teşekkür ederim canım....hepimize kolaylık versin:)selam kızlar
kadir geceniz mübarek olsun..
inşallah diyorum bende sağol canım.. bizimki de eli hep ağzında yumruğunu sokuyo neredeyse
canım çok üzüldüm okuyunca Allah yardımcın olsun eşine ve ailesine senin yaşadığın zorlukları görme ve takdir etmesini sağlasın inşallah..
sağol canım bizim de bugün buna benzerdi sabah 6.30 kalktı 11 de 45 dk uyudu akşam 20.30 gibi..15 saat fikrini kafandan at bence ..ben inanamıyorum ve hiç duymuyorum o kadar uyuyan bebek olanlara maşallah diyorum...
ahh canıım okul bahçesi turu haaa... Allah kolaylık versin
dilek sağol canım..maşallah uslu kızına
45 dakika kesin keyif için.. yalancı emzik niyetine yani..benimki de yapıyodu ben artık buna sadece gece uykusu öncesi müsade ediyorum yavaştan bıraktıracam onu da...
nerdeeeeee ? işin kötüsü önlenemez bir iştahım var ne yapacam bilmem
biz yün yorganla yatıyoruz....serin ötesi....geçmiş olsun dikkat et tatlım kuzuya...günaydın kızlarr nasılsınızz bakalımm....
biz kızımla buharlaşıp uçucaz(( çok sıcakkk....
geçen gece klima açtık baktım kızım sabah öksürdü..dün gece klimasız uyumaya çalıştık ama mahvolduk yaa...
dr tavsiiyesi mi kendin mi başladın...bendr un başla demesini bekliyorum...günaydın kızlar ... kızıma nuby biberon aldım anne göğsüne en yakın olanı silikon başlıklı daha önceden cihcco nun kauçuk başılklısını kullanıyorduk ama küçüktü ve akışı yavaş olduğu için mi anne göğsüne çok alıştığı içinmi mamayı almıyordu .. amacım mama vermek değilde 5. aydan sonra azar azar pirinç unu falan verince gece biberonla veryim diyorum.. umarım bu biberonu tutar sorun yaşamayız ..
bu arada çok önemli bi sorum olucak ben hiç sütümü sağmadım gerçi süt sağma aletide almadım ben şu eski sistem olandan var.. biyere yemeğe gidiyoruz göğsümü çıkarıp vermeme gerekiyor sağıpta buzdolabında saklasam iyi olacak.. peki ben süt sağdığım zaman saklayacak kabım veya poşetim yok nasıl saklamamı önerirsiniz almam gerekiyormu gerçi kısa zamanlı saklıcam.. birde derin dondurucudamı saklıcam kaç gün saklanabiliyo..
12 gün sonra kızım 4. ay bitip 5. aydan gün alıcak ek gıdaya yani ilk milupanın süylü pirinç ununu denicem sizce ne zaman başlamalıyım tattırmaya ? sebze çorbalarına şeftali üzüm karpuz denedim bayıldı onlara suyu pek sevmiyor:) buğünde havuç denicem.. bakalım.. kusura bakmayın çok soru sormuşum öpüyorum hepinizi..
oğlum 4.ayı bitirdik huzursuz sancılı aksi bi bebek oldu....önce aşılardan dedim...bugün 6.gün....zorlanarak kaka yapıyo gazını aynı şekilde zor çıkarıyo....nette bakındım...ferroanol demir damlası karın ağrısı kabızlık yapabiliyormuş...sizde durumlar nasıl?bugün05:30 da uyandı ıkınarak...13:30 da ancak uyudu...ağlaya ağlaya...sen nasılsın?Ela-Ada, Rapu..nabersiniz kislar...bebeler nasil?
mecbur bırakıyorum gündüz uykusu yokj denecek kadar az...bebekleriniz tek başına oynarken onları yalnız bırakıp ev işi falan yapıyomusunuz. ben vicdan azabı duyuyorum nedense uyanık olduğu her anımı onunla geçirmeye çalışıyorum ve bütün işlerim kalıyor. siz nasıl yapıyosunuz.
Ben bu tur firsatlari kacirmamayi deniyorum canim, malum bebekler surekli yanlarinda olsun istiyorlar ama bu nereye kadar boyle..
Baktimki bebegim sakin bir sekilde oynuyor bende hemen bi isimi hallediyorum..en onemlisi zaten yemek yapmak...diger isleri arada bolerekte yapabiliyor insan bebekler aglayinca...Hicte vicdan azabi duymuyorum inan...sonucta oda kendi basina zaman gcirmeye alismali bir birek olarak...tipki geceleride yanliz uyudugu gibi:) Benim kizim masallah 1 aylik ya vardi ya yoktu ben odasina yatirdim hep...kendi kendine takildi:))
Bebeklerimizle zaman gecirmek cooook guzel ama butun gunde baslarinda durmak dogru gelmiyor bana...
