2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

aynen benimde ablam 2 gün çekti o sancıları açılmadı rahim sezeryana aldılar.
herkez normal ister bence
bakalım o anki durum ne olacak hayırlısı

ben normal doğum istiyorum adı üstünde normal:) hayırlısı tabi herkes için kesin konuşmamak lazım.. annelerimiz yazık nasıl doğurmuşlar bizi en sağlıklı normal doğum zaten aradaki farkları araştırın göreceksiniz .. tüp bebekle olanlara lafı yok riske atmıyorlar belkide.. doktorların beklemek işine gelmediği için hemen kesiyorlar.. hayırlısı tabi inş. sağlıklı bi doğum yaşarız.

yaa inanırmısınız hamileliğimde annelerimizi ve onların hamileliklerinde yaşadıkalrını neler çektiklerini, nasıl beslendiklerini, hangi ilaçları kullandıklarını,nasıl yaşadıklarını inanın çok düşündüm....benim annem bu saydıkalrımın hiçbirine dikkat etmedi ve biz 7 kardeşiz :)) muhtemelen annelerimizin % 80 böyledir... annelerimiz doğal yaşadılar....dolayısıyla herşeyleri bizden farklı olmuş...şimdi hangimizde 7 normal doğum yapacak cesaret var :)))yok yookkkk artık ahir zamandayız allah hepimize yardım etsin ..allah hakkımızda hayırlısını versin...benim sadece alttan kesme işi canımı sıkıyor onun dışında normal doğumdan yanayım ama allah herşeyin hayırlısnı versin

bende öyle oldum o berbat eşi benzeri olmayan sancıyı çektim ne yerde ne gökteydim sanki açılmadı amaliyata alın diye yalvardım sanki gecenin 3 de dr aradıla herşey hemen hazır oldu ve belden o igneyi nasıl yediğimi bile hatırlamıyorum herkes o ignenin acı verdiğini söyle rben osancıyla onu hiç hissetmedim bile beni bıran önce kurtarın diye yalvardım vve agrılarım o igneden sonra dinince nasılda yorgun düşmüsüm epiduraldı ama ben tam bayılmış gibi oldum çırpınmadan sancı çekmekten ohh budefa yaşamıyacam kısmetse

westlife, bu sıralar eşine nazlan :) daha sonra geceleri uykusuz kalmaktan nazlanmaya vaktin olmıcak. :) karamsar olma sakın. yat dinlen canım. bebişim çok sağlıklı olucak inanıyorumguclubacismile zaten seninde şüphen yok gibi bundan :)

çok sağol cnm ne bileyim öncekilerden dolayı insan bir karamsarlık yasıyor tabii ki
ilk 3 ayı hayırlısıyla bir atlatsak en azından riski geçirmiş oluruz.Rabbim hepimizin fasülyelerini korusun sağlıklı hayırlı ömürler versin.....

teyzesi artık benimki fasulye değilzemuszemuskaydirigubbakcemile3 çilek oldu 2.5 santim. ve bugün ilk kez ultrasonda deli bi solucan gibi hareket ettiğini gördüm. inanamadımsempatiksalakcinni salatalık turşusu gibiydi kafasını ve poposunu keseye vurup duruodu deli gibikaydirigubbakcemile3

Ben Allah nasip ederse normal doğum istiyoruum.Tabi bedenimiz buna müsaitmi orasıda var türkiye sezeryan olayında ilk sıralarda maşallah hatta aylar önce bunlar hakkında soruşturma olacak diye haberler bile vardı.Tamam sağlık sorunu olunca sezeryan tamamda 10 dk lık ameliyat rahatlığı için sezeryan yaptıran drlara sinir oluyorum .

Kzılar gebelik haftanız ultrasonda bazen ilerde bazen geride gösteriyor ya. Onun açıklaması. benim geçen hafta 4 gün geriden geliodu. bugün 3 güne indi geriliği.

Gebeliğin İlk 13 haftalık döneminde ultrasonografi ölçümlerinde bebeğinizin baş-popo mesafesi (CRL=crown-rump length), yani oturma boyu ölçülür ve bu ölçüm ultrasonografi cihazı içindeki yüklü verilere göre otomatik olarak gebelik haftasına dönüştürülür. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve bu ölçümünün yanılma payı yalnızca +/- 3- 4 gündür. Bu nedenle yapılan ölçümde çıkan gebelik haftası sizin Son Adet Tarihinize göre yapılan hesaplamayla uyuşmadığında CRL ölçümü gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir.

Bu uyuşmazlığın nedeni Son Adet Tarihinizi (SAT) hatırlayamamanız veya yanlış hatırlamanız olabileceği gibi, gerçekte yumurtlamanız adet döngünüzün 14. gününden daha farklı bir gününde (daha geç veya ender olarak daha erken) olmuş olabilir.

CRL ölçümü tüm ırksal ve kalıtsal özellikleri gözardı eden bir incelemedir ve bebek bu incelemede sizin sandığınızdan daha büyük çıktığında bu bebeğin "iri" olacağından daha çok gebelik haftanızın Son Adet Tarihinize göre hesaplandığında yanlış olduğunu gösterir.

20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.

Yaklaşık 100 anne adayından 15'inde SAT'a göre hesaplanan gebelik haftasının CRL ölçümüne göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu düzenleme ("düzeltilmiş gebelik haftası") ileriki gebelik haftalarında bebeğin gerçek haftasının bilinmesi açısından son derece önemlidir.

Bu hafta (veya geçmiş veya gelecek birkaç hafta içinde) doktorunuz size yeni bir Muhtemel Doğum Tarihi belirlerse (belirlemişse) şaşırmayın.

Alıntıdır. gebelik.org sitesinden

KIZLAR ya size bişey soracam kız ilk haftalarda igne gibi batar derler hiç igne batması gibi batmalar hissediyormusunuz ben kızımda valla ilk aylardada hep hissettim dogru çıktı kızım oldu bundadad bekledim hiç hissetmedim bu seferki farklı siz ne gibi hissediyorsunuz bir arkadaşımda 8haftalık hamile igne gib, batıyor bebegin oldugu yerde diyor

Bende gerindiğimde falan batma oluyo turkocum.İlk başlarda solda hissediyodum şimdi sağ tarafta hissediyoruumm..Bakalım kızmı olcak erkekmii :))

ne yesen midem sindirmiyor tıkanıyorum nefesim daralıyor biraz atıştırıyorum yinede sindiremiyorum bu gidişte doktora söyleyecem fenayım

WestLife bende o jelden kullanıyorum
Jelle birlikte sarı yada kahvemsi lekeler gelebiir, jel daha sonra tortu şeklinde dökülebiliyor bazen küçük bazen büyük oluyor çıkışını hissedebiliyorsun , bazende su şeklinde bırakıyor kendisini meraklanma böyle bir durumda. Ayrıca sıktıktan sonra yatma kalk en az 20 dk gezin evin içindeysen

bende 1-2 kez kahvemsi geldi sonra bir daha gelmedi bilgin olsun sende öyle birşey olursa drunu ara canım her zaman sormak iyidir

Son düzenleme:
Bende gerindiğimde falan batma oluyo turkocum.İlk başlarda solda hissediyodum şimdi sağ tarafta hissediyoruumm..Bakalım kızmı olcak erkekmii :))

valla kız olur dediler benimki kız oldu çok batardı benimki bunda hiç olmadı olmuyor bekledim bakalım bu batacakmı diye hayır batmadı agrı kasılma başka igne gibi batma başka bişey yaşayan bilirr allah kalbindekini versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…