ben sezeryanla doğurdum 15 gün annemde kaldım ama kemdim için değil ben çok kolay toparlandım doğumdan bi gün sonra doktor taburcu verdi ama kızım prematüreydi ve sarılıktı o yüzden 3 gün hastane de kaldık. kızımın sarılığı 15 gün sonra geçti hastanemizde anneme yakındı o yüzden kaldım. yoksa kimsenin yardımına ihtiyacım olmadı. fakat herkesin doğumu kolay olucak diye bişey yok en kötüsünü düşünerek hazırlık yapmak lazım. mümkünse annen kalsın yanında daha rahat olursun. doğum sonra çok stresliydim ben kayanamı hastaneden kovmuştum :))) canıma değsin. anneme de çok yüklendim ama ana işte sesini çıkarmıyodu.ama annenin kalıcak durumu yoksa bi süre katlanıcaksın mecbur. hem kaynanandan kurtulmak ümidiyle daha çabuk ayaklanırsın:)) bakabilirmiyim korkusu olmasın içinde bu iş tecrübeyle faklan olmuyo tamamen bebeğinin senle arasındaki o muhteşem bağla ilgili. benim kızımı 15 gün annem yıkadı eve gittiğimde yanımda kimse yoktu ve evim çevreme çok uzaktaydı yakınımda tanıdığım bile yoktu ama başardım kendim yıkadım kendim doyurdum. emin ol sen yapabilirsin şimdi ne söylesem boş o meleği kucağına aldığın gün bütün dünyan değişecek ve hayatın umudun herşeyin olucak o minik melek. rabbim hepimizin evlatlarını bize bağışlasın
anne karnında çok fazla gerinir bebekler... biz bunu ittirme olarak algılıyoruz ....
kardeşimden biliyorum .... şimdi benim kız da çok geriniyor ...
gülesram hoşgeldin cnm
merhabalar .. tam doğum muhabbetimize denk geldiniz valla.. yani ...en çok tırstığımız konuya :)))
ben sezeryandan çıkan kardeşimi gördüm..sancılı çıktı .. ve gece hep sancılı geçti . bende sezeryan olacakmışım .. hep sancı acı çekeceğim diye alıştırdım kendimi ......sizin kini duyunca hayret ettim..
demeki hafifte geçebilirmiş .. bu çok iyi moral oldu bana ...teşekkürler .. ufaklığı öptüm
aminnn .. çok teşk .. yorum içindoğuma nasıl girdiğinizle alakalı sanırım.. bizimki erken doğumdu doktor bi süre küvezde kalabilir demişti çok üzüldüm çok ağladım doğuma girerken hep dua ettim kızıma bişey olmasın diye . doğum sonrası beni uyandırmaya çalıştıklarında bile kızım iyimi diye 50 kere sorduğumu hatırlıyorum. doğum yapıcam diye hiç korkmadım ben ama hamileliğimde korkuyodum tabiki nasıl olucak diye. benimde bi arkadaşım sezeryanla doğum yaptı benden önce onunkide çok zordu 10 gün kendine gelemedi. ama bünyeyle de alakalı zaten benim canım çok tatlı değildir. hiç korkmayın normal sezeryan farketmez hayırlısı olsun sizin ve evlatlarınız için. normal doğum yapacak cesaretiniz yoksa eğer sakın normal diye tutturmayın ve kimsenin sizi yönlemdirmesine izinvermeyin. sonuçta o çocuk sizden çıkıcak doğum masasına yattığınızda kafanızı dolduranların hiçbiri yanınızda olmıycak. doğuma girerken canım acıycak mı diye düşünmek yerine birazdan bebeğimi kucağına alıcam, onun cennet kokusunu soluycam, artık hiç yanlız kalmıycam gibi kendinizi motive edicek şeyler düşünün. eminim çok kolay doğum yaparsınız.
