2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Mide bulantısı için doktor SEA-BAND adında bir bilezik önermişti bana , benim biraz hafiflediği için hiç eczaneye bile gidip sormadım. Belki eczaneden bir fikir alabilirsin bu konuda, ilaç falan değil, bildiğin bilezikmiş, sadece bir noktası varmış, bileğindeki bir yere baskı yapıyormuş ve ssenin bulanmanı önlüyormuş. Birde günde bir bardaktan fazla olmamak üzere nane limon çayı veya zencefil bal karışımı demişti doktor bana

Elma Bebeğinizi Koruyor!

Hamilelik sırasında annenin yediği elma, bebeği astımdan koruyor.

Hollandalı ve İskoç bilim adamlarının gerçekleştirdiği araştırmada; annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden, çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıdanın elma olduğu tespit edildi. Thorax dergisinde yayımlanan araştırmada, anneleri haftada 4´ten fazla elma yiyen çocukların astıma yakalanma riskinin, haftada hiç ya da bir elma yiyen annelerin çocuklarından yüzde 53 daha az olduğu belirtildi. Araştırma ayrıca, hamilelik sırasında balık yemenin, çocuklarda egzamaya yakalanma olasılığını azalttığını gösterdi. Haftada bir kez ya da daha fazla balık tüketen gebelerin çocuklarında, diğerleriyle kıyaslandığında egzama riskinin yüzde 43 daha az olduğu açıklandı. alıntıdır..

kızlar patates kroket yapmak istiyorum daha önce yapmıştım ama pek olmamıştı.
elinde tarif olan çok güzel olan diyen varsa tarif alabilirmiyim???

Geçen hafta canım istemişti nettenbulduğum şu tarifi denedim, dondurulmuş alamayayım dedim..
Malzemeler:
500gr eski patates (ben evde ne varsa onu kullandım..
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
tuz, k.biber, pul biber
Yapılışı:
Patatesler haşla, yumurtanın akıyla sarısını ayır, haşladığın patatesleri soyunca yumurta sarısı ve diğer malz. karıştır, ben rendeledim önce daha rahat oluyo.. elini unlayıp rulo haline getirdiğin patatesleri çırparak hazırladığın yumurta akına sürüp kızgın yağda pişir.. ben yumartalamadan evvel bide ortasına peynir koydum, çok değişik oldu, eşim bayıldı.. gayet lezzetli oldu tecrübeyle sabit.. guclubacismile afiyet olsun.. kaydirigubbakcemile5

canım benimde sat tarihim 16 ağustos ama 6+4 üm doktorum geç yumurtladığımı söyledi tedirgin olma genelde herkeste aynı durum oluyo heleki adet düzensizliği yaşayan biriysen

ben yıllardır nerdeyse 5 litre su tüketen biri olarak bu aralar mecburen içiyorum ve fazla bişey yiyemediğim için çok şişkinlik ve bulantı yaşıyorum
sudan vazgeçmiş değilim ama eski tadımla içmiyorum

canım yayla çorbası istedi kızlar ben çıkıyorum eve gidince yapıcam:)) hepinize ii akşamlar yarına çok güzel uyanırız inşallah..

bn de birazdan tuzlu yoğurt çorbası yapacam
hem iştahım geliyor hem de mide bulantıma ii geliyor
yanına patates salatası
akşam olunca pek yemek yıyemiyorum
saat 6 dan sonra kötüleşiyorm
en iyisi erken yemek

bende bugün tavuk ızgara ve yoğurt yedim ve çıkarmadım..hayret geçiyor galiba yaa..
işkence sonamı eriyor..bugün arkadaşlar karnın içine göçmüş dediler...

