2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

nasip olursa eğer ben 29 mayıs hastanesinde doğumu düşünüyorum...allah hakkımızda hayrlısı ne ise onu versin inş..

ağustosta bir arkadaşım normal doğum yaptı, kesisi var keserken hiç acımamış.sonrasında da beklendiği gibi bir acı olmuyormuş. Her tuvaletten sonra baticonla arkadan öne pansuman yapıyormuş. Aman aman kokrkunç birşeymiş gibi bahsetmedi.

arkadaşın çok şanslıymış..ilk doğumlarda kesi atılıyomuş...benim karşı komşum 3 sene önce doğum yaptı normal ve kesi atılarak baya bi süre düzelmedi....ne bileyim korkuyorum işte

izledim ben, çok kötü görünüyor ama göründüğü gibi değil dedi.sezeryanlamı olmayı düşünüyorsun

benim kızkardeşim 3 ay önce doğum yaptı ondanda çok etkilendim....normal istiyodu 15 saat sancı çekti açılma olmadı... dr da inatla bekletti hiç açılma olmadı sonra sezeryana aldılar ama çektiğini bi kendi bilir birde allah

ya benimde nedense kendi kendime benimsediğim tuhaf bir inancım var. normal doğumla olmayan çocuklar sanki ilerde normal olmayacaklar gibi...Ne bileyim doğal olan bu... Bebeğim ve bem sezeryanı hak edecek ne yaptık diye soruyorum kendime

AMA BU KADAR karamsar olmamalısın ..bizim sağlığımızda önemli değilmi..anne mutlu sağlıklı olmazsa bebeğine nasıl bakabilirki ?

işte benim istediğimde bu, mutlu ve sağlıklı olmak, kesilmek çok zor, kasığımdaki fıtıktan bunu az çok biliyorum. en çok normal doğum yapamazsın derse doktorlar buna üzüleceğim. Bakalım mayısa kadar neler değişecek.

sen sezeryan taraftarısın sanırım, üzülüpte kahrolmuyorum ya , elbette hayırlısı, sadece beklentilerimi söylüyorum hepsi bu.

7+7 olduk bugün.. erken deme valla onu hissediyorum gibi yaa.. içim kelebekleniyo :) değilmi acaba ?

bende o dönemde birşeyler hissetmiştim ama kendi kendime yok canım olmaz o kadar demiştim. Belkide hakketen hissediyoruzdur. Doktorlar olmaz öyle şey diyorlar ama bünyeden bünyeye değişiyor belki, kimbilir :)

• Bazı bayanların hamileliğin 12-13. haftasından itibaren hissettiklerini söyledikleri bebek hareketleri gerçekten de bu haftalarda başlar mı?
Aslında fetüsün hareketleri 6-7. haftalardan itibaren başlar ve siz buna size ultrason yapılırken bebeğinizin sıçrama ya da gerilme şeklindeki hareketlerini izleyerek tanık olabilirsiniz.

• Anne adayı tam olarak ne zaman bebek hareketlerini hissetmeye başlar?
İlk defa hamile kalan anne adayları çoğu zaman bebek hareketlerini 20. hafta (5 aylıkken) civarında hissederler. İkinci hamilelikten itibaren genellikle 16. haftadan (4 aylıkken) itibaren bebek hareketleri hissedilir. Genellikle bunlardan önce hissedildiği zannedilen hareketler bağırsak veya gaz hareketlerinden kaynaklanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…