Nevraaa..Hosbuldum kusummmm
Nasılsın bakemmm
Kucuk Nevra nasıl :)
valla içim rahatladı..Ben şimdiden diyorum hayatım boyunca hep kendi işimi kendim gördüm cok sukur simdi eşimde var yanımda yıllardır benim en buyuk yardımcım..Annem yok maalesef aslınbda var da yok neyse uzun konu bu
Hallederim ben herseyi...
Hem aynen dedigin gibi kaynanam cok kalmasın diye ayaklanıveririm ben hemen..kendime iyi bakarım toparlanırım..Ay demek kaynanayı kovdun haaİnşallah hersey yolunda gider..kaynanamda bende kaldıgı süre boyunca akıllı uslu davranır inşallah..Rabbim duy sesimi...Sen bütün hamişleri kaynana gazabından koru
Selamun aleykum bayanlar....
Normal dogum konusulmus bütün yusuflar su an benim evde toplaşmıs oturuyoruz:18::18:
Ben hayatım boyunca diş bile cektirmedim nasıl dogrucam uyy anam uyyyy:18::18:
Bu arada Semacımm o agrılar bende de oluyo tatlım..O yuzden yalnız dısarı cıkmaya cok korkuyorum...
Pazar gunu eşime dayanıp öyle yürüdüm o olmasa vay halime..Dun de ck bacaklarım agrıdı..Allahtan su magnezyum var bi içiyorum 1 saate bişeyim kalmıyo
Sedasem keske şu seker olayını bi anlayabilsem..Benimde Mart basında olacak 50 lik seker testim..
Diyet yapan herkese allah yardım etsin...Benim en yakın arkadasım sekerini bütün sekerli yiyyecekleri keserek ve coka z meyve yiyerek dusurdu..Şu an kızı 2 aylık oldu..Nerdeyse tosuncuk doguyodu o diyet sayesinde bebek 4 kilo olmadan aldılar sezeryan ile..Rabbim hepimizi korusun inşallah.
Zonox canımm ben bugun bankanın doktoruna gitcem, hemsireye sorarım...
O da dogum yaptı genc bi kadın mutlaka bilgisi vardır bu konuda..
Meraba sema yazdıklarını okudum ve bende aynı şeyleri yaşıyorum arada ve genellikle akşam yatarken benimde karnım sertleşiyor ve geçiyor sendedemi bu tarz oluyor....
merhaba öncelikle kasılmalardan başlayalım. bu kasılmalar biliyosunuzdur yalancı doğum sancıları inanmayın:)) üstelik doğum mayıs görünebilir ama çok azınız mayısta doğurucaksınız yani bişey kalmadı:)) ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren nisanda doğurucağımı hissetmiştim hatta kızıma nisan ismini koycaktım sonra vazgeçtim. 15 mayıs ta doğurmam gerekiyodu 15 nisan da doğurdum. gebelik zehirlenmesinden dolayı rutin kont gittiğim gün acil sezeryanla doğum yaptım. doğumum çok kolaydı zaten plansız bişey olduğu için oldu bittiye geldi. doğumdan 2 saat sonra ayağa kalktım belim ağrıyodu ilk saatlerde ama akşamında kimseden yardım almadan yatıp kalkabiliyodum ve inanmıycaksınız 1 gün sonra çok acıktım ve dışarı yemeğe gittim hemde yürüyerek:)) normal doğum nasıl bişeydir bilmediğim için yorum yapmıycam ama sezeryan hiiiç de korkulacak bişey değilmiş bunu bizzat yaşadım. hakkınızda hayırlısı olsun sonuçta bi şekilde doğucak o çocuk sağlıklı olsun doğum şekli çok önemli değil zaten onu kucağınıza aldığın anda sancı falan kalmıyo.
anne karnında çok fazla gerinir bebekler... biz bunu ittirme olarak algılıyoruz ....
kardeşimden biliyorum .... şimdi benim kız da çok geriniyor ...
