2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

içim gitti okurken çok geçmiş olsun
günaydın kızlar

yoğurt konuşulmuş ben günlük sütten yapıyorum çok güzel oluyor.Dr.umuz anne sütü yada aptamilden yapabilirsin ama çok sıvı olur en iyisi günlük süt demişti.
ikisindende yaptım olmadı ..en iyisi günlük süt

4 aylıkken sağl. oc verdi .. kullanmadım . 5 ay 1 hafta bitti işte 5 gündür başladık

NEVRAA kabızlık çok zor canım bugünlerde komposto suyunu içiriyorum meyve vermediğimde 40 ml kadar
birde incir çözüyor gibi inşallah kabızlığı devam etmez kızının

.

şimdi zorla yaptı zeytinyağı sürdüm popoya bepanten falan ..birde içirdim zeytinyağı

incir kıtır kıtır içi tohumlu nasıl yiyor elinlemi koparıp veriyorsun

içim gitti okurken çok geçmiş olsun
sağol canım sen bide bana sor nasıl oldum o anda ..Allah korusun bütün meleklerimizi...
Birde ben günlük sütten yoğurt yapmayı 2 kere denedim olmadı.Nasıl yapıyosun??Mayalamak için hangi yoğurdu kullandın ???

F Dilek canım çok geçmiş olsun çok hareketlendi bebeler artık çok daha dikkat etmemiz lazım Rabbim korumuş meleğini ne kdar korktuğunu tahmin edebiliyorum kıyamam...
bu arada benim kızımı beğendin demek he saç bağcıklarınında :d

günlük sütü kaynat ılınsın .serçe parmağınla kontrol et yakmayacak kadar . küçük kavanoza 1 çay kaşığı probiyotik yoğurtttan maya olarak koy . azcık karıştır . sıkı sar yün kazakla falan . peteğin yanına koy sıcak kalsın ..
ben hamileyken kendime hep mayalardım küçük kavanozlarda .elektrikli battaniyeye sarıyordum .. fişinide 1 saat sonra çekiyordum . o sıcaklıkla kalıyordu . 7 saat sonra dolaba koyuyordum .
ama malesef anne sütü ve devam sütünden denedim olmadı . günlük sek sütten deneyeceğim bugün süt almam lazım

:
duncancım ben saç bağxıklarını yeni farkettim .. uzamış saçlar maşallah büşraya ...

canım aynı sorun bizde başgösterdi dün.. değişik bişey yemediği halde dün bir yanağı kızardı nokta nokta oldu 1 saat sonra geçti.. bu sabahta aynısı.. ek gıda veriyoruz ama hepsini en az iki haqftadır yiyodu zaten.. neye alerji oldu anlamadım.. kendini yoldu bide kaşırken sonra kendiliğinden geçiyor... bugün itibari ile tüm ek gıdayı kestik süt ve mama vericez..bakalım ne olacak...

dilekcim sek günlük süt kullanıyorum mayalamak içinde sütaş yoğurt kullanıyorum.aynı nevranın anlattığı gibi yapıyorum akşamdan mayalıyorum peteğin yanına koyuyorum sabahta dolaba koyuyorum.

Kızlar havuç,patates ve kabaktan çorba yapıcam bizim küçük hanıma; bir tarif rica edeyim en hızlısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
misela acele demişisn yazayım
az bir yağda havucu sotele sonra kabak ve patatesi ekle üstüne su kaynasın inince rondodan geçirip 1 tk zeytinyağ ekliyorum tuz bzen 3-5 tane olarak ekliyorum
bir ara az birşey pirinç ekliyordum bıraktım afiyet olsun

NEVRAA çekirdek kısmını ayırıp kalan kısmını parmaklarının arasında ezip ağzına sürebilirsin canım ama damağıyla taneli çorbaları filan basıyorsa ver yoksa basmıyorsa verme (erken olabilir) ben çorbayı süzgeçten geçirmiyorum hafif taneler oluyor içinde bu zor işleri incir yeme işini cesaretsizliğimden çoğu zaman komşum teyzem yapıyor ben tırsıyorum ama o Enesin damağıyla bastığını söylüyor öhöö öhöö yapsa ben panik hallerindeyim.

