2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun canım...benimde oğluma kayınvalidem bakıyor seni çok iyi anlıyorum...ama karşılaştığın hatalı durumları uygun bir dille anlat kayınvalidene; mesela bu yaşadığın bez olayını uygun bir şekilde söylemeliydin bence... sonuçta bebeğinle yine o yanlız kalacak ve altını yine o bağlayacak...doğrusunu söylemelisin ki aynı hatayla tekrar karşılaşma...

Hande ya ben goremedim senin msjini ya nerde ki bende okusam goremedim ben.Hic bilmiyorum sunnet dersini geri itmeyi fln bak cok korktum simdi ya...( sizinki dikisli mi oldu peki??

dikişli ama dikiş aldırmadık kendiliğinden attı dikişleri..eski usul deildi yani...
bize doktor sölemişti geriye çekin die ama biz o kadar çekileceğini bilemedik.. gerekli olsa sizede söylerdi heralde..
sünnet derisini elinle tutup geriye doğru itiyosun ucunu çıkarmak için.. bayaa itiliyo.. mesajımı bulamadım canım ya.. şaşılacak kadar çabuk iyileşiyorlar..bizimki 2 günde tamamen bitmişti..

biz 2,5 aylıkken yaptırmıştık. 3 ay geçti. doktor daha yeni diyor bize deriyi geri ittirin diye. bir de her ay kontrole götürüyoruz. sanırım tekrar sünnet olması gerekecek bizimki de çok çabuk iyileşmişti, hiç dert etme arkadaşım.

biz geri ittirdiğimizde tamamen gidiyor..sizinki yapıştı mı? gitmiyor mu?

biz geri ittirdiğimizde tamamen gidiyor..sizinki yapıştı mı? gitmiyor mu?

derisi bir sıvı üretiyor, başta zor oldu ama artık itince rahat geri gidiyor. yalnız sanırım sorun şu normalde yani itilmediğinde ucunun açıkta durmaması...ucunun deriye gömülmemesi lazım. bizimki gömülüyor ancak itince ucu çıkıyor. sizinki nasıl?normalde açıkta mı?

Son düzenleme:
selam

misela geçmiş olsun

duncan Maşallah geceyi rahat geçirdiniz sanırım bizde şimdi aşıdan geldik İnşallah sıkıntısız geçer

rasgül biizmki geç iyileşti hemen yileşti diyenlerin durumunu bilmiyorum canım kremi 1 haftaya yakın kullandık her kremde derisini geriye ittitrerek hatta külotunu bezini değiştirirkende aynı işlem yaptık yani orayı oynattık biraz
dikişler kendiiğinden düşüyor 20 günü bulmuştu temiz tutmaya ve ıslak bulundurmamay kakasını bulaştırmamaya dikkat ettim canım 4 gün sonra ilk banyosunu sonrada 1 yada 2 gün arayla banyosunu yaptırdık.şimdi çocuk drumuz gördü derini içine gömülüyor ucu dedim drda normal dedi hatta çok temiz yapılmış sünnet dedi. ben her alt değiştirdiğimde derisini oynatıyorum yani içinden çıkarıyorum

gömülmesi normal canım bizimkide gömülüyor.. altını açtıkça geri itiyorum ben.. doktor normal dedi...

Selam arkadaşlar,

Maşallah oğluşların sünnetleri yapılıyor, koca adam oluyorlar. Damat oluşlarını da keyifle görün yaşayın inşallah.

6 ay aşıları da sıkıntısız geçsin umarım.

Yoğurt yapımını da konuşmuşsunuz, ben de anne sütüyle yapayım istiyordum ama doktorumuz 'fantezi' olarak yorumladı bu çabayı, o yüzden tavsiye ettiği üzere günlük sütle yapıyorum yoğurdu. Mama ile de yapayım dedim ama o kadar sıvı ki içime sinmedi.

Su konusu az konuşulmuş. Doktorumuza göre anne sütü ağırlıklı beslendiği müddetçe suya gerek yok, ancak yine de az rezene katılmış su veriyorum ben, yoğurt ve meyve pürelerinden sonra da birkaç kaşık su. Zorlaya zorlaya günde 40 cc'yi anca bulduruyorum. Kızımın doktoru kilo alımında sorun yok, gereksiz su verirseniz kilo alımına engel olursunuz diyor, başka bir doktora sordum, 3 sene öncesine kadar biz de 6 aya kadar su yok diyorduk ama ozon tabakası iyice delindi artık bebeklere su vermek lazım, ne kadar içileceğini de bebek belirler, cc'sine filan bakmayın demişti. İlgilenen arkadaşlara yazayım istedim.

