2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çoook güzel müzikler buldum..ninniler vaar anne karnında dinletilen müzikler varrr. bunları nasıl paylaşsam siiznle acaba? lik değil çünkü direk mp3 ler. arkadaşım göndermiş

bende şey duymuştum anne karnında hareketli olan bebek doğunca çok sakin, sakin olan bebekte çok hareketli oluyormuş. bazen eşime 2 balon yutsam da içerde şişirip oynasa belki canı sıkılıyordur yavrumun diyorum eşim de bu hamilelik gerçekten garip bi süreç duygusallaştırıp sinir yaptığı gibi saçmalata da biliyor demekki diyor ama ben hala aynı fikirdeyim bence içerde canı sıkılıyor. geçtiğimiz aylarda bi sitede okumuştum tek oyuncakları göbek kordonları diye yavrum guzummm kıyamamm yaaa o günden beri çok üzülüyorum

SSK kendim ödemem mantıklı değil evet
şirket büyük ihtimalle devir yapacak..yani işten çıkartılıcam
7 yıldır bu firmadayım ssk asgariden yatıyor ama kesinti yok
ooo
330 ise 10 ay 3300 eder..300 den saysak yinede çok daha iyi
teşk.ederim canım bilgin için
ayrıca çalışan diğer arkadaşlarım işten ayrılmayı düşünenler varsa bu durumu sizin içinde geçerli
düşünün derimm

işsizlik maaşıda bildiğim kadarıyla son 6 ay mı tam hatırlamıyorum raporun olmaması gerekiyordu ama bu doğum için geçerlimi bilmiyorum.. ama oraya gidersen net bilgi alabilirsin yada muhasebeci mali müşavir bi arkadaşın varsa sana en iyi bilgiyi verir..[/QUOTE]

şirketimizde sözde m.müşavir var ama herkes kendi çıkarını düşündüğü için taraflı davranıyor onlarada inanmıyorum...

baharnaz
işsizlik araştırıcam o daha mantıklı olacak herhalde
hee pazar tamam kolaymış

çoook güzel müzikler buldum..ninniler vaar anne karnında dinletilen müzikler varrr. bunları nasıl paylaşsam siiznle acaba? lik değil çünkü direk mp3 ler. arkadaşım göndermiş

arkadasın eger email ile gönderdiyse banada gönderebilir misin canımm yaa
ÖZelden atarım sana mail adresimi

hehehehehe kızzz balon sisirip yutma fikri hosuma gitti...

hehe çok güldüm bu yazıya :) ben araştırdım netten biraz sanırım bu haftalarda rahim duvarımız göbek geliğimize kadar yükseliyormuş belkide acısı ondandır hatta eşim akşam tel açalım soralım doktora dedi iyi alıştı bizimkide doktora tel açmaya kadın cevapsız bırakmıyor Allahtan bizleri :)

Erkekler bir araya geldiklerinde askerlik dönemlerinden, kadınlar biraraya geldiklerinde ise gebelik dönemleri ve doğumlarından bahsetmekten çok zevk alırlar. Erkekler çoğu durumda zorlu bir askerlik dönemi geçirmelerine rağmen bu dönem onlar için güzel anılar bırakmıştır ve şanslı çoğunluk o dönemlerini yüzlerinde gülümsemeyle anar. Kadınların bazıları ise iyi bir gebelik dönemi geçirmiş olmalarına ve sorunsuz bir şekilde doğum yapmış olmalarına rağmen, ilginç bir şekilde, ortamda bir anne adayı varsa korkutucu şeyler söyleyebilirler: "ben böyle yaptım, sen yapma...", "bana şu tahlil yapılmıştı, şu ilaç verilmişti, ya sana?...", "ben normal doğum yaptım ama sen sakın yapma...", "şu hastanede sakın doğum yapma..." şeklinde başlayan cümlelerin arkasından gelecek sözler anne adaylarının pek hoşuna gitmez. Sizde olumsuz duygular uyandıran kişilerle konuşmaktan kaçının ve konuyu doktorunuza danışın. Niyetleri iyi de olsa (!?) konuyu değiştirin.

Her gebelik kendine özgüdür ve bugüne kadar yaşanmış tüm gebeliklerin senaryosu farklıdır.

bende hiç su ıcmem cnm en son atıl beye gıttıgımde soyledım senın ıctıgın suyla onun suyunun alakası yok demıstı bosuna zorlama kendını cok fazla su ıcıcem dıe demıstı

kızzz şişirip yutmayacaksın. öyle yutacaksın o içerde kendi şişirip oynayacak

ayy birde sen ve ben cidi ciddi şu konu üzerinde yazısıyoruz yaa valla gözümden yas geldi..Senin adamla benimki bizi böyle görse eyvah eyvah derlerdi herhal....
Tamam tamam sisirmeden yutarım o içeride şişirir..Hayy allahım yaaaa

düşünsene doğunca heyy doktor içerde balonum kaldı onu almadan sakın kapama kapıyı dediğini

benim eşim bu olaya çok sevinir tek olmadığımı düşünerek bu ara ciddi şüpheleri ve araştırmaları var benim için

