benim kızım 4,5 aylıkken döndü..Oturmayı hiç sevmiyo benim kızım..
Dönünce tehlikeli oluyo yaa...Hiç kanepeye koymuyodum..Bugün komşumda kanepedeydi bende yanındaydım sehpaya su almaya uzandım kızım yere düştü(((Dünya başıma yıkıldı sanki kızım ağladı ben ağladım..Kolunun üzerine düştü hamd olsun kafası değmedi ama çok korktu..Allah yaşatmasın birdaha ama ben hiç sakin olamıyorum o anlarda ....Sonra ağlarken burnundan leke geldi hemen dr.a götürdük bişey çıkmadı....Allah bebeklerimiz korusun..
Bizimde dikisler aticakmis bizde aldirmicaz. 3 gun oldu hala kirmizi bizim dr krem surmeyin. Bezi acin kurutun daha cabuk iilesir dedi aciyoruz ara ara siz nasil yapmistiniz bazi yerlerde ilik suya oturtun yazio.dr bize deriyi itmemizi soylemedi ki itecek deri yok ki bide ucu da disarda gomulu degil dikis attiktan sonra mi gomuluyo acaba???Siz kac aylikken yaptirmistiniz sunneti?
canım biz 3,5 aylıkken yaptırdık dönmüyordu henüz..kırmızılık 3-4 günde geçti bizim.. ucu dışarıdada olsa o şişliktendir.. sen kenarlarından yavaşça tutup aşağı doğru bastır yavaşça..biz altını açıp tutmadık hiç.. doktor çişinin çabuk iyileştirdiğini söylemişti..biz 10 gün kadar teramicin göz merhemini sürmüştük doktor onu vermişti..zaten kremide geri itip o bölgeye sürüyosun canım... rahat ol hemen geçicek...
benim kızım 4,5 aylıkken döndü..Oturmayı hiç sevmiyo benim kızım..
Dönünce tehlikeli oluyo yaa...Hiç kanepeye koymuyodum..Bugün komşumda kanepedeydi bende yanındaydım sehpaya su almaya uzandım kızım yere düştü(((Dünya başıma yıkıldı sanki kızım ağladı ben ağladım..Kolunun üzerine düştü hamd olsun kafası değmedi ama çok korktu..Allah yaşatmasın birdaha ama ben hiç sakin olamıyorum o anlarda ....Sonra ağlarken burnundan leke geldi hemen dr.a götürdük bişey çıkmadı....Allah bebeklerimiz korusun..
günaydın kızlar
bende şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.çok üzgünüm Allahım ailelerine sabır ihsan eylesin.
bu sünnet işi ne zormuş anlattıklarınıza bakılırsa.bu sitenn çok faydası oluyor ben hiç duymamıştım dahada araştırmadım hiç.bizde bayram dönüşü yaptıracaz oğluşuma.Allah yardımcımız olsun hepimizin.
dilek geçmiş olsun canm kerem ilk dondüğünde düşmüştü çok korkmuştum elim ayağım titremişti ya çok zor Allahım korusun miniklerimizi
kızlar bu kabızlık ek gıdaya geçince mi oluyor bende artık başlayacam ilerde alşmaz diye.
sizler nasıl başladınız.benm araştırmama göre sebzeden başlamak daha iyi oluyormuş meyveye daha sonra geçiliyormuş.ilk başta br çay kaşığı şeklinde başlanıyormuş alerji olup olmadığını anlamak için.
Bide kızlr siz hangi sebzeleri veriyorsunuz?
biraz araştırdım ama sonuçta tecrübe etmek daha farklı
herada verdiğin bilgiler için teşekkürler anlattıkların kafama çok takılıyodu.....Özlelikle yoğurt olayını kafama takıyodum..Anne sütünden yapamadım..Günlük sütten deniycem bende..Suyu zorlamıycam artık ..çünkü memei alırken yandan zorla su veriyodum :)))
iyi akşamlar öpüyouz kızımla hepinizi..
baharcım kabızlık zor bizdede oldu 4 gün .. en son zeytinyağı içirdim ..hala da eskisi gibi değil .. ek gıdalar ve demir damlasından oluyor galiba
Sagol cnm sende dugununu gor bebisinin:) bnde anne sutunden denedim ayran kivaminda oldu neden fantazi olsun ya yapanlar varmis buzluktaki poset poset sutler nolcak simdi bnm ya ek gidaya gecene kdrda tarihi gececekler var
Herada yoğurtu şimdilik kabızlık yapıyor diye bıraktım canım.
