merhaba güzel anneler ... herkes iyidir umarım ....
dün bir rüya gördüm.... onu paylaşayım .....
bebeğime doğum yapıyorum .
.acaip bi hastane ..böyle mutfak gibi bir ameliyathane .. yatıyorum acısız hemen bebişimi 2 dakikada çıkartıyorlar ...
birde bir yatakta kimsesiz yeni doğmuş bi bebek var onada bakıyorum altını açıyorum ... kızımıda park yatağa yatırıyorum .. banyoya gidiyorum okadar iyiyimki hiç canım acımıyor ... yaa benim dikişim olması lazım diyorum ... eğilipte bakmaya cesaretim yok. gece yanımdakiler herkes evine gidiyor ... beni yalnız bırakıyorlar .....
sanırım bundan sonra hep böyle rüyalar görmeye devam edeceğiz :))
.acaip bi hastane ..böyle mutfak gibi bir ameliyathane .. yatıyorum acısız hemen bebişimi 2 dakikada çıkartıyorlar ...
birde bir yatakta kimsesiz yeni doğmuş bi bebek var onada bakıyorum altını açıyorum ... kızımıda park yatağa yatırıyorum .. banyoya gidiyorum okadar iyiyimki hiç canım acımıyor ... yaa benim dikişim olması lazım diyorum ... eğilipte bakmaya cesaretim yok. gece yanımdakiler herkes evine gidiyor ... beni yalnız bırakıyorlar .....
Sen al bakem pijamaları sonra da bana söylersin nerden aldıgını..
Ayy bende heyecanlandım valla
kızlar sizinde ayakta durduğunuzda beliniz ağrıyormu bu aralar böyle bi şey hissediyorum biraz ayakta sabit durayım hemen belim ağrıyo sizdede oluomu acaba
kızlar sizinde ayakta durduğunuzda beliniz ağrıyormu bu aralar böyle bi şey hissediyorum biraz ayakta sabit durayım hemen belim ağrıyo sizdede oluomu acaba
bütün ev halkına geçmiş olsun ..dikkat et sana satmasınlar gribi :))) Allahım yaaa şeker çıksa diyor ... bunuda yeni duydum ...:)))))))Selamlarrr..
Umarım herkes iyileşmiştir.Son baktığımda hastalar çoktu.
Bizim evde de benim dışımda herkes hasta
Onlara bakmaktan belim kırılacak gibi ağrıyor akşam olunca.
Bu arada aşı ağrı yapmadı yazmıştım ama ertesi gün başladı ağrısı.Hala zor uyuyorum ağrıdan.Üstüne yatamıyorum kolumun.İkinci doz bu kadar ağrı yapmaz inşallah.
Henüz şeker testi vaktim gelmedi.İnşallah çııkmaz diyorum ama bir yandan da çıksa da mecburen diyet yapsam ve az kilo alsam diyorum.Neyse hayırlısı.
Kendinize iyi bakın
benim doktor ıhlamur ve kuşburnu içebilirsin dedi .. bende abartmada günde 1 er bardak içmiştim geçen gribimdeGünaydın Arkadaşlar Hamilelikte bazı bitkisel otlarıda içmek zararlı diyorlar(Nane-Tarçın-Kekik...) Siz Hamilelikte hangi bitkisel otları kaynatıp içtiniz zararı oldumu öksürüğüm için ne içeceğimi bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
geçmiş olsun ... maşallah tontişe bak ... belli olmaz yaww ..kardeşiminkinede iri bebek yazmıştıGünaydın güzel anneler cumadan buyana hep hastaydım raporlu evde yatdım kayınvalıdem ve annem gelip baktılar bana seker yüklemesi yaparken içilen o sıvı cok soğuktu bende onu içtim bir bulantı basladı bitmek bilmedi doktor bağırsak enfeksiyonu olmusun dedi
aman daha tahlillerini vermeyenler sekerli suya dikkat etsinler cok soğuk içmesinler
bu arada seker yüklemem gayet ii cıktı sonuç oğlum kocaman olmus 900 gr doktor bole gıderse buyuk olcak normal dogum zorlasır dedı
hadi canım ..çok üzüldüm yaaa .... daha televizyon açmadım .haberim yok birşeyden ..Allah rahmet eylesin ...defne joy foster ölmüş ya..allahım çok üzüldüm 3 yaşında oğlu vardı