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Gebelik muayenelerenizde yapılan ultrasonografide bebeğinizin ölçüleri (uyluk kemiği (FL), baş çevresi (HC), şakaklar arası mesafe (BPD) ve karın çevresi (AC) gerçekte (yani SAT'ınıza göre hesaplanan) haftanızla uyumlu olmayabilir ve çoğu durumda böyledir. Ultrasonografi cihazı doktorunuzun aldığı ölçümü kendi içinde yüklü olan ortalama değerlere göre gebelik haftasına çevirir ve çıkan değer sizin gerçek gebelik haftanızla +/- 10 güne kadar farklılık gösterebilir. Özellikle son haftalarda bebeğiniz ortalama değerlerden farklı çıkabilir. Değerler çok daha farklı çıktığında (genellikle ölçümler iki haftadan daha ufak veya büyük çıktığında) normaldışı bir durum (iri bebek veya gelişme geriliği) gündeme gelebilir.
Bebeğinizin ultrasonda alınan ölçüleri gerçek gebelik haftanızdan bir hafta daha ufak çıktığında bu sizin bir hafta daha mı geç doğum yapacağınız anlamına gelir? Veya size bebeğiniz "bir hafta büyük" ve hatta "iki hafta büyük" deniyorsa bu da sizin daha mı erken doğum yapacağınız anlamına gelir?

Hayır. Gebeliğinizin ilk 10 haftasında yapılan ultrasonografi ile SAT'ınızın (son adet tarihinizin) doğruluğu teyid edilmişse (çoğu durumda bu yapılmıştır), bebeğinizin bu haftalardan itibaren çıkan ölçümleri muhtemel doğum tarihi aralığınızı etkilemez. Yani bebeğiniz 9 ay 10 günlük süreci daha yavaş veya daha hızlı tamamlamaz.

Miyadında doğan tümüyle sağlıklı bebeklerin bazıları 2500-2900, bazıları ise 3500-4000 gram aralığında doğarlar. İşte bu gidişat bu haftalardan itibaren bebeğin ultrasonografi ölçümlerinde kendini belli etmeye başlar.

Anne ve baba adayları ve genel olarak toplumumuz bebeğin doğum kilosu ile sağlık durumu arasında bir bağlantı kurma eğilimindedir. Bu tam olarak doğru bir bağlantı değildir. Zamanında doğmuş 2500 gram bir bebek örneğin yine aynı gebelik haftasında 3500 gram doğmuş bir bebekle karşılaştırıldığında kilo farklılığı dışında bir özelliği yoksa, tümüyle sağlıklıdır. Sağlığı belirleyen temel kriter doğum kilosu değildir.

Hatta 2500 gramdan daha düşük kilolu, 4000 gramdan daha yüksek kilolu doğan bebeklerin bile çok önemli bir kısmı sağlıklıdırlar.

Bebeğin doğum kilosunu etkileyen özellikler önem sırasına göre, genetik özellikler (anne ve babanın doğum kilosu), anne adayının gebelik döneminde beslenmesi ve gebelik döneminde ortaya çıkan özel durumlardır (gebelik döneminde ortaya çıkan şeker hastalığı bebeğin iri olmasına, preeklampsi adı verilen durum ise düşük kilolu doğmasına neden olabilir).

canım ben bu akşam sol tarafıma yatıp karnımın altına ince bi yastık alıcam ve bacaklarımın arasına yastık koyucam belki daha rahat ederim.. sende dene bakalım

evet canım ben o gün müzik dinleditim karnım bi acıdı yandı resmen kordonumu çekti anlamadımm mendil sandı salladı galiba..akşamları uzanıyorum kumandayı koyuyorum karnıma gelip kumandaya tık vuruyor 3-4 defa bi daha tık yok bu sana yeter der gibi.. ayyy çok inatçımı ne olcak ya benim görümcem çook tembel ablamda öyle sayılır çok temizler ama yaparlarsa çok da rahatına düşkünler ya allahım onlara çekmesin diye ne çok dua ettim ama nafile..

bu yazıyı okuyunca bende çok sevindimm
yanlız olmadığımı bilmek çok güzel

eheueheheu

Esracım paylaştığın yazılar çok güzel.Geçen tvdeki doktorda aynısını söyledi anın tadını çıkarmak lazım..Benim hiç acelem yok bu anlarının keyfine varıyorum doğuncada birden büyüsede kurtulsak demiycem bu yazı aslında hayat felsefemiz olmalı...
Hamilelikleve bebek bakımıyla ilgili gereksiz negatiflik yükleyen insanlarla hiç konuşmuyorum ,en güzeli öylelerinden uzak kalmak :)))..Ben genelde komik ve güzel anıları dinlemek istiyorum..

HeHE heee şimdiden başladınız oyunlara ohh ne güzell
kız korkma benzemez aklına getirme böyle şeyleri :89:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…