oyyy yerim ben ulaşııııı öpüyorum o tombiş yanaklarından onungünaydın kızlar..
dün geceden beri oğlum hiç susmadan baba diorbaabaa abbbb baaababa baba!
:)) sağol canım benim..Sarımsak ve zencefili ayrı düşünmüştüm ama bir arada olmasıda daha mantıklı..Hatta hergün 1 sarımsakmı yutsam dedi..Ama aromatik şeyler sütün tadını etkiliyomuş...Bu tarifi taze değilde toz zencefille sarımsak balı karıştırıp deneyeyim evde o var şimdi..:))
Bu saatte çok ayakta olmazdım..Uykuya daldım aklıma geldi yoğurt mayalamadım kızıma ..şimdi sütün ılınmasını bekliyorum..Annelik iştee mesai hiç bitmiyo :))
Arkadaşlar bu günlük sek sütü yoğurt yapmadan önce kaynatmak gerekiyormu mikropları ölsün diye siz ne yapıyorsunuz?
kızlar bu günlük sek süt dediğiniz bildiğimiz marketlerde satılan kutudaki sek süt değil mi????
kızlar bu günlük sek süt dediğiniz bildiğimiz marketlerde satılan kutudaki sek süt değil mi????
üzerinde günlük süt yazıyor evet kutuda.
simgesel kaynattım ben
sevgili anneler;
oğlum kaç zamandır huzursuzdu. bugün alttan bir diş çıkarmış olduğunu farkettim. ne kadar heyecanlandım anlatamam=)
ama huzursuzluğu hala geçmedi. doktor dentinox jel önerdi ancak ilerde diş hassasiyetine sebep olabilir zorda kalmadıkça kullanmayın dedi. sizler bu tür jeller kullanıyor musunuz? ne yapsam kararsız kaldım.
Zaten bebekler ilk önce baba ve dede diyebiliyorlarmış söylemek daha kolay ya anne daha zor geliyor galiba ay canım ya ne güzel bi duygu büyüyorlar artık Allah acılarını göstermesin
yerim onun dillerini...azrada dudaklarını içeri alarak söylüyo çok tatlı oluyo...
sağol canım..bitki çaylarına devam..geçen sene hamileyiz diye dikkatliydik şimdidie bebek ve emzirmeden dolayı :))
Yoğurt işinde ilk başlar 3 kere başarısız oldum :))Nevra ve zehra sağolsun onlardan edindiğim bilgiyle sıcaklığını arttırdım oldu..
Bebek yoğurdu mayası tutmadı bende..Burda gökova yoğurt var yöresel yani onu 1 çay kaşığı mayalık kullandım.:Sek günlük sütle mayalıyorum..Zaten artık kendi mayamızı devam ettiriyorum..Çok tatlı yoğurt oluyo kızım severek yiyo..İnşallah senin bebekte severek yer..
maşallah oğluşuna yerim ben onu
günaydınlarrr...
rapucum maşallah yaaa eşin nasıl mest oluodur dimi... bizimkini düşünemiyorum önce baba dedi die heryere herkese duyururdu kesin:)
GÜnaydın kızlar.. bebeğim uyurken battaniyesini koklayarak uyuyor. ben bundan hiç hoşnut değilim ama durum böyle. sizde de böyle bir şey var mı?
ya ayrıca ben ek gıdaya çok geç kaldım galiba geçmekte. bu 2. haftamız. kendi doktorumuz geçme dedi diye bekledim ama pişmanım...çocuk doktoru bir arkadaşım da yoğurt bu ay verme dedi, bekliyorum ama iyi mi yuapıyorum emin değilim.
günaydınnn herkeseee
oyyy yerim ben ulaşııııı öpüyorum o tombiş yanaklarından onun
geçmiş olsun dilekcim bende de 2 gündür boğaz ağrısı var tam iyileştim diyorum tekrar başlıyor
Günaydın Arkadaşlar. elif dün dr. gideceğimi yazmıştım biz sağlık ocağının verdiği ferro sanol demir damlasını kullanıyorduk ama bebeğime hiç yaramadı devamlı karın ağrısı huzursuzluk yaptı dr. dün ferrum hausman diye bi damla yazdı günde 4 damla bunu kullanmamı söyledi bugün başlayacağım bakalım inşallah şikayetimiz olmaz artık. Dr.pekmez verebilrimiyim diye sordum şimdi verme 6.aydan sonra 1-2 damla verebilirsin dedi üzüm pekmezi ile başla keçiboynuzu (harnup) pekmezi ağır gelir dedi. zaten hassas bi bebek herkese demir ilacı dokunmuyor bize dokunuyor. siz ek gıdalara geçtinizmi neler veriyorsun? Biz gaz sancısından dolayı tam geçemedik sadece meyva sularından veriyorum ayrıca aptamil sütlü-pirinçli mamasını veriyorum ..
