2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Seneler önce hastanede çalışırken doğumhaneye girmiştim. Yengem doğum yapıyordu ona bakmak için girmiştim. belki 30 tane kadın sancı odasında ellerinde serum hepsinin karnı kocaman, hem ağlayıp hem yürüyorlardı.karşılarına geçip çok gülmüştüm hepsi bana çok kötü kötü bakıyorlardı. O an bana komik gelmişti. Küçüktüm ama :)) hamile olduğumu öğrendiğimden beri o an hiç gözümden gitmiyor. Allahım sen beni affet. Ben öyle yapmak istememiştim. Ufaktım ufacıktım. Bir gün benimde orada bulunacağım nereden aklıma gelebilirdi

bak kendi agzınla diyosun kucuktum diye...bunu dusunupte sıkma canını..Eskiler nasıl diyodu..Allah bi avazda kurtarsın:teytey:

çocuklukta olur böyle şeyler...inş.biz öyle olmayız..ben kendime suni sancı ayyyyyyy verileceğini düşünemiyorum bile...allah hepimizi bir nefeste kurtarsın inş.

kızlar 11. haftanın içindeyim ve bulantılarım oluyoo varmı bunun mantığı yaaa bu ara herkesin geçiyo benimki başlarsa yandım bennn..Hafif hafif oluyoo inşallah ilerlemez (( varmı böyle olanınız veya duyduğunuz ??

ya kızlar bu bebe yağlarıda çok feci kokuyo nasıl dayanıyosunuz kokusuna effffff:2:

güzel kokuyo demiş arkadaş....kötü kokuyorsa ya da katman katman yağ kalıyorsa vücudumda ben kullanamam zaten..:sm_confused: hemen emilmeli yani...

ben varım ben....hala devam ediyor..özellikle acıkınca...

benim daha 9. hafta senden gerideyim ama bendede 2 gündür yemeklere karşı soğuma, hatta düşünmekten bile kaçınma başladı.. umarım şiddetlenmez diyorum bende..Allah yardımcımız olsun..:teselli:

aman canım inş.başlamaz...benimde acıkınca ve yemekten sonra bulanıyor..ama geçicek inş..

dılekcıgım ıns ılerlemez benım n bulantım nde bıseyler kokuyo....o konuda hıc tecrubem yok ama olanlarında 3. aydan sonra gectıgını hep duyuyorum...

sağolun kızlar bilgiler için hiçbaşlamayıp 11. haftada olması şaşırtıcı geldii..Benim canım çookk tatlıdırr hiç dayanamıyorumm psikolojim bozulmak üzeree eşimde benle tedirgin oluyoo halimi görüyoo:S:S negüzel laylaylom gidiyodum yaa nerden çıktı şimdiii .. bulantısı olan arkadaşlar ne zormuş çektikleriniz yaaa (((

3 ay dolana kadar olurmus böle ara ara..Benim 1 hafta fırtına hatta kasırga seklinde geldi ve gecti..Ama hastanelik oldum tabii.Dehsetti..Simdi ac kalmamaya gayret ediyorum..Aç kalınca kötü oluyorum..ama cok sukur halsizlik gecti..Neydi o gunler yaa..Şu 3 ay bi dolsada hepimiz rahat etsek...

evet yaa 3 ay dolsa bi şu en riskli günler geçsee daha çok keyfine varıcaz yaşadıklarımızınn.tekmeleri cinsiyeti derken tatlı tatlı geçiririz inşallah hamileliklerimizi::CüvCüv:

evet yaa 3 ay dolsa bi şu en riskli günler geçsee daha çok keyfine varıcaz yaşadıklarımızınn.tekmeleri cinsiyeti derken tatlı tatlı geçiririz inşallah hamileliklerimizi::CüvCüv:

