2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar. dün arkadaşım bana göğüs pompasını verdi o kullanmıyormuş. ameda elektrikli. gece 3'te kalktım deneyeyim diye. tek bir göğsümden sadece 60 ml. çıktı (( az değil mi bu??? emziriyorum oğlumu ama işe başlayacağım biraz stok yapayım demiştim. sütünü sağan annecikler bana az geldi 60 ml. sizce nasıl? yoksa oğlum aç mı kalıyor???

benimde öyle çıkıyor çok da az değil bence. ama hem emzirip bir yandan da stok yapmak içinde çok yeterli değil sanırım. bende uğraşıyoum işe başlamadan stok yapayım diye ama ikisine birden yetmiyo malesef.

günaydın kızlarr nasılsınızz bakalımm....
biz kızımla buharlaşıp uçucaz(( çok sıcakkk....
geçen gece klima açtık baktım kızım sabah öksürdü..dün gece klimasız uyumaya çalıştık ama mahvolduk yaa...

Son düzenleme:

günaydıın. bizde klimasız uyuyamıyoruz çok sıcak ama benim oğlum da bu sabah hafif ateşli. klima mı çarptı diye korkuyorum. geçmiş olsun kızına.

günaydıın. bizde klimasız uyuyamıyoruz çok sıcak ama benim oğlum da bu sabah hafif ateşli. klima mı çarptı diye korkuyorum. geçmiş olsun kızına.

canım yaa inan şuan emziriyorum ve yüzünden terler akıyo( bence klima çarpmış geçmiş olsun yaa( klimayla yatınca sabah benim bile burnum tıkalı oluyo..dün gece diğer odada yattım 2 saat klimayı açtım..artık azranın odasında açmıyorum..

Son düzenleme:

doğru söylüyosun ama çok sıcakta iyi değil ki. hemen kırmızı kırmızı şeyler beliriyo teninde. hassas galiba biraz cildi. şu havalar bi serinleseydi. güneş bile gösteremiyorum oğluma sıcaktan. sen çıkarabiliyomusun güneşe

GÜNAYDIN

KIZLAR ANNE SÜTÜ BUZDOLABINDA 24 SAAT SAKLANIYOR 3 GÜN DEĞİL BN ÖYLE BİLİYORUM

daphne dra götür istersen özellikle pipisinin ucundaki şey için çişini yaparken zorlanıyormu?
ben dün dra götürdüm az ve zor çiş yapıyprdu ( zaten kaka 3 günde yapıyor birde çiş eklendi), ayrıca aşıdan beri anlamsız ağlamaları vardı
idrar yolları enfekiyon olmuş, birde demir damlası karın ağrısı yapar şimdilik vermeyelim dedi bende 6.ayını doldurana kadar vermiycem

FDilek klima kullanıyormuşum canım dikkat et kapı pencere aç daha iyi ben hep öyle yaptım.

geçmiş olsun kuzucuklara

günaydın kızlar ... kızıma nuby biberon aldım anne göğsüne en yakın olanı silikon başlıklı daha önceden cihcco nun kauçuk başılklısını kullanıyorduk ama küçüktü ve akışı yavaş olduğu için mi anne göğsüne çok alıştığı içinmi mamayı almıyordu .. amacım mama vermek değilde 5. aydan sonra azar azar pirinç unu falan verince gece biberonla veryim diyorum.. umarım bu biberonu tutar sorun yaşamayız ..

bu arada çok önemli bi sorum olucak ben hiç sütümü sağmadım gerçi süt sağma aletide almadım ben şu eski sistem olandan var.. biyere yemeğe gidiyoruz göğsümü çıkarıp vermeme gerekiyor sağıpta buzdolabında saklasam iyi olacak.. peki ben süt sağdığım zaman saklayacak kabım veya poşetim yok nasıl saklamamı önerirsiniz almam gerekiyormu gerçi kısa zamanlı saklıcam.. birde derin dondurucudamı saklıcam kaç gün saklanabiliyo..

12 gün sonra kızım 4. ay bitip 5. aydan gün alıcak ek gıdaya yani ilk milupanın süylü pirinç ununu denicem sizce ne zaman başlamalıyım tattırmaya ? sebze çorbalarına şeftali üzüm karpuz denedim bayıldı onlara suyu pek sevmiyor:) buğünde havuç denicem.. bakalım.. kusura bakmayın çok soru sormuşum öpüyorum hepinizi..

Kızlar öncelikle hepinizin mübarek kandilini kutluyorum. benim geniz akıntım var ve hafif öksürükde var bugün iyice arttı akıntı ve midem bulanıyor ne yapayım bilemedim.tavsiyeleriniz var mı?:2:
elifçim çok geçmiş olsun .. seninde kandilin mübarek olsun ..
üşütmüşsün sanırım ..şöyle limonlu ıhlamur kaynet kendine .. limon koymadan bebeğe de biraz verebilirsin ..

aminnn ...
doktora götür ,mikrop kapmasın annesi .. ayak tırnaklarını niye hiç kesmedinki ben kaçıncıdır kesiyorum .. çoraplarına patik ayakkabılara- falan sürtünerek canını yakar uzun tırnaklar . ters döner .. bayramdan sonra götüreceksen baticon sür ara ara mikrop kapmasın bari ...
pipisini bilmiyorum ..ama kızlarında önlerinde arada içte öyle beyazlıklar oluyor . onları iyi temizlemek lazımmış .. enfeksiyon kapmaması için .. çok iyi içine kadar pamuklu suyla temizleyip kurutup bebeyağı sürüyorum ben beyazlık olmuyor ..

iftara da Allah yardımcın olsun .. zor çocukla .. pratik yemekler yap..

hım baktiriyim bari doktor şekerle ilgili bir test verdi acaba omu... 01 li falan bişey adınıda unuttum şimdi yaa...asp mi ne neyse bakar yazarım

canım benimki ölene kadar benle gelcek bir hastalık inşallah düzelir ama sağolasın...

