oğlum durmadan ayaklarını birbirine sürtüyor. sanırım yakında ateşi bulacak
benim kız sıcakta olsa uyuyo ..kırmızılar isilik oluyo sadece bazen çenesinde çıkıyo ıslak kalınca..güneşe 2 günde 1 korumasız 2 dk tutun deniyo arada yapıyorum..bizim her sabah bahçede hamak keyfimiz var ordada güneşleniyo azcık..doğru söylüyosun ama çok sıcakta iyi değil ki. hemen kırmızı kırmızı şeyler beliriyo teninde. hassas galiba biraz cildi. şu havalar bi serinleseydi. güneş bile gösteremiyorum oğluma sıcaktan. sen çıkarabiliyomusun güneşe
canım bütün evin kapı cam açık hırsız falan takmıyoz o derece ama faydası yok yaaGÜNAYDIN
seninde sünnet varmış enesimiz çabuk atlatır inşallah..FDilek klima kullanıyormuşum canım dikkat et kapı pencere aç daha iyi ben hep öyle yaptım.
geçmiş olsun kuzucuklara
canım ben eğitime gittim ordaki sağlık bakanlığı uzmanları dediki 333 kuralı var artık.yani süt 3 saat dışarda 3 gün dolapta 3 ay buzlukta duruyo..birde bebekleri ilk beslerken ne çok aç nede tok olmaları gerekiyo deniyo..birde sen çalışmayamı başlayacaksın???günaydın kızlar ... kızıma nuby biberon aldım anne göğsüne en yakın olanı silikon başlıklı daha önceden cihcco nun kauçuk başılklısını kullanıyorduk ama küçüktü ve akışı yavaş olduğu için mi anne göğsüne çok alıştığı içinmi mamayı almıyordu .. amacım mama vermek değilde 5. aydan sonra azar azar pirinç unu falan verince gece biberonla veryim diyorum.. umarım bu biberonu tutar sorun yaşamayız ..
bu arada çok önemli bi sorum olucak ben hiç sütümü sağmadım gerçi süt sağma aletide almadım ben şu eski sistem olandan var.. biyere yemeğe gidiyoruz göğsümü çıkarıp vermeme gerekiyor sağıpta buzdolabında saklasam iyi olacak.. peki ben süt sağdığım zaman saklayacak kabım veya poşetim yok nasıl saklamamı önerirsiniz almam gerekiyormu gerçi kısa zamanlı saklıcam.. birde derin dondurucudamı saklıcam kaç gün saklanabiliyo..
12 gün sonra kızım 4. ay bitip 5. aydan gün alıcak ek gıdaya yani ilk milupanın süylü pirinç ununu denicem sizce ne zaman başlamalıyım tattırmaya ? sebze çorbalarına şeftali üzüm karpuz denedim bayıldı onlara suyu pek sevmiyor:) buğünde havuç denicem.. bakalım.. kusura bakmayın çok soru sormuşum öpüyorum hepinizi..
sıcaklar geç geldi geç gidecek gibi canım yaa..umudum eylülde azda olsa serinlemesi ama sanmıyorum hiçç....Selam Dilekcimm, kiyamam sizee, sicaklar cekilir gibi degildir..umarim hava serinler azda olsa...Nekadar suruyor canim yazin bu asiri sicaklar sizin orda?
canım ben bayram temizliğine evi döktüm..inan iş yaparken ayrı kaldık diye 2 gün ara verdim kızımla ilgilendim..ama arada tabi yalnız kalıyo.. o arada oyuncağının müziğina açıyorum aerada vceee diyorum bi sıçrıyo:))))bebekleriniz tek başına oynarken onları yalnız bırakıp ev işi falan yapıyomusunuz. ben vicdan azabı duyuyorum nedense uyanık olduğu her anımı onunla geçirmeye çalışıyorum ve bütün işlerim kalıyor. siz nasıl yapıyosunuz.
beeeennnnn:)))biberondan suyu bile içemiyor ek gıdaları napcam bilmiyorum
varmı benim gibi? :78::78::44::44::18::18: :26::26: :97::97::97::98:
ben yapıyorum canım yemeğimi hemde aşırı titizim her gün süpürür silerim her ağladığında alırsan işin çok zor. biraz ağlasın ciğerleri açılır.
ben 35 günlük yaptırdım iyiki yaptırmışım 3 gün değil bir günde oldu bitti maşallah.
Canım benim şimdi doktordan geldim senin yazını şimdi okudum... Ben ilk defa kullandım klomeni ilk ay hamile kaldım ve ilk gebeliğim... Yani hepsi ilk oluyo çok fazla tecrübeli değilim haliyle ama haşimato troidi hastasıyım ve polikistik overde vardı bende... benim hamile kalmam Rabbimin bir mucizesi hemde ilk aydan:)) Allah'ımın izniyle sende tekrardan bulacaksın mucizeni... Tabi bizler biraz daha tedirgin oluyoruz....