gülesram hoşgeldin cnm
yaaaa öylemi bak sen o zaman benim kız akşam serviste yolda uyuyor
ben arabadan inince rahatsız oluyo hanımefendi geriniyor demek ki
merhabalar .. tam doğum muhabbetimize denk geldiniz valla.. yani ...en çok tırstığımız konuya :)))
ben sezeryandan çıkan kardeşimi gördüm..sancılı çıktı .. ve gece hep sancılı geçti . bende sezeryan olacakmışım .. hep sancı acı çekeceğim diye alıştırdım kendimi ......sizin kini duyunca hayret ettim..
demeki hafifte geçebilirmiş .. bu çok iyi moral oldu ...
kızlar birkaç saat sonra gürüşürüzzzzz ben çıkıyorum eşime devrediyorum bilgisayarı yeri ve saati konuşalım güzeller herkesler fikrini söylesin okeylenirse BULUŞALIMMMMMM
YER FETHİPAŞA KORUSU ÜSKÜDAR
TARİH: BU PAZAR VEYA CUMARTESİ
SAAT: 13:00-14:00
ÖPÜLDÜZÜZZZZZZ
canım başladıysan devam et antibiyotikler yarıda kesilmez
nevracım senin kız tosuncuk herhalde kaburgalara dayanmışisim yorumun için teşekkürler
ne güzel anlatmışsın inşallah bizde kolayca atlatırız o süreci bu arada nerdeyse 1 ay önce dogum yapmışsın oyyyyyyyyy
benim kaynana ve saz arkadaşları biraz densizdi. gerçi artık kaynanam değil eşimden ayrıldım neyse. annem kalıyo yanımda e dolayısıyla rahatım bi akşam geldi eşiyle beraber yanımda kalcaklarmış.:)))))))))) erkek adamın ne işi var yeni doğum yapmış kadının yanında:)) onu düşünücek kapasitede değiller tabi. kayınpederde anneme saçma sapan laflar etmiş sen git biz kalıcaz falan gibi. ben anneme laf ettirirmiyim ikisinide kovdum :)) zaten çok öfkeliydim onlara bu olayda tuz biber oldu çocuğu emziriyorum zırt kayınpeder giriyo içeri kapı çalma falan yok neyse vs vs.zaten 3 gün falan hastanede kalıcaksın sonrasında kendin de bakarsın zaten bebek küçük peşinden koşma derdim yok ki e ilk 15 gün gazıda olmuyo zaten beşikten alıcan emzirip geri koyucan sonrasındada alışıyosun zaten. yaparsın kendine güven yeter ki
mrb ne güzel Rabbim bize de kolaylıklar versin ben 25 haftalığım daha doğru dürüst hiç bir hazırlık yapmadım bir kaç örgü bi de ablamdan gelen kıyafetler onun dışında ne beşik be dolap ne diğer ihtiyaçlar hiçbiri yok erken daha diye almadık siz 1 ay erken doğum yapmıssınız hazırlıklar bitirmeli miyim ben acaba ne olur ne olmaz bir de devlet hastanesinde mi doğum yaptınız
valla içim rahatladı..Ben şimdiden diyorum hayatım boyunca hep kendi işimi kendim gördüm cok sukur simdi eşimde var yanımda yıllardır benim en buyuk yardımcım..Annem yok maalesef aslınbda var da yok neyse uzun konu bu
Hem aynen dedigin gibi kaynanam cok kalmasın diye ayaklanıveririm ben hemen..kendime iyi bakarım toparlanırım..Ay demek kaynanayı kovdun haaİnşallah hersey yolunda gider..kaynanamda bende kaldıgı süre boyunca akıllı uslu davranır inşallah..Rabbim duy sesimi...Sen bütün hamişleri kaynana gazabından koru
a.s.
