benim oğluşum doğduğundan beri kafasını kendi yana çevirip öyle yatırıyor. ya bu arada facebooka üye edermisiniz beni bilgiileri mail atsanızarkadaşlar bebişleri nasıl yatırıyorsunuz ben başının altına ince yastık koyup hep sırt üüüstü yatırıyordum sağ tarafta kafada yamuk olmuş 2 gün önce bebişimi görmeye gelen akraba sağ dolmuş sol boş dedi kafa yamuk oıluyormuş bide hep sırt üstü kafa yaslı olur diyorlar kimisi sırt üstü kimisi yan kimisi yüz üstü yatır diyor ya devamlı sırt üstü yatıncada yaslımı olur ben şimdi şimdi yamukl kafa düzelsin diye yan tarafa çeviripte yatıırıyorum sizler nasıl yatırıyorsunuz
herkese merhabalar kızlar... biz 2,5 aylık olduk sayılır.. göğüs yaralarım geçmedi inanabiliyomusunuz.... doktora gittim bi dünya krem kullandım yok... sürekli sağıp veriyorum.. günde1-2 kezde emziriyorum.. onun dışında bi problem yok çok şükür....sizler nasılsınızz...
arkadaşlar bebişleri nasıl yatırıyorsunuz ben başının altına ince yastık koyup hep sırt üüüstü yatırıyordum sağ tarafta kafada yamuk olmuş 2 gün önce bebişimi görmeye gelen akraba sağ dolmuş sol boş dedi kafa yamuk oıluyormuş bide hep sırt üstü kafa yaslı olur diyorlar kimisi sırt üstü kimisi yan kimisi yüz üstü yatır diyor ya devamlı sırt üstü yatıncada yaslımı olur ben şimdi şimdi yamukl kafa düzelsin diye yan tarafa çeviripte yatıırıyorum sizler nasıl yatırıyorsunuz
ben hep sırt üstü yatırıyorum ama o kendini alıştırdı hep sola çeviriyo kafasını o nedenle sol kulağı sağdan biraz daha değişik:) yüz üstü falan yatırmak tehlikeli ama dikkatli olmak lazım. uzmanlar gözetiminizdeyken yan ya da yüz üstü yatırın diyo o nedenle ben pek cesaret edemiyorum açıkçası. ama benim bebeğimin kafasındada bi yamukluk başladı sanki.
selam
acarasye saol.
Ben bebişimi yan yatırıyorum gündüzleri salonda koltukta yaıyor belli yönde mesela sağ tarafa yan yatıyor, gecede kendi yatağında sol tarafa yan yatırıyorum, artık kendisi sırtüstü yatıyor kafayı istediği yöne çevirip yatıyor gün içinde de 3-5 dklık gözetim altında yüzükoyun yatırıyorum. ama sürekli yön değiştiriyrum yastıkla destekliyorum istediğim yöne yatırdığımda
hande ilk günlerde göğüs yarası için garmastan diye eczaneden bir krem alıp kullanmıştım çok faydasını görmüştüm. sürüyordum yıkamadan emzirebiliyordum.
bebeklerin kafası hep yamuk gözüküyor büyüdükçe düzeliyor bizim kafalarmız kim bilir ne haldydi dışardı yamuk kafalı insanlara pek rastladığım söylenemez en azından dikkat çekecek kadar yamuk bir kafa hiç görmedim:) bence endişeleriniz gereksiz
ben hep sırt üstü yatırıyorum ama o kendini alıştırdı hep sola çeviriyo kafasını o nedenle sol kulağı sağdan biraz daha değişik:) yüz üstü falan yatırmak tehlikeli ama dikkatli olmak lazım. uzmanlar gözetiminizdeyken yan ya da yüz üstü yatırın diyo o nedenle ben pek cesaret edemiyorum açıkçası. ama benim bebeğimin kafasındada bi yamukluk başladı sanki.
benim oğluşum doğduğundan beri kafasını kendi yana çevirip öyle yatırıyor. ya bu arada facebooka üye edermisiniz beni bilgiileri mail atsanız
benim bebişte emedi bende hep sağarak verdim zahten süt azdı iyice azaldı sanırım sağmak süt azalmasına neden oluyor bilgin olsun göğüs konusunda bilgim yok benimki hiç emmediği için ama karbonatlı suyla silmek iyi diye duymuştum[/QUOT
canım benimki hem emiyor(verebildiğim zamanlarda) hemde biberonla içiyor.. ben azalmasın diye 2-2,5 saatte bir öutlaka sağıyorum..nette de çok araştırdım pompa ile sağmak daha da arttırıyormuş sütü tamamını her seferinde boşaltıyosun çünkü...
benimki emmedi zahten süt yeterli gelmiyordu tabi pomoadan değilde süt yokluğundanda bendeki azalma kkaynaklanmış olabilir aynenn bende 2 - 3 satte sağıyoordum hergeçen günn iyice azaldı hala sağıyorum ama günlük sadece artık 60 ml alabiliyorum sxon damla gelene kadar sağmaya devam edecem hani bir kaşıkta olsa iyi diyorlar ya bakalım ne zman bitecek oda inşallah seninkinde dediğin gibi azalma olmaz
merhabalar
forumu uzun zamandır takip ediyorum ancak yazmak bugüne kısmetmiş.
