öncelikle geçmiş olsun diyorum
kaç yıldır çalışıyosun eşime sorayım haklarını i.k. müdürü
Canım sağol ya iyi oldu öğrendiklerim. Benim kıdem ve ihbar tazminatımı vericekler zaten ylnızca şu hamilelikle ilgili olan paraydı derdim işte yani benim iş feshimde gerçekten ne yazıcaklar bilmiyorum.. iş yerinin ekonomik durumu iyi değil işci çıkarıyor bu sebeple benide arada kaynattılar ama iş feshime ne diyecekler hamile yazmaz uyanıklar... Ne bilim ekonomik kriz falan mı yazarlar artık bilmiyorum cuma belli olcak ben sana cuma gene yazsam canım eşine sorabilirmisin tam o zaman öğrencen çünkü haklarımı falan...öncelikle sakın istifa etme hiçbirşeye imza atma diyo eşim (ücretsiz iş hukuku avukatı varmış ona gidebilirsin)
onlarda feshinde hamile diye yazarlarsa eğer hamile olmak fesih için geçerli bir neden değil.
işe iade davası açabilirsin.ki kesin kazanırsın iş mahkemesine başvurcaksın kısa sürede sonuçlanır.bu durumda tabi iş yeri seni kabul etmicektir.ama bütün haklarını verecektir.(8 ila 10 maaş arasında para yani)
artı kıdem ihbar senelik izin paralarınıda varmek zorundalar.
ne kadar maaşın?
1 yılı geçmen lazım.bu arada işsizlik parasıda alabilirsin kaç yıllık sigortalısın?son 4 ay işe gitmemezlik yapmaman lazım
Canım maaşım 900 tl. Bu arada sanırım işsizlik maaşını alamam ben çünkü geriye dönük 3 yıl derken son 3 yılsa ben çok az çalışmışım arada üniversite var. Yani toplamda 3 yılı geçer çalışma hayatım ama son 3 yıl değil tabi. Son 120 günüm tam ödenmiş durumda. Baktım ona. İşe raporsuz gitmemezliğim yok yalnızca bu ay 2 gün ücretsiz izin istemiştim o sayılırmı bilmiyorum valla...rica ederim canım.
sen direk imza atmıyorum avukatımla konuşucam diyeceksin hiçbirşey yapamazlar.
işsizlik maaşıda 3 yıl içinde 600 iş günün varmı prim sayınson 120 gününde tam olması lazım.işe gitmemezlik yapmadın dimi yada 1 gün raporluysan olabilir.
netten ssk ödemelerine bak.son ayların tammı yatmış?
maaşın ne kadar net olarak hesapını yapalım kıdem ihbar..
Arkadaşlar selamlar... Sizden yardım istiyorum. Bir avukat falan tanıdığı olan varda sorabilir mi acaba? Beni bugün işten çıkardılar... Ben çıkaramazlar diye biliyordum ama haklarım falan neler tam bilmiyorum. Yalnızca normal tazminatımı alıcam ama internette araştırdığıma göre beni mağdur ettikleri için her hamilelik ayım kadar tazminat vermeleri gerekliymiş ama bunu dava falan mı açıp alcam bilmiyorum... İşte tanıdık avukat falan varsa sorarsanız yada Aranızda avukat varsa bana yardımcı olabir mi.... Zaten sinir oldum hamile hamile işten çıkarılmaya... Bu arada yarın ikili testim var dua edin bana:Saruboceq:
ne kadarlık hamilesin canım :) herşey yolunda gider dualrım seninle
Arkadaşlar selamlar... Sizden yardım istiyorum. Bir avukat falan tanıdığı olan varda sorabilir mi acaba? Beni bugün işten çıkardılar... Ben çıkaramazlar diye biliyordum ama haklarım falan neler tam bilmiyorum. Yalnızca normal tazminatımı alıcam ama internette araştırdığıma göre beni mağdur ettikleri için her hamilelik ayım kadar tazminat vermeleri gerekliymiş ama bunu dava falan mı açıp alcam bilmiyorum... İşte tanıdık avukat falan varsa sorarsanız yada Aranızda avukat varsa bana yardımcı olabir mi.... Zaten sinir oldum hamile hamile işten çıkarılmaya... Bu arada yarın ikili testim var dua edin bana:Saruboceq:
ne kadarlık hamilesin canım :) herşey yolunda gider dualrım seninle
SAgol canım ya 3 ayımın bitmesine 1 haftam kaldı... İnşallah yolunda gider gerçekten
Çok sağol canım akşam akşam senide uğraştırdım. Ben sana kesin haber vercem. Tekrar teşekkürlera.s.ücretsiz izin kullandıysan olmaz
ayrıca son 3 yıl içinde 600 gün olması lazım.neyse hak kazanamıyorsun.
net kıdem tazminatı 1350
net ihbar tazminatın 980
toplamda 2300 civarı çıkacak canım.
senelik iznini kullanmadıysan 14 gün de onu alacaksınmaaşının yarısı.böyle işte mutlaka haber ver.inşallah herşey yolunda gider
kızlar çok kötüyüümmm 1 saattir ağlıyorum sinirlerim boşaldıı bebeğime etkisi ne oldu çok üzülüyoruummm((
Böceklerden çok korkarım ve bun herkes bilir evde 1 tane görsem bütün evi zirai ilaçla ilaçlarım.Bu evimde 6 aydır oturuyorum 1 kere ble hamam böceği yoktu nekadar rahattımm taki bu akşama kadarr.Parmak kadar hamam böceği gördüm ben bağırınca uçtu ve geldi dudağıma çarptı 10 dakika çığlık attım komşularım terliksiz gelmişler ne oldu diyee hala olmuş ağlıyorumm(( ve fırına kadar söktü eşim mutfakta bulamadıkk nasıl uyuycam bu gece başım ağırıyo bağırmaktan boğazım ağrıyoo (
kızlar maşallah bana. bugün 1 tabak pırasa, 1,5 tabak pilav, 1 tabak salata yedim. veeeeeeeeeeee en güzeli, pilavı, salatayı kendim yaptım. Allahıma şükürler olsun bulantılarım gitgide azalıyor. inanın bunbdan çok değil 1 hafta önce bırakın yemek yapmayı mutfağa giremiyordum. ben düzeliyosam herkes düzelir. benden daha ağır olan biri olduğunu sanmıyorum :icecream: Nazar değmesin. Maşallah deyin kızlar
selam arkadaşlar, bende sizin gibi mayıs annesi olacağım inşallah. şu anda 8 artı3 günlük hamileyim. beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. benim mide bulantılarım fazla olmuyor. sabahları biraz oluyor ama mide yanması var biraz. iki gündür kötü rüya görüyorum. allah hayırlara vesile eylesin. ilkinde kanamam vardı. 2. de de benim haberim olmadan bebeğim karnımda ölmüştü. halam söylüyordu rüyamda. kurandan baktırdım filan diyordu. bu sabah ezandan sonra gördüm bu rüyayı. hala üstümden atamadım. inşallah bebeğime birşey olmamıştır. yasin okudum, kuran okudum biraz rahatladım. benim üç tüp bebek tedavisi sonrasında gelen bir mucize. doğal olarak geldi. inşallah sonuna kadarda gider.hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?