2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Şuanda bile dayanılmaz göğüslerimdeki sancılar, yüzüstü yatmıyorum zaten yatamam..adet öncesi gibi sızlıyorlar ve uçları çok çokkk acıyo.. dokunulmuyo asla.. aklinialirimsmile Allah yardımcımız olsun.. eyvahedigeldismile Soğanı ne zaman sürmemiz gerekiyoki Fdilek.. Doğumdan evvelmi?

Tabikide doktorları dikkate alırız,Rasulullah S.a.v. de diyor ya 3 kez,hekime basvurun,hekime bvasvurun,hekime basvurun diye hasta olan birine...

Tedbir elden bırakılmaz tabiki..

Ama bu test konusunda önemli olmus olsa neden doktorların yarısı yaptırıyor diğerleri gereksiz görüyor? Yada yurt dısında neden yok bu test bende onu anlamıyorum....

Neyse zamanla bakıcaz duruma...kaydirigubbakcemile5
belim feci ağrıyorrrrrrrrrr. dr.umu aradım telefonu cevap vermedi. muayenehanesi uf

canım ayakta çok kalma,dinlenmeye çalıs,sırt üstü yat özellikle...
Rabbim şifa versin...
Gene doktoruna danısmaya calıs,için rahat olur....

Ya kızlar benimde gece eğey bir göbişim kaşındı...bilmiyorumkismile
Krem yada bebe yagını kullanmaya baslasam mı acaba?

Ve bebe yagını nasıl kullanıyorsunuz siz?

İnanın kızlar tutamıyorum kendimi..Gözyaslarım ip gibi akıyor..Ama bu sefer ki mutluluktan..İyi ki varsınız..İnsanın yalnız olmadıgını hissetmesi ne kadar güzelmiş...

cnm nete anca girdim yazdıklarını şimdi okudum ve okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.
bak tatlım anneni sağlıklı bir insan gibi düşünüp yaptıklarına bu kadar etkileniyorsun bu sana acıdan baska bişi vermez annenin neler yaşadıkları nasıl bir çocukluk yaşadığı da önemli bu gibi durumların arkasında hep atlatılmamış tranvalar yatar anneni hasta bir kadın olarak düşün ve seni üzüyorsa ondan uzak dur tatlım ellerini karnına götür ve bebeğim senin için üzülmicem dee doğduğunu vee onu nasıl kucağına alıp kokladığını hisset
mutlu ol bebeğin sağlıklı olsun
ayrıca evet biz tamda burdayız herzaman yazışırız üzme kendini seni çok öptüm...:1hug:

Ya kızlar benimde gece eğey bir göbişim kaşındı...bilmiyorumkismile
Krem yada bebe yagını kullanmaya baslasam mı acaba?

Ve bebe yagını nasıl kullanıyorsunuz siz?

ben basladım kullanmaya canım..Jhonson kullanıyorum..Karnıma tüm kalcama ve bacaklarıma sürüyorum..Bazısının bacakları bile catlıyomus öyle duydum...Hatta gögüslerime de sürüyorum..Cunku innaılmaz derecede ucları büyüdü bişey sürtünce canım cok yanıyor ama yag iyi geliyor

Belki Yurt Dışındaki Doktorlarda Gereksiz Görüyorlardır 2'Lİ Testi Canım
Yada Başka Bir Yöntemleri Vardır Belki :hulya:
Rabbim Yar Ve Yardımcımız Olsun İnşallah opuyorumnanaktan

Ne güzel düşünüyorsun yine de bak...Rabbim gönlüne göre versin...:1hug:

Kızlar inanın benim amacım sizleri üzmek diildi..Annemle konustuktan sonra hem agladım hem bişeyler yedim..Bebegim için...Sonrada actım pc yi..Size kostum hemen..İyi ki sizler varsınız..Rabbim hepimizi ve tabiiki bebişlerimizi korusun...Baba adaylarını da unutmayalım dimi ama..Onlar olmadan olmaz

canımm havalar sogudu yaa..Belki üşütmüşsündür belini..Gece acık kaldıysan falan..Korkma sakın..Gönlünü ferah tut emi...

Allah Allah canım ya geçmiş olsun kalk biraz sırt üstü uzan bakalım belki iyi gelir

Geçmiş Olsun Canımm Sıcak Havlu Filan Koysan Beline Belki İyi Gelir
Üşütmüş Olabilirsin sositososito

tatlım bu ağrılar normal....üşütme değil bence...vücut ağırlık merkezi öne doğru yer değiştirdiğinden ağrı oluyor..korkulacak bir durum yok...

canlar dr.umu aradım kongredeymiş. Başka bir dr.la görüştüm. Kanama ya da lekelenme yoksa önemli değil. uzanın dinlenin dedi. düşük tehlikesinden korktum. Allahım hiç birimize yaşatmasıneyvahedigeldismile

zaten ikizlerinden biri düşen arkadaşa epey üzüldüm. Hadi onun bir kuzusu daha kaldı bizimki bitanecik.

blu_sky haklı olabilirsin canım. şimdi baktım netten öyle diyor. ama dün bel ağrım yoktu bugün nasıl oldu anlamadım. 3 gün öncede sabahları göbeğim yoktu. şimdide sipsivri çıktıbilmiyorumkismile

ben biraz uzanim. hoş laptopum olduüğu için uzanarak yazıorum bunlarıda ama bi,raz uyumayı denişm..

