2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba canım iyiiizzzz çok şükür....sen nasıılsın....hazırlıklar bitmek üzere olunca rahatlıyoruz...ama bir yandan kafa boşalyor bus efer vucudumuzu dinlemey başlıyoruzz buda iyii olmuyor tabi :)

alemsin alem....

sende öylesin yawwww

ahh ahh yanarım yanarım hamile nazı yapamadım ona yanarımmmm

onlarınki şımarıklıkmış bence...

kesin kararımı verdim 2.çocukta naz trip şımarıklık tembellik ne varsa yapıcam

selam güzel anneler
geçmişi okumadan konuya hemen bir balıklama yapıyorum.sanırım doğumdan bahsediyorsunuz.
kızlar hiç korkulacak bişey yok 2 saat sancı çekip 15 dak. da doğumhaneden çıkmış biri olarak şunu söyleyeyim Allah o gücü inanın veriyor.yapamayacak olsam ben yapamazdım inanın.çok evhamlı ve telaşlıyımdır.her şey dört dörtlük olsun isterim ama doğum anında o kadar güçlü oluyorsunuz ki inanılmaz.Sadece inanmak ve güvenmek gerekiyor tabi bol bol da dua.

merhaba kızlar nasılsınız bakalım?biz iyiyiz tosunumla çok şükür buğün 10:30 a kadar uyanmadı kuzum şimdi uyanıyor yavaş yavaş.kızlar bebişimizin adını **aras ** koysakmı diyoruz sizde nasıl bir etki bırakıyor söylenince

canlarım selammmm
herkes iyidir inşallah

istanbulda hava süper. bi arkadaşım olsa valla yürüyüşe giderdim sahile. ordanda güzel bi çay miss gibi

Kızlar, benim faranjitim nedeniyle dahiliye doktoru MACROL 500 ML ANtibiyotik vermişti. kendi doktorumda kullan hem idrar enfeksiyonunuda geçirir dedi. ama korkuyorum kullanmaya 3 adet kullandım hem midemi bulandırıyor hem de uyku yapıyor. doktorumu aradım asistanı çıktı sordum. biazrdan yeniden arayın dedi. ilacın prospektüsünde de "hamileler için c grubundadır, fetusa vereceği zararlar vs yazıyor...:18::18::18:

bu arada kasılmaları olan arkadaşlar varmış. çok sık olursa doktora gidin. ama bu zamanlarda kasılmalar normalmiş

Son düzenleme:

sende tarif etsene monarozacım nası bi ağrıdır sancı ???

hoşgeldiinnn
dr.birdaha sor zoniş

sende tarif etsene monarozacım nası bi ağrıdır sancı ???

doğumun gerçekleştiği gün ben sabah kalktığımda belimde farklı bir sancı hissettim.dr.um demişti zaten o gün doğacağını.duşumu aldım kahvaltımı yaptım ve muayeneye gittim ordan da hastaneye.6 cm açıkla gitmişim hastaneye. hemen suni sancı verdiler.bence işin en kötü kısmı bu.normal sancıdan beter.Allahtan 2 saat çektim sadece.o zaman hatırlıyorum eşime " vazgeçtim doğurmayacağım eve gidelim " dediğimi.sonra açıklık 9 -10 cm sanırım olunca doğumhaneye aldılar.Orada tamamen tecrübesizlikten kaynaklanan ağrılarım oldu.ıkınmak yerine bol bol bağırdım ve tabi halim kalmadı
size benden tavsiye doğru nefes egzersizlerini öğrenerek girin doğuma.bağırmak yerine ıkınmayı öğrenin ben yapamadım ama yine de 15 dak. sonra bebeğimi gördüm.zaten bebek çıkınca hiiç bir acıyı hissetmiyorsunuz.ardından da eşi çıkınca çok korkmuştum sanki ikinci doğum gibi.
Allah herkese kolay bir doğum nasip etsin ama inanın abartılacak hiç bişey yok.

OHH MAŞŞALLAHHH
ama senin şansın hast gittiğinde 6 cm açıkmış
o kadar açıldıktan sonra neden suni sancı aldın beklemedin moni
tek bildiğim suni sancı çok feciymiş
ona gerek olmadan açılırsa ne ala

ben yakın zamanda kızkardeşimden biliyorum sancı doğum evrelerini
hiçç kolay geçmedi onunkisi
zaten sez.aldıalr sonra

kullan canım korkma...ben 1000 lik kullanmıştım bağaz enfeksiyonum için..hiç bir zararı yok.yararı var..

gebelikte kullandığınız ilaçların risk grupları. benim ki c grubunda.

