2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar Mukeyyif bizim gaz sancımız daha geçmedi ayakta uyumuyor yeteğına yatırsam uyumuyor kucak dışında başka hiçbir şekilde uyutamıyorum tercih ettiğimden değil yeterki bebeğim uyusun

biz kahvaltıyı 6 cicibebe, 1 kaşık labne,1kaşık pekmez..benim sütümle ıslatıp veriyoruz... sütüm yoksa ıhlamurla ıslatıyoruz...

Afiyet olsun canım ama cicibebeyi bebeklerde önermiyorlar kk de yazmışlardı arkadaşlar. Sütle pekmezi karıştırmamak gerekiyormuş birbirinin emilimini azalttığı için nasıl ve ne vereceğimizi şaşırdık artık:44:

günaydın canım

çok fenayım zehra ya..ne kadar zormuş cidden..bide senin süt bittimi tamamen? mert memeyi bırakmıştı ama sütü sağmaya devam etmedinmi.
cnm seni çok iyi anlıyorum bende öyleydim işyerinde ağlamamak için kendimi öyle sıkıyodumki burnum sızlıyordu resmen ama alışacağız mecburuz.Akşamları bende oğlumu maxsimum 2 saat görüyorum uyumasını bile istemiyorum.benim süt tamamen bitti cnm mert emmediği için sağmak işe yaramadı bende.o yüzden aptamil ve ek gıdayla devam ediyoruz biz.
bizim dr.umuz önerdi cnm bende alerji yapmasından korktum ama bir sorun olmadı.yoğurdu günlük sütle yapıyorum aptamille sıvı oluyor diye.maşallah sevindim sorununuzun çözülmesine bizimkisi de üç kere yapıyor saatleri bile belli hiç şaşmıyor.
biz kahvaltıyı 6 cicibebe, 1 kaşık labne,1kaşık pekmez..benim sütümle ıslatıp veriyoruz... sütüm yoksa ıhlamurla ıslatıyoruz...

cnm ıhlamuru bilmiyordum birde öyle deneyeyim

Arkadaşlar 2 gündür değişik bi huy edindi öksürüp duruyor sizdede böyle bi durum varmı? Acaba hastamı oldu diyorum. Bebeklerinize bitkisel çay veriyormusunuz karın ağrısı-gaz sancısı için öneriniz varmı?

cicibebe mi önerilmiyor? karıştırmak mı hepsini..anlayamadım da...

selam

cicibebe çifte kavrulduğu için önerilmiyormuş onun yerine pötibör bisküvi deneyebilirsiniz
ben henüz kahvaltıya başlamadığım için tecrübem yok

FDilek mamasandalyeniz hayırlı olsun
bebilşerin günü gecesi tutmuyor Eneste 2 gündür akşam bi yatıyor sabah 7 ye kadar şaşıyorum acıkmıyormu diye hala akşamları anne sütüyle uyutmaya devam edyorum sen başladınmı birşeyler vermeye düzenli olarak?demek mama sandalyesinde daha kolay yedriliyor, yani boğazına kaçar korkusu olmuyor :)

ilenia hoşgeldin Allah kavuştursun sorunsuz bir tatil geçirmene sevindim ayrıca sünnetide yaptırmışsınız hayırlı olsun Allah damatlığını göstersin

simgesel arada biizmkide öksüürüyor hastamı diye düşünmüyorum canım başka birşey olmayınca

Herkese selamlar,

Baharnaz sağolasın arkadaşım. Önerini dinleyip hafta sonu sebze çorbası yaptım ben de. İki kaşığı zorlanmadan yedi. Hergün değil ama aralarda bir iki kaşık vermeye devam edeceğim. Bu arada yine yoğurt konusu konuşuluyor ya topic'te, prebiyotik yoğurtla yoğurt mayalayıp kabızlık sorununu çözen arkadaşlar da olmuş, ben de bir haftadır şu 6 ay ve daha büyük bebekler için yakınlarda çıkan bebek yoğurdundan mayalamaya başladım yoğurdunu kızımın, verdiğim armutun da bir etkisi var mı bilmiyorum ama günde iki kere yapmaya başladı, Enes'e belki faydası dokunur diye yazayım istedim.

Boğazına birşey kaçacak diye ben de korkuyordum ama okuduğum bir bakım kitabında genzine birşey kaçtığında eğer öksürüyor ise müdahale etmeyin diye okuduğumdan beri içim biraz daha rahat, gerçi katı gıda ya da taneli yiyeceklerle beslenme ağırlıklı olunca ne olacak hiçbir fikrim yok. Benim heyecanlı kızım da ikide bir genzine birşeyler kaçırıyor çünkü.

