canım ne haber nasılsın özledim seni bi kaçgündür kesintili giriyoum buraya
tatlım iyiyim bende şükür yoğunsun bugün yorma kendini
yavrucum senin şeker ölçümlerin ne durumda sahi
arkadaşım maşallah derine büyüsün inş.dahada seveyim onu ben :) herşeyin normalmiş cnm ne güzel allah nazardan saklasın sizi
onlarınki şımarıklıkmış bence...
alemsin alem....
ben öle nadir arkadaşlarım tanıyorum ki hamile oldukalrını öğrendikleri an oturuşları, yatışları ve yürüyüşleri hemen anında değişti...bir narin narin diler anlatamam..hiç bir sıkıntıları yokken naz yapıp durdular...onalr bile doğurduysa ben bu işi hallederim...sözüm ona dediğin gibi dünyada kaç kişi bu işi yapıyor ....
onlarınki şımarıklıkmış bence...
bacım o kolay olduğundan değil,kucaklarına aldıklarında önceki herşeyi unuttuklarından kanaklanıyor..doğum kolay olur mu hiç...normal doğum videoları var nette...bir izle bakayım...ben izleyemedim bile...
canım..ben akşamdan sabaha kadar hem normal doğum sancısını çektim,sabahta açılmayınca sezeryanı...inan ki abartıldığı gibi zor değil..
hamileyken naz yapanlarada çok görmemek gerek aslında..bi kadının hayatında 1 yada 2 bilemedim 3 kez yaşayacağı bir güzelliğin tadını çıkartıyolar..keşeke bende yapabilseydim ama kıyamadım kocama..ne aşerdim gecenin bi yarısı,ne ayyy offf dedim..yapı ile ilgili demek ki..bırakalım herkes dilediği gibi yaşasın...
bacım o kolay olduğundan değil,kucaklarına aldıklarında önceki herşeyi unuttuklarından kanaklanıyor..doğum kolay olur mu hiç...normal doğum videoları var nette...bir izle bakayım...ben izleyemedim bile...
canım..ben akşamdan sabaha kadar hem normal doğum sancısını çektim,sabahta açılmayınca sezeryanı...inan ki abartıldığı gibi zor değil..
hamileyken naz yapanlarada çok görmemek gerek aslında..bi kadının hayatında 1 yada 2 bilemedim 3 kez yaşayacağı bir güzelliğin tadını çıkartıyolar..keşeke bende yapabilseydim ama kıyamadım kocama..ne aşerdim gecenin bi yarısı,ne ayyy offf dedim..yapı ile ilgili demek ki..bırakalım herkes dilediği gibi yaşasın...
nazoooo kız senin 2. mii ay ben onu kaçırmışım
sancı acısını tarif etsene nası bişi
selam güzel anneler
geçmişi okumadan konuya hemen bir balıklama yapıyorum.sanırım doğumdan bahsediyorsunuz.
kızlar hiç korkulacak bişey yok 2 saat sancı çekip 15 dak. da doğumhaneden çıkmış biri olarak şunu söyleyeyim Allah o gücü inanın veriyor.yapamayacak olsam ben yapamazdım inanın.çok evhamlı ve telaşlıyımdır.her şey dört dörtlük olsun isterim ama doğum anında o kadar güçlü oluyorsunuz ki inanılmaz.Sadece inanmak ve güvenmek gerekiyor tabi bol bol da dua.
canlarım selammmm
herkes iyidir inşallah
istanbulda hava süper. Bi arkadaşım olsa valla yürüyüşe giderdim sahile. Ordanda güzel bi çay miss gibi
kızlar, benim faranjitim nedeniyle dahiliye doktoru macrol 500 ml antibiyotik vermişti. Kendi doktorumda kullan hem idrar enfeksiyonunuda geçirir dedi. Ama korkuyorum kullanmaya 3 adet kullandım hem midemi bulandırıyor hem de uyku yapıyor. Doktorumu aradım asistanı çıktı sordum. Biazrdan yeniden arayın dedi. Ilacın prospektüsünde de "hamileler için c grubundadır, fetusa vereceği zararlar vs yazıyor...:18::18::18:
bu arada kasılmaları olan arkadaşlar varmış. çok sık olursa doktora gidin. Ama bu zamanlarda kasılmalar normalmiş
sende tarif etsene monarozacım nası bi ağrıdır sancı ???
nazoooo kız senin 2. mii ay ben onu kaçırmışım
sancı acısını tarif etsene nası bişi
acı bişey..ama aralıklarla geliyo ya tek iyi tarafı..yoksa o sancı kesintisiz 20 dakka falan sürse dayanılmaz.içeriden bişeylerin çıkmak istediğini anlıyosun canım ve küçücük bi açıklık bulmak için zorluyo seni..ıkınacaksın..afedersiniz ama aynı büyük tuvaletinizi yapar gibi ıkınacaksınız demişti hemşire bana..ama ben ıkındım ıkındım nafile açılmadı..suyum boşalalı saatler olmuştu,şiddetli sancıya rağmen açılmada olmayınca mecbur kestiler..