Kızlar öncelikle hepinizin mübarek kandilini kutluyorum. benim geniz akıntım var ve hafif öksürükde var bugün iyice arttı akıntı ve midem bulanıyor ne yapayım bilemedim.tavsiyeleriniz var mı?:2:

geçmiş olsun canım ballı sıcak su iç içine limon sık iyi gelir

canım benim pek savsaklama götür doktora iyicene hasta olmasın bebiş...

bizde seni öptük kuzummm...

canım bazen pompalar doğru düzgün sağamıyor belkide sütün daha fazladır..

kıyamam ya istanbul birazda olsa serinledi artık özellikle geceleri

senin kuzunada geçmişler olsun canım... dikkat etmek lazım tabi bebelere ama alışcaz biz ne kdar dikkat etsekte olcak bu hastalaıkalr işte... yaşayarak öğrencezzzz

Selam Dilekcimm, kiyamam sizee, sicaklar cekilir gibi degildir..umarim hava serinler azda olsa...Nekadar suruyor canim yazin bu asiri sicaklar sizin orda?

Allah korusun, hic aliskin diilse oglun klima carpmis olabilir annesi..aman dikkat edin ne olur

Enese cok gcmis olsun Baharnazcim, bu idrar yolu enfeksiyonuda ne azili bisiy ya...girmedik beden birakmiyor buyuk kucuk demeden...

günaydın kızzzzlarrr tatlı annelerrrrr gününüz güzel olsun bi geçmişe bakiyim bakalım...

Seninde gunun aydin olsun Dunim, Busramiz nasil??

hayırlı günler herkese.. nasılsınız

sanada hayirli gunler canim

bebekleriniz tek başına oynarken onları yalnız bırakıp ev işi falan yapıyomusunuz. ben vicdan azabı duyuyorum nedense uyanık olduğu her anımı onunla geçirmeye çalışıyorum ve bütün işlerim kalıyor. siz nasıl yapıyosunuz.

Zonnetje saol canım neyseki ilaçsız bol su içiricez bakalım biberonula veriyorum her defasında çokmu çekiyor ne öksürüyorgenzine kaçıyor çay kaşııylada olacak gibi diil bakalım. belki bugün sünnet yaptırcaz. Enes değil ben korkuyorum

Cerenliyağmur buzdolabında 24 saat saklanıyor dondurucuda 6 ay diye biliyorum. biberonda saklayabilirsin bence. ben şimdilik anne sütüyle devam ediyorum dr ısrarla 6.aydan sonra başlamamı söylüyor. Sağlık ocağındakiler meyvelerin suyundan ağzına birkaç damla damlatarak o zamana kadar git diyorlar bende şimdilik birşey vermeyi düşünmüyorum.

pirinçunu kendinmi yapcaksın yoksa yazdığın gibi hazır olanlardanmı kullancaksın.

mamalar için damaklı damaksız olması önmlimi biberonların?

Ben bu tur firsatlari kacirmamayi deniyorum canim, malum bebekler surekli yanlarinda olsun istiyorlar ama bu nereye kadar boyle..
Baktimki bebegim sakin bir sekilde oynuyor bende hemen bi isimi hallediyorum..en onemlisi zaten yemek yapmak...diger isleri arada bolerekte yapabiliyor insan bebekler aglayinca...Hicte vicdan azabi duymuyorum inan...sonucta oda kendi basina zaman gcirmeye alismali bir birek olarak...tipki geceleride yanliz uyudugu gibi:) Benim kizim masallah 1 aylik ya vardi ya yoktu ben odasina yatirdim hep...kendi kendine takildi:))

Bebeklerimizle zaman gecirmek cooook guzel ama butun gunde baslarinda durmak dogru gelmiyor bana...

Zonnetje Maşallah Ela ya ve sana. Aşmışsınız. ben aşamadım
tükürüğünü yutamıyordu bizimkisi o davranışıyla başladı yeni yeni uyanıkken 5-10 dk bakmadan başka işlere bakabiliyorum
baştan yalnız kalmamaya alıştırdık galiba uyanıkken kimse olmayınca basıyo bağırtıyı, ben bi,rde paniğim galiba :)

baharnaz çok geçmiş olsun enes bebeğe idrar yollarını üşütmüş ama suyla geçecektir ..ilaçsız atlatırsınız inşallah..

canım ilk biberonumuz cam kauçuk başlıklı o zaman dolabın alt bölmesinde 24 saat saklayabilirim.. çok teşekür ederim.. benim sütümn yeterli olmadığını düşünmeye başladım dün 90 cc mamayı uyuttuğum yerde verdim cok cok 2 dakikada bitirdi.. meyve sularından tattırıyorum bende bayramdan sonra dr. götürecem kilo alımına göre pirinç ununa başlıcam da sadece gece yatarken vermeyi düşünüyorum..o kadar doysun diye.. hazır olanı daha vitaminli diye ondan kullanırım diye düşünüyorum. bir de 7 tahıllı var sırayla denerim:) biberonumuz anne memesinin aynısı diyebilirim umarım alır ama damaklımı damaksızmı olması gerekiyor inan bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…