Zonnetje saol canım neyseki ilaçsız bol su içiricez bakalım biberonula veriyorum her defasında çokmu çekiyor ne öksürüyorgenzine kaçıyor çay kaşııylada olacak gibi diil bakalım. belki bugün sünnet yaptırcaz. Enes değil ben korkuyorum
Cerenliyağmur buzdolabında 24 saat saklanıyor dondurucuda 6 ay diye biliyorum. biberonda saklayabilirsin bence. ben şimdilik anne sütüyle devam ediyorum dr ısrarla 6.aydan sonra başlamamı söylüyor. Sağlık ocağındakiler meyvelerin suyundan ağzına birkaç damla damlatarak o zamana kadar git diyorlar bende şimdilik birşey vermeyi düşünmüyorum.
pirinçunu kendinmi yapcaksın yoksa yazdığın gibi hazır olanlardanmı kullancaksın.
mamalar için damaklı damaksız olması önmlimi biberonların?
ben de oğlumu bebekken sünnet ettirmek istiyorum. bayramdan sonra bizde düşünüyoruz.Zonnetje Enes farkında değil ama bugüne kadar dr muayenelerinde gık çıkarmayan bebek gitti muayeneden ve drdan hiç hoşlanmayan bir bebek geldi
şu anki enfeksiyon sünnete engel değilmiş birde, çişini sıkıntılı yapıyor herkesin tavsiyeside bebeğin küçükken hatta hareketlenmeye başlamadan sünnet edilmesi taraftarı o yüzden karar aldık. Şimdiden dönmeleri başladı. bakalım dr 3 günde iyileşir diyor randevuyuda aldık cesaretlenmeyi bekliyoruz akşama kadar :)
Zonnetje Maşallah Ela ya ve sana.Aşmışsınız. ben aşamadım
tükürüğünü yutamıyordu bizimkisi o davranışıyla başladı yeni yeni uyanıkken 5-10 dk bakmadan başka işlere bakabiliyorum
baştan yalnız kalmamaya alıştırdık galiba uyanıkken kimse olmayınca basıyo bağırtıyı, ben bi,rde paniğim galiba :)
teşekkür ederim canım....hepimize kolaylık versin:)
biz yün yorganla yatıyoruz....serin ötesi....geçmiş olsun dikkat et tatlım kuzuya...
dr tavsiiyesi mi kendin mi başladın...bendr un başla demesini bekliyorum...
oğlum 4.ayı bitirdik huzursuz sancılı aksi bi bebek oldu....önce aşılardan dedim...bugün 6.gün....zorlanarak kaka yapıyo gazını aynı şekilde zor çıkarıyo....nette bakındım...ferroanol demir damlası karın ağrısı kabızlık yapabiliyormuş...sizde durumlar nasıl?bugün05:30 da uyandı ıkınarak...13:30 da ancak uyudu...ağlaya ağlaya...sen nasılsın?
mecbur bırakıyorum gündüz uykusu yokj denecek kadar az...
biberondan suyu bile içemiyor ek gıdaları napcam bilmiyorum
varmı benim gibi? :78::78::44::44::18::18: :26::26: :97::97::97::98:
en doğrusunu yapmışsın zonetje ben yanından ayrıldığım an kıyamet kopuyor morarana kadar ağlıyor ne yapacağımı bilmiyorum
Zonnetje Enes farkında değil ama bugüne kadar dr muayenelerinde gık çıkarmayan bebek gitti muayeneden ve drdan hiç hoşlanmayan bir bebek geldi
şu anki enfeksiyon sünnete engel değilmiş birde, çişini sıkıntılı yapıyor herkesin tavsiyeside bebeğin küçükken hatta hareketlenmeye başlamadan sünnet edilmesi taraftarı o yüzden karar aldık. Şimdiden dönmeleri başladı. bakalım dr 3 günde iyileşir diyor randevuyuda aldık cesaretlenmeyi bekliyoruz akşama kadar :)
ben de oğlumu bebekken sünnet ettirmek istiyorum. bayramdan sonra bizde düşünüyoruz.
Ben bu tur firsatlari kacirmamayi deniyorum canim, malum bebekler surekli yanlarinda olsun istiyorlar ama bu nereye kadar boyle..