doğumun gerçekleştiği gün ben sabah kalktığımda belimde farklı bir sancı hissettim.dr.um demişti zaten o gün doğacağını.duşumu aldım kahvaltımı yaptım ve muayeneye gittim ordan da hastaneye.6 cm açıkla gitmişim hastaneye. hemen suni sancı verdiler.bence işin en kötü kısmı bu.normal sancıdan beter.Allahtan 2 saat çektim sadece.o zaman hatırlıyorum eşime " vazgeçtim doğurmayacağım eve gidelim " dediğimi.sonra açıklık 9 -10 cm sanırım olunca doğumhaneye aldılar.Orada tamamen tecrübesizlikten kaynaklanan ağrılarım oldu.ıkınmak yerine bol bol bağırdım ve tabi halim kalmadı
size benden tavsiye doğru nefes egzersizlerini öğrenerek girin doğuma.bağırmak yerine ıkınmayı öğrenin ben yapamadım ama yine de 15 dak. sonra bebeğimi gördüm.zaten bebek çıkınca hiiç bir acıyı hissetmiyorsunuz.ardından da eşi çıkınca çok korkmuştum sanki ikinci doğum gibi.
Allah herkese kolay bir doğum nasip etsin ama inanın abartılacak hiç bişey yok.
canlarım selammmm
herkes iyidir inşallah
istanbulda hava süper. bi arkadaşım olsa valla yürüyüşe giderdim sahile. ordanda güzel bi çay miss gibi
Kızlar, benim faranjitim nedeniyle dahiliye doktoru MACROL 500 ML ANtibiyotik vermişti. kendi doktorumda kullan hem idrar enfeksiyonunuda geçirir dedi. ama korkuyorum kullanmaya 3 adet kullandım hem midemi bulandırıyor hem de uyku yapıyor. doktorumu aradım asistanı çıktı sordum. biazrdan yeniden arayın dedi. ilacın prospektüsünde de "hamileler için c grubundadır, fetusa vereceği zararlar vs yazıyor...:18::18::18:
bu arada kasılmaları olan arkadaşlar varmış. çok sık olursa doktora gidin. ama bu zamanlarda kasılmalar normalmiş
deme yawwww
ozaman hemenn semacan iş başına geçer
allahımm
şuanda her nerede hamile bayan varsa
hepsine hayırlı doğumlar nasip et yarabbim
allahıımm
hepimizin bebeklerini vakti zamanı dolduğunda sağıkla sıhhatle dünyaya gelmelerini nasip et
allahım
tüm anne adaylarına güç kuvvet sabır kolaylıklar ver
hepimize sağlık sıhhat nasip et..
kimsenin karşısında küçük düşürüp mahçup etme kimsenin karşısında utandırma
eksiklerimizi sen tamamla yarabbimm
amiinnn amiin amiinnn
merhaba canım maşallah tosununa.biz de tatilin tadını çıkarıyoruz 10 akadar yatıyoruz.haftaya okul başlayacak ve sabah 5.30 mesaimiz başlayacak.merhaba kızlar nasılsınız bakalım?biz iyiyiz tosunumla çok şükür buğün 10:30 a kadar uyanmadı kuzum şimdi uyanıyor yavaş yavaş.kızlar bebişimizin adını **aras ** koysakmı diyoruz sizde nasıl bir etki bırakıyor söylenince
günaydıın geçmiş olsun canım. c grubunu bence de doktora sor B grubu zararsız diye biliyorum ben b grubu augumentin kullandım faydası oldu bana.canlarım selammmm
herkes iyidir inşallah
istanbulda hava süper. bi arkadaşım olsa valla yürüyüşe giderdim sahile. ordanda güzel bi çay miss gibi
Kızlar, benim faranjitim nedeniyle dahiliye doktoru MACROL 500 ML ANtibiyotik vermişti. kendi doktorumda kullan hem idrar enfeksiyonunuda geçirir dedi. ama korkuyorum kullanmaya 3 adet kullandım hem midemi bulandırıyor hem de uyku yapıyor. doktorumu aradım asistanı çıktı sordum. biazrdan yeniden arayın dedi. ilacın prospektüsünde de "hamileler için c grubundadır, fetusa vereceği zararlar vs yazıyor...:18::18::18:
bu arada kasılmaları olan arkadaşlar varmış. çok sık olursa doktora gidin. ama bu zamanlarda kasılmalar normalmiş
OHH MAŞŞALLAHHH
ama senin şansın hast gittiğinde 6 cm açıkmış
o kadar açıldıktan sonra neden suni sancı aldın beklemedin moni
tek bildiğim suni sancı çok feciymiş
ona gerek olmadan açılırsa ne ala
ben yakın zamanda kızkardeşimden biliyorum sancı doğum evrelerini
hiçç kolay geçmedi onunkisi
zaten sez.aldıalr sonra
gebelikte kullandığınız ilaçların risk grupları. benim ki c grubunda.