11 mayısta bebeğine kavuşmuş bir mayıs annesiyim ben de ::90:
bebeğim doğduktan kısa bir süre sonra pişik problemiyle tanıştık malesef, travazol, travacort hametan ...vs. hiçbirinden fayda göremedik. en son bir doktor tavsiyesiyle elde ettiğimiz karışımdan fayda gördük. ayrıca doktorumuz kortizonlu kremleri yarardan çok zararının olacağını söyledi. bu karışımı sizinle paylaşmak istedim. bizde inanılmaz işe yaradı. eğer pişikten muzdarip arkadaşlar varsa minikerimiz daha fazla acı çekmesinler.
1 adet furacin merhem, 1 adet bepanthen merhem, 1 adet mikoderm pomad, 1 adet rifocin iğne
merhemlerin tamamını ve iğneyi bir kavanoza boşaltıp karıştırıyorsunuz. kiremit rengi bir krem elde edeceksiniz. karışımı buzdolabında saklamak gerekiyor. 40 gün kadar ömrü var. ben bugün 2. kavanozu hazrladım.umarım sizde fayda görürsünüz.
benimki emmedi zahten süt yeterli gelmiyordu tabi pomoadan değilde süt yokluğundanda bendeki azalma kkaynaklanmış olabilir aynenn bende 2 - 3 satte sağıyoordum hergeçen günn iyice azaldı hala sağıyorum ama günlük sadece artık 60 ml alabiliyorum sxon damla gelene kadar sağmaya devam edecem hani bir kaşıkta olsa iyi diyorlar ya bakalım ne zman bitecek oda inşallah seninkinde dediğin gibi azalma olmaz
Bende hem sağıp hemde emzirmeye çalışıyorum her sağışta kaç ml çıkıyor süt? Ben günde 1 defa sağıyorum sağma makinanızın markası ne benimki medela sanki çok çekmiyor gibi geliyor bana acaba sütün azalması makinadanda kaynaklanıyor olabilirmi?
Bende hem sağıp hemde emzirmeye çalışıyorum her sağışta kaç ml çıkıyor süt? Ben günde 1 defa sağıyorum sağma makinanızın markası ne benimki medela sanki çok çekmiyor gibi geliyor bana acaba sütün azalması makinadanda kaynaklanıyor olabilirmi?
bende arada sağıyorum ama 50-60 cc arası çıkıyor her sağmada, acaba bir öğünlük yeterlimi bu miktar 2 aylık bebek için?
benim bebeğim de 11 mayısta doğdu sık sık altını degiştiriyorum pişik olmuyor ama hametan ve dalin kullanıyorum hametanda damı kortizon var
valla ne biliim bazen iyi çekiyor bazen yetersiz kalıyor bencede benimkide medela... sabahları ikisinden 135-145 ml çıkıyor.. öğleden sonra azalıyor ikisinden 65-70-75 ml civarı... ben 80 ml veriyorum bir seferde sabahkinden çok çıktığından ondan her seferinde ilave ediyorum sağdığıma.. emzirmek kadar rahatı yok... bide ben kalkan aldım tavsiye ederim... 30ml de kalkanda toplanıyor 3 saatte falan...
bende arada sağıyorum ama 50-60 cc arası çıkıyor her sağmada, acaba bir öğünlük yeterlimi bu miktar 2 aylık bebek için?
bebek kendini belli eder.. benimkine yetmiyor 80 bile bazen az geliyor... en küçük delikli biberonla veriyorum üstelik...
selam
acarasye saol.
Ben bebişimi yan yatırıyorum gündüzleri salonda koltukta yaıyor belli yönde mesela sağ tarafa yan yatıyor, gecede kendi yatağında sol tarafa yan yatırıyorum, artık kendisi sırtüstü yatıyor kafayı istediği yöne çevirip yatıyor gün içinde de 3-5 dklık gözetim altında yüzükoyun yatırıyorum. ama sürekli yön değiştiriyrum yastıkla destekliyorum istediğim yöne yatırdığımda
hande ilk günlerde göğüs yarası için garmastan diye eczaneden bir krem alıp kullanmıştım çok faydasını görmüştüm. sürüyordum yıkamadan emzirebiliyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?