2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Gezgin niye ek gıdaya başlıyorsunki ek gıdayla kilo alımı olmaz anne sütü ile birlikte ilave olarak hazır mama vermeyi denesene

Gezgin canım ben sadece anne sütü veriyorum ve 6.ayı bekliyorum ek gıdaya geçmek için bebeğinin aç kaldığını düşünüyorsan pirinçunu mama olabilir ama yinede drun neyi tavsiye ediyor canım.
bende 6.ayda ek gıdaya geçtiğimde ne vereceğim onu düşünüyorum?

ela-ada bilmiyorum sanırım sürekli döndüğü için belkide gecikti iyileşmesi şu sünnet külotları varya onlardan kullandım sürekli acaba omu geciktirdi bilmiyorum bakalım canım.

Rapunzeln selam

Arkadaşlar size bi sorum olacak bebeğim 3,5 aylık oldu gaz sancıları devam ediyor 1 şişe zinco diye damla var onu kullandık şimdiye kadar bugün ilacımız bitti aynı ilaçtan tekrar alayımmı? Alışkanlık yapar diyede tedirgin oluyorum sizde durumlar nasıl bizim gibi halen gaz sancısı geçmeyen varmı? Sizce ne yapmalıyım

Gezgin niye ek gıdaya başlıyorsunki ek gıdayla kilo alımı olmaz anne sütü ile birlikte ilave olarak hazır mama vermeyi denesene

Ya kızlar aslında yetiyor elhamdulillah sütüm,sadece aldıgı kiloda takıldım ben,2 ay için 1 kilo çok az sanki bir eksiklik var,benmi acaba vitaminsiz beslendim diyorum,çünkü son zamanlar pek dikkat ettim sayılmaz ona buna koşturmaktan... :26:

Yoksa bende bekliyorum 6.ayımızı... Erken haklısınız,da mamayıda hiç düşünmedim...

Bir araştırayım en iyisi,yada biraz takip edeyim kendime dikkat edeyim en iyisi...

Sağlıklı olsunlarda inşallah ben gerisini çok takmam,gücsüz düşer vs diye taktım kafaya....

Hayır olsun bakalım...:26:

Canım bende zinco kullandım bir ara,daha sonra anason yagı sanırım ondanda cok az miktarda kullandım tadı cok kötüde olsa işime çok yaramıştı,ama kızım sevmeyince onuda kullanmadım.

Buradaki kızlardan öğrendiğim,sıcak havluyu karnına koyuyorsun,işe bayagı yarıyor...

yada yüz üstü uyutmayı deneyebilirsin,bu şekil bebişler çok rahat ediyor,karnı ve kendisi rahatlıyor...

Onun dısında ben kayınbabamın ısrarı ile =)) rezeneyi kaynatıp günde bir veya iki su bardağı içiyordum,anne sütünden geçsin bebeği rahatlatsın diye,buda etkiliyor canım...

Şekerli su verende vardı az miktar....

Bu böyle uzayıp gidiyor =))) ,denemende fayda vardır,inşallah geçer sende rahat edersin bebişinde canım... :26:

Benim kızım 4 ay 1 haftalık oldu, öyle çok çok gaz problemli bir bebek değildi zaten ama bende gaz ilacı kullandım, 3 aylık olduğunda hafifledi 4 aylık olduğunda tamamen bitti.Büyük ihtimalle 4 aylık olduğunda biter gaz sancıları.Bu arada ayağının altına masaj yap iyi geliyo rahatlıyo bebiş :))

Simgesel,benim kızımın da devam ediyor.Geceleri özellikle.zinco günde 3 kez verilebilir demişti doktorumuz.tamamen doğal yağlardan oluşuyormuş.Humananın bebekler için rezene çayı var.O iyi gelmişti kızıma.dene istersen.

Bebeğini emzirdikten sonra;biberonla mama vermeyi dene;almazsa doymuştur;kiloyu sorun etme;önemli olan bebeğin gün içindeki hareketleri,gece uykusu normalse dert edecek bişy yok:))Ben de çok heyecanlıyım ek gıda konusunda;ama acele etmeyeceğim.3,5 ay çok erken

