2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çok saol cnm. peki ped mi koycaksınız yoksa hasta bezleri varmış ondan mı koycaksınız çantanıza hangisi daha iyi olur

simge canım sen hepimizden öncesin evet senin vakit gelmiş hazırla koy kenara..30 a girince bende hazırlarım.
hasta bezi çok kalın olmazmı tatlım?acaba lohusalar için özel ped gibi bişiler yokmudur??

ayrıntılı bakmadım daha tatlım. bulurum ama ya.sen nereye kayboldun bakimm

canım ya taç a gittik yorgan, yastık, organik nevresim takımı aldık( annem aldı:)16:
penye yelek,mikrofiber battaniye,2li takım body,aldık..
öyle canım baktık ama eksikler var hala...bu arada kaşmir disney halı baktım çokkk büyük standartmış ölçüleri öyle dedi bilmiyorum....
ben gerçek disney halıdan alıcam büyük ihtimal saray halıdan.....
bide tül bakıyorum....bulamadım

Annelerin Çocuklar Üzerindeki Tutum ve Etkileri
.07 Şubat 2011 Pazartesi, 10:18 tarihinde Minimui tarafından eklendi.Bir çocuk için hayatındaki en önemli varlık, annesi. Doğumdan önce başlayan anne-çocuk ilişkisi, tüm bir yaşam boyu devam ediyor. Böylesi bir ilişki biçiminde, annenin çocuk üzerindeki etkisi tartışılmaz.

Özellikle günümüzde modern aile yapısına baktığımızda, geçmiş yıllara göre, ailenin çocuğa yaklaşımında radikal farklılıklar gözlemliyoruz. Geçmişte ‘çocuktur,anlamaz’ şeklinde düşünülerek söz hakkı verilmeyen, hatta dikkate alınmayan çocukların yerine, kendisinin ve çevresinin farkında olan çocuklar yetiştiriyoruz. Bir çok anlamda, çok olumlu sonuçları olsa da, zaman zaman beklenmedik olumsuzluklar yaşandığı da görülüyor.Burada en belirleyici faktör, yine aile tutumları ve özellikle anne çocuk ilişkisindeki sınırlar.

Son yıllarda, bu kadar ‘herşeyin farkında olan’ çocuklar yetiştirmenin ilk dikkati çeken olumsuzluğu, her şeye karışan, her konuda fikir sahibi olan çocukların yetiştmiş olması. Elbette ki kişiliğine, beğenilerine ve beklentilerine saygı duyarak çocuk yetiştirmek, olması gereken tavır, ancak ailedeki pek çok şeye karışan, hemen her konuda kendi istediği gibi davranılmasını talep eden çocuklar, çok da sağlıklı bir sürecin göstergesi değil. Buna sebep, biz yetişkinlerin, sınırları doğru çizememiş olması.

Çocuklar pek çok şeyi isteyebilirler. Onlar yapıları gereği, sürekli olarak talep ederler. Ancak ebeveyn olmak, onların taleplerini yerine getirmekten ibaret değildir. Özellikle annelerin çocukları uğruna her şeyi görev addederek davranıyor olmaları, çocuklarına bağımlı bir tutum geliştirmeleri, sağlıklı bir durum değildir. Aksine bu kadar bağımlı bir anne figürü, mutsuz ve tatminsiz çocuklar demektir. Anne, çocuğunun istediği her şeyi yaparak, onun her isteğine evet diyerek aslında en büyük kötülüğü kendisinin yaptığının bilincinde olamıyor maalesef. Çocuğun çevresinde bu kadar sahte bir cennet yaratarak, geleceğin mutsuz ve tatminsiz bireylerini yetiştiriyor olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Çünkü, dışarıda hayat, böyle işlemiyor.

Öyle aileler ve çocuklar görüyoruz ki bazen, anneler, çocuğundan izin alarak arkadaşlarına gidiyor, çalışıp çalışmayacağını çocuklarına soruyor; çocuklar gideceği okulları kendileri seçiyor, evdeki pek çok karar, onların istediği yönde alınıyor. Çocuğunun üzülmesinden, hatta ağlamasından dahi korkan anneler çocuklara hem yaşlarını aşan, hem de konumlarını aşan sorumluluklar yüklediklerinin farkında değiller. Oysa çocukların alacağı kararlar ve uygulama alanları oldukça sınırlı..

Örneğin, aile ev değiştirecekse burada çocuğa sorulmamalıdır ama evde çocuğun odası olarak düzenlenecek odada çocuğun zevkleri ve istekleri dikkate alınmalıdır. Bebek sahibi olmak konusunda asla çocuğa danışılmamalı, ama isim konusunda fikri alınmalıdır. Çocuğun gideceği okul ailenin kararı olmalı, ama okul malzemeleri çocukla birlikte seçilmelidir. Evde yapılacak yemeği anne belirlemeli, ama çocuğun sevdiği yemeklerden bazıları da eklenmelidir. Tatil planı aile tarafından yapılmalı, ama çocuğun da fikri alınarak beklentilerine dikkat edilmelidir.

