merhaba kızlar
artık internete girmeye vakit yok.. gün nasıl başlıyo nasıl bitiyo anlamıyorum bile..
bizde de gaz sancıları var. dr. zinco verdi ama şu kadar saatte bir demedi.. kullanıp fayda gören var mı? ben sabah akşam yada sancı oldukça veriyorum..
Benim bebişim sürekli ıkınıyor arkadaşlar,ıkınmaktan uyuyamıyor yavrum. Aynı sorunu yaşayanlar var mı aranızda? Varsa nasıl çare buluyorsunuz?
benimki de ıkınıyor ıkına ıkına uyuyyakalıyor gaz sancısı olabilir genelde kucagıma akıp dolaştırıyorum
ben veriyorum zinco dr sabah öğle akşam 5 er kaşık dedi ama ben genelde öğlen ve akşamları veriyorum birde günde 1 veya 2 çay kaşığı zeytinyağı içiriiyorum..
zinconun faydası varmı bilmiyorum kabızlık sorunumuz var o mu çözüyor zeytinyağmı bilmiyorum
bebeğim tükrüğünü yutmakta zorlanıyor varmı böyle bir durum aranızda
geceleri boğulma sıkıntısı yaşıyoruz(
bazen kucağımıza alıp müdahele etmek durumunda kalıyoruz
bizimkinin ıkınmalarıda var maalisef öz<ellike sabah erken saatlerde başlıyor bir müddet devam ediyor gün içinde ara ara
verilen ilaçların hepsinin kullanmıyorum zinco veriyorum günde 2 kez 5 er damladan birde zeytinyağı içiriyorum düzenli yapamadığı için kabızlık durumlarıda var yani
bugün doktora gittik oğlumun büyümesi biraz hızlı olduğu için verdiğimiz d vitamini yetersiz kalabilir diye extra bir d vitamini kapsül verdi tek kullanımlık. böyle bişey kullanan varmı artık bebeğime ilaç vermekten bıktım tedirgin oluyorum
meraba arkadaşlar..malum tatlı sebeb yüzünden artık giremiyorum nete..hepinizin bebeişleri hayırlı olsun..şöyle bi baktımda galiba şu sıralar hepimizin en büyük sorunu gaz problemi..bizimde 15 günlükken başladı..şu an 54 günlük..ben bu gaz sancısından çok çektim..halada çekiyorum ama uyguladığım bi kaç yöntemle şiddeti baya azaldı.şimdi eskisine nazaran daha iyi bebeğim..ayy neydi ooosabahlara kadar uykusuz..bebişimde bağır bağır helak oluyodu..ama dedim ya şimdi çok şükür daha iyi..yöntemlerimi sizinle paylaşmak istedim..gerçi her bebek bir olmaz ama uygulayın belki faydası olur..öncelikle sab simplex diye ithal bi damla var onu her gün sabah öğle akşam 8 damla olarak kullanın..kendiniz süt,kakao,kurufasulye gibi gaz yapıcı şeyler yemeğin,yemeklerinizde bol miktarda kimyon kullanın,ayaklarınızı sıcak tutun.bu sancı genelde akşamüstü başlar,geceleri tavan yapar..gece ılık bi banyo yaptırın,banyodan sonra ılıtılmış zeytinyağı ya da bebek yağıyla karnına saat yönünde masaj yapın,bacaklarını karnına ittirin ve en önemlisi bebeği hareket ettirin,emerken hava yutmasını engelleyin.karnına sıcak bez ya da su torbası koyun..stres yapmayın,sabırla ilgilenin,yoksa bebekte strese girip daha çok sancılanıyo..inşallah işinize yarar..sevgilerimle..
benimkide öyle canım,gaz sancısı.ayaklarını dizlerinide karnına çekiyosa kesin gaz.ilaç kullanıyorum ama yine yapıyo.20 günlükken başlayıp genelde 3 aylıkken geçiyomuş.