Elhamdulillah sorunumuz yok canım,ama tek tek sıkıntımız sağ göğsümü emmiyor bir iki aydır :26:
Ne yaptıysam veremiyorum,zaten sağ göğsümde sütte azaldı nerdeyse,sol taraftan emiyor tek ve bu beni fena rahatsız ediyor,sekil bozuklugu olacak diye... =((
Dedim acaba sol taraf yetersizmi kalıyor vitamin konusunda,karsılastırma yapıyorum eski durumlarla ondan dile getrmek istedim burada,versem mi vermesem mi diye... =((

belki de ......hareketlendiler artık....sorun olmasın da geç olması mühim değil....
bizim çok yoğundu sancı...3.ayda azaldı.....100.gün yok denecek kadar azaldı....şimdi çoknadir ...şükürler olsun....ilk başta zinco kullandım1 hafta...dr umuz gaz hastalık değildir ile başlayan bir açıklama yapınca hiçbişey kullanmadık....sadece kucağımıza alıp sakinleşmesini bekledik...
ya arkadaşlar bu bebeklerin kaç aylık olduğunu gösteren çizelgeyi nasıl yapacağım
canımmm buraya bak...http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/385814-takip-cizelgesi-yapmak-isteyenler.html
şimdiki aşılar zaten özel demişlerdi sağlık ocağında....

Zannetmiyorum yetersiz kalsın.Bir anne iki bebeği doyurabiliyor bildiğim kadarıyla.Diğer göğsünden tuzlu geliyor olabilir süt.Arkadaşımda öyle olmuştu.Benim sütüm azaldı;iki göğsümdede;ama bebek belli ediyor doymadığını;o yüzden mama veriyorum.

:))) Uzun uğraşlar sonunda kaptı benimki ama uzun süre alamıyo sinirleniyo....
f dilek demek beben ayağın ağzına soktu he.. benimki üşengeç biraz daha bakıyo ayaklarına henüz

aşağıdaki kuzularrr günaydınnnnnn
Benimkide bakıp duruyodu..Ana kucağında çukura kayınca ayaklar havaya dikildi..Fırsat bu fırsat ağzına aldı:))
Çok hareketli canım kucağımda kıpır kıpır ....Banada altın hesabı daha yakın geliyo...
Dr.mu bırak dedi demir hapını?? birde bende sadece su veriyorum onuda almıyo 2*3 kaşık falan...Arada dilinin ucuna minicik yoğurt çorbası sürüyorum.
canım doymasa sana belli eder zaten kızın merak etme ..Doymasa ortalığı yıkarr...

selam tatlım..geçmiş olsun tekrar oğulcuğa.

yatarak emzirmeyi denedinmi? benimkide sol memede huysuzlanıyordu yatarak verdim sorun kalmadı..

gunaydin kizlarrr uzun bayram tatiliniz bitti bebislerinizle bayram nasildi?Bizler bol bol gezdik bizede gelen giden oldu ay bir girdim mayis annelerine baya gelen olmus bayramda bende kimse yazmaz diye bakmamistim bile tek tek alinti yapmadim kizlar dilekcim senin prenses pekte ballanmis masallahh denize bile girmis ahhh ahhh bir gelsem tr ye bende bebisimle suya girmek istiyorum bakalimm

günaydın hanımlar hepinizee....
Hoşeldin iliena denize girdik evet darısı başınızaa diyelim..Geçmil bayramın mübarek olsun..

Benim kız dün akşam 7.30 yattı arada kalkıp emzirmelerimizde var ama şimdi uyandı..Anlamadımm ne oldu..Az uyusa dert çok uyusa dert yaa..Hayır babası hiç görmedi kızımı :))işten geldi uyuyo gitti uyuyo ..Hanımefendi şimdi kalktı wc ihtiyacı için:))))

saol canim seninde mubarek olsun merak etme bende oyle cok uyudugunda aliyor beni bir panik ne oldu hasta filanmi olucak diye.Bayramdan sonra bizimkinin uyku duzeni degisti sabah 6.30 da uyaniyor 1 saat sonra yeniden uyuyor 10 dada yeniden uyaniyor.Sanirim evdeki sesleri artik ayirt ediyor benim 1 numara sabah 7.10 da evden cikiyor 2 numarada 6.45 de cikiyor evden bende mecbur 6.15 de uyaniyorum sabah tirafigimiz cok yogun bizimkide bize uydu artik

herkese merhabalar... nasılsınız kızlarr..biz iyiyiz çok şükür... 20 gün önce oğlumu sünnet ettirdik.2 günde iyileşti..erken yaptırmak isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.sadece ilk gün ağladı çişini yaptıkça..çok rahat oldu.. atlattık gitti.. 1 hafta öncede dönmeye başladı fırt fırt dönüyo miniğim... ben cam rendede şeftaliyi rendeleyip veriyorum arada çok seviyor.. pirinç unuda denedik bikaç kez onuda sevdi oğlum... sütü hala sağarak veriyorum inanabiliyomusunuz 4 aydır her 3 saatte bir süt sağıyorum ya derin dondurucuda stoklamaya başladım hergün bir poşet atıyorum tek sorunumuz ekimde işe başlamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…