diğer meyve suyu ve pürelerinden de tattırabilirsin, kabızlık için neler yapıyorum bir bilsen
şurubada 1 ay devam edicekmişisiz (duphaloc )
su konsunda benimde sürekli tereddütlerim oluyor verdiğin bilgiler için saol
bugün 40 ml mandalina armut suyu 25 ml su içirebilmişimdir sadece ben gibi bol su içmiyor
ne zamandır bakamıyorum yine aslında yetişemiyorum demek daha mantıklı...
dilek çook geçmiş olsun canım inş. bir daha yaşamazsın benim kızım dönüyor ama yüz üstünden sırt üstü dönmeyi hala başaramadıama beline kadar kalkıyor ve hep ayakta durmak istiyor,,çok yaramaz bir dakika durmuyor..
bu arada idrar yolu enfeksiyonumuz geçti çok şükür atlattık sizler nasılsınız ??
Sizde de kabızlık varmış, geçmiş olsun. Demir damlasını doktorunuz mu verdi sağlık ocağı mı? Bize de sağlık ocağında verdiler bu ay ama 6 ayı doldurduğunda doktor kontrolümüz var, doktora danışmadan kullanmaya başlamayayım diyorum. Sizler ne zaman başladınız sorabilir miyim?
Bize sağlık ocağından vermişlerdi demir ilacını bu ayki kontrolümüzde de dr.muz onayladı hergün 9 damla aç karnına vermemi söyledi bebeklerimizin gelişimleri için gerekliymiş tadıda çok kötü hiç içmek istemiyor benim oğlum ama mecburum
Herada
demir damlası kullanmıyorum kabızlığını ve karın ağrısını artırdığı için sabahları uyanınca 1 tatlı kaşığı pekmez verebiliin dedi drumuz
kiviyide şimdilik verme dedi
kıymayıda önümüzdeki ay çorbalarına katabilirsin dedi
kahvaltıyada önümüzdeki ay dedi fakat ben 1 ay beklemem sanırım
ben bugüne kadar armut, kayısı, üzüm suyu, şeftali, incir, nar suyu ( 8 tane narın suyu) karpuz suyu, mandalina 2 kezdir suyunu veriyorum
portakal henüz vermedim
rapucum 6.ayıda doldurmuşsunuz maşallah ulaş paşaya.işe ne zaman başlıyosun cnm
Rapunzeln, maşallah bebeğine. Verdiğin bilgiler için de sağolasın, gayet aydınlatıcı oldu benim için de. Demek artık bal iki yaşa kadar verilmiyormuş. Pekmezi ben de düşünüyordum üzüm mü dut pekmezi mi diye? Peki birşey sorayım, pekmez ile süt ve süt ürünlerini aynı zamanda vermek pekmezdeki demirin emilimini engeller diye biliyorum, gerçi senin doktorun bir arada dememiş ama hem pekmez hem de peynir diyen doktorları okuyorum da. Bu konuyu doktoruyla konuşan var mı? Olmadı bu zihni sinir tarzı soruyu ben soracağım gelecek ay
altıncı ay kontrolümüzden geldik.çok şükür herşey yolunda.boyumuz kilomuz vs.artık bizde ek gıdaya resmen başladık bugün itibariyle. öncelikle hiç verilmemesi gereken mamaları yazayım.iki yaşına kadar bal yok ( eskiden bir yaş idi şimdi iki yaşa çıktı dedi doktorumus) bebe bisküvisi verme dedi (tabi ulaş iştahlı bi bebek olduğu için dedi bunu diğer bebekler yesinler bence) hazır mamaları önermiyorum dedi.kavanoz mamaları ve hatta sütlü pirinçli irmikli vs muhallebi tarzı olanları da ( bunuda ulaşın kilosuna göre söyledi ) sebzelerden patlıcan kereviz bakla bir yaşına kadar yok meyvelerden kivi çilek bir yaşına kadar yok muz ve turunçgiller bu ay yok inek sütü peynir ve yoğurt formunda verilecek süt olarak değil tuz ve şeker yok salça yok..birde yumurta beyazı yok..tabi et tavuk kıyma vs henüz kesinlikle verilmeyecek..mamaları pişirme tekniğinde ona ayrı pişirme dedi.sizin yediğiniz sebze yemeklerini püre yapıp ver dedi.baya bildiğimiz soğanlı domatesli zeytinyağlı yemekler kavrulmadan çiğden pişirilen fasülye gibi pişirilecek tabi içine tuz ve salça konulmayacak şekilde pişirip ulaşa ayrılacak ( müge senin yaptığın gibi) ve kahvaltıdada kesinlikle bulamaç yapıp karışTIrma hepsini tek tek ver damak tadı gelişsin dedi..