hoşgeldiin nasılsınnn
anammm yusufların bi kısmıda hala burda
yanlız nasıl çıkmıyım işe geliyorumm ayol böyle olursa ben ne yapar ne ederimm
merhaba hoşgeldiinn
benimki yatarken değilde
yürüyüş esnasında oluyor
karnımda sallanıyor belki uyuyor anlayamıyorum top gibi olup karnımı acıtıyor nefesim kesiliyo:26:
yokinanmıyoruz inanmak ta istemiyoruzzz:18::18:
benimde tahminim çoğumuz nisan annesi olucaz zaten çoğunlukta kız bebek bekliyoruzz
sizinde çok oldu bitti olmuş zor olmuştur geçmiş olsun zaten çabuk atlatmışsınız
aaaa ne güzel akşam ayağa kalktınız demek
tamam işte budur yaaaa
ben zaten szr.hiçç korkmuyodum şimdi iyice bu fikre sıcak bakıyorum
benim kardeşimde sezz.sancılı çıktı ama normal değilmi
ameliyat bu sancı olmadan olmaz
birde tam ayılmadan çıkıyolar bilinçli değiller
ama benim kardeşimsanırım 1,5 gün hastanede kaldı eve geldiğinde yattığını hatırlamıyorum ayağa kalktı herşeyi çok güzel geçti
ben sezr.hiç korkmuyorum
kendimi sez.yada normal doğuma adapte etmiyorum
belki herşey yolunda gider normal doğurabilirim
yada o kuvveti kendimde hissetmem sez.yaparız
kendini bi şekilde şartlama canım benimm
allah hakkımızda hayırlısını versin inş..
benim kaynana ve saz arkadaşları biraz densizdi. gerçi artık kaynanam değil eşimden ayrıldım neyse. annem kalıyo yanımda e dolayısıyla rahatım bi akşam geldi eşiyle beraber yanımda kalcaklarmış.:)))))))))) erkek adamın ne işi var yeni doğum yapmış kadının yanında:)) onu düşünücek kapasitede değiller tabi. kayınpederde anneme saçma sapan laflar etmiş sen git biz kalıcaz falan gibi. ben anneme laf ettirirmiyim ikisinide kovdum :)) zaten çok öfkeliydim onlara bu olayda tuz biber oldu çocuğu emziriyorum zırt kayınpeder giriyo içeri kapı çalma falan yok neyse vs vs.zaten 3 gün falan hastanede kalıcaksın sonrasında kendin de bakarsın zaten bebek küçük peşinden koşma derdim yok ki e ilk 15 gün gazıda olmuyo zaten beşikten alıcan emzirip geri koyucan sonrasındada alışıyosun zaten. yaparsın kendine güven yeter ki
ben cinsiyetini bile öğrenmeden başladım hazırlıklara. doktorumda dahil olmak üzere herkes daha erken alman alıcağına para biriktir dediler ama öyle birikim yapabilcek biri değilim ben aldığımı harcıyorum. şubatta bitmişti bütün hazırlıklar. Rabbim hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler nasip etsin neticede dünyada yiyecek ekmeği yoksa doğduktan sonra olan olur. ben özel hastane de doğum yaptım devlet e hiç gitmedim ama çok kötü yorumlar aldım gidenlerden o yüzden özel de doğum yaptım. çok rahattı hem oda ayrı ve tek oluyo hem gelen giden refakatçin rahat ediyo.bence hazırlıklara başlaman gerekiyo .
doğumun gerçekleştiği gün ben sabah kalktığımda belimde farklı bir sancı hissettim.dr.um demişti zaten o gün doğacağını.duşumu aldım kahvaltımı yaptım ve muayeneye gittim ordan da hastaneye.6 cm açıkla gitmişim hastaneye. hemen suni sancı verdiler.bence işin en kötü kısmı bu.normal sancıdan beter.Allahtan 2 saat çektim sadece.o zaman hatırlıyorum eşime " vazgeçtim doğurmayacağım eve gidelim " dediğimi.sonra açıklık 9 -10 cm sanırım olunca doğumhaneye aldılar.Orada tamamen tecrübesizlikten kaynaklanan ağrılarım oldu.ıkınmak yerine bol bol bağırdım ve tabi halim kalmadı
size benden tavsiye doğru nefes egzersizlerini öğrenerek girin doğuma.bağırmak yerine ıkınmayı öğrenin ben yapamadım ama yine de 15 dak. sonra bebeğimi gördüm.zaten bebek çıkınca hiiç bir acıyı hissetmiyorsunuz.ardından da eşi çıkınca çok korkmuştum sanki ikinci doğum gibi.
