2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ah kızlar öldüm ya....kafamçokkarıştı
Temizlik yapıyorum bir saattir,valla kaç gündür elimi süremiyordum tek mutfaga giriyordum,eşim hallediyordu herşeyi sağolsun,ama kadın eli deymesi bambaşkaymıs....
Canım çıktı yaaa...-tatlicadiarzu-
Sıra mutfakta,daha bişeyler pişiricem...
Oy oy...
Azıcık dinlensem bişiy olmaz heralde...:çok üzgünüm:

öncelikle geçmiş olsun diyorum
kaç yıldır çalışıyosun eşime sorayım haklarını i.k. müdürü

Canım 1 yıl 1 aydır çalışıyordum... Bİ sorarsan çokkk sevinirim sağol ilgilendiğin için... Ben yazımı da arada bi yapıştırırım başkalarıda görsün diye çünkü cuma günü çıkışlarım tamamlanmış olcak olur olmaz herşeye imza atmak istemem...

öncelikle sakın istifa etme hiçbirşeye imza atma diyo eşim (ücretsiz iş hukuku avukatı varmış ona gidebilirsin)
onlarda feshinde hamile diye yazarlarsa eğer hamile olmak fesih için geçerli bir neden değil.
işe iade davası açabilirsin.ki kesin kazanırsın iş mahkemesine başvurcaksın kısa sürede sonuçlanır.bu durumda tabi iş yeri seni kabul etmicektir.ama bütün haklarını verecektir.(8 ila 10 maaş arasında para yani)
artı kıdem ihbar senelik izin paralarınıda varmek zorundalar.
ne kadar maaşın?
1 yılı geçmen lazım.bu arada işsizlik parasıda alabilirsin kaç yıllık sigortalısın?son 4 ay işe gitmemezlik yapmaman lazım

Canım sağol ya iyi oldu öğrendiklerim. Benim kıdem ve ihbar tazminatımı vericekler zaten ylnızca şu hamilelikle ilgili olan paraydı derdim işte yani benim iş feshimde gerçekten ne yazıcaklar bilmiyorum.. iş yerinin ekonomik durumu iyi değil işci çıkarıyor bu sebeple benide arada kaynattılar ama iş feshime ne diyecekler hamile yazmaz uyanıklar... Ne bilim ekonomik kriz falan mı yazarlar artık bilmiyorum cuma belli olcak ben sana cuma gene yazsam canım eşine sorabilirmisin tam o zaman öğrencen çünkü haklarımı falan...
Uyuz oldum ya nese ben Cuma günü hiç bir belgeyi imzalamam... Cuma akşamıda sana yazarım canım ne olduğunu... Bu arada benim 3 seneden fazla eder sigorta toplamım ama son çalıştığım yerden 12 ay ondan öncesinde çalıştığım yerdende 4 aylık falan sigortam. Bu yetiyormu işsizlik maaşına acaba. Onda ne gibi şartlar var. Offff kafam karıştı ya... Sağol bu arada ilgilendiğin için tekrar canım....

rica ederim canım.
sen direk imza atmıyorum avukatımla konuşucam diyeceksin hiçbirşey yapamazlar.
işsizlik maaşıda 3 yıl içinde 600 iş günün varmı prim sayınson 120 gününde tam olması lazım.işe gitmemezlik yapmadın dimi yada 1 gün raporluysan olabilir.
netten ssk ödemelerine bak.son ayların tammı yatmış?
maaşın ne kadar net olarak hesapını yapalım kıdem ihbar..

Canım maaşım 900 tl. Bu arada sanırım işsizlik maaşını alamam ben çünkü geriye dönük 3 yıl derken son 3 yılsa ben çok az çalışmışım arada üniversite var. Yani toplamda 3 yılı geçer çalışma hayatım ama son 3 yıl değil tabi. Son 120 günüm tam ödenmiş durumda. Baktım ona. İşe raporsuz gitmemezliğim yok yalnızca bu ay 2 gün ücretsiz izin istemiştim o sayılırmı bilmiyorum valla...

ücretsiz izin kullandıysan olmaz
ayrıca son 3 yıl içinde 600 gün olması lazım.neyse hak kazanamıyorsun.
net kıdem tazminatı 1350
net ihbar tazminatın 980
toplamda 2300 civarı çıkacak canım.
senelik iznini kullanmadıysan 14 gün de onu alacaksınmaaşının yarısı.böyle işte mutlaka haber ver.inşallah herşey yolunda gider

Çok sağol canım akşam akşam senide uğraştırdım. Ben sana kesin haber vercem. Tekrar teşekkürlera.s.

kızlar çok kötüyüümmm 1 saattir ağlıyorum sinirlerim boşaldıı bebeğime etkisi ne oldu çok üzülüyoruummm ((
Böceklerden çok korkarım ve bun herkes bilir evde 1 tane görsem bütün evi zirai ilaçla ilaçlarım.Bu evimde 6 aydır oturuyorum 1 kere ble hamam böceği yoktu nekadar rahattımm taki bu akşama kadarr.Parmak kadar hamam böceği gördüm ben bağırınca uçtu ve geldi dudağıma çarptı 10 dakika çığlık attım komşularım terliksiz gelmişler ne oldu diyee hala olmuş ağlıyorumm (( ve fırına kadar söktü eşim mutfakta bulamadıkk nasıl uyuycam bu gece başım ağırıyo bağırmaktan boğazım ağrıyoo(

Böcek fobiside çok kötü birşey ya,her an karsına çıkabilir ve psikilojini düşünemiyorum...bilmiyorumkismile
Kendini sakin tutmaya çalıs,aslında korkmak bebek için hiç iyi değil,relax olmak için çabala...ilaçlarsınız evi için rahat eder,bende küçücük böcek görsem ki korkmam hiç elh ama genede ilaçlarım bütün evi...en azından kafan rahat olur...
Ama bu kadar yıpratma kendini,bebişini düşün...bilmiyorumkismile

:lepi:

allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah canım:Saruboceq::Saruboceq:

Günaydın kızlar

mihribann canım güzel şeyler düşün dua et inşallah bebişini sağlıkla kucağına alırsın
sorularına zonoxta cevap vermiş druna sormalısın canım
ben ilk muayeneme 7+2 de gitmiştim çok şükür herşeyi görmüştük İnşallah sende bebişini, pıt pıtlarını görürsün içini ferah tut

beyzaduru ben memorıalda tedavi oldum şimdilik muayenelerimede oraya gidiyorum

duncan eşim avukat canım msjı akşam okusaydım eşimle görüşürdüm ama bu akşam gelince ancak görüşür ve akşam sana yazarım sedasem saolsun herşeyini hesaplamış bilgilendirmiş bende sorarım.

FDilek48 canım ya üzüldüm böcek fobine inşallah bulursunuz kaçağı sen üzme sıkma tatlı canını ve tatlı bebişini

zonox yvonnaya özelden msj atabildinmi liste ile ilgili

duncan bugünkü muayenen inşallah güzel geçer canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…