örneğin ekmeği ıhlamurla ıslat tabağın kenarına koy yanına yarımın yarısı kadar yumurta sarısı ve bir kaşık labne yada tuzsuz peynir.minik minik elinle yada kaşıkla alıp alıp ver dedi.kahvaltımızda bi kaşıkda pekmez var. bebekler için pekmez denince direk üzüm pekmezi düşünülecek dedi.diğerlerini önermedi..ve demir damlasına gelince..bu konuda pek çok fikir var kimsi kan değerlerinden sonra veriyor kimisi haftada iki gün veriyor kimiside benim önerdiğim gibi her gün veriyor.burda asıl olan bebeğin büyüme hızıdır dedi.sağlıklı büyüyen bebek mutlaka demire ihtiyaç duyar dedi.bugün yetse bile ilerde demir depoları boşalır. o zaman ilerki zamanlarda daha ağır ölçülerde vermek zorunda kalırız sen mutlaka hergün sabah aç karnına yatağından almadan ağzına damlayı damlat dedi..başka..he birde tarhana çorbası pirinç ve patatesin kabızlık yaptığını haftada bir yada iki defa vermemi söledi..biraz uzun yazdım ancak toparladım :)
dilekcim suyuda sordum emen bebek susamaz zaten dedi.şimdi ek gıdaya başlayınca siz ara ara syu verin o yavaşyavaş öğrenecektir içmesini dedi.
bide geçmiş olsun yaa.oluyor arada ne kadar dikkat etsekde kazalar.allaha şükür bişi olmmış.
Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler...
Benim oğluma sütüm yetmediği için 5. ayda kahvaltı ve çorba başlattı doktorumuz. Meyve-yoğurt ve sütlü pirinçli tahıl mamasını 4.ayda başlamıştık.
Doktorun neden hazır mama önermedi acaba ve de bisküviyi? İçeriğindeki şekerden dolayımı yoksa başka bir sebebi mi var?
Ayrıca ben kahvaltısını aptamil süte bebe bisküvisi veya tahıllı hazır mama ile labne peynirini ve pekmezi karıştırarak hazırlıyorum doktorumuz hepsini bir hazırla dedi..üstelikte iyice ezmeye çalışıyorum ki sorun olmasın diye...hata mı yaptım acaba ?
Zaten 2 gündür tüm ek gıdalarını kestik... Bu hafta yanaklarında kızarıklık oluştu, doktorumuz alerji olabilir gözlemle dedi... Yeni başladığımız hiç bir gıda yok. Hepsine başlayalı en az 2 hafta oluyor.Alerji 2 hafta sonra çıkarmı sizce?
Yanakları ve burun ucu kurumuş gibi ve kırmızı kırmızı... neden olduğunu bulmak için ek gıdaları kesip aşamalı olarak baştan başlamayı düşündüm ama hala emin değilim...2 hafta sonra alerji gelişme ihtimali düşük gibi geliyor bana, siz ne dersiniz=?
evet ya bide ben o anlarda sakin olamıyorum ve hata yapıyorum..zaten korkan kızım dahada korkuyo...Cok gecmis olsun cnm sevindim bisy cikmadigina.dedigin gibi donmeye baslamalari tehlikeyidr beraberinde getirdi o kadar hizli hareket ediyolarki kontrol edemio insan bazen, emeklediklerinde yuruduklerinde nasil oacak bilemiyorum artik:) Allaah hepimizin bebegini korusun
sağol canım..daha alt kata geçmedik biz..dilek çok geçmiş olsun cnım senin süslü Maşallah zaten çok hareketli her zaman emniyetli bırak dra götürmeklede iyi yapmışsınız
parkyatakta aşağı kata indinizmi?