GÜnaydın kızlar.. bebeğim uyurken battaniyesini koklayarak uyuyor. ben bundan hiç hoşnut değilim ama durum böyle. sizde de böyle bir şey var mı?
ya ayrıca ben ek gıdaya çok geç kaldım galiba geçmekte. bu 2. haftamız. kendi doktorumuz geçme dedi diye bekledim ama pişmanım...çocuk doktoru bir arkadaşım da yoğurt bu ay verme dedi, bekliyorum ama iyi mi yuapıyorum emin değilim.
Kızlar benim oğlum da tam beş buçuk aylık ama ortalamanın altında ilerliyor boyu 64.5 kilosu 64. zaten 3050 gr doğdu çıkışımız 2860 gr dı. Çok mu kötü? Çok endişeleniyorum,bayram sonrası işe başlayacağım anne sütünü ilk günkü gibi seviyor ve hep ona devam etmek istiyor,emerek uyuyor. Sulu şeyler yemiyor pirinç unu vs. ile en katı forma getirip öyle veriyorum kaşıkla da yemiyor elimle yiyor, katı olan şeyleri elimle yedirebiliyorum o da damağına yapıştırdığımda emerek yemek zorunda kalıyor.
Asıl sorunum ise emerek uyuyor olması ve gün içinde doyacak şekilde yemek yiyor olmaması ben çalışırken kuzucuğum ne yapacak bütün uyku düzeni bozulacak zaten kilosu normalin altında gün boyu emmeden nasıl yapacak kızlar nolur yardım edin bütün annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Bir de gün boyu onu görmeden nasıl dayanacağım ben de zaten eve geldiğim zaman da uyku saati olacak ben hafta içi hiç vakit geçiremeyeceğim oğluşumla oyunlar oynayamayacağım hafta sonu da yetmez ki minik bıdığıma doymama... ne yapcam ben yaaaa...
Kızlar benim oğlum da tam beş buçuk aylık ama ortalamanın altında ilerliyor boyu 64.5 kilosu 64. zaten 3050 gr doğdu çıkışımız 2860 gr dı. Çok mu kötü? Çok endişeleniyorum,bayram sonrası işe başlayacağım anne sütünü ilk günkü gibi seviyor ve hep ona devam etmek istiyor,emerek uyuyor. Sulu şeyler yemiyor pirinç unu vs. ile en katı forma getirip öyle veriyorum kaşıkla da yemiyor elimle yiyor, katı olan şeyleri elimle yedirebiliyorum o da damağına yapıştırdığımda emerek yemek zorunda kalıyor.
Asıl sorunum ise emerek uyuyor olması ve gün içinde doyacak şekilde yemek yiyor olmaması ben çalışırken kuzucuğum ne yapacak bütün uyku düzeni bozulacak zaten kilosu normalin altında gün boyu emmeden nasıl yapacak kızlar nolur yardım edin bütün annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Bir de gün boyu onu görmeden nasıl dayanacağım ben de zaten eve geldiğim zaman da uyku saati olacak ben hafta içi hiç vakit geçiremeyeceğim oğluşumla oyunlar oynayamayacağım hafta sonu da yetmez ki minik bıdığıma doymama... ne yapcam ben yaaaa...
Kızlar yaa burada hala hareket var demek.. çok özledim ben hamilelik dönemlerimizi.. sizleri eskiyi.. ne çabuk geçiyo zaman..
ve ankaranın ilk karı yağar ....
üzerinde günlük süt yazıyor evet kutuda.
simgesel kaynattım ben
neee kar mı okuyunca bile içim üşüdüve ankaranın ilk karı yağar ....
Gilraren bu günlük sütü hergün yenimi almak gerekiyor yoksa açtığımız kutudaki sütümü hergün kullanacağız yoğurt yapmak için???? Kaç gün yetiyor bu süt??
günaydın kızlar
bugün cnm çok sıkkın bayram için üzerime bişeyler almak istedim neredeyse 1 haftadır gezmediğim mağza kalmadı yok bulamıyorum yakıştıramıyorum bunalıma girdimm şu 6 kilo yapıştı kaldı üzerime nasıl vericem ya hiç bişey yakışmıyor sizde durumlar nasıl.bayramdan sonra acil diyete başlayacağım :4
cnm bende sek günlük sütten mayalıyorum bir kutu sütten 3 yada 4 kase çıkıyor.(kase büyüklüğüne bağlı)3 günde bir mayalıyorum ben kutudaki süt açıldıktan sonra çabuk bozuluyor.
Senin 6 kilo çok önemli değil zhr kaç kilosun şimdi hamilelikte kaç kilo almıştın? Ben 20 kilo almıştım şimdi15 kilo fazlalığım var benimde çok moralim bozuluyor bebeğim emdiği için diyet yapmıyorum zaten çok iştahlı birisi değilim ama bu kilolar hiç gitmiyor yapıştılar sanki
Bebeğin yoğurdunu her gün taze olarak yapmamı söylediler sağlık ocağından sen yapıp 3 gün aynı yoğurdu mu veriyorsun? Canım daha yeni yoğurda başlayacağımız için soruyorum teşekkürler şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?