Fdilek, Yarım yaş ha, maşallah, tebrikler. Azra'nın mama sandalyesini güle güle kullanın, binbir tadı keyifle yesin o sandalyede yavrun. Bebeğinizin susuz kalmadığını en iyi ağzının kuru kalıp kalmamasından anlarsınız demişti doktor. Şu aralar zaten dişle ilgili olarak tükürük salgıları fazla ancak azaldığını hissettiğim zaman biraz rezene katarak da su vermeye gayret ediyorum.

Nevraa, demir damlası için yazmışsın sağolasın. Kızının mama sandalyesi hayırlı olsun, binlerce güzel yemeği keyifle yesin o sandalyede inşallah.

Misela, sebze çorbası tarifi için sağolasın, deneyeceğim.

Simgesel, mamadan yoğurt ve ne kadar sağlıklı olduğu konusu benim de kafama takıldığından günlük süte bebek yoğurdundan mayalayarak yapıyorum yoğurdu. Her ne kadar yapılabilir deniyorsa da benim de içime sinmedi açıkçası. Ben aralarda az rezene'li su veriyorum ama suyu tek başına içmeyi sevmediği için. Bildiğim kadarıyla gaz sorununa da yardımcı oluyor, bir arkadaşım da gece çayı önermişti gaz sancıları için ama ben denemedim açıkçası.

Rapunzeln, demek ilk günündü işte. Hiçbir gün ilk günkü kadar koymuyor insana ama yine de her gün insan gözü arkada kalarak ayrılıyor evden. Gün güne nispeten daha kolay olacak, zoru atlatmışsın.

Mükeyyif, ben kızımı 40'ı çıktıktan sonra kendi başına uyumaya alıştırdım. Uykusu geldiğinde yatağına yatırıyorum, bazen ninni söylüyorum, bazen yatırıp iyi uykular dileyip odadan çıkıyorum. Gerçi görüntülü bir telsizim var, uyuyana kadar bir şekilde gözüm üzerinde oluyor. İlk günlerde yatağının yanında biraz kalabilirsin, süreyi de gittikçe kısaltabilirsin. Ben 40 günden sonra kucağımda uyutmadığım, beşikte ya da ayağımda sallamadığım için sanırım nispeten kolay alıştırdım.

canım benimkide öksürüyor ara ara ben çok çığlık attığı için olduğu düşünüyorum hastalık belirtisi yok çünkü ben uzun zamandır karışık bitki çayı yada rezene veriyorum 2 günde bir hem kabızlığına iyi geliyor hemde inanılmaz seviyor belki bundan karın ağrısı gaz olmuyor çok rahat çıkarıyor

fdilek, nevraa mama sandalyelerinizi güle güle kullanın. benimki çok seviyor mama sandalyesini geçen gün oturtup havuç verdim eline düşürünce kıyameti koparıyor

rapu allah kolaylık versin

Son düzenleme:

canımm saolasın çok zordu dün cidden.bugünde pek farklı sayılmaz ama..

Günaydın tatlı anneler
Rapu üzme kendini bol bol sütünü sağ işte. Evde olmakda çok zor büyük oğlan hasta ben 15 gündür evdeyim kafayı yemek üzereyim. Cicibebe konusuna gelince bende cicibebe verme karşısındayım 2 yaşına kadar vermemiştim. sonra kendim evde internetten tarif bulup yaptım.biberondan geçmiyo takılıyor ucuna ama kaşıkla verebilirsiniz pekmezle yapılıyor.

Son düzenleme:
hande eskiden sanırım çoğu şey doğalmış bilmem nasıl büyüdük ama sağlıklı büyümüşüz gibi düşünüyorum

Herada saol canım prebiyotik yoğurtla deneyeyim, sanırım anneme gittiğimde onun yöntemini deniycem :)
günlük komposto suyuda içiriyorum armutta yediriyorum bir gelişme yok suyuda bol vermeye çalışıyorum pek sevmiyor ama
Eneste çok heyecanlanıyor sabah şurub unu içirirken bile bir heyecan ve öksürük :18: napcaz bilmiyorum

NEVRAA mama sandalyesini kullanmaya başladın hayırlı olsun süslün güzel güzel yesin yarasın.

Herkese merhaba;
öğlen kızıma gittim eve.verem aşısı yine kanamış.yara bandı yapıştırdım üzerine.Aile hekimliğinde üzerine bant yapıştırmayın diyorlardı ama;2 ay geçti kabuk bağlıyor,sonra kabuk soyuluyor ve hep kanıyor.Böyle bişyle karşılaşan varmı;mikrop kaptıracağım diye korkuyorum.

merhaba;
yara bandini kaldirsan iyi olur cunku nede olsa yara hava almazsa kurumaz ve kapanmaz , onu serum fizyolojik gibi zararsiz birseylerle yada bilmiyorum DR una danisarak antiseptik birseyle temizleyebilirsin ara sira diye dusunuyorum..
kendimden biliyorum kucucuk bir yarayi bant yapistirdim diye iltihaba surukledim cocukken simdi kocaman bir yara izim var..
Gecmis olsun bebisine simdiden..
:26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…