içim gitti okurken çok geçmiş olsunbenim kızım 4,5 aylıkken döndü..Oturmayı hiç sevmiyo benim kızım..
Dönünce tehlikeli oluyo yaa...Hiç kanepeye koymuyodum..Bugün komşumda kanepedeydi bende yanındaydım sehpaya su almaya uzandım kızım yere düştü(((Dünya başıma yıkıldı sanki kızım ağladı ben ağladım..Kolunun üzerine düştü hamd olsun kafası değmedi ama çok korktu..Allah yaşatmasın birdaha ama ben hiç sakin olamıyorum o anlarda ....Sonra ağlarken burnundan leke geldi hemen dr.a götürdük bişey çıkmadı....Allah bebeklerimiz korusun..
ikisindende yaptım olmadı ..en iyisi günlük sütgünaydın kızlar
yoğurt konuşulmuş ben günlük sütten yapıyorum çok güzel oluyor.Dr.umuz anne sütü yada aptamilden yapabilirsin ama çok sıvı olur en iyisi günlük süt demişti.
4 aylıkken sağl. oc verdi .. kullanmadım . 5 ay 1 hafta bitti işte 5 gündür başladıkSizde de kabızlık varmış, geçmiş olsun. Demir damlasını doktorunuz mu verdi sağlık ocağı mı? Bize de sağlık ocağında verdiler bu ay ama 6 ayı doldurduğunda doktor kontrolümüz var, doktora danışmadan kullanmaya başlamayayım diyorum. Sizler ne zaman başladınız sorabilir miyim?
.
NEVRAA kabızlık çok zor canım bugünlerde komposto suyunu içiriyorum meyve vermediğimde 40 ml kadar
birde incir çözüyor gibi inşallah kabızlığı devam etmez kızının
.
sağol canım sen bide bana sor nasıl oldum o anda ..Allah korusun bütün meleklerimizi...içim gitti okurken çok geçmiş olsun
sağol canım sen bide bana sor nasıl oldum o anda ..Allah korusun bütün meleklerimizi...
Birde ben günlük sütten yoğurt yapmayı 2 kere denedim olmadı.Nasıl yapıyosun??Mayalamak için hangi yoğurdu kullandın ???
F Dilek canım çok geçmiş olsun çok hareketlendi bebeler artık çok daha dikkat etmemiz lazım Rabbim korumuş meleğini ne kdar korktuğunu tahmin edebiliyorum kıyamam...
bu arada benim kızımı beğendin demek he saç bağcıklarınında :d
Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler...
Benim oğluma sütüm yetmediği için 5. ayda kahvaltı ve çorba başlattı doktorumuz. Meyve-yoğurt ve sütlü pirinçli tahıl mamasını 4.ayda başlamıştık.
Doktorun neden hazır mama önermedi acaba ve de bisküviyi? İçeriğindeki şekerden dolayımı yoksa başka bir sebebi mi var?
Ayrıca ben kahvaltısını aptamil süte bebe bisküvisi veya tahıllı hazır mama ile labne peynirini ve pekmezi karıştırarak hazırlıyorum doktorumuz hepsini bir hazırla dedi..üstelikte iyice ezmeye çalışıyorum ki sorun olmasın diye...hata mı yaptım acaba ?
Zaten 2 gündür tüm ek gıdalarını kestik... Bu hafta yanaklarında kızarıklık oluştu, doktorumuz alerji olabilir gözlemle dedi... Yeni başladığımız hiç bir gıda yok. Hepsine başlayalı en az 2 hafta oluyor.Alerji 2 hafta sonra çıkarmı sizce?
Yanakları ve burun ucu kurumuş gibi ve kırmızı kırmızı... neden olduğunu bulmak için ek gıdaları kesip aşamalı olarak baştan başlamayı düşündüm ama hala emin değilim...2 hafta sonra alerji gelişme ihtimali düşük gibi geliyor bana, siz ne dersiniz=?
sağol canım sen bide bana sor nasıl oldum o anda ..Allah korusun bütün meleklerimizi...
Birde ben günlük sütten yoğurt yapmayı 2 kere denedim olmadı.Nasıl yapıyosun??Mayalamak için hangi yoğurdu kullandın ???
günlük sütü kaynat ılınsın .serçe parmağınla kontrol et yakmayacak kadar . küçük kavanoza 1 çay kaşığı probiyotik yoğurtttan maya olarak koy . azcık karıştır . sıkı sar yün kazakla falan . peteğin yanına koy sıcak kalsın ..
ben hamileyken kendime hep mayalardım küçük kavanozlarda .elektrikli battaniyeye sarıyordum .. fişinide 1 saat sonra çekiyordum . o sıcaklıkla kalıyordu . 7 saat sonra dolaba koyuyordum .
ama malesef anne sütü ve devam sütünden denedim olmadı . günlük sek sütten deneyeceğim bugün süt almam lazım
sağol canım benim..benim kızın saçları çookk az ama olanlarda çok uzun..Babası bekliyo nezaman toka takcan diyo :)))F Dilek canım çok geçmiş olsun çok hareketlendi bebeler artık çok daha dikkat etmemiz lazım Rabbim korumuş meleğini ne kdar korktuğunu tahmin edebiliyorum kıyamam...
bu arada benim kızımı beğendin demek he saç bağcıklarınında :d
Ben demekki sıcak tutamıyorum..Bende petek yokk malesef...Mayalarken sütaşın bebek yoğurduyla denedim ondanmı olmadı acaba?? böyle uzanıyodu süt ıyyy iğrençtii..Mayalık yoğurdu nekadar katıyosun ??günlük sütü kaynat ılınsın .serçe parmağınla kontrol et yakmayacak kadar . küçük kavanoza 1 çay kaşığı probiyotik yoğurtttan maya olarak koy . azcık karıştır . sıkı sar yün kazakla falan . peteğin yanına koy sıcak kalsın ..