Benim bebişim sürekli ıkınıyor arkadaşlar,ıkınmaktan uyuyamıyor yavrum. Aynı sorunu yaşayanlar var mı aranızda? Varsa nasıl çare buluyorsunuz?
ya arkadaşlar kaç kere sordum biri bana bu bebek takvimini nasıl yapacağımızı anlatmadı hamilelik cetvelini çok kolay yapmıştım ama bunda bir türlü olmuyor biri anlatıcak mı acaba şimdiden teşekkürler
canım allah analı babalı büyütsün bebişini benim oğlum da iki aylık oldu dün sünnet ettirdik.özel hastanede üroloji doktoru yaptı operasyonu.bu aralar tam zamanı büyüdükçe zorlaşıyor iyleşmesi.ve hissettikleri acı.
şimdi pansumanını yapıyoruz 1 hafta içinde iyleşecekmiş
ilk gün bebek ara ara acısını hissediyor ama 2.gün sanki hiç olmamış gibi.
akadaşlar benim bebek çok ağlıyor
bazen sabredemiyorum
ne yaptımsa olmadı
6 ay kadar sürermiş bu durum
yrdımcımda yok şu sıralar
dayanamıyorum ağlamasına
pc den müzik dinletiyorum kurutma makinası sesi falan
arada susuyor ama çoğu zamanda fayda etmiyor
bende başlıyorum artık ağmaya
ramazanda yaklaşıyor daha zor olacak durumum
Zonnetje aşağıda ismini görüyorum
uzun zamandır girmiyorsun merak ettik seni
bebeğin ve sen nasılsınz?
Rabbim sabırlıklar versin
prima kullanıyoum molfix aldım ama sanki primanın kalitesi daha iyi bebeğin poposunu teek başına yıkayabilyomusun su altına tutmuyorum eşimolmadan da yıkıyamıyom
Bence yeterli zaten bebeğin doymazsa ağlar için rahat olsun.
Arkadaşlar sütünüzü çoğaltmak için özellikle yediğiniz veya içtiğiniz bi yiyecek varmı?
ben süt çoğaltmak için 5 kilo aldım hiçbirşey işe yaramıyor onu anladım gelecekse geliyor çaylarda dahil bende sağarak sügt vermiştim mamada veriyordum mamaının dışında haftasına göre ne kadar verileceği yazıyor ya bende o kadar sağıp veriyordum tabi benim şlimdi süt tamamen kesildi sürekli mama veriyorum
asla ıslak mendil kullanmayın..pamuk ve su ile silin ama mümkünse her defasında su altında yıkayın..mutlaka bezinizin markasını değiştirin..örneğin prima çok bebekde alerji yaparmış..ben sıvı kakayı emen organik bezler yerine sıradan bebek bezinde buldum çareyi..huggiesin ilk versiyonu yada molfix önerebiirim..şıp die geçmişti bezi değiştiğimde pişik..ki çok berbatti..resmen kan geliyordu pişikten..birde lansinoh göğüs ucu kremi hemen geçiriyor oluşmaya başlamış pişiği..onuda doktorum önermişti..son olarak günde 2-3 sefer altını yıkayıp hazır alt açma bezlerine yatırın..açık kalsın altı..rahat eder yawru..
merhaba nevraa nasılsın bebişte iyidir umarım8 saate bir 4 damla veriyorum ben .. düzenli olarak ..ara atlarsan mühim değil ..zararı yok ..sadece bitki yağları zinco damla ..
faydası var
merhaba kızlar
artık internete girmeye vakit yok.. gün nasıl başlıyo nasıl bitiyo anlamıyorum bile..
bizde de gaz sancıları var. dr. zinco verdi ama şu kadar saatte bir demedi.. kullanıp fayda gören var mı? ben sabah akşam yada sancı oldukça veriyorum..
kızlar aranızda bebişini sünnet ettiren var mı ?ne durumdasınız? bizimki iki aylık oldu ve ben tavsiye edeceğiz bir yerde lokal anestezi ile sünnet ettirmek istiyorum???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?