Allah herkese kolay bir doğum nasip etsin ama inanın abartılacak hiç bişey yok.
acı bişey..ama aralıklarla geliyo ya tek iyi tarafı..yoksa o sancı kesintisiz 20 dakka falan sürse dayanılmaz.içeriden bişeylerin çıkmak istediğini anlıyosun canım ve küçücük bi açıklık bulmak için zorluyo seni..ıkınacaksın..afedersiniz ama aynı büyük tuvaletinizi yapar gibi ıkınacaksınız demişti hemşire bana..ama ben ıkındım ıkındım nafile açılmadı..suyum boşalalı saatler olmuştu,şiddetli sancıya rağmen açılmada olmayınca mecbur kestiler..
onca sancı çek sonra sezeryana gir :26:
OHH MAŞŞALLAHHH
ama senin şansın hast gittiğinde 6 cm açıkmış
o kadar açıldıktan sonra neden suni sancı aldın beklemedin moni
tek bildiğim suni sancı çok feciymiş
ona gerek olmadan açılırsa ne ala
ben yakın zamanda kızkardeşimden biliyorum sancı doğum evrelerini
hiçç kolay geçmedi onunkisi
zaten sez.aldıalr sonra
saol canım 6 yıllık evliydim 27 yaşındayım şuan. kadınlar anlar aslındada işine gelmiyo yoksa kendi de 3 doğum yapmış.gülesram sen yine kendi işini kendin görürsünn
allah sana güç kuvvet versin yeterki
korkma cesaretli ol allah zaten o kuvveti veriyor
ben kayınvalide için bişey diyemiycem
ne olur nasıl olur bişey diyemem şimdiden
ama lafımı esirgemem kimseden
hakeden hakettiğini duyar
en güzel günlerimi yada en zor günlerimde birde k.valide ile uğraşarak zehir edemem hayatı kendime kızıma:97::97:
allah hakkında hayırlısını versinn
kaç yıllık evliydin birde yaş kaç ?
yaww
allahım hadi erkek anlamıyo bu kadınlardamı anlamaz ne ayıp yaa
tesekkür ederim selma peki hangi hastanede doğum yaptın doktorun kimdi ne kadar ücret ödedin öğrenebilir miyim
Allah bundan sonra kızına ve sana guzel huzurlu bi hayat nasip etsin inşallah...
Bende lafımı esirgemem cok sukur artık bunu eşimde anası da cok iyi biliyor...
Semaaa....allah yardımcın olsun kuzum yaa...
Ben calıssaydım herhal sürekli rapor alır sonra da işten altılırdım..
Her gun bi yerim agrıyo..Bugunde midem bulandı ve kustum..
Görsen oglum kokrtu herhal dolanıp duruyodu o anda içimde...
Oyy kuzum yaa..
Seninde az kaldı allahın izniyle guzel gecsin inşallah bu son zamanlar.
Bu arada tartı 75.400 kg gösteriyordu....
Cook mutluyum cook
ben cinsiyetini bile öğrenmeden başladım hazırlıklara. doktorumda dahil olmak üzere herkes daha erken alman alıcağına para biriktir dediler ama öyle birikim yapabilcek biri değilim ben aldığımı harcıyorum. şubatta bitmişti bütün hazırlıklar. Rabbim hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler nasip etsin neticede dünyada yiyecek ekmeği yoksa doğduktan sonra olan olur. ben özel hastane de doğum yaptım devlet e hiç gitmedim ama çok kötü yorumlar aldım gidenlerden o yüzden özel de doğum yaptım. çok rahattı hem oda ayrı ve tek oluyo hem gelen giden refakatçin rahat ediyo.bence hazırlıklara başlaman gerekiyo .
bende hiç yatmadım annem " kızım sana yatak yapalım en azından gelen giden olunca yat nazar edicekler" diyodu:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?