Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.
yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.
doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler...
arkadaşlarım çok mutluyum amniyosentez sonuçlarım temiz geldiği için bu aralar ayaklarım yere basmıyo.bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.allah ım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..
hayırlı pazarlar
edolina bende tetanozdan çok korkardım tam bir fobim vardı inanki hiç acımadı hatta şaştım
hemşireye bile bu kadar korkmama değmedi dedim kan vermek daha can yakıyo ona göre
ama aşı sonrasında kolun birazcık ağrıyo oda katlanılmayacak değil kızarıklıkta oluyo az kullandığın koluna vurul
günaydın herkeze
öncelilkle teşekkür ederim.daha güzelleri sizin olsun....
beni pek uyku tutmadı bacağıma kramp girdi.
doktordan ilaç istiycem ben kullanmıyrum magnezyum yadakalsiyum ilacı.
çok kötü oldum hemen parmakalrımdan yukarı doğru kaldırdım dirseğimi.geçti.
bişey sorucam siz pusetle birliktemi alacaksınız ana kucağı(oto) takım olarak üstüne takılıyor falan.daha iiyi diyolar.
yada ayrı ayrı alsammı çünkü peg perego marka buldum fiyatı iyiydi.alsammı?
ya sonra fikir değiştirirsem diyorum.
kanguruda almak iistiyorum.
ilk aylar araba almasam olurmu??
sizce napıyım?????
arkadaşlarım çok mutluyum amniyosentez sonuçlarım temiz geldiği için bu aralar ayaklarım yere basmıyo.bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.allah ım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..
ben varım canım limangodaki bebek ürünlerine bakıyodum bebettonun ürünleri var çok güzel ama begendiklerimin bir kısmı satılmış
tavşanlı alt açma minderi,banyo havlusu,battaniyeleri begendim ama begendiklerim bitmişti bidaki sefere... bebettonun ürünlerini çok seviyorum.bide bogulmayı önleyen yastık vardı 18 tl ye nasıl kullanışlı bişeymi acabaoyy kıyamam neymiş öle onlar?bakayım bende
kızlar bugün dışarda inceledim bir araba daha önce bakmamıştım bile
kraft horn travel system
nasıl bir hafiflik .360 derece dönen .düz yatan .kılıfı tamamen çıkıyor yıkanıyor.sepeti büyük.
puset kısmını ilk aylarda hiç kullanmadan sadece ana kucağını takıyorsunuz bebeğiniz size bakıyor.sonra büyüynce puseti tekrar takıyorsunuz.ben çokkkkk beğendim.istediğim herşey vardı.çok estetik 7 kilo araba .ana kucağıda çok rahat gözüküyor.
şimdi alanlara mesaj attım yorumları çok güzel cevap bekliyorum.
sanırım bunu alıcam
ve fiyatı 550 idi 450 ye kadar indi.
fakat aceleci olmıyalım dedik.netten de buldum zaten 450 kargo bedava.
ona göre alıcam.sizde varmı gelişmelr napıyorsunuz bakalım
slm cnm, eğer beğendiysen bence al derim. 7 kilo çok iyiymiş valla. hafif olması çok büyük bir avantaj.
öncelikle hoşgeldiiin..kilo seni engellemiyorsa sağlığını etkilemiyorsa sorun etme..bizim doktorlar bu konuda hakkaten uçuklar..çizelgene baktım 26. hafta gözüküyor bebek cinsiyetini nasıl olurda 24. haftaya kadar yanlış bilirler :44: hani 12. 16. haftalar arasında oluo hatalar ama seninki 26 yahuayrıntılı usg olmamışmıydın? orda kesin belli oluyor.hangi şehirdesin? ayy çok soru sordum dimi :26: benimde bi oğlum olucak nasipse
bu arada kızlar, bacaklarımda uyurken kasılmalar oluyor.bunun için doktorum bana magnezyum içeren bir ilaç verdi bgn aradım ama bulamadım, piyasada yokmuş doğal yollardan almayı deneyeceğim.Gerçi arkadaşlardan biri yazmış magnezyum ve kalsiyum eksikliğinden oluyormuş.
bgn eminönü'ye gittik chicconun outletine gittik aman allahım tam bir hayal kırıklığı. tahmin edemeyeceğiniz kadar küçük 2 katlı birer odalık bir dükkan.fiyatlar sweetlerde ve sanırım ayakkabılarda uygunmuş onun dışında mağaza fiyatları ile aynıymış. bulmak için harcadığımız emeğe ve otoparka verdiğimiz paraya içim sızladı. yalnız havuzlu han süper, chicconun biberonları veya bazı ürünler chicconun mağazasından daha ucuz bilginize. ben henüz erken diye korkudan birşey alamadım, belki siz alırsınız şekerler.
evet canım alıcam sanırım
bide gitti gidiyorda % 5 indirim oluyor.hoppp 425 e alıcam inşallah.travel system olarak
sen neler yaptın aldınmı yeni bişeyler.
ha bu arada ben sebamed ürünleri almıştım ilk aylar için.bugün de chiicoyu gördüm çantalı onuda aldım ve indirimdeyi 39 tl valla hemn aldım sonra kullanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?