2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnn herkeseee

günaydın kızlar..
dün geceden beri oğlum hiç susmadan baba dior baabaa abbbb baaababa baba!
oyyy yerim ben ulaşııııı öpüyorum o tombiş yanaklarından onun

geçmiş olsun dilekcim bende de 2 gündür boğaz ağrısı var tam iyileştim diyorum tekrar başlıyor

Arkadaşlar bu günlük sek sütü yoğurt yapmadan önce kaynatmak gerekiyormu mikropları ölsün diye siz ne yapıyorsunuz?

kızlar bu günlük sek süt dediğiniz bildiğimiz marketlerde satılan kutudaki sek süt değil mi????

Hayır canım ben migros ta görmüştüm kutuda fakat üzerinde günlük taze süt yazıyor işte o sütü acaba kaynatmak gerekiyormu ??? diğerleri kaynatılmadan içilebiliyor fakat bu günlük deyince benim aklıma takıldı kullanan arkadaşlara onu sordum..

canım bu jelden diş hekimi kendi kızınada kullandı ve eşi eczacı eğer zararı olsaydı kendi çocuklarına kullanmazdı...

Zaten bebekler ilk önce baba ve dede diyebiliyorlarmış söylemek daha kolay ya anne daha zor geliyor galiba ay canım ya ne güzel bi duygu büyüyorlar artık Allah acılarını göstermesin

maşallah oğluşuna yerim ben onu

günaydınlarrr...
rapucum maşallah yaaa eşin nasıl mest oluodur dimi... bizimkini düşünemiyorum önce baba dedi die heryere herkese duyururdu kesin:)

teşekkürler teyzeleri..o kadar sevimlki anlatamam sürekli baabaaabaaaa dior eşim mest tabiki küçük aslanım benim die omuzlarında turladı gece boyu.bugünde tüm eş dost ve akrabalara sölemişş

Benim bebişde normalde hiç kusmaz ferrum verince mutlaka kusuyor. pekmezi vermeyelim o zaman . Ben daha ek gıdalara tam başlamadım yoğurt,meyve püresi çorba kaşıkla veriyorum ama doyurmuyorum daha 5 ay 1 haftalık 6 ayı bekleyeyim diyorum.

Merhaba ydm bizimkide battaniyeyi yüzüne kapatıyor korkutuyor beni.Abiside 5 yaşında hala battaniyesi olmadan uyuyamaz kalında bir battaniye nereye gidersek taşıyoruz. sıcakta bile onsuz uyuyamıyor hiç iyi bir alışkanlık değil unuttukmu yandık

Kızlar yaa burada hala hareket var demek.. çok özledim ben hamilelik dönemlerimizi.. sizleri eskiyi.. ne çabuk geçiyo zaman..

Kızlar benim oğlum da tam beş buçuk aylık ama ortalamanın altında ilerliyor boyu 64.5 kilosu 64. zaten 3050 gr doğdu çıkışımız 2860 gr dı. Çok mu kötü? Çok endişeleniyorum,bayram sonrası işe başlayacağım anne sütünü ilk günkü gibi seviyor ve hep ona devam etmek istiyor,emerek uyuyor. Sulu şeyler yemiyor pirinç unu vs. ile en katı forma getirip öyle veriyorum kaşıkla da yemiyor elimle yiyor, katı olan şeyleri elimle yedirebiliyorum o da damağına yapıştırdığımda emerek yemek zorunda kalıyor.
Asıl sorunum ise emerek uyuyor olması ve gün içinde doyacak şekilde yemek yiyor olmaması ben çalışırken kuzucuğum ne yapacak bütün uyku düzeni bozulacak zaten kilosu normalin altında gün boyu emmeden nasıl yapacak kızlar nolur yardım edin bütün annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Bir de gün boyu onu görmeden nasıl dayanacağım ben de zaten eve geldiğim zaman da uyku saati olacak ben hafta içi hiç vakit geçiremeyeceğim oğluşumla oyunlar oynayamayacağım hafta sonu da yetmez ki minik bıdığıma doymama... ne yapcam ben yaaaa...

