2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım geçmiş olsun..ben çok ayrıntılı mesaj yazmıştım sünnetle ilgili heralde gözünden kaçmış.. sünnet derisini geri ittirmeyi unutma.. aman yapışırsa çok canını yakıyolar bebeğin.. bizimki biraz yapışmıştı doktor açtı ...

selam arkadaşlar,

fırsat bulup giremiyorum hiç... aslında çok özledim sizleri ve paylaşımları..

benim bebişin gece uyku düzeni bu ara iyice şaştı.. neredeyse 2 saatte bir kalkmakta.. gündü uykusu da değişmekte..

tabi bu da bana gün boyu süren yorgunluk olarak dönmekte..

biz hala anne sütüne devam ediyoruz dr.kontrolünde devam dedi..

tek derdim uyku.. Allah hastalık vermesin de bu da geçecek bir süreç herhalde..

sizler iyisinizdir umarım.. geçmişe bakayım birazcık..

slm kızlar. toprak 5,5 aylık oldu. artık göğsümü ya yalnız uykuluyken ya da 5-6 saat aç kalırsa emmiyor. karnı gündüz doymadığı için gece 2 saatte bir kalkıyor. yani uyanma sıklığı önceki aylara göre arttı.kesin 3 kez uyanıyoruz da bazen 4-5 hatta 6 oluyor... sütüm azalmasın diye sağıp gece uyurken biberonla veriyordum ama artık gündüz de biberonla vereceğim.sizde de böyle bir durum var mı?... doktor kilo alımı iyi ek gıdaya başlamayın dedi.benim de bütün hayallerim yıkıldı. çünkü ek gıda ile karnı doyacağı için uyurum sanıyordum... ayrıca size ek bilgi, başta göğsümü ilk reddetmeye başladığında saçım dökülmesin diye demir ilacı kullanıyordum sonra bıraktım ama sanırım o ara soğudu. doktor da eşimi arayıp eşiniz depresyondaysa da bebek emmek istemeye bilir demiş. ama ben kendimi çok iyi hissediyorum maşallah

GEÇMİŞLER OLSUN.ALLAH DAMATLIĞINIDA GÖSTERSİN.

BENCE ACIKTIĞI İÇİN DEĞİL KİLO ALIMI İYİYSE NEDEN EK GIDAYA BAŞLIYORSUNKİ AÇLIKTAN AĞLAMIYOR BU AYLARDA BÖYLE GECE AĞLAMALARI ÇOK NORMAL.

Çok sevindim yaramasına..baharnazın ilgisini çekecektir eminim..Kabızlığa büyükler dayanamıyo minikler ne yapsın..
bu arada kışında kuru inciri geceden ıslatıp sabah verirsin ben bi ara kendime öyle kullanmıştım...
rasgül sünneti atlatmışsın ..evlilik yıldönümün kutlu olsun...
Ben kızımı hergün bahçeye çıkarıyodum ama şimdi çıksakta az duruyoruz..Pusetinin yağmurluğu rüzgarı keser çıkılır ama çok soğuksa çıkmam..
Ben,m evde şuan hiçbişey yanmıyo ev sıcaklığı 23 derecelerde seyrediyo..Çıtçıtlı body penye ve yelekle duruyo..Evde kalorifer olsa okadar giydirmezdim..Seninki biraz kalın gibi geldi ya..Ama tabi alıştırmaylada alakalı ben kızımı soğuktan korumadım terlemesinden korudum..Üşümesini sırtından kontrol ediyorum el ayakları hiçbizaman tam ısınmaz..
ben kendi sütümle denedim tutmadı:)))günlük süt alıp eniycem uht olmayan..
azrada geceleri çok huzursuz uyuyo..sabahta erken kalkıyo..çoğumuzda aynı sorun var.bu bi dönem galiba..
canım ben ek gıdaya yeni geçtim..ki sütüm yetiyo karnı tok biliyorum..yatarken tok tutan pirinç unu mamasını bir umut verdim ama yinede uyandı çok kez..buara diş olayındanmıdır nedir hepimiz bu sıkıntıları ççekiyoruz..

Bende süngerden yaptırıcam..Çok iyi düşünmüşsün canım güle güle kullanın..
biz de süngerden yaptık canm ,çok teşekkürler

canciğer maşallah Rabbim hayırlı ömür nasip etsin.benm oğlumda 3 g. önce girdi.büyüdüklerini görmek muhteşem bişey.
amin hepimizinkilere nasip etsin Mevlam

çok geçmiş olsun,inşallah biran önce iyileşir oğluşun

selam

rasgül hayırlı olsun Allah damatlığınıda göstersin. ben sünnet külotlarından temin etmiştim onlardan kullandım teramicin kremi dolven şurup ve ilk 2 günde saatli fitil vermiştim, İnşallah çabuk iyişelir bizimki uzun sürmüştü.

duncan ben kısa kollu badi, üstüne uzun kullo birşey üstüne yelek altada pamuklu ayaklı yada ayaksız iç pijama dışına penye tarzında yada pamuklu pantolon ayağına çorap üstüne patik uyandığında yeleği takıyorum uyurkende çıkarıyorum geceleri kaloriferler yanmıyor soğuk oluyor 1 haftayı geçti evden dışarı çıkarmıyorum buz gibi hava
sen 6.ay aşısını yaptırdınmı?