Baharnaz, Enes'in kabızlık sorununu okudum canım. Muhakkak konuşmuşsunuzdur ama yine de bildiklerimi paylaşayım. Bizim doktor, kakası katı değilse, kabızlık değildir, anüs çıkışına doğru o kasılma işlevini yapan kaslar henüz tam çalışmaya başlamamışlardır, o yüzden mesela bepanten ile düğmeye basar gibi popusunu hafifçe dürtün demişti, dikkat edin bunu yaparken de üzerinize sıçrayabilir çünkü hemen sonuç verecektir de demişti. Bizde işe yaradı. Ben de doktor şart değil demesine rağmen haififten gıda takviyesi yapıyorum, armut ve kayısı pürelerini tavsiye ederim.

Son düzenleme:
herada verdiğin bilgiler için teşekkürler anlattıkların kafama çok takılıyodu.....Özlelikle yoğurt olayını kafama takıyodum..Anne sütünden yapamadım..Günlük sütten deniycem bende..Suyu zorlamıycam artık ..çünkü memei alırken yandan zorla su veriyodum :)))

selam kızlar nasılsınız... biz de 6.ayın sonunda yapıcaz inş sünnetini... kızlar bizim oğlan daha dönmüyo, sizinkiler ne durumda... derstekli oturuyoz sadece...

iyi akşamlar öpüyouz kızımla hepinizi..

baharcım kabızlık zor bizdede oldu 4 gün .. en son zeytinyağı içirdim ..hala da eskisi gibi değil .. ek gıdalar ve demir damlasından oluyor galiba

Bizimde dikisler aticakmis bizde aldirmicaz. 3 gun oldu hala kirmizi bizim dr krem surmeyin. Bezi acin kurutun daha cabuk iilesir dedi aciyoruz ara ara siz nasil yapmistiniz bazi yerlerde ilik suya oturtun yazio.dr bize deriyi itmemizi soylemedi ki itecek deri yok ki bide ucu da disarda gomulu degil dikis attiktan sonra mi gomuluyo acaba???Siz kac aylikken yaptirmistiniz sunneti?
Sizi zmanlama daha iyi olmus simdi dondugu icin zorlaniyoruz biz. Zor bi durum ya dikkat etmek lazim bnde kontrole gittigimizde sorayim itilecek mi die:) huzursuz oluyorum altini actigimda kipkirmizi

Ya ama su anda bizim geriye itilebilecek bisy yok ki dikis attiktan sonra mi gomulecek acaba bnde kuru tutmaya ozen gosteriyorum geriye itmek flnda zor ua simdi kipkirmizi itileceksede dokunamam ki bn zaten ne zorms bu sunnet isi ya
gömülmesi normal canım bizimkide gömülüyor.. altını açtıkça geri itiyorum ben.. doktor normal dedi...

Yaa bizimk hic gomulmuyo ucu sivri disarda dikis atincs nasil olacak acaba

Sagol cnm sende dugununu gor bebisinin:) bnde anne sutunden denedim ayran kivaminda oldu neden fantazi olsun ya yapanlar varmis buzluktaki poset poset sutler nolcak simdi bnm ya ek gidaya gecene kdrda tarihi gececekler var

selam kızlar nasılsınız... biz de 6.ayın sonunda yapıcaz inş sünnetini... kızlar bizim oğlan daha dönmüyo, sizinkiler ne durumda... derstekli oturuyoz sadece...

benim kızım 4,5 aylıkken döndü..Oturmayı hiç sevmiyo benim kızım..
Dönünce tehlikeli oluyo yaa...Hiç kanepeye koymuyodum..Bugün komşumda kanepedeydi bende yanındaydım sehpaya su almaya uzandım kızım yere düştü (((Dünya başıma yıkıldı sanki kızım ağladı ben ağladım..Kolunun üzerine düştü hamd olsun kafası değmedi ama çok korktu..Allah yaşatmasın birdaha ama ben hiç sakin olamıyorum o anlarda ....Sonra ağlarken burnundan leke geldi hemen dr.a götürdük bişey çıkmadı....Allah bebeklerimiz korusun..