günaydın canm.kilosu ve iştahsızlığıyla ilgili dr gittinmi?benm bildiğim kadarıyla önemli olan boyunun uzaması.sonuçta hrer bebek farklı bir yapıya sahip.yemek konusunda zaten daha bizim bebeklerimiz yeni alışıyorlar bence bu konuda zorlamamak lazım.hem iştahsız olmasının belki farklı bi sebebi vardr.dr sorup sormadığını bilemiyorum.
uykusunu bence şimdiden alıştır.emziriken uyumasını engelle.yani iyice dalmasın sürekli uyar, dalmadan yatağına koyup pışpışla,uykusu açılacak olursa hemen tekrar emzir ve yine dalmadan yatağına koy . aslında bunu sen değil bi başkası yapsın çünkü senin kokunu bilir.eğer bunu yapmak istemezsen emzirirken uyumasına izin verme. emzirdikten sonrada başkası uyutsun.babası akşamları geldiğinde mesela.biz öyle yapıyoruz.eşim akşam gelince oğlumla o ilgileniyor. tabi buna alışması zaman alır.inş kısa zamanda düzelir

doktorunla görüştünmü bilmiyorum ama ek gıdalara onun talimatlarıyla başlayıp onun söylediği şekilde verseydin keşke...biberon mamasını da mı almıyor...
ben işe başlamadan önce biberona alıştırmaya çalışmıştım.doktorumuz senin kokundan dolayı meme emmek ister başkası versin demişti biberonu o yüzden babası verdi...ama işe başlamadan en az 1 - 2 hafta öncesinden alıştırman şart... madem kilo da almıyor.... hem biberon maması kilosunu destekler hemde sen olmadığında sağacağın anne sütünü verebilirler.
uyutma konusunda kademeli olarak alıştırmaya çalış, ne bileyim emzirdikten sonra bir süre elini tut, yada yanına yat yada sarıl kucağında... yani ilşk önce memeden ayrı uyumasını sağla... senden ayrı uyumasını birşekilde halledersin diye düşünüyorum...
İşe başladığında da tabii ki hiç birşey evdeki gibi olmuyor. ne sabah ne akşam koklaşmaları yetiyor nede hafta sonunu doya doya geçirmek ama bir şekilde alışıyorsun. sonuçta çalışmamız bebişimiz için...

Kızlar yaa burada hala hareket var demek.. çok özledim ben hamilelik dönemlerimizi.. sizleri eskiyi.. ne çabuk geçiyo zaman..

bende seni çok özledim zuzu

canım kilosu ile ilgili doktor normalin altında dedimi? yada doktora gittinizmi? belkide minik olduğu için sana öyle geliyordur?
bebeğine kim bakacak bilmiyorum ama memeden şimdiden ayırarak uyutmaya başla..sallayarak..pışpışlayarak vs vs bilemiyorum nasıl tercih edersin..ek gıdayı illaki alacak almıyor die vazgeçme sakın.yoğurt meyve püresi sebze püresi ver o reddettikçe bıkmadan usanmadan ver.bu pirinçunu mamalar ne kadar faydalı bilmiorum ama sen yoğurdu meyveyi ve sebzeyi ihmal etme.yoksa hem anne sütünden ayrılmak hem ek gıdaya geçmek çocuk için çok zor olur.
çalışmaya gelince..hepimiz aynı yoldan geçtik.ilk günü atlat gerisi gelir allahın izniyle.

günaydın kızlar

bugün cnm çok sıkkın bayram için üzerime bişeyler almak istedim neredeyse 1 haftadır gezmediğim mağza kalmadı yok bulamıyorum yakıştıramıyorum bunalıma girdimm şu 6 kilo yapıştı kaldı üzerime nasıl vericem ya hiç bişey yakışmıyor sizde durumlar nasıl.bayramdan sonra acil diyete başlayacağım

ve ankaranın ilk karı yağar ....
neee kar mı okuyunca bile içim üşüdü
Gilraren bu günlük sütü hergün yenimi almak gerekiyor yoksa açtığımız kutudaki sütümü hergün kullanacağız yoğurt yapmak için???? Kaç gün yetiyor bu süt??

cnm bende sek günlük sütten mayalıyorum bir kutu sütten 3 yada 4 kase çıkıyor.(kase büyüklüğüne bağlı)3 günde bir mayalıyorum ben kutudaki süt açıldıktan sonra çabuk bozuluyor.

Senin 6 kilo çok önemli değil zhr kaç kilosun şimdi hamilelikte kaç kilo almıştın? Ben 20 kilo almıştım şimdi15 kilo fazlalığım var benimde çok moralim bozuluyor bebeğim emdiği için diyet yapmıyorum zaten çok iştahlı birisi değilim ama bu kilolar hiç gitmiyor yapıştılar sanki

Bebeğin yoğurdunu her gün taze olarak yapmamı söylediler sağlık ocağından sen yapıp 3 gün aynı yoğurdu mu veriyorsun? Canım daha yeni yoğurda başlayacağımız için soruyorum teşekkürler şimdiden

cnm 61 kilo ile hamile kaldım şu an 67 kiloyum 42 bedene giremiyorummm ya hamilelikte 19 kilo aldım ben emzirmediğim için diyete başlamak istiyorum.Cnm ben yoğurdu 3 günde yediriyorum diğer türlü süt açıldıktan sonra çabuk bozuluyor.acaba diğer arkadaşlar nasıl yapıyorlar bende merak ettim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…