Kesin olan bir şey var ki, o da, kararlar anne babaya ait olmalı, sadece çocuğu ilgilendiren kısımlarda onun fikrine başvurulmalıdır. Özellikle önemli konularda, annenin çocuğuna yaşının üzerinde sorumluluk yüklemesi, hem çocuk için hem de aralarındaki anne çocuk ilişkisi için, hoş olmayacak sonuçlar doğuracaktır.

Annesinin her dediğini yaptığını gören çocuk, çevresindeki herkesin kendi istediği gibi davranacağını düşünecek ve bunu bekleyecektir. Beklentilerinin gerçek olmadığını gören çocuklar da, ciddi uyum ve davranış bozuklukları geliştirerek, içinde bulunduğu toplum tarafından maalesef dışlanmaktadır. Çünkü, sosyal hayat ve toplum, her dediğine evet denilerek büyütülmüş bir çocuğu mutlu etmek üzere kurgulanmamış. Aksine son derece acımasız ve çatışmacı bir yaşam var evin dışında. Şartlara uyum göstermeyi, başkalarının varlığını ve haklarını kabullenmeyi, empati kurmayı erken yaşlarda öğrenmemişse, evin dışındaki hayat, çocuğa bir çok olumsuzluk getirebiliyor.

Asıl dikkat edilmesi gereken nokta çocukları yönlendirmesi, eğitmesi, kurallı ve disiplinli davranması gerekenin biz yetişkinler olduğudur. Özellikle annenin çocuk üzerindeki önemi çok ciddiye alınmalıdır. Anne olarak, çocuğu toplum içinde kendi ayakları üzerinde duracak, kendisini ve isteklerini doğru ifade edebilecek donanımda ve bilinçte yetiştirmek en önemli görevimizdir.

Olması gereken, her isteğine evet dediğimiz, hayatı sadece kendisinden ve isteklerinden oluşan bir durum olarak gören çocuklar yetiştirmek değildir.

Hiçbir anne çocuğunun mutsuz olmasını, üzülmesini istemez doğal olarak. Öyleyse anne olarak bizi üzecek çocuklar yetiştirmek de istemiyorsak, öncelikle onların çocuk olduklarını hatırlamakta fayda var. İzin isteyen biz değil, onlar olmalı, kararı veren onlar değil biz olmalıyız. Bu ayrımı net yaptığımızda taşlar da yerine oturacak ve çocuklar çocuk gibi, anneler anne gibi davranmayı başaracaklardır.

Psikolog Serap Duygulu

Özgür Bilge Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi

Index of /

kısssss
sen hangi ara gittin oyyy maşşşallahhhh

normal doğum düşünüoduk ama makat şeklinde duruyormş bebişim. 36. haftaya kadar dönerse normal doğum olucak. eğer dönmezse sezeyan olucak

hayırlısı olsun inş..
normal doğuracaksın yaniii

bende halıyı hallemedim ama tülü haletim disneyin lisanslı tülleri var.onlardan aldım..bide açık mavi perde yaptırdm.

seda canım bide zonox söylemişti ikeada çok güzel perdeler varmış orayada bakçç

ysh yazı için teşekkürler :92:

bende halıyı hallemedim ama tülü haletim disneyin lisanslı tülleri var.onlardan aldım..bide açık mavi perde yaptırdm.

resmini koydunmu canım bakabilirmiyim nasıl bişey yada nette varmı?
ikeada perdeler var ama benim bebek odası tek cam ve hava boşluğu
perdeye gerek yok 3 metre tül yeter....
semaysem valla annemim canı sıkılmıştı biraz dolaşalım dedik.eşim yatıyorken o ara çıktık canım
resimleri daha sonra eklerim

hayırlı olsun güle güle kullanırsın inş.
cicilere eklemeni bekliyorummm

semaysem westlife teşekkürler kitaptan sipariş ettim bende..Ama hamileyim kitabını istemedim zaten netten çok bakıyorum..Hamilelikte vakit bol..Bebek olunca pc açmak zor olabilir bebeğim kitabını istedimm :)

kısssss
sen hangi ara gittin oyyy maşşşallahhhh

hayırlısı olsun inş..
normal doğuracaksın yaniii
normal doğumu düşünüorum ama kaderimizde ne varsa onu görücez. gerçi hem düşünüorum hem tırsıyorum.
simgeee 36 dan sonra dönmezmiymiş?

cnm genelde 36. haftada nasılsa öyle olur dedi doktorum yani 36. haftadaki pozisyona göre karar vericez

canım henüz eve gelmediler bak bu perdenin aynısı

Hepsiburada.com : Taç Lisanslı Perdeler (wınnıe The Pooh) | Anne / Bebek / Çocuk

( linkte sanki nevresim ön planda gibi ama perdesi küçük kalmış..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…