alerji olan arkadaşlar bebe büskivisiyle ilgili şöyle birşey duymuştum çifte kavrulduğu için pek olumlu bakmayan drlar var normal pötibör bisküvü ile deneyin hazırladıklarınızı birde isterseniz. ben henüz kahvaltı vermediğim için tecrübe etmedim bilmiyorum.

sağol canım benim..benim kızın saçları çookk az ama olanlarda çok uzun..Babası bekliyo nezaman toka takcan diyo :)))
Ben demekki sıcak tutamıyorum..Bende petek yokk malesef...Mayalarken sütaşın bebek yoğurduyla denedim ondanmı olmadı acaba?? böyle uzanıyodu süt ıyyy iğrençtii..Mayalık yoğurdu nekadar katıyosun ??
Kızlar havuç,patates ve kabaktan çorba yapıcam bizim küçük hanıma; bir tarif rica edeyim en hızlısından.
ben havuç patates ne koyacaksam içinede az pirinç katıyorum suda kaynatıp tel süzgeçten geçiriyorum..Sonra biraz daha püreli haliyle çay kaşığı z.yağı koyup kaynatıyorumm..

Zehracım sendende alıntı yaptım kaybolmuş..1 litre sek günlük süt ziyan oldu :))Yılmadan devam ediyorum ama eşim alay ediyo ya :))

benzer kızarıklar bizde de var yanaklarında ağız kenarlarına doğru önce burun kenarlarında başladı ben ayva kompostosu içmiştim 2 gün ondan gibi geldi kestim direk ama hala geçmedi ek gıda vermedim değişik hiç bir şey vermedim azalmış gibi oluyor sonra tekrar belirginleşiyor salıdan beri böyle

doktorun verdği tarif=
havuç patates kabak çok çok az içme suyu ile haşla kısık ateşte . iyicene haşlansın çatalla ez . piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekle karıştır yesin

1 çay kaşığı kadar - kavanpz biraz büyükse 1 tatlı kaşığı maya

Kızlar tarifler için sağolun.Ben nasıl yaptığımı anlatayım;çünkü güzel bir sonuç aldım :) Yarım havuç;yarım patates ve yarım kabağı ince ince doğradım.İki bardak suya bir çay kaşığı zeyitnyağıyla beraber ateşe koydum.Üzerine bir tatlı kaşığı pirinç unu,bir çay kaşığı pekmez ve 1 ölçek hazır mama ekledim.Sebzeler iyice piştikten sonra mikserle biraz yumuşattım; sonuç dolu dolu 5 çay kaşığı yedi minik kuşum:)))

Yoğurt tarifimi de yazayım,denedim tuttu;2 numara hazır mamadan 4 ölçek ve 120 ml suyu;içini boşalttığım kaşık mama kavanozuna elinizi birazcık yakacak kadar sıcaklıkta koyup karıştırın.Küçük bir kaseye dolu dolu 2 çay kaşığı yoğurdu karştırdığınız mamadan 3 çay kaşığı kadar koyup iyice yedirin.Sonra kavanoza mamanın üzerine boşaltıp;kapağını kapatın.Elinizde bir kez sallayın;üzerine havlu;kalın örtü benzeri bişyle iyice sarın;bir köşeye bırakın.4-5 saat dokunmayın....Kolay gelsin....

canım çorba yaparken hazır mama yı piştikten sonra mı ekledin.

mrb arkadaşlar nasılsınızz ben ve oğlum iyiyz çok şükür geçen hafta grip oldum çok fenaydım ama atlattım çok şükür... oğluma geçecek diye korktum ama geçmedi:))
bayram sonu sünnetini yptırıcam kaç gün sıkıntısı sürüyo yaptıran arkadaşlar vardı... ona göre iş yerinden izin alıcam

fdilek çok geçmiş olsun canım yaaa artık çokk dikkst etmemiz lazım ama kaşla göz arası yapıyolar yapacaklarını allah bebeklerimizi korusun

Vanda deprem olmuş 7,2 şiddetinde... Rabbim onlara yardım etsin...doğuki arkadaşlarımıza geçmişler olsun sanırım çoğu ilden hissedilmiş....

geçmiş olsun cnm... ben de düşürdüm bi kere, çok ağladı kuzummm

amin sağolasın... bakalım bnm oğlan ne zaman dönecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…