bozma cnm moralini ... dikkat edersin .. zaten son dönemine girdik hamileleiğin artık ...sizin doktorlarda kilo kilo deyip duruyorlar hepsi diyetisten oldu çıktı ... benimki sormuyor bile ... tartmıyor bile .. göbeğime bakıyor .. göbeğinde yağ tabakası yok zaten diyor ..gerisi önemli değil dedi .. aynı doktor kardeşimi tartıyordu hep ... bana sormuyor bile bişey ...tünaydın kızlar
sabahtan dr.randevum vardı.bebeğim 876 gr.olmuş ve 33 cm ultrasona göre 26 haftalık görünüyor dr.um şeker çıkabilir sende dedi bebek biraz iri ve önde gidiyor dedi.bende bir ayda 3 kilo almışım çok almışssın dedi tatlıyı yasakladı haftada 1 gün yiyebilirmişim.Pazartesi şeker testi yaptıracağım.Birde benim böbreğimin bir tanesi iltihaplanmış idrar ve kan tahlilleri istedi öğleden sonra sonuçlarımı göstereceğim.Sabah nasıl heyecanlı kalkmıştım oğlumu göreceğim diye ama heyecan falan kalmadı moralim bozuldu.:84::84:
kızlarrrrr nasılsınızz bakalımmm sebamed demişsiniz hemenn dikkatimii çektii bend e sebamed set yaptım amaa piyasade çokkk pahalı benn int.den aldımm daha uyguna geldi. veee kesinlikleee sebamed tavsiye ediyorlarrr sakınn başkaa bişey bakmayınn... bu aradaa bikaç gündür canım sıkkın yaa diş sorunları yaşıyorum iltihap oldu diş etimde dün doktordaydım müdahale için geç kalınmış dedi gebelik ilerlemiş dedi vee antibiyotik d ekullanma dedii çaresiz geçmes,n, bekliyorum elim kolum bağlı canım sıkkınn
dilaracım dün çarşı pazar yapmışsın aldıklarını güe güle kullan... cicilere eklersen bebek şekerlerini merak ettim şimdi
canım ekledim ciciler bölümüne çoktannnn
dilaracım dün çarşı pazar yapmışsın aldıklarını güe güle kullan... cicilere eklersen bebek şekerlerini merak ettim şimdi
bozma cnm moralini ... dikkat edersin .. zaten son dönemine girdik hamileleiğin artık ...sizin doktorlarda kilo kilo deyip duruyorlar hepsi diyetisten oldu çıktı ... benimki sormuyor bile ... tartmıyor bile .. göbeğime bakıyor .. göbeğinde yağ tabakası yok zaten diyor ..gerisi önemli değil dedi .. aynı doktor kardeşimi tartıyordu hep ... bana sormuyor bile bişey ...
banada sebamed küçük eşantiyonlar gelecek küçük bir koli .. sabun şampuan geldi .. bir posta daha yağ pişik kremi gelecek ... benim babamın eşinin ailesi büyük kozmetik toptancısı .. dükkana diye getirtip bana yolluyorlar sağolsunlar ....
geçmiş olsun ... diş yaptırma 4-5-6. aylarda oluyor .. ilk ve son trimestride zararlı diyorlar doğruymuş demek
ben 2 aY önce diş eti iltihaplanması yaşadım ..hafifti gerçi .. ama tuzlu su gargara sı ve bu colgateler varya gargara onlarla geçti ..bi dene istersen
kız bebeklerde yağ tüylenmeye neden oluyormuş .. ben bebelosyonu sğürerim heralde kızımatatlım problem değil kararsız kaldım bebe yağımı alsam losyonumu alsam diye kızlar sizede sorayım bebe yağımı losyonmu dersiniz
maşallah bebişine .. inşallah bu aya biraz kilo alırsın cnm ... pekmez falan al bir kaşık sabahlarıSelamun aleykum hatunlar....
Hasta olanlara acil sifalar diliyorum..
Cici alanlar da iyi gunlerde kullansın inşallah...
Dun akşam doktor randevumuz cok iyi gecti..
Oglum büyümüş masallah cok ta saglıklıymıs...
Kilo almam konusunda uyardı beni doktorum..
