yapacağım doğumu bu arada göbek deliğim benimde 2 gündür çok acıyo darbe almışım gibi soracaktım bende doktora bugün bi olumsuzluk yoktur inş.benim aklıma acaba bebek kordonla çokmu oynuyorda acıyor die geliyor ama okadar güçlü değildir ki bebeğim hehehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?