FDilek sebze çorbasını havuç, kabak,patatesle başlamıştım bazen 2li bazen 3 lü yaptım bugünlerde 4 lü yapıyorum bazen, havuç, kereviz, ıspnaka, brokoli kouyorum göz ayarı su kısık ateşte ağzı kapalı kaynıyor sonra rondodan geçirip 1 tk zeytinyağ ekleyip içiriyorum çok sıvı yada katı değil patatesi bu sıralar eklemiyorum kabızlığından dolayı tuz bazen 3-5 tanesi :) gelecek şekilde attığım oluyor
süslüyü yanına iyice alıştırmışsın canım ya Maşallah
bizimki ağır abi olcak sanırım dönmeleri bıraktı eskisi gibi dönmüyor direk oturmak istiyor kalkmak istiyor bazen dediğin şekilde sert basıyor bazen hiç basmıyor
kemik suyu soran olmuştu bir ara kemik suyuna yapmıştım ( aynı malzemeleri bu suda haşlayı) şimdi bıraktım yağ yoğunluğu kabızlığı artırıyor olabilir diye

birde anne sütü yağlı olanlarında ek gıda ya başladığında kabızlığı artırdığını duydunuzmu ?
Enesin kabızlığını bu dupholac şurubuda çözmüyor bugün 3.gün yine ????

geçmişi detaylı okuyamadım atladığım birşey yoktur umarım

arkadaşım verdiğin bilgi için teşekkür ederim.2 gün önce bende eczaneden imnu kahveden
aldım.eczacım sütle tavsiye etti denedim çokk güzel sanırım faydasını
görmeye başladım.....

işe yaramasına sevindim benimde farkettirdi 10 gündğr kullanıyorum günde 3 kez mama veriyodum 2 ye düşürdük 2 gündür.

herkese slm kizlar girip pek yazamiyorum ama hep takipteyim :)

bebisi sünnet olanlar olmus emekleyenler olmus ne güzel büyütüyoruz hep birlikte bebislerimizi

benim tatlisim henüz emeklemiyor sade dönüyor okadar kucakta durursa yürümeyide gec yapicak benim cadim
ben ek gida olarak meyve pürelerine gectim hafiften mama olarakta aptamil1 kullaniyorum cünkü artik sütüm hic yetmiyor diyebilirim cok azaldi

Canım,çocuğun doymadığını bile bile doktor öyle dediği için aç bırakma.Sağdığında içiyorsa güzel;ama yetmiyorsa Devam sütlerinden yoğurt yap;yada mama takviyesi.Ben bu konuda bir film izlemiştim;kimsenin moralini bozmayayım,ama herkes kendi çocuğundan sorumlu;5,5 aylık olmuş zaten; ek gıdaya geç başlayan arkadaşlarım da memnun değil durumdan,geç alışıyormuşlar o zaman.Dün domates suyu içirdim ben kızıma;dondurucuya da kışın çorba yapmak için koydum epey.Yavaşa yavaş başlıyorum ;biz 5 aya yeni girdik...

Misela işine karışmak istemem fakat domates suyunu en son verin diyorlar çünkü alerji yapan yiyecekler arasında yer alıyormuş. Artık iyi gözlemle bebeğini vücudunda kırmızılık felan çıkmasın dikkat et canım

baharnaz aşımızı bugün olduk bir sıkıntı yok şimdilik inşallah olmazda darısı başınıza kızlar

baharnaz aşımızı bugün olduk bir sıkıntı yok şimdilik inşallah olmazda darısı başınıza kızlar

canım geçmiş olsun... bizimde 7 kasımda inş sıkıntısız geçer...
bu şehit haberleri çok canımı yaktı kızlar... bugün hiç keyfim yok...

canım geçmiş olsun... bizimde 7 kasımda inş sıkıntısız geçer...
bu şehit haberleri çok canımı yaktı kızlar... bugün hiç keyfim yok...

canım çok sağol inşallah seninkide sıkıntısız geçer rahatlıkla atlatırsın aynen şehit haberleri benimde dabah sabah moralimi bozdu (

elifteke ve misela cevaplarınız için teşekkürler. ayrıca günde anne sütünden kaç cc alması lazım ben bilmiyorum da?

şark görevini yapan bir polis eşi olarak artık bıktım korkuyla eşimi işe yollamaktan.. eve girene kadar korkuyla beklemekten...

canım Allah yardımcın olsun, beklemek eşinin durumundan daha zor olsa gerek...Allah şehit yakınlarına, hepimize sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…