Biraz daha yemeye gayret et dedi...
1 ay sonra seker testi yapılacagını söyledi..
Sekerim daha önceki kan testlerinde cok iyi oldugu için sorun olmaz ama yinede bakalım dedi..
Ayagıma giren kıramplar ve kollarımdaki uyusma için magnezyum yazdı..Gebelikte bu durumun dogal oldugunu söyledi.Eklemlere giren agrı ise vucutta artan sıvı miktarından kaynaklanıyormus..
Bebegin hareketli olması amniosıvısının iyi olduguna isaretmiş..
Sol tarafına yatma konusunda ise kesinlikle kendini kısıtlama dedi..32.haftadan sonra sol tarafına yatman daha önemli dedi..Simdi rahat ettigin sekilde yatabilirsin dedi..Gerci bende öyle yapıyordum..Hiçbir konuda kendimi kasmadım ve pimpirikli olmadım..
Subat sonuna dogru İstanbul a gidecegim..26 haftalık olacagım için bana seyahat edebilir raporu yazdı..Cunku bazı ucak firmaları bu rapor olmadan almıyormus..Aklınızda bulunsun
Bebegimin kalbini ve diger bütün organlarını uzun uzun inceledi..
Kalp sesini dinletti bana...
Oglum doktorun yanına girince oynamayı bıraktı ve hiç poz vermedi..Habire totosunu döndü doktora
Şimdi nasıl saglıklı kilo alabilirim onun derdindeyim...:26::26:
kendini çok yorma arkadaşım .. kolay gelsinkızlar merhabalar güneşli bir İstanbul gününden herkese....
Biraz geçmişe baktım şimdide kalkıp ütü yapıp biraz ev toplucam.... arada giricem gene anlıcanız... öpüyorum kızlar hepinizi...
Defne joy vefat etmiş bu arada üzüldüm kızlar, Sizlerde üzülmüşsünüz ama unutmayın Allahın takdiri ecel gelmiş tabi ki çok genç bebişide var küçük ama kendi bebeklerinizi düşünün üzmeyin fazla kendinizi oldumu.....
Öpüyorum kocaman sizleri
Güle güle git canımm
Bende cıkıcam birazdan
Özlem in yanına gidicem
Amiin canımmmminşallah biraz daha büyür annesinin göbüşünde. inşallah sağlıkla gelir bebişi
hahahahah...Ayy napcan kuzum işte böyle idare etcez artık...ayy bayıldım esracım cvbına benim k validem de öyle ben hastalanmadan o hep çk hasta olur sanki hamile o. bende onu duymazdan geliorum. bizim evimiz yan yana bizim gitmediğimiz günlerde muhakkak hep o gün çok hastallanmış olur. ama çok hoşuma gitti senin cvbım yawwwww
aaaaaaaaaaa süper süperr..Fiyatı da cok iyisöylerim söylememmi o bayıldığın turkuaz takımı 15 tlye aldım yeleği ayrılıyo onun şapkası patiği eldivenide varrr
Canım ben dun akşam sordum doktora..yukumuz artıyormus ondan bu agrıların olması normalmiş..kızlar sizinde ayakta durduğunuzda beliniz ağrıyormu bu aralar böyle bi şey hissediyorum biraz ayakta sabit durayım hemen belim ağrıyo sizdede oluomu acaba
canım geçmiş olsun ...dün merak etmiştik .. hepsinin çaresi var.. ne yapalım son aylar ..Allah yardımcın olsun .... iğneye lüzüm kalmaz inşallahiyi akşamlar canım ve diğer arkadaşlar
bugün 100 lük şeker yüklemem vardı.
birincisi çok zor geçti 3 saat.
sonra sonuçlar için gittiğimde 200 210 şekerim çıktı ve gebelik şekerinin olduğu anlaşıldı.
idrar testide yaptırmıştım bol lokösit çıktı (hiç şikayetim yoktu halbuki)antibiyotik verdi.
demir eksikliği çıktı 1 tane içiyorsdum onu 2 ye çıkardı.
