Dilekcim mikrop kapar diye vermeyin dedi. ben derim hasta olunca gelip bakıyolarmı?
canım çağımızın sorunu obezite ve her hastalığı tetikliyo ..bende eşimde hep kilo problemi yaşıyoruz ondan kızım kilolu olsun istemiyorum..Hem şu somalideki bebekleri gördükce kızıma ek kilo istemek şımarıklık gibi geliyodilek benim bebeğimde öyle hastane cıkısı 3 kg en son işte 15 gün oldu heralde 6500 dü löp löp diil benimkiside ben kg hiç takmıyorum yeterki sağlıklı sıhhatli olsunlar kilolu olur obez derler zayıf olur nıye bakamamışsın derler milleti hiiç dinlemiyorum gayet normal bi çocuk maşallah ama tostik bebekleride çok seviyorum ya
Selam canım çok iyi yapmışsın.Eşimin kuzeni işe başlamış ve ek gıdaya geçmemiş çok pişmanım diyodu bebekte bende çok zorlandık dşiyodu..Geçen bi yazı okudum ilk sebze püreleri verin diyodu çünkü tatlı tadları alırsa sebzelere alışması zor olurmuş..slm kızlar..bebişlere ek gıda konuşulmuş..ben de 3 gündür 2-3 çay kaşığı havuç suyu sıkıp veriyorum..ilk 2 gün daha az istekliydi ama bugün daha olumlu davrandı...2 gün daha devam edip sonra elma suyuna geçeceğiz inş..ablam hekim...o tavsiye etti...havuç ve elma suyunun hazmı kolaydır rahatsız etmez midesinin diye..sahiden de sıkıntı olmadı...çok şükür..sanırım eylül 18 gibi işe başlayacağım ben en geç...o yüzden başladım ek gıdaya...hiç değilse ara öğün oluyormuş meyve suları...
selam kızlar,
oo topik coşmuş oku oku bitmedi.. çok sevindim geri geldiğinize kızlar...
rapu doğum günün kutlu olsun..
ek gıdalar konuşulmuş ben daha hiç bişi tattırmadın dr. kontrolünde soracağım..
gündüz uykusu bazen hiç yok.. sizler nasıl uyutuyosunuz bebekleri?
benimki ağlıyo görüşürüz..
merhaba sevgili anneler ben yeni katıldım kkya burayı gördüm benim kızımda 5 mayıs doğumlu aranıza katılabilirmiyim
Arzuayten ben de seni arıyordum;özelden mesaj atamıyorum;bebeğin poposundaki çatlak için doktorun verdiği kremin adı neydi?*
iki tane krem verdi. biri anestol pomad. diğeride madecassol. bugün doktora gittik çatlak yok dedi. sanırım işe yaramış. ama oğlumun kaka sorunu hala geçmedi
İkisini birlikte mi kullanıyorsun cnm?Her yolu deniyorum ben de.Ama artık hiç yapmıyor kendiliğinden.Doktor da geçer diyor.Bir ay oldu.Oğluşuna da geçmiş olsun.Teşekkür ederimm.
Ek gıdaya 4.ayda mı başlıyorsunuz arkadaşlar.Ben günde bir kez su veriyorum.Mama destekli emziriyorum.Ama başka bişy vermedim şimdiye kadar.
bize 8 damla dedi niyeki?
d vitaminide biri 3 damla biri 4 damla diyo bende şaşırdım.demir damlasının lekeside çıkmaz ay hiç sevmiyorum o ilacı.
d miz 3 damla, demirimiz ise 7 damla bebeğin kilosuna göre sanırım canım ferronun hapı iyiydi ( gebelikte ve son ra kullanmıştım)damlanın ucundan tadına baktım ıyyyyyyhhh
nisa nur kızımın ismi banyo yaptırdım şimdi uyuyor maaşallah çok akıllı bi bebek pek sorunumuz olmadı bugüne kadar son bir haftadır ağlama krizleri oluyo memeyi reddediyor emziği alınca sakinleşiyo ve uyuyo anlamıyorum neden böyle yapıyo
Meraba arkadaslar uzuuuunn bir aradan sonra ancak gelebildim kk ya.Gerci arada girip okudum sizleri ama yazamadim malum tam yazacak oluyorsun bebisim uyaniyor falan filan... Nasil gidiyor bebeklerinizle hayat.Malum bende 2 tane var 3.de gelince hayatim kaydi yatana kadar at gibi kosduruyorum evde isim hic bitmiyo.Herseye ragmen iyikide dogurmusum diyorum
günaydın güsel anneler..nasılsınıs bakalım?
günaydın arkadaşlar nasılsınızzz ben ve oğlum iyiyiz oğlumun öksürükleri biraz azaldı çok şükür
selam
ela-ada geçmiş olsun canım
glenia bende aşı sonrası ateşten panik oluyordum aşıdan gelince 1 ölçek calpol verdim belki o yüzden rahat geçirdi bizimki yoksa 2 gün sıkıntılıydık
Misela dra sormuştum kabızlığı anne st
alan bebeklerde 5 güne kadar yapamaması normal demişti 5 günü geçerse müdahale et demişti bende o yüzden şimdilik birşey yapmıyorum
FDilek 3.gün değil ama hep bir gaz çıkarma çabası oluyor dün gecede çığlık çığlığa uayndı bir baktım çişini yapamamış bezi kuru duruyor sanırım şu sünnet olayını erkene alcaz
bende arada ellerini tutup ayağa dikiyorum ama oturtmanın erken olduğunu biliyorum öyle söylüyorlar şimdilik yattığından daha yüksek bir yastıkla oturtuyorum
Kızına Maşallah nelerde tattırmışsın ayrıca sadece anne sütü alıyor dimi aylık kilo alımı nasıl ?