Kategori A: İnsanlarda yapılan çalışmalarda fetus üzerine olumsuz bir etki saptanmamıştır. Bu gruba dahil olan çok az sayıda ilaç vardır. Gebelikte kullanılan vitaminler ve kan (demir) hapları bu gruptadır.

Kategori B: Hayvanlarda yapılan çalışmalarda hayvan fetusları üzerinde olumsuz bir etki saptanmamıştır, ancak insanlarda yapılan çalışmalar mevcut değildir.
Veya:
Hayvanlarda yapılan çalışmalarda olumsuz etkiler saptanmış, ancak insanlarda yapılan çalışmalarda bu olumsuzluklar doğrulanmamıştır. Penisilin grubu antibiotikler ve parasetamol grubu ağrı kesiciler bu grupta yer alır.

Kategori C: Hayvan ve/veya insanlarda yapılan çalışmalar yetersizdir.
Veya:
Hayvan deneylerinde olumsuz etkiler saptanmış, ancak insanlara ait veri yoktur. Gebelikte kullanılan ilaçların bir kısmı bu grupta yer alır.

Kategori D: Bu gruptaki ilaçlarda insan fetusu üzerine olumsuz etki bulunmuştur. Bu gruptaki ilaçlar kar/zarar oranı kar lehine olduğunda kullanılabilecek ilaçlardır. Gruba en iyi örnek epilepsi (sara) hastalığı olan anne adaylarının kullanması gereken ilaçlardır.

Kategori X: Bu gruptaki ilaçlarda da insan fetusu üzerine olumsuz etki bulunmuştur. Ancak bu gruptaki ilaçlar gebelikte kullanıldığında kar/zarar oranı her zaman zarar lehine olan ilaçlardır. Bu yüzden hiç bir şekilde gebelik süresince kullanılmamalıdır (DES, Kumarin ve Talidomid gibi).

FDAnın bu sınıflandırması birçok açıdan yetersizdir. Çünkü sınıflandırma etkenin hem gebeliğin hangi döneminde ve ne miktarda kullanıldığını dikkate almamakta, hem de bebekteki riskle birlikte tedavi konusundaki yönlendirmeyi de

amiiiiiin Semacım inş. duaaların kabul olur

merhaba canım maşallah tosununa.biz de tatilin tadını çıkarıyoruz 10 akadar yatıyoruz.haftaya okul başlayacak ve sabah 5.30 mesaimiz başlayacak.
Aras güzel isim Öyle bir geçer zamanki deki Mete nin adı sanırım.yakışır tosununa.
ben de emir ismini çok seviyorum ama abimin oğlunun adı old.için koyamayacağım.
Eymen isminde karar verdik diğerinin adını da Melih koymuştuk.o da çok yakışıyor.

günaydıın geçmiş olsun canım. c grubunu bence de doktora sor B grubu zararsız diye biliyorum ben b grubu augumentin kullandım faydası oldu bana.
evet ben şanslıydım semacım baya açıklık vardı gittiğimde suni sancıyı niye verdiklerini bilmiyorum ama gerçekten berbat bişey sanırım çok bekletmemek için verdiler.
size benden bir tüyo: yaz ayı old için ben hep küvete ılık su doldurup yatıyordum sanırım bu açılmada etkili olmuş.doktorunuza sorup deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

zonox bu konu benim kafamı çok karıştırıyo geçen idrar yolu enfeksiyonunda banada c grubu bir antibiyotik verdiler kullanmadım munorol aldım onu kullandım.ama tabi doktorlar en iyisini bilir

hoşgeldiinnn
dr.birdaha sor zoniş

kullan canım korkma...ben 1000 lik kullanmıştım bağaz enfeksiyonum için..hiç bir zararı yok.yararı var..

zonox bu konu benim kafamı çok karıştırıyo geçen idrar yolu enfeksiyonunda banada c grubu bir antibiyotik verdiler kullanmadım munorol aldım onu kullandım.ama tabi doktorlar en iyisini bilir

kızlar, ben kullanmıcam aslında ama 3 hap kullandım bile. toplam 14 hap var. geçen hafta 1 hapını, bu hafta akşam 1 sabah 1 aldım. doktorumu aradım. asistanına kullansın demiş. antibiyotik tedaisi yarıda kesilmemeli çünkü o bakteriler daha da güçleniyor. napmalıyım şaştım kaldım.

b grubu zararsız antibiyotikler ama c grubunun yarar zarar ilişkisi biraz karışık. acaba sorabileceğiniz bir doktor var mı benim durumumu

evet hemen doğurtmuşlar seni ama yazık yawww
neyse olmuş bitmiş artık
inş.2.daha çabuk doğurursunn
allah hepimize yardım etsin

ılık su ilerleyen haftalarda iyi fikir
aman ben n.doğum hala tırısssssss

rapuşşş okudunmu analar nasıl doğurmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…