sağol canım... ben ilk meyve ile başladım..suyundan vermedim hafif pütürlü verdimki alışsın..şimdi daha rahat yiyo...sebzeyi patates havuç verdim ben ilk..dilek geçmiş olsun canm kerem ilk dondüğünde düşmüştü çok korkmuştum elim ayağım titremişti ya çok zor Allahım korusun miniklerimizi
kızlar bu kabızlık ek gıdaya geçince mi oluyor bende artık başlayacam ilerde alşmaz diye.
sizler nasıl başladınız.benm araştırmama göre sebzeden başlamak daha iyi oluyormuş meyveye daha sonra geçiliyormuş.ilk başta br çay kaşığı şeklinde başlanıyormuş alerji olup olmadığını anlamak için.
Bide kızlr siz hangi sebzeleri veriyorsunuz?
biraz araştırdım ama sonuçta tecrübe etmek daha farklı
sağol canım...bende anakucağında benzer tehlike atlattım daha kullanmıyorum...ya ben yoğurt yaptım tutmuyooogünaydın kızlar
yoğurt konuşulmuş ben günlük sütten yapıyorum çok güzel oluyor.Dr.umuz anne sütü yada aptamilden yapabilirsin ama çok sıvı olur en iyisi günlük süt demişti.
dilekcim geçmiş olsun azra da çok hareketli mertte hiç yerinde durmuyor geçen gün ana dizindeyken bağlamamıştım rahat olsun diye kendini aşağı kaydırarak ana dizinden inmiş sadece kafası ana dizinde kalmış az daha gitmeseymişim kafasını yere çarpacaktı.Hem gülüyorum hemde çok korktum şu an en hareketli zamanları bir anda ne yapacakları belli olmuyor.
sağol canımÇok geçmiş olsun dilek; o korkudan ağlamıştır.Başının üzerine düşmedikçe panik yapma; kemikleri çok yumuşak kuzuların;
Smyrna, gilraen,simgesel,rasgül,baharnaz iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :) Yeni okuyabildim geçmişi..
evet canım :Allah korudu..ay çok geçmiş olsun...Allah korumuş
aynen çok yaramaz benim cadıda.. hastalığınızın geçmesine çok sevindimmne zamandır bakamıyorum yine aslında yetişemiyorum demek daha mantıklı...
dilek çook geçmiş olsun canım inş. bir daha yaşamazsın benim kızım dönüyor ama yüz üstünden sırt üstü dönmeyi hala başaramadıama beline kadar kalkıyor ve hep ayakta durmak istiyor,,çok yaramaz bir dakika durmuyor..
bu arada idrar yolu enfeksiyonumuz geçti çok şükür atlattık sizler nasılsınız ??
sağol canım...birde öyle deniyim suyu..ama kızım bezini çok ıslatıyo buda susuz kalmadığının belirtisidir herhalde.Öncelikle çok geçmiş olsun Fdilek. Anlık bırakmaya gelmiyorlar artık. Çok şükür kızına hiçbir şey olmamış. Onların azıcık bir canı yansa bizim canımızdan can gidiyor,
tekrar geçmiş olsun.
Su konusunda şunu ekleyeyim, su verebileceğimi söyleyen doktor bana önce sütünü içsin biraz bekleyin daha sonra su verin dedi. Gerçekten de doyduktan yarım saat 45 dakika sonra su verdiğimde daha çok içiyor sanki. Sadece yoğurt ve meyve verdiğimde hemen birkaç kaşık su veriyorum ağzını temizlemek için. Bir de öyle dene istersen.
