2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

cnm biz özelde çektirdik hemen çektiler 5 dk sonrada sonucu aldık.kolay bi işlem .mutlaka yaptırın derim.kalça gelişim geriliği farkedilmeyen ama ileride çıkığa neden olabilen birşey

Son düzenleme:

seninle aynı durumdayım cnm .benimde kayınvaldem bakarım dedi amaalt açmaktan tiksiniyor bide maalesef çok sorumsuz.çocuklarını köyde büyütmüş.üşütürmü terlermi acıkmışmı bihaber.saldım çayıra misali...birde şimdiye kadar evimde bir bardal yıkamış değil herşeyi ayağına istiyor.eminimki eve geldiğimde ev göçmüş olur.hem diyo benim ahbaplarım gelir yediririm içiririm öyle bakarım diye.bu durumda bakıcı tutacağim .bizde yeni ev aldık kredi borcumuz var gıdı gıdına yetecek ama gerekirse yememizden içmemizden keseriz.çünkü o bakarsa evimizde huzur kalmayacak.

Ben zaten çocuk doğduktan sonra kendime hiç birşey almadım.Bakıcı parası değil bizim sorunumuz.Eşim başka biri baksın istemiyor.Bu yüzden tartıştık üstelik.Şimdi susuyor.Bakıcı aramak da yok.Bir ay sonra iznim bitiyor.Böyle ısrarcı olursa ücretsiz izin alacağımı söyleyeceğim.Çünkü biliyorum.Belki bebeğime iyi bakacak ama benim psikolojimi bozacak.Doğumdan sonra bir hafta falan yanımda kaldı.Sanki ev kendisininmiş gibi davranıyor.Eşyaların yerini değiştiriyor.Sormuyor bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm biz özelde çektirdik hemen çektiler 5 dk sonrada sonucu aldık.kolay bi işlem .mutlaka yaptırın derim.kalça gelişim geriliği farkedilmeyen ama ileride çıkığa neden olabilen birşey

teşekkürler cevabın için ben ssk da çektirmeyi düşünüyorum,yarın kontrolümüz var gitmişken onu da çektireyim dedim

geçenlerde ben de genel bir kontrol için götürdüm
devlet hastanesi çocuk bölümüne ama böyle bişeyden bahsetmedi
sizler özele mi gittiniz ve ne kadar ücret ödediniz
kalça kırığı önmli bir rahatsızlık sonuçta

beni sağlık ocağından yönlendirdiler,hatta götürdük biz ortapediye,kontrol etti doktor bi sorun gözlenmiyor dedi,bir de ultrason çektirmemizi söyledi,çünkü sağlık bakanlığı öyle diyormuş artık sanırım,doktor öyle bişey demişti

Şu anda kayınvalidem dışardn geldiği çıplak ayaklarının üzerinde bir minder; güya kızımı uyutuyor.Küçük portatif beşiklerden aldık.Her odaya götürüyoruz.Çok da güzel sallanıyor.Ama olur mu;çocuk nasıl mikrop kapacak.Ben anlamıyorum bu insanları.Kocam da dahil.Demiyor ya annesine bişy.

cnm genelde özel hastanede istiyorlar ultrason bizimde dışardan hç belli olmuyor ama önlem olarak istedi dr o zaman çıktı.o yüzden ne olur olmaz çektirin derim.20 liraaydı ücreti.medical parka gidiyoruz biz

cnm genelde özel hastanede istiyorlar ultrason bizimde dışardan hç belli olmuyor ama önlem olarak istedi dr o zaman çıktı.o yüzden ne olur olmaz çektirin derim.20 liraaydı ücreti.medical parka gidiyoruz biz

Bizden de istemişti devlet hastanesinde doktor.İkinci ayda dedi.Aile hekimimiz gerek yok;bebeği yok yere ultrasona sokmaya dedi.Biz de götürmedik.Gitsek mi acaba??iAnlayamıyorum ben tabi;bir sorun olsa belli olmaz mı?

Bizden de istemişti devlet hastanesinde doktor.İkinci ayda dedi.Aile hekimimiz gerek yok;bebeği yok yere ultrasona sokmaya dedi.Biz de götürmedik.Gitsek mi acaba??iAnlayamıyorum ben tabi;bir sorun olsa belli olmaz mı?

genelde bebeğin bir bacağı daha kısa oluyo yada o bacaktaki kıvrımlar aynı hizada mı diye bakılıyo ama bazen doktorun da gözle göremediği şeyler oluyomuş o nedenle baktırmakta fayda var derim ben.

kızlar dediğim gibi bizde ne kıvrımlarda fark var nede bacakta kısalık sadece kemik yumuşakmış gelişimi geriymiş diğer bacağa göre ilk altı ay çift kat bez veya bandajla tedavi ediliyor ancak tedavi edilmezse çıkabiliyormuş ve 30 yaiından sonra kalçada kireçlenme ağrı aksama yapıyormuş.bunlar bebeklikte belirti vermeye belir ama ilerde yaşam kalitesini bozabilecek şeyler.ultrasonun zararı yok bildiğim kadarıyla hamileyken milyon kez baktırıyoruz 5 dk bile sürmüyor zaten.ama 3 aydan sonra ultrasonla bakmıyorlar röntgenle bakıyorlar o zararlı işte

bugün kontrolde devlet hastanesindeki doktora kalça ultrasonunu sordum yapılıyor mu diye evet dedi,ama 1 ay sonraya randevu veriyorlarmış.taa o zamana kadar kızım 3 aylık olacak.bütün devlet hastanelerinde bu kadar uzun sürede mi yapıyorlar merak ettim açıkcası.artık biz başka hastaneye gideceğiz

kızlar slm..benim kızımın kalçasında da gelişim geriliği çıkmıştı.ilk 3 ayda % 95 düzelir dediler...bu ay sonu tewkrar usgye gircek kızım..inş düzelmiştir..bence yaptırmakta fayda var...

selam kızlar ben haziran anneleri topiğinden misafirliğe geldim.aslında bende mayıs annesiyim.haziranda beklediğim bebeklerim mayısta oldular.neyse size bi sorum olacak.bizim topiktekiler henüz yaptırmadılar.verem aşısı yaptırdınız sanırım.bizim hemşire aşının sulanacağını ve kabuk bağlayacağını söylemişti.ama bizim aşılarda hiç öle bir faaliyet yok.kırmızı silik bir nokta şeklinde duruyo.sizinkiler nasıl? acaba aşıları tutmadı mı?

verem aşısı sonraki aylarda kızarıp sulanıyor4.- 5.ayda filan benim kızımın da yapıldı aynen hiç bir iz yok gibi...

ikinci ay aşısından bahsediyosun deilmi bizi bir hafta oldu aynı kırmızı bir nokta var sadece yara olcak dedi ebe ama olmadı

Biz de aşımızı cuma günü yaptırcaz ama verem aşısının vurulduktan bi kaç zaman sonra kabuk bağladığını biliyorum. Eğer bağlamazsa tekrarlanıyor. Ama siz galiba yeni yaptırdınız,biraz bekleyin bence endişelenmeyin.

Kızlar bişey sorcam. Ben bebeğimi yıkarken elleri çok çabuk morarmaya başlıyor. Soba bile yakıyorum bu sıcak havada üşümesin diye. Hatta bazen kolu bile morarıyor. Böyle bi durum yaşayan var mı aranızda?

iyi akşamlar herkese,,bu bahsettiğiniz aşı ateş filan yapıyor mu arkadaşlar.benim kızım da yarın olacak ikinci ay aşısını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…