2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Dilekcim mikrop kapar diye vermeyin dedi. ben derim hasta olunca gelip bakıyolarmı?

anladım canım.ama sakınan göze çöp batar derler..Zaten ortamda hasta varsa kucağına almadanda geçerki..Nebileyim benim kızımı sevip değer veren insanlara kucağına alma diyemem.

canım çağımızın sorunu obezite ve her hastalığı tetikliyo ..bende eşimde hep kilo problemi yaşıyoruz ondan kızım kilolu olsun istemiyorum..Hem şu somalideki bebekleri gördükce kızıma ek kilo istemek şımarıklık gibi geliyo ((
Selam canım çok iyi yapmışsın.Eşimin kuzeni işe başlamış ve ek gıdaya geçmemiş çok pişmanım diyodu bebekte bende çok zorlandık dşiyodu..Geçen bi yazı okudum ilk sebze püreleri verin diyodu çünkü tatlı tadları alırsa sebzelere alışması zor olurmuş..

canım ben inatla uyutuyorum..Eskiden bizimde yoktu..evime geldim başladım düzen oturtmaya..Mesela sabah 7 de kalkıyoya 10 a kadar oyalıyorum sonra duş aldırıyorum yoruluyo ve uyuyo 1 saat falan..günde 3 defa 1 saat uyuyo kızım..Son uykusunu şimdi uyuyo bazen yarım bazen 1 saat uyuyo bu saatlerde...Bide uyanıyoya hemen yanına uzanıp meme veriyorum tekrar dalıyo...

Arzuayten ben de seni arıyordum;özelden mesaj atamıyorum;bebeğin poposundaki çatlak için doktorun verdiği kremin adı neydi?*

nisa nur kızımın ismi banyo yaptırdım şimdi uyuyor maaşallah çok akıllı bi bebek pek sorunumuz olmadı bugüne kadar son bir haftadır ağlama krizleri oluyo memeyi reddediyor emziği alınca sakinleşiyo ve uyuyo anlamıyorum neden böyle yapıyo

Son düzenleme:
Arzuayten ben de seni arıyordum;özelden mesaj atamıyorum;bebeğin poposundaki çatlak için doktorun verdiği kremin adı neydi?*

iki tane krem verdi. biri anestol pomad. diğeride madecassol. bugün doktora gittik çatlak yok dedi. sanırım işe yaramış. ama oğlumun kaka sorunu hala geçmedi

iki tane krem verdi. biri anestol pomad. diğeride madecassol. bugün doktora gittik çatlak yok dedi. sanırım işe yaramış. ama oğlumun kaka sorunu hala geçmedi

İkisini birlikte mi kullanıyorsun cnm?Her yolu deniyorum ben de.Ama artık hiç yapmıyor kendiliğinden.Doktor da geçer diyor.Bir ay oldu.Oğluşuna da geçmiş olsun.Teşekkür ederimm.

İkisini birlikte mi kullanıyorsun cnm?Her yolu deniyorum ben de.Ama artık hiç yapmıyor kendiliğinden.Doktor da geçer diyor.Bir ay oldu.Oğluşuna da geçmiş olsun.Teşekkür ederimm.

evet canım ikisini parmağımın ucunda karıştırıp sürdüm. bugün dr bize debridat diye bi ilaç verdi. şimdi baktım kullanan herkes işe yaradı diyor. benim oğlum artık kaka yapamamaktan iştahsızlaştı. o ilacı denicem işe yarar umarım. sizede çok geçmiş olsun.

Ek gıdaya 4.ayda mı başlıyorsunuz arkadaşlar.Ben günde bir kez su veriyorum.Mama destekli emziriyorum.Ama başka bişy vermedim şimdiye kadar.

Ek gıdaya 4.ayda mı başlıyorsunuz arkadaşlar.Ben günde bir kez su veriyorum.Mama destekli emziriyorum.Ama başka bişy vermedim şimdiye kadar.

bende çok az su veriyorum başka hiçbirşeyin tadına bile baktırmadım. erken daha zaten. hele anne sütü alıyosa bebek. 4.5 aydan itibaren tadına baktırırsın 6. aydan sonrada ek gıdaya başlarsın dedi dr. sütüm yeterse öyle yapmak istiyorum.

bize 8 damla dedi niyeki?
d vitaminide biri 3 damla biri 4 damla diyo bende şaşırdım.demir damlasının lekeside çıkmaz ay hiç sevmiyorum o ilacı.

d vit:3 damla ferro sanol:9 damla....lekesi çıkmıyor ve afedersiniz kakası da çok pis (pas) kokuyo.....

d miz 3 damla, demirimiz ise 7 damla bebeğin kilosuna göre sanırım canım ferronun hapı iyiydi ( gebelikte ve son ra kullanmıştım)damlanın ucundan tadına baktım ıyyyyyyhhh

bebeğin kilosuna göre old.sanmıyorum baharnaz....yazmim şimdi kilosunu ama bildiğniz tosuncukkkk....tadı iğrenççççç..

ağlayınca kucağında dik şekilde tut gazı geliyodur bence(bizde de olmuştu)....gark sesini duyunca devam edersin...

allah yardımcınolsun...oğlum işim evim pestilim çıkıyo....2-3 düşünemiyorummm....