Baktimki bebegim sakin bir sekilde oynuyor bende hemen bi isimi hallediyorum..en onemlisi zaten yemek yapmak...diger isleri arada bolerekte yapabiliyor insan bebekler aglayinca...Hicte vicdan azabi duymuyorum inan...sonucta oda kendi basina zaman gcirmeye alismali bir birek olarak...tipki geceleride yanliz uyudugu gibi:) Benim kizim masallah 1 aylik ya vardi ya yoktu ben odasina yatirdim hep...kendi kendine takildi:))
Bebeklerimizle zaman gecirmek cooook guzel ama butun gunde baslarinda durmak dogru gelmiyor bana...
geçmişler olsun enes e.....oldu da bitti maaşallahhhhhhhZonnetje Enes farkında değil ama bugüne kadar dr muayenelerinde gık çıkarmayan bebek gitti muayeneden ve drdan hiç hoşlanmayan bir bebek geldi
drla konuştum az önce birkaç gün devam et aynı şekilde...sıkıntı devam edrse değiştirelim dedi....ela-ada Eneste öyleydi drumuz ferrro yapıyor dedi bende bıraktım dr 1 hafta ara ver dedi ama ben 7.aya kadar vermiycem.
Cerenli yağmur saol canım. geceleri uzun uyku için sanırım pirinçunu mama çooooook işe yarıyormuş,
Canim sagolasin bizde iyiyiz kizcemle, az evvel beni koltukta tekmeleye tekmeleye uykuya daldi. Benim kizim gunduzleri uyumuyor cok fazla ama huzursuzda degil, oyunlari cok kendi kendine. Amma velakinnn, aksam 7 oldumu basliyor mizmizlanmaya...taaki yatana kadar...huysuz, aglak, ne versen kabul etmiyor( mama disinda, obur:))) yatirinca onu saat 9 bucuk 10 gibi..bir ohhh beee cekiyorum inan:))
Senin oglan bu aralarmi uyumuyr yoksa oldu bittimi pek uyumaZdi gunduz??
walla hic bilemicem canimm, benim kiz suya bayiliyor..e biberonuda zaten en buyuk arkadasi:))) cok cok goturuyor her turlu
yavas yavas alistirmaya calisicaksin artik, cok zor ama mecburuz
hadi bakalim toplayin o halde tum cesaretinizi uzerinize kari-koca,musait oldugun bir zamandada biza yazarsin insallah nasil gecti diye
Hayirlisi olsun sizin icinde insallah. Erkek bebeklerininde bu sunnet olaylari var ya...oglan anne babalarina Allah dayanma gucu versin
biberondan suyu bile içemiyor ek gıdaları napcam bilmiyorum
varmı benim gibi? :78::78::44::44::18::18: :26::26: :97::97::97::98:
selam
hayırlı cumalar,
Lalehan ve duncan geçmiş olsun bende levotireon kullanıyordum 2 aydır bıraktım bende kilo almaya başladım dra gidcek vakitte yok şimdlik napcamı bilemdim ilacı bıraktım inşallah ilaçla sizlerinki düzene girer.
Fdilek ela-ada sig. ile ilgili söylediklerinize katılıyorum haklısınız kızmadım ...
Dilek demek resimdeki bebiş senin süslü hımm Maşallah
Zonnetje harikasın, bende ne yapcaksam onla yada kendimle ilgili yada evle ilgili farketmiyor anlatıyorum, bazen anlamak istemediğini bile düşünüyorum :)
yatış şeklini napıyorsun benimkisi hiç yan yatmıyor ve komşular diyorki mutlaka yan yatır kusma olayları filan olursa diye ama yatmıyor yastıklara sıkıştırsamda bir yolunu buluyor sırt üstü yatmanın
karaman sünnet için sende geç kalma canım eğer yaptırıcaksan eğer bugün yaptırırsam senle paylaşırım deneyimimi :)
hadi ben çıkayım cesaret çayı içeyim :))
kimse oruç diildir inşallah
kızlar ece1982 diye bi arkadaşımız vardı....görüşen haberi olan var mı.?...aklıma geldi....ikiz bekliyodu sonra birini kaybetmişti....o da öğretmendi...
bebekleriniz tek başına oynarken onları yalnız bırakıp ev işi falan yapıyomusunuz. ben vicdan azabı duyuyorum nedense uyanık olduğu her anımı onunla geçirmeye çalışıyorum ve bütün işlerim kalıyor. siz nasıl yapıyosunuz.
Zonnetje saol canım neyseki ilaçsız bol su içiricez bakalım biberonula veriyorum her defasında çokmu çekiyor ne öksürüyorgenzine kaçıyor çay kaşııylada olacak gibi diil bakalım. belki bugün sünnet yaptırcaz. Enes değil ben korkuyorum
Cerenliyağmur buzdolabında 24 saat saklanıyor dondurucuda 6 ay diye biliyorum. biberonda saklayabilirsin bence. ben şimdilik anne sütüyle devam ediyorum dr ısrarla 6.aydan sonra başlamamı söylüyor. Sağlık ocağındakiler meyvelerin suyundan ağzına birkaç damla damlatarak o zamana kadar git diyorlar bende şimdilik birşey vermeyi düşünmüyorum.
pirinçunu kendinmi yapcaksın yoksa yazdığın gibi hazır olanlardanmı kullancaksın.
mamalar için damaklı damaksız olması önmlimi biberonların?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?