ben hamileyken kendime hep mayalardım küçük kavanozlarda .elektrikli battaniyeye sarıyordum .. fişinide 1 saat sonra çekiyordum . o sıcaklıkla kalıyordu . 7 saat sonra dolaba koyuyordum .
ama malesef anne sütü ve devam sütünden denedim olmadı . günlük sek sütten deneyeceğim bugün süt almam lazım
ben havuç patates ne koyacaksam içinede az pirinç katıyorum suda kaynatıp tel süzgeçten geçiriyorum..Sonra biraz daha püreli haliyle çay kaşığı z.yağı koyup kaynatıyorumm..Kızlar havuç,patates ve kabaktan çorba yapıcam bizim küçük hanıma; bir tarif rica edeyim en hızlısından.
Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler...
Benim oğluma sütüm yetmediği için 5. ayda kahvaltı ve çorba başlattı doktorumuz. Meyve-yoğurt ve sütlü pirinçli tahıl mamasını 4.ayda başlamıştık.
Doktorun neden hazır mama önermedi acaba ve de bisküviyi? İçeriğindeki şekerden dolayımı yoksa başka bir sebebi mi var?
Ayrıca ben kahvaltısını aptamil süte bebe bisküvisi veya tahıllı hazır mama ile labne peynirini ve pekmezi karıştırarak hazırlıyorum doktorumuz hepsini bir hazırla dedi..üstelikte iyice ezmeye çalışıyorum ki sorun olmasın diye...hata mı yaptım acaba ?
Zaten 2 gündür tüm ek gıdalarını kestik... Bu hafta yanaklarında kızarıklık oluştu, doktorumuz alerji olabilir gözlemle dedi... Yeni başladığımız hiç bir gıda yok. Hepsine başlayalı en az 2 hafta oluyor.Alerji 2 hafta sonra çıkarmı sizce?
Yanakları ve burun ucu kurumuş gibi ve kırmızı kırmızı... neden olduğunu bulmak için ek gıdaları kesip aşamalı olarak baştan başlamayı düşündüm ama hala emin değilim...2 hafta sonra alerji gelişme ihtimali düşük gibi geliyor bana, siz ne dersiniz=?
doktorun verdği tarif=Kızlar havuç,patates ve kabaktan çorba yapıcam bizim küçük hanıma; bir tarif rica edeyim en hızlısından.
sağol canım benim..benim kızın saçları çookk az ama olanlarda çok uzun..Babası bekliyo nezaman toka takcan diyo :)))
Ben demekki sıcak tutamıyorum..Bende petek yokk malesef...Mayalarken sütaşın bebek yoğurduyla denedim ondanmı olmadı acaba?? böyle uzanıyodu süt ıyyy iğrençtii..Mayalık yoğurdu nekadar katıyosun ??
Zehracım sendende alıntı yaptım kaybolmuş..1 litre sek günlük süt ziyan oldu :))Yılmadan devam ediyorum ama eşim alay ediyo ya :))
Kızlar tarifler için sağolun.Ben nasıl yaptığımı anlatayım;çünkü güzel bir sonuç aldım :) Yarım havuç;yarım patates ve yarım kabağı ince ince doğradım.İki bardak suya bir çay kaşığı zeyitnyağıyla beraber ateşe koydum.Üzerine bir tatlı kaşığı pirinç unu,bir çay kaşığı pekmez ve 1 ölçek hazır mama ekledim.Sebzeler iyice piştikten sonra mikserle biraz yumuşattım; sonuç dolu dolu 5 çay kaşığı yedi minik kuşum:)))
Yoğurt tarifimi de yazayım,denedim tuttu;2 numara hazır mamadan 4 ölçek ve 120 ml suyu;içini boşalttığım kaşık mama kavanozuna elinizi birazcık yakacak kadar sıcaklıkta koyup karıştırın.Küçük bir kaseye dolu dolu 2 çay kaşığı yoğurdu karştırdığınız mamadan 3 çay kaşığı kadar koyup iyice yedirin.Sonra kavanoza mamanın üzerine boşaltıp;kapağını kapatın.Elinizde bir kez sallayın;üzerine havlu;kalın örtü benzeri bişyle iyice sarın;bir köşeye bırakın.4-5 saat dokunmayın....Kolay gelsin....
geçmiş olsun cnm... ben de düşürdüm bi kere, çok ağladı kuzummmbenim kızım 4,5 aylıkken döndü..Oturmayı hiç sevmiyo benim kızım..
Dönünce tehlikeli oluyo yaa...Hiç kanepeye koymuyodum..Bugün komşumda kanepedeydi bende yanındaydım sehpaya su almaya uzandım kızım yere düştü(((Dünya başıma yıkıldı sanki kızım ağladı ben ağladım..Kolunun üzerine düştü hamd olsun kafası değmedi ama çok korktu..Allah yaşatmasın birdaha ama ben hiç sakin olamıyorum o anlarda ....Sonra ağlarken burnundan leke geldi hemen dr.a götürdük bişey çıkmadı....Allah bebeklerimiz korusun..
amin sağolasın... bakalım bnm oğlan ne zaman dönecek...Allah sizin sunnetide rast getirsin cnm. Bizimki donuyo 4ay 1haftalik flndi ilk dondugunde ama bizimki cok hareketli herr bebek ayni degil abimlerin ikizleri var onlarin bile gelisimleri hep farkli oldu biri daha Onca emekledi biri daha once konustu fln hersey zamani gelince oluyo zaten ki donmesi de zor surekli kontrol ediosun tedirgin oluyosun fln :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?