Ciesra bilgiler için teşekkürler hayattaki 3 vazgeçilmezim elma domates sudurr...Elmanın bu faydasına çook sevindim sabah aç karna elma yemeden güne başlamam hele yeşil ekşi elma sulu suluu mmmmm

Akşama düğüne gitcem daha ne giyceğime karar vermedim iyimii ben kalkıp hazırlanayımm :)))

Son düzenleme:
ciesra sağol canım senin tarifine yakın bir tarif buldum ben kaşarda kullanmak istedim.
aşagıdaki tarifi yaptım.yedik eşim çokkkk beğendi.bende bayıldım.tavsiye ediyorum herkeze
Patates kroketi hep dışarda mı yediniz? Sevdiğiniz bu lezzetli atıştırmalık yemeği evinizde de yapabilirsiniz. Üstelik, hazırlaması kolay ve malzemeleri az. İsterseniz et yemeklerinin yanına garnitür olarak isterseniz davetlerinizde aperatif olarak sunabilirsiniz. Yeni yılı evde karşılayacaksanız, patates kroket mönünüzde mutlaka olmalı.

Neler Lazım?

5 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
tuz-karabiber-pul biber (azuya göre)
galeta unu

Nasıl Yapılır?

1. Patateslerii haşlıyoruz ve rendeliyoruz derin bir kabın içine alıyoruz.
2. Rendelenmiş kaşar peynirini 2 adet yumurta sarısını katıp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
3. Daha sonra 2 yemek kaşığı unu katıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle küçük toplar haline getiriyoruz.
4. Topları önce yumurta akına daha sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda pişmeye bırakıyoruz.
5. Pişen kroketleri kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.

Son düzenleme:
benimde geriden geliodu. geç döllenme oluyo. hiç endişe edilicek bişi değil. hatta bnim bebeğim aradaki farkı kapatıyor gelişimi ilekaydirigubbakcemile2
hoşbulduk arkadaşlar ben 8+1 haftalık hamileyim.Benimde bulantı ve kusma sorunlarım var.Banada yardımcı olun siz neler yiyosunuz?
hoşgeldinnnnn. kusanlar kulubumüzün başkanı benim :) biz bulamadık çare. Allah yardımcın olsun. patates haşlaması mideni bulandırmaz ben ve diğer kusmuklu arkadaşlarım yiyolarsempatiksalakcinni
baharnaz. kız salı pazarı kuruluo bizim burda gel gidek. bir sürü güzel şey oluo. ben uzun kollu bodyler alıcam. artık almak gerek sanırım. bir kaç hafta sonra tehlikemiz bitiyorzemuszemus
kızlar patates kroket yapmak istiyorum daha önce yapmıştım ama pek olmamıştı.
elinde tarif olan çok güzel olan diyen varsa tarif alabilirmiyim???
sedacım hazır kroket al. eğer miden bulanıosa. çook enfes oluo. ama şimdi aklıma geldi hazır kroketler dondurulmuş gıdaya girio. sen en iyisi kendin yapbilmiyorumkismile

ciesra her gün elma yerim. bu habere çooook sevindim inan:lepi:

KADIN
kızlar bizi ve bebişlerimizi sıcak tutsun diye bu termal ürünlerden alabiliriz.atlet-tayt.bugün ben çarşıda baktım bunlara çok sıcak tutuyomuş ama biraz pahalıydı netten baktım aynı.napalım bence sağlık bu yünden daha iyiymiş.

merhaba anne adayları.bende ne mide bulantısı ne de baş dönmesi var.normal hayatıma devam ediyorum.
kızlar untmadan söyliim. bi yerde okumuştum,belki burda da konusu geçmiştir,ilk 3 ay bol bol ceviz yemeliyiz.beyin gelişimi için önemliymiş.

ofline,ademmerve iyi. farklı bir topikte. arada bir buraya uğruyor.

yelisss, benim dr.um ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor dedi.yediğimiz cevizlerde onu beslemicek. nasıl oluyor anlayamadımbilmiyorumkismile

selam hanimlar . Doktorum az önce aradi degerim 800lerdeymis . Sizce nasil? rgl geceli tam bir hafta oldu bugün .Doktor normal dedi

yelisss, benim dr.um ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor dedi.yediğimiz cevizlerde onu beslemicek. nasıl oluyor anlayamadımbilmiyorumkismile[/QUOTE]
valla ben başkasının yalancısıyım:tomato:

kızlar nisan annelerindenim bende cevizi gercekten öneriyor drlar ilk 3ay sizden beslenmiyor da deniliyor haklısınız ama yinede yemekte fayda var..ilk 3 ay için değil sadece ayrıca küçük çocuğu olan anneler bilir küçük yaştaki çocuklarada da ceviz öneriliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…