şeker takibi yapılacak şimdi ev için alet verdiler.günde aralıklarla 7 defa 3 gün takipte tutacağım şekerimi.not alacağım yarın başlıcam.
sonra gidicem ve duruma göre ya insülin takviyesi yapılacak yada diyetle devam edicem.
diyet listem yapıldı.çok zorlamıcak beni sadece tatlı ve unlu şeler yok yine azar azar yenilebilecek şeyler.aç kalmıcaz yani.
işte böyle kızlar
biraz üzüldüm ama şimdi daha iyiym.
hayırlısıyla az kaldı.sağ sağlim kucağımıza alalım inşallah.
bir kere içmekten ne olacak ... ben öyle kaçmıyorum tarçından ... 1-2 kere bilmeden ıhlamura da katmıştım .... çok sık hergün kullanmadıktan sonra bişeycik olmaz....Tarçınla bi alakası varmı bilmiyorumda dün salep içtim bir tutam üzerine tarçın döktüm sonrasında birşey olmadı ama gece ilk rahim kasılmalarımla uyandım resmen,karnım falan ağrımadı belki alıştırmadır diye düşündüm ama bu taçın olayındanmı oldu acaba
canım maşallah ... sanada teşhiş koydular .. korkudan şekerin düzeliverdi ..tabii diyetinde faydası var ...Allah bozmasınçok söağol canım cevabın için benimkinin markası countour TS aslında parmağımı delince kan hemen akıyor ben daha çok aksındiye sıktırıyorum yani sıktırmak değeri etkiliyormu bilmiyordum bunu birde değerlerimii yazsam acaba bir fikir verebilirmisin dün öğlen aç :97,öğlen ymekten sonra:102 ,akşam yemekten sonra:81 bugün sabah kahvaltı sonrası:122 öğlen ymek sonrası:122 akşam yemek sonrası:102 ben bugün yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekerşerimi öşçtüm yarın 7 defalık ölçüm var onu uyguluyacağım canım sen nasıl ölçüyorun
kızlarrrr ben bişey duydummm özellikle kız bebeği olanlar iyi okusun karınca yumurtası kremi varmış ve bebeklerde sürdüğünüz yerde tüy çıkmıyomuşş ben almayı düşünüyorummm kıllı olmasın kızım hoş bende babada sarışınız çok tüylü değiliz ama belli olmazzz
[/B]
yuppiiiii
hoşgeldinnnn ah ah o şişkinlik herkesde var ama bence o şişkinlik değil aldığımız kilolarslm tekrar kıslar..yemekten anca gelebildim..bu öğle yemeklerinden sonra davul gibi şişiyor karnım...çok abartı da yemiyorum ama ,ne yesem şişkinlik yapıyor...sizin de öyle mi?:26:
selammm kızlar ben geldim nasılsınız?
geçmişi okuyamadım çünkü bir türlü vakit bulamadım,umarım herşey yolundadır ... bilenler bilmeyenlere anlatsın:))))
benn sabah şeker testi için gittim yanlız benimki çok değişikti açlık kan şekeri alınmadı sadece aç karnına 50 gr lık glikozu içirdiler 10 dakika içinde tam 1 saat sonra kan aldılar .. sonuç saat 6,30 çıkacak eşim alıp dr. götürecek bunun yanı sıra tam kan sayımı ve yine kanla ilgili birçok değere sonra tam idrar tahlili verdim idrarımda yanma yok am sanki kasık ağrılarım var çoook korkuyorum:18::18::18::18:
zehra doktora gitmişsin canım az önce gözüme takıldı bebek için iri demiş benimki 25. haftada 900 gr dı ozaman obez benim kzım ve ben kesin şeker hastasımıyım yaaa çok korktum bak ama doktorum korkulacak bişey yok dedi.. tabi bugünkü tahlilden sonra:26::26::26:
kızlar annem geldi biliyosunuz birlikte bebek alışverişi yapıcaktık eve bi gittim süprizzz neler almış neler kızıma okadar mutlu oldumki anlatamam 2 tane hast. çıkışı zıbın 10 tane çıtçıtlı body çoraplı pjimalar polar battaniye normal battaniye penye bat.. pjima takımları daha neler neler pek bi eksiğimiz kalmad hepsi çok güzeldi.. öyle işte canlarım..
selammm ohhh ne güzellll ne güle güle giysin meleğin inşşşş ayy bende cuma gidicem şeker yüklemesi için bakalım ne çıkıcakkk:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?