İnşallah canımm....Rabbim hepimizi korusun:Saruboceq:

benimde bulantım cok oluyor altıncı haftada basladım suan 10. haftadayız hala devam ediyor doktorum zofran kullandırıyor ama onun da bir faydası yok

ben 4.aya kadar mide bulantısı devam edebilir diye biliyorum.

benimde bulantım cok oluyor altıncı haftada basladım suan 10. haftadayız hala devam ediyor doktorum zofran kullandırıyor ama onun da bir faydası yok

Canım doktorum bana hastaneye yattıgım zaman METPAMİD vermişti serumun içine..O cok iyi geldi..Sonrada onun tablet olanından yazdı..1 hafta kadar günde 3 kez kullandım..Cok sukur işe yaradı ve kusmadım..3 gündür de hiç içmiyorum...Sık ama az yiyorum..En cok iyi gelen ekmek arası peynir...Gece yatmadan önce yiyorum sabah uyandıgımda midem hiç bulanmıyor..Bir de en ekşi elmalardan yiyorum o da cok iyi geliyor...

3. ayda anne ne durumdadır?

•Göğüslerde dolgunluk, hassasiyet, göğüs ucunda koyulaşma görülür. Mavi damarlar görünür hale gelir.
•Rahminizi küçük bir yumru gibi pubik kemiğin üzerinde hissedebilirsiniz; yumuşak, dolgun ve daha büyüktür. Büyüklüğü leğen kemiğini dolduracak kadardır. İdrar kesesini sıkıştıracağı için daha sık idrara çıkabilirsiniz.
•Plasenta gelişir ve daha fazla hormon üretir.
•Vajinal akıntı beyaz renkte, daha yoğun ve yapışkan hale gelir.
•Kendinizi biraz daha yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz. Uykusuzluk, mide şikayetleriniz devam edebilir.
•Sabah hastalığı olarak bilinen bulantılar bu ayda da devam eder.
•Hamilelikte barsak hareketleri yavaşladığı için kabızlık görülebilir.
•Vücudunuzdaki kan miktarı hamilelikte arttığından, akciğerler, kalp, böbrekler daha çok çalışır. Karın bölgesi ve bacaklarda kan desteğinin artması nedeniyle toplar damarlar daha görünür duruma gelir, yani varisler oluşabilir.
•Zaman zaman baş ağrısı , baş dönmesi ve fenalaşma hissi yaşayabilirsiniz.
•Yemeklerden iğrenme ve aşerme görülebilir.
•Bel ve göğüs bölgesi büyüdüğünden kıyafetlerinizi dar hissetmeye başlarsınız.
•Bazı kadınlarda, yüz ve boyunda düzensiz, değişik şekillerde kahverengi lekeler görülebilir. Hamilelik maskesi (kloazma) denen bu lekelerin hamileliğin sonunda tamamen ya rengi açılır ya da kaybolurlar.
•Kısa süre için, göbeğinizin üstünden aşağıya doğru uzanan vertikal koyu çizgi oluşması beklenir. Cildinizdeki gerilme nedeni ile rahatsızlık duyarsınız; bu durumda göğüs , karın, kalça bölümlerine yumuşatıcı losyon sürerek ovabilirsiniz.
•Vücut görünümünüz pek fazla değişmemiştir.
•Fiziksel olarak hala hamile gibi görünmeseniz de duygusal olarak hızlı iniş çıkışlarınız olabilir. Mizaç değişiklikleri bu dönem sıktır. Aile olma ile ilgili dalgalanmalar, neşelenme, kaygı, huzursuzluk hissetmeniz tamamen normaldir. Sinirli, alıngan, gergin, ağlamaklı duygusal dönemleriniz hamileliğiniz süresince devam edebilir, ancak bebek doğumundan sonra düzelir.

benim de kahvaltımın tek ve değişmez menüsü peynir ekmek arkadaşlar sizlerin tansiyonunuz kaç cıkıyor ben kendımı cok halsız hıssedıyorum ve tansiyonum 7 ye 5 cıktı doktor takma kafana dedi ama bence cok duşuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…