daphne tarifleri varsa paylaşırmısın?
dünkü aşıdan sonra ferrasanol demir damlası verdiler günde 1 kez 7 damla veriyorum
selam kızlar.. 3 aylık kontrolünde neler yaptı doktorunuz... bizimki kalça ultrasonu çekilcek demişti.. gitmedik henüz... aşı yok mu bu ay??
iyiyim diyeyim iyi olalım inşallah canım.doktora gittik bugün ailecek.çok komiğiz ya hep beraber hastalanıyoruz.eşim faranjit olmuş bende bugğn öksürük başladı büyük oğlanın öksürüğü geçmeyince ona bugün antibiyotiğe başlattı. bebekten uzak tutun dedi bizim nezlemiz onları zatürresi olurmuş Allah korusun bende maske takıyorum .biz elimizden geleni yapalımda Allah korur inşallah canım.
Bayramda memlekete gitmeyelim diye doktora sordum gidin ama kimsenin kucağına vermek yok dedi eşimde duydu kayınvalidemlerde kimseye vermiycem .aman sizde dikkat edin kızlar .birde dışarıda tanıdık tanımadık ay ne şirinmiş diye yüzünü ellemiyomu gıcık oluyorum ya ne cahil insanlar var bebek ellenmez işte.
merhaba sevgili anneler ben yeni katıldım kkya burayı gördüm benim kızımda 5 mayıs doğumlu aranıza katılabilirmiyim
nisa nur kızımın ismi banyo yaptırdım şimdi uyuyor maaşallah çok akıllı bi bebek pek sorunumuz olmadı bugüne kadar son bir haftadır ağlama krizleri oluyo memeyi reddediyor emziği alınca sakinleşiyo ve uyuyo anlamıyorum neden böyle yapıyo
canım ben inatla uyutuyorum..Eskiden bizimde yoktu..evime geldim başladım düzen oturtmaya..Mesela sabah 7 de kalkıyoya 10 a kadar oyalıyorum sonra duş aldırıyorum yoruluyo ve uyuyo 1 saat falan..günde 3 defa 1 saat uyuyo kızım..Son uykusunu şimdi uyuyo bazen yarım bazen 1 saat uyuyo bu saatlerde...Bide uyanıyoya hemen yanına uzanıp meme veriyorum tekrar dalıyo...
Bizimki uyudu bende şöyle bi bakayım dedim kızlar iyisinizdir umarım..
dilekcim canım cevabın için teşekkürler..
canım bizim günlük düzen şu şekil aşağı yukarı
saat 6 kalkış sonra 9-10 gibi uyuyabiliyor emiyor sonra banyo sonra emiyor ama uyku yok eğer bir daha uyursa saat 3 gibi de olabiliyo 5 gibide valla tabi bu arada bu sürecte uyusun diye emzik veriyorum ama zor dalıyor gündüz uykusuna inatla bende uyutmaya çalışıyorum bazen bu 1- 1.5 saat bile sürüyo ama emziğe rağmen çok zorlanıyo çoğu zaman dalamıyo..
gece uykusuna ise saat 8.30 9 da yatıyo gece 2 gibi emmeye kalkıyo sonra sabah 6 gibi..
Allah aşkına söyleyin tecrübem olmadığından soruyorum normal mi bunlar? Bazen gerçekten çok bunalıyorum..
Normal canım bizimkide aşağı yukarı aynı.gündüz zor uyuyo hemen uyanıyor.emzik bizimkinide sakinleştiriyor dişleri çok kaşınıyor heralde eli hep ağızda ağlıyor. çok zor zamanları 6 .aydan sonra biraz daha rahatlıycaz inşallah.
Çok yorgunum.Eminim nice zorluklarla bebek büyüten anneler vardır.Ama ben de çok çok yıprandım.Yine gece,yine uykusuz;yine huzursuzum.Hep mi böyle olacak;hep mi eşimin ailesinin sorunlarıyla boğuşacağız bilmiyorum.Arada biz önemsiziz,kızım ve ben;hep onların istekleri önemli.
Bizimki uyudu bende şöyle bi bakayım dedim kızlar iyisinizdir umarım..
dilekcim canım cevabın için teşekkürler..
canım bizim günlük düzen şu şekil aşağı yukarı
saat 6 kalkış sonra 9-10 gibi uyuyabiliyor emiyor sonra banyo sonra emiyor ama uyku yok eğer bir daha uyursa saat 3 gibi de olabiliyo 5 gibide valla tabi bu arada bu sürecte uyusun diye emzik veriyorum ama zor dalıyor gündüz uykusuna inatla bende uyutmaya çalışıyorum bazen bu 1- 1.5 saat bile sürüyo ama emziğe rağmen çok zorlanıyo çoğu zaman dalamıyo..
gece uykusuna ise saat 8.30 9 da yatıyo gece 2 gibi emmeye kalkıyo sonra sabah 6 gibi..
Allah aşkına söyleyin tecrübem olmadığından soruyorum normal mi bunlar? Bazen gerçekten çok bunalıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?