çok öpüyorum canlarım:gitme:

Hamileliğin 3. ayında anne karnında bebek gelişimi ne durumdadır? Gebeliğin 8-12 haftalar arası bebeğin durumu.. Hamilelikte üçüncü ay bebek gelişiminin oldukça hızlı olduğu bir dönemdir. Bu ayda bebeğin organ gelişimi son safhasına gelmiştir ve kolları, bacakları uzamaya başlar.

Gebeliğin 3. ayında gözler tamamen oluşmaya başlar. Bebeğin gözleri ilk etapta yanlara doğru iken, artık ortaya doğru gelir. Beyin dokuları da hızlı bir biçimde orataya çıkmaya başlar. Oluşması en zor olan ve yaklaşık 4 haftada oluşan dudak ve damak yapısı hamileliğin 3. ayında oluşur.

Hamileliğin 3. ayında bebeğin tat alma ve dokunma duyuları da gelişir. Bu dönemde bebek henüz 2-3 cm uzunluğunda olmasına rağmen yavaş yavaş hareket etmeye başlar. Ama bebek hareketleri ultrasonda görülebilir.

Bu ayda anne adaylarının en önemli sıkıntılarından biri pek yemek yiyemedikleri için bebeklerinin zarar gördüklerini düşünmeleridir. Fakat anne adaylarının bu konudaki korkuları yersizdir. Çünkü bu ayda bebeğin ihtiyacı az olduğu için annenin az beslenmesi henüz bir sorun teşkil etmez. Anne adayının iyi beslenmesi hamileliğin 12. haftasından itibaren önem kazanmaya başlar.

Bu dönemde anne adayı yine doktor kontrolüne gitmeli; kan sayımı, idrar tahlili, troid, idrar kültürü ve kızamıkçık gibi bazı testleri yaptırmalıdır.

Çok Şükür Canım Dinlen Sen Hatta Benim Yerimede Uyu Zonoxumm :1closedeyes:

Benimde basenlerim çatlamaya başladı kızlar...Herkes bebe yagı kullan diyor..Yada vazelin...Eczanden çatlak kremi alacaktım boşuna para verme dediler...

Erkenden baslamak en iyisi zaten...
Ama göbiş olmadıgı için çok,pek önemsemedim....
Ama artık kullanmakda fayda var sanırım...
Bebe yagıyla baslamayı düşünüyorum bende....

Belki Yurt Dışındaki Doktorlarda Gereksiz Görüyorlardır 2'Lİ Testi Canım
Yada Başka Bir Yöntemleri Vardır Belki :hulya:
Rabbim Yar Ve Yardımcımız Olsun İnşallah opuyorumnanaktan

Amin canım....opuyorumnanaktan

Benim oğlumda göğüs uçlarım çok yara oldu.. hatta diyebilirim ki, daha doğduğu ilk gün hastanede emzirirken oldu, yarıldı uçları hep kanadı.. iyileşene kadar çok çektim, ağlaya ağlaya emzirdim, bazen önünümde ne varsa tekmeliyordum acıdan.. bir ara göğüs koruyucu silikon uçlardan kullandım 2-3 hafta kadar öyle geçti.. sonra emzirmek keyifli olmaya başladı..

Çok iyi bir krem var , hamileler ve emzirenler için; lansinoh diye.. eczanelerde satılıyo.. çok iyi bir krem.. en önemli özelliği sürdüktensonra temizlemeye gerek kalmadan emzirebiliyorsunuz.. bebeğe zararlı hiç bir şey içermiyor.. ancak ben sonradan yani doğumdan sonraki gün öğrendim bu kremi.. eğer doğuma 1 ay kala başlasaydım kullanmaya eminim ki yara olmayacaktı.. busefer doğuma yaklaşınca her gün sabah akşma bu kremden sürmeyi planlıyorum..

Benimde basenlerim çatlamaya başladı kızlar...Herkes bebe yagı kullan diyor..Yada vazelin...Eczanden çatlak kremi alacaktım boşuna para verme dediler...

Alma canım..Bebe yagı cok işe yarıyor..ama bir an önce baslamak lazım sürmeye..anlamadan sişeriz valla..Benimde göbüşüm cok kasınmaya basladı..Eşimde diyo ki bebişten diil o kasınma senin kilolardansırnaşık şey

Aa evet o kremi bi bebek web sitesinde gördüm..Fiyatı 25 TL yazıyodu..Bööle lila rengi bi merhem..Herhalde odur gibime geliyo..Yanlıssam düzeltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…