günaydın güsel anneler..nasılsınıs bakalım?

yorgunnnnn....2.ayda 3 aşı yapıldı...bu kadar sıkıntılı olmamıştı.....sabaha kdr ayaktaydık...zor bir geceydi....

günaydın arkadaşlar nasılsınızzz ben ve oğlum iyiyiz oğlumun öksürükleri biraz azaldı çok şükür

gözün aydın canımmmm...

teşekkürler tatlım...

dünkü aşıdan sonra ferrasanol demir damlası verdiler günde 1 kez 7 damla veriyorum

ben de 1 kez 9 damla veriyorumm

selam kızlar.. 3 aylık kontrolünde neler yaptı doktorunuz... bizimki kalça ultrasonu çekilcek demişti.. gitmedik henüz... aşı yok mu bu ay??

kalça usg si doğumda sonra ve 1.ayda yapıldı....3.ayda rutin muayene ..... istersen rotavirüs aşısı(140)küsür TL 2-3 doz olarak yapılıyo...
:84::84::84::84::84:

şimdiii

geçmişler olsun canım inşallah biran önce hepniz düzelirsiniz..

merhaba sevgili anneler ben yeni katıldım kkya burayı gördüm benim kızımda 5 mayıs doğumlu aranıza katılabilirmiyim

hoşgeldin cnm

Son 15 gündür benim kızımda da oluyor.Nöbet gibi,ağlamaya başlıyor ve normalde çok memecidir;emmiyor.Battaniyeyi iki ucundan tutup sallıyoruz uyuyor o zaman.Hergün yeni birşey dimi,valla başım dönüyor bazen:)

hoşbulduk arkadaşlar, benim kızın ağlamasına çok alışkın olmayınca bide bende panik yapıyorum çünkü çok usluydu halende öyle ama bazen oluyo öyle. doğru kaldırınca bayaa bi gaz çıkarıyo ağzından sonra sızıp kalıyo.Şimdi çok iyi ablasıyla oynuyo içerde

Bizimki uyudu bende şöyle bi bakayım dedim kızlar iyisinizdir umarım..

dilekcim canım cevabın için teşekkürler..

canım bizim günlük düzen şu şekil aşağı yukarı

saat 6 kalkış sonra 9-10 gibi uyuyabiliyor emiyor sonra banyo sonra emiyor ama uyku yok eğer bir daha uyursa saat 3 gibi de olabiliyo 5 gibide valla tabi bu arada bu sürecte uyusun diye emzik veriyorum ama zor dalıyor gündüz uykusuna inatla bende uyutmaya çalışıyorum bazen bu 1- 1.5 saat bile sürüyo ama emziğe rağmen çok zorlanıyo çoğu zaman dalamıyo..

gece uykusuna ise saat 8.30 9 da yatıyo gece 2 gibi emmeye kalkıyo sonra sabah 6 gibi..

Allah aşkına söyleyin tecrübem olmadığından soruyorum normal mi bunlar? Bazen gerçekten çok bunalıyorum..

selam kızlar nasılsınız.... bebişler napıyo.. bizimki hep kucak istedi bugün.. ben de ayağımda sallayıp uyuttum bikaç kez.. pek yapmıyodum normalde...

Normal canım bizimkide aşağı yukarı aynı.gündüz zor uyuyo hemen uyanıyor.emzik bizimkinide sakinleştiriyor dişleri çok kaşınıyor heralde eli hep ağızda ağlıyor. çok zor zamanları 6 .aydan sonra biraz daha rahatlıycaz inşallah.

ne güzel sizin bebis emzik aliyormus benim cadim kesinlikle emzik istemiyor atiyor diliyle :)) benim kiz gündüz nerdeyse hic uyumuyor diyebilirim birde havalar cok sicak huzursuz oluyor disari cikartimdada ayni arabasinda durmuyor hep kucak :)) simdi uyududa nete girebildim

ZONNETJE sesim geliyormu :) nerelerdesin canim ?

Çok yorgunum.Eminim nice zorluklarla bebek büyüten anneler vardır.Ama ben de çok çok yıprandım.Yine gece,yine uykusuz;yine huzursuzum.Hep mi böyle olacak;hep mi eşimin ailesinin sorunlarıyla boğuşacağız bilmiyorum.Arada biz önemsiziz,kızım ve ben;hep onların istekleri önemli.

SIKMA canini birseye önemli olan kizinla sensin 1 yasina yakin uyku problemi kalkar diye düsünüyorum simdi daha cok ufaklar,benim kizimda gündüzleri hic uyumuyor nerdeyse ama gülümsedimi yüzüme dünyalar benim oluyor yorgunluk filan kalmiyor
sabir canim ve ALLAH yardimcin olsun

çok çok çok normal bi uyku düzeni bize göre biz saat 8 gibi kalkıyoruz sonra 12 ye kadar uyuyamıyoruz 12 de bi şans uyuyrsak uyuyoruz sonra 8 e kadar uyku yok dün 21 30 da bağıra bağıra uyudu gecede bi kere kalkan cocuk 3 4 e cıkardı kalkamyı acıkıyomu noluyo anlamıyorum ama bende uykuya hasret kaldım artık bana az gibi geliyo bebeğin uyuduğu uyku sanki bi 15 saat uyuması gerek gibi kızlar size durumlar nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…