Allah sizin sunnetide rast getirsin cnm. Bizimki donuyo 4ay 1haftalik flndi ilk dondugunde ama bizimki cok hareketli herr bebek ayni degil abimlerin ikizleri var onlarin bile gelisimleri hep farkli oldu biri daha Onca emekledi biri daha once konustu fln hersey zamani gelince oluyo zaten ki donmesi de zor surekli kontrol ediosun tedirgin oluyosun fln :)

Cok gecmis olsun cnm sevindim bisy cikmadigina.dedigin gibi donmeye baslamalari tehlikeyidr beraberinde getirdi o kadar hizli hareket ediyolarki kontrol edemio insan bazen, emeklediklerinde yuruduklerinde nasil oacak bilemiyorum artik:) Allaah hepimizin bebegini korusun

Cok gecmis olsun cnm sevindim bisy cikmadigina.dedigin gibi donmeye baslamalari tehlikeyidr beraberinde getirdi o kadar hizli hareket ediyolarki kontrol edemio insan bazen, emeklediklerinde yuruduklerinde nasil oacak bilemiyorum artik:) Allaah hepimizin bebegini korusun

Herada yoğurtu şimdilik kabızlık yapıyor diye bıraktım canım.
diğer meyve suyu ve pürelerinden de tattırabilirsin, kabızlık için neler yapıyorum bir bilsen
şurubada 1 ay devam edicekmişisiz (duphaloc )
su konsunda benimde sürekli tereddütlerim oluyor verdiğin bilgiler için saol
bugün 40 ml mandalina armut suyu 25 ml su içirebilmişimdir sadece ben gibi bol su içmiyor

dilek çok geçmiş olsun cnım senin süslü Maşallah zaten çok hareketli her zaman emniyetli bırak dra götürmeklede iyi yapmışsınız
parkyatakta aşağı kata indinizmi?

rasgül şimdilik ucu görünüyor zten şişkinlikte olmuştur ( bizde şişliklerin inmeside uzun zaman almıştı, zamanla iniyor o deri) ) işte o şiş olan simit şeklindeki yeri oynat ama ona ve ucuna dokunmadan dokunmadan etrfındaki en alt zemine hafifçe bastır sağından solundan yanından umarım anlatabildim canım sen içini ferah tut

günaydın kızlar
bende şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.çok üzgünüm Allahım ailelerine sabır ihsan eylesin.
bu sünnet işi ne zormuş anlattıklarınıza bakılırsa.bu sitenn çok faydası oluyor ben hiç duymamıştım dahada araştırmadım hiç.bizde bayram dönüşü yaptıracaz oğluşuma.Allah yardımcımız olsun hepimizin.
dilek geçmiş olsun canm kerem ilk dondüğünde düşmüştü çok korkmuştum elim ayağım titremişti ya çok zor Allahım korusun miniklerimizi
kızlar bu kabızlık ek gıdaya geçince mi oluyor bende artık başlayacam ilerde alşmaz diye.
sizler nasıl başladınız.benm araştırmama göre sebzeden başlamak daha iyi oluyormuş meyveye daha sonra geçiliyormuş.ilk başta br çay kaşığı şeklinde başlanıyormuş alerji olup olmadığını anlamak için.
Bide kızlr siz hangi sebzeleri veriyorsunuz?
biraz araştırdım ama sonuçta tecrübe etmek daha farklı

günaydın kızlar

yoğurt konuşulmuş ben günlük sütten yapıyorum çok güzel oluyor.Dr.umuz anne sütü yada aptamilden yapabilirsin ama çok sıvı olur en iyisi günlük süt demişti.

dilekcim geçmiş olsun azra da çok hareketli mertte hiç yerinde durmuyor geçen gün ana dizindeyken bağlamamıştım rahat olsun diye kendini aşağı kaydırarak ana dizinden inmiş sadece kafası ana dizinde kalmış az daha gitmeseymişim kafasını yere çarpacaktı.Hem gülüyorum hemde çok korktum şu an en hareketli zamanları bir anda ne yapacakları belli olmuyor.

cnm biz 4.ayında ek gıdaya geçtik Allaha şükür şimdiye kadar kabızlık durumumuz olmadı.Biz de meyve suyu ve püresiyle başladık bir tatlı kaşığıyla başlayarak çoğalttım.Şu anda kahvaltıda veriyorum çorbada veriyorum.çorbasını ilk başlarda 2 sebzeyle yapıyordum (patates kabak)sonra çoğalttım çeşidini.önceki gün karnıbahar,brokoli,pırasa ve patates yaptım bir güzel yedi.Allaha şükür alerjide olmadı.Yavaş yavaş miktarını ve çeşidini arttırırsan bir sorun çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…