bilgiler için sağol canım...bulamacın yararlı olmadığını bende okumuştum...bebe bisküvisi alerjik olabilir diye vermeyin diyo bazı dr.lar..altıncı ay kontrolümüzden geldik.çok şükür herşey yolunda.boyumuz kilomuz vs.artık bizde ek gıdaya resmen başladık bugün itibariyle. öncelikle hiç verilmemesi gereken mamaları yazayım.iki yaşına kadar bal yok ( eskiden bir yaş idi şimdi iki yaşa çıktı dedi doktorumus) bebe bisküvisi verme dedi (tabi ulaş iştahlı bi bebek olduğu için dedi bunu diğer bebekler yesinler bence) hazır mamaları önermiyorum dedi.kavanoz mamaları ve hatta sütlü pirinçli irmikli vs muhallebi tarzı olanları da ( bunuda ulaşın kilosuna göre söyledi ) sebzelerden patlıcan kereviz bakla bir yaşına kadar yok meyvelerden kivi çilek bir yaşına kadar yok muz ve turunçgiller bu ay yok inek sütü peynir ve yoğurt formunda verilecek süt olarak değil tuz ve şeker yok salça yok..birde yumurta beyazı yok..tabi et tavuk kıyma vs henüz kesinlikle verilmeyecek..mamaları pişirme tekniğinde ona ayrı pişirme dedi.sizin yediğiniz sebze yemeklerini püre yapıp ver dedi.baya bildiğimiz soğanlı domatesli zeytinyağlı yemekler kavrulmadan çiğden pişirilen fasülye gibi pişirilecek tabi içine tuz ve salça konulmayacak şekilde pişirip ulaşa ayrılacak ( müge senin yaptığın gibi) ve kahvaltıdada kesinlikle bulamaç yapıp karışTIrma hepsini tek tek ver damak tadı gelişsin dedi..örneğin ekmeği ıhlamurla ıslat tabağın kenarına koy yanına yarımın yarısı kadar yumurta sarısı ve bir kaşık labne yada tuzsuz peynir.minik minik elinle yada kaşıkla alıp alıp ver dedi.kahvaltımızda bi kaşıkda pekmez var. bebekler için pekmez denince direk üzüm pekmezi düşünülecek dedi.diğerlerini önermedi..ve demir damlasına gelince..bu konuda pek çok fikir var kimsi kan değerlerinden sonra veriyor kimisi haftada iki gün veriyor kimiside benim önerdiğim gibi her gün veriyor.burda asıl olan bebeğin büyüme hızıdır dedi.sağlıklı büyüyen bebek mutlaka demire ihtiyaç duyar dedi.bugün yetse bile ilerde demir depoları boşalır. o zaman ilerki zamanlarda daha ağır ölçülerde vermek zorunda kalırız sen mutlaka hergün sabah aç karnına yatağından almadan ağzına damlayı damlat dedi..başka..he birde tarhana çorbası pirinç ve patatesin kabızlık yaptığını haftada bir yada iki defa vermemi söledi..biraz uzun yazdım ancak toparladım :)
dilekcim suyuda sordum emen bebek susamaz zaten dedi.şimdi ek gıdaya başlayınca siz ara ara syu verin o yavaşyavaş öğrenecektir içmesini dedi.
bide geçmiş olsun yaa.oluyor arada ne kadar dikkat etsekde kazalar.allaha şükür bişi olmmış.
Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler...
Benim oğluma sütüm yetmediği için 5. ayda kahvaltı ve çorba başlattı doktorumuz. Meyve-yoğurt ve sütlü pirinçli tahıl mamasını 4.ayda başlamıştık.
Doktorun neden hazır mama önermedi acaba ve de bisküviyi? İçeriğindeki şekerden dolayımı yoksa başka bir sebebi mi var?
Ayrıca ben kahvaltısını aptamil süte bebe bisküvisi veya tahıllı hazır mama ile labne peynirini ve pekmezi karıştırarak hazırlıyorum doktorumuz hepsini bir hazırla dedi..üstelikte iyice ezmeye çalışıyorum ki sorun olmasın diye...hata mı yaptım acaba ?
Zaten 2 gündür tüm ek gıdalarını kestik... Bu hafta yanaklarında kızarıklık oluştu, doktorumuz alerji olabilir gözlemle dedi... Yeni başladığımız hiç bir gıda yok. Hepsine başlayalı en az 2 hafta oluyor.Alerji 2 hafta sonra çıkarmı sizce?
Yanakları ve burun ucu kurumuş gibi ve kırmızı kırmızı... neden olduğunu bulmak için ek gıdaları kesip aşamalı olarak baştan başlamayı düşündüm ama hala emin değilim...2 hafta sonra alerji gelişme ihtimali düşük gibi geliyor bana, siz ne dersiniz=?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?