Kategori A: İnsanlarda yapılan çalışmalarda fetus üzerine olumsuz bir etki saptanmamıştır. Bu gruba dahil olan çok az sayıda ilaç vardır. Gebelikte kullanılan vitaminler ve kan (demir) hapları bu gruptadır.
Kategori B: Hayvanlarda yapılan çalışmalarda hayvan fetusları üzerinde olumsuz bir etki saptanmamıştır, ancak insanlarda yapılan çalışmalar mevcut değildir.
Veya:
Hayvanlarda yapılan çalışmalarda olumsuz etkiler saptanmış, ancak insanlarda yapılan çalışmalarda bu olumsuzluklar doğrulanmamıştır. Penisilin grubu antibiotikler ve parasetamol grubu ağrı kesiciler bu grupta yer alır.
Kategori C: Hayvan ve/veya insanlarda yapılan çalışmalar yetersizdir.
Veya:
Hayvan deneylerinde olumsuz etkiler saptanmış, ancak insanlara ait veri yoktur. Gebelikte kullanılan ilaçların bir kısmı bu grupta yer alır.
Kategori D: Bu gruptaki ilaçlarda insan fetusu üzerine olumsuz etki bulunmuştur. Bu gruptaki ilaçlar kar/zarar oranı kar lehine olduğunda kullanılabilecek ilaçlardır. Gruba en iyi örnek epilepsi (sara) hastalığı olan anne adaylarının kullanması gereken ilaçlardır.
Kategori X: Bu gruptaki ilaçlarda da insan fetusu üzerine olumsuz etki bulunmuştur. Ancak bu gruptaki ilaçlar gebelikte kullanıldığında kar/zarar oranı her zaman zarar lehine olan ilaçlardır. Bu yüzden hiç bir şekilde gebelik süresince kullanılmamalıdır (DES, Kumarin ve Talidomid gibi).
FDAnın bu sınıflandırması birçok açıdan yetersizdir. Çünkü sınıflandırma etkenin hem gebeliğin hangi döneminde ve ne miktarda kullanıldığını dikkate almamakta, hem de bebekteki riskle birlikte tedavi konusundaki yönlendirmeyi de
hoşgeldiinnn
dr.birdaha sor zoniş
kullan canım korkma...ben 1000 lik kullanmıştım bağaz enfeksiyonum için..hiç bir zararı yok.yararı var..
amiiiiiin Semacım inş. duaaların kabul olur
merhaba canım maşallah tosununa.biz de tatilin tadını çıkarıyoruz 10 akadar yatıyoruz.haftaya okul başlayacak ve sabah 5.30 mesaimiz başlayacak.
Aras güzel isim Öyle bir geçer zamanki deki Mete nin adı sanırım.yakışır tosununa.
ben de emir ismini çok seviyorum ama abimin oğlunun adı old.için koyamayacağım.
Eymen isminde karar verdik diğerinin adını da Melih koymuştuk.o da çok yakışıyor.
günaydıın geçmiş olsun canım. c grubunu bence de doktora sor B grubu zararsız diye biliyorum ben b grubu augumentin kullandım faydası oldu bana.
evet ben şanslıydım semacım baya açıklık vardı gittiğimde suni sancıyı niye verdiklerini bilmiyorum ama gerçekten berbat bişey sanırım çok bekletmemek için verdiler.
size benden bir tüyo: yaz ayı old için ben hep küvete ılık su doldurup yatıyordum sanırım bu açılmada etkili olmuş.doktorunuza sorup deneyebilirsiniz.
zonox bu konu benim kafamı çok karıştırıyo geçen idrar yolu enfeksiyonunda banada c grubu bir antibiyotik verdiler kullanmadım munorol aldım onu kullandım.ama tabi doktorlar en iyisini bilir
amiiiiiin Semacım inş. duaaların kabul olur
amiin inş..
merhaba canım maşallah tosununa.biz de tatilin tadını çıkarıyoruz 10 akadar yatıyoruz.haftaya okul başlayacak ve sabah 5.30 mesaimiz başlayacak.
Aras güzel isim Öyle bir geçer zamanki deki Mete nin adı sanırım.yakışır tosununa.
ben de emir ismini çok seviyorum ama abimin oğlunun adı old.için koyamayacağım.
Eymen isminde karar verdik diğerinin adını da Melih koymuştuk.o da çok yakışıyor.
günaydıın geçmiş olsun canım. c grubunu bence de doktora sor B grubu zararsız diye biliyorum ben b grubu augumentin kullandım faydası oldu bana.
evet ben şanslıydım semacım baya açıklık vardı gittiğimde suni sancıyı niye verdiklerini bilmiyorum ama gerçekten berbat bişey sanırım çok bekletmemek için verdiler.
size benden bir tüyo: yaz ayı old için ben hep küvete ılık su doldurup yatıyordum sanırım bu açılmada etkili olmuş.doktorunuza sorup deneyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?