Bu arada bana iyişansşar dileyen tüm arkadaşlarıma teşekkürler canlarım benim... Kalbim gümbürdeyerek gittiğim kontrolden geldin biraz önce... Benim bebek geç döllenme diye biliyoduk arayı kapatmış 9+6 yani anlıcanız ben nisan ayı annelerine gidiyorum. 28 Nisan doğumum. Özlemayd benden haber bekliyordun canım ama ben mayıs ayı annesi değilmişim yani senin ilk söylediğin zaman tutmuş oldu... Yinede ilgin için tekrar sagol canım benim. Bebek sağlığı Allah'ıma şükür kızlar oynadığını bilem gördüm... Ve o andada açtım çeşmeleri doktorum böyle ağlıycaksan göstermem dedi. Rabbim hayırlısıyla kucağıma almayıda nasip eder inşallah...
Yvonna bu arada tam beni görmüştün ama sanırım ben bu listeye eklemicem diğer listeye eklencem. Yinede teşekkür ederim canım...
Seninde gunun aydin olsun Dunim, Busramiz nasil??
bebekleriniz tek başına oynarken onları yalnız bırakıp ev işi falan yapıyomusunuz. ben vicdan azabı duyuyorum nedense uyanık olduğu her anımı onunla geçirmeye çalışıyorum ve bütün işlerim kalıyor. siz nasıl yapıyosunuz.
geçmişe bakıyordum içim bi acayip oldu senin yazını okuyunca.rabbim nelere kadir.......geçmiş olsun hastalığının ne old.öğrenmiş oldum....
bebekleriniz tek başına oynarken onları yalnız bırakıp ev işi falan yapıyomusunuz. ben vicdan azabı duyuyorum nedense uyanık olduğu her anımı onunla geçirmeye çalışıyorum ve bütün işlerim kalıyor. siz nasıl yapıyosunuz.
geçmiş olsun siz kurtuldunuz. darısı bizim başımıza. inş. en kısa zamanda iyileşir oğlun. ayrıntıları da anlat sonra. çok ağladı mı? zor oldu mu? lokal mi genel anestezi mi?????Sünnetimizi yaptırdık,................
..............karaman81 buralara çok şey yazcaktım ama yazamadım canım. Yaptırmak için geç kalma canım.
ela-ada yaptırcaksan geç kalma,
erken yaptıran arkadaşlar iyiki erken yaptırmış... elifteke iyiki o zaman yaptırmışsın
Zonnetje kusma problemimiz yok bazen çok emdiğinde fazla sütü atası geliyor sırtüstü sıkıntı yoksa rahatladım.Senin kızada maşallah cok cok hımmm..
NEVRAA, FDilek sanırım herşeyi kaşıkla vercez gibi benimkisine bibreonu verdiğim zaman çktiğindeki miktarı çokmu geliyor ne hemen boğulma hareketi yapıyor, öksürüyor, ben panik tabii aşamadık ki bu durumu
sabahın bu güzel saatinden güzel bir pazar diliorum...
Sünnetimizi yaptırdık,................
..............karaman81 buralara çok şey yazcaktım ama yazamadım canım. Yaptırmak için geç kalma canım.
erken yaptıran arkadaşlar iyiki erken yaptırmış... elifteke iyiki o zaman yaptırmışsın
Zonnetje kusma problemimiz yok bazen çok emdiğinde fazla sütü atası geliyor sırtüstü sıkıntı yoksa rahatladım.Senin kızada maşallah cok cok hımmm..
NEVRAA, FDilek sanırım herşeyi kaşıkla vercez gibi benimkisine bibreonu verdiğim zaman çktiğindeki miktarı çokmu geliyor ne hemen boğulma hareketi yapıyor, öksürüyor, ben panik tabii aşamadık ki bu durumu
çalışmıyorum ben canım...Gece mama vermeyi düşünmüyorum ben..Gece yatarken muhallebi yaparım uyanınca inşallah sütüm yeter anne sütü veririm.Açıkcası zaten gece beslenmelerini dr da çok önermiyo..Arkadaşın kzıı 10 aylık dr. bırak artık demiş..Biberonu ağızlarında uzun süre tutunca biberon çürüğümü ne ondan yapıyomuş...Tabi şimdi böyle konuşuyorum gelecekte ne olur bilemem....Fdilek sen çalışmıyordun galiba değilmi bizimkide biberon almıyor ilerde çok zorlanırsın gece mamalarında felan diyolar napıcazki acaba illa alılştırmakmı gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?