2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar midem inanılmaz yanıo. lütfen bana bişi önerin bu yanmanın geçmesi içinnnnnnnnnnnnnnn. ağzıma acı su geliyor. sabah patatesli börek yedim ondan olduakannehir:1shok:

tatlım 1-2 yudum soğuk süt içiliyormuş yanma için.o kadar ama..fazla değil...lmaz:

kızlar midem inanılmaz yanıo. lütfen bana bişi önerin bu yanmanın geçmesi içinnnnnnnnnnnnnnn. ağzıma acı su geliyor. sabah patatesli börek yedim ondan olduakannehir:1shok:

Gebelikte mide yanmasına ne iyi gelir

Gebelerde mide yanması hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir.
Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantı-kusmaya bağlı oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi sorunlarla birlikte giderek artan şidette görülür.

Yemeklerimizi sık ve küçük öğünler halinde yemelisiniz.
Ani hareketlerden ve yemekten sonra yatmak gibi mide yanmasını başlatacak hareketlerden uzak durunuz.
Yemeklerden sonra uzanmayınız bunun yerine arkanıza minder koyarak oturunuz. Fazla çay, kahve, yağlı yiyecekler, kızartma ve baharatlı yemeklerden uzak durunuz. Mide yanması oluşuyorsa yemeklerden sonra kısa yürüyüşler yapmanızda fayda vardır.

Gebelik döneminde çok kilo almayınız ve sebzeleri öğüterek yiyiniz. Sigara kullananların sigarayı bırakmaları önemlidir. Kilolarınızı kontrol etmelisiniz. Yemekleri hızlı yememelisiniz. Gebelik döneminde karın bölgenizi sıkacak ve rahatsız edecek giysi ve iç çamaşırlarından uzak durunuz.

Gece yatmada önce alkol çikolata ve kahve türü içecekler kullanmayınız. Bu tür içecekler geceleri mide asitini çok fazla miktarda artırırlar. Gece boyunca rahat bir uyku sağlaması için yatmadan yarım saat önce 1 bardak ılık az şekerli süt içmek faydalıdır. Yatarken kullandığınız yüksek yastıklar mide yanmasını azaltır. Bu önlemlerden sonra mide yanmanız devam ediyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinler

Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

Lahana : Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak : Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.

Muz : Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.
alıntıdır.. :teselli:

mide bulantısından çok şikayet ediyosunuz ama benimde bulantım yok iştahım felaket açık ve 2.5 kg almışım şok oldum napıcam diye kara kara düşünmeye başladım kendimi frenlemem lazım galiba...

Son düzenleme:
canım ben maden suyu içiyorum ii geliyo mideme bir de aferdersiniz ama bende çok gaz oluyo alttan üsten gidiyorum sürekli geğiriyorum nefret ettım kendımden bu yuzden yaaaa:kedi:

sade soda iç diyecem ama içebilirmisin acaba?

tatlım 1-2 yudum soğuk süt içiliyormuş yanma için.o kadar ama..fazla değil...lmaz:

kızlar sinirden ağlıcam. tüm ağzımda acı su var. lanet olsun ya.

soda ve sütü hemen deniyorum canlarım. iyi ki varsınız. Allah razı olsun

ciesra, canım senin paylaştığın bilgiler cidden çok işime yarıyor. Şimdi yazdıklarını okuyorum. opuyorumnanaktan saol ilgilendiğin için

çok saolun kızlar. ben gidim midemin çaresine bakim:a015:

benimde hala mide bulantım yok Allaha şükür.bende yemek pişirince pişirdiğimi yiyemiyorum kokusu mahvediyor.Daha önce duyardım böyle şeyleri ne kadar saçma diye düşünürdüm şimdi aynısını ben yaşıyorum.Hamilelik gerçekten garip şeyler yaptırıyor insana.Meleklerimiz iyi olsun sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım da ben garip şeyler yapmaya hazırım :roflol:

kızlar sinirden ağlıcam. tüm ağzımda acı su var. lanet olsun ya.

soda ve sütü hemen deniyorum canlarım. iyi ki varsınız. Allah razı olsun

CIK CIK CIKKK lanet okuma..karnında bebişin meleğin var lütfen....
birazdan geçecek sabret canım...

maşallah bulantım olmasındansa 10 kilo almaya razıydım..hiiiççç şikayet etme arkadaşım...fren yapamıyosan vites küçült sırnaşık şey

kızlar bugun 10+3 oldum ikili test ne zaman yapılacak dr um daha erken dedı 5 kasıma randevu verdı geç değil mi sizce??

ciesra, canım senin paylaştığın bilgiler cidden çok işime yarıyor. Şimdi yazdıklarını okuyorum. opuyorumnanaktan saol ilgilendiğin için

çok saolun kızlar. ben gidim midemin çaresine bakim:a015:

Ne demek gerçekten faydalı oluyorsa ne mutlu canım benim olumunekankayizsmile

Gerçenten de garipleştiriyor insanı, bide bi yerde elinizi karnınızın üstüne koyup (özellikle gece uyumadan evvel yada sabah uyandığınızda) 10 dk kadar bebeğinizle ilgili hayaller kurun bu aranızdaki bağı dahada kuvvetlendirir diye okudum.. Okumasaydım, wc de otururken bile elim karnımın üzerinde hayallere dalıp saf saf sırıtırken buluyorum bazen kendimi hadi orda yanlız oluyorumda insanların yanında dalmasam süper olacak :kedi: okuldayken bi ingilizce hocam vardı, tahtaya bişeyler yazarken durup saf saf sırıtırdı, bütün sınıf dalga geçerdik kadıncağızla aklıma o gelir oldu hep bu aralar.. Acaip dalgınım, unutkanlıklarım oluyo, saf saf hareketlerim oluyo, herşeye ağlayabiliyorum.. Ama dediğin gibi yeterki sağlıklı olsunlar, herşeye değer.. Rezil olmaya bile :lepi:

Selammm kızlar ben geldiimm...hihoyyyt

Canım gözün aydın,hadi hayır olsun....hihoyyyt
O hareketleri bende görürüm inşallaahh....

bende son zamanlarda unutkan,alıngan,ve çok sulu göz oldum herşeye ağlayabilir durumdayım.Geçen akşam eve yemek yeme hevesiyle gittim yemeği dolaptan çıkardım bozulmuş oturdum ağla ağla eşim susturamadı.:roflol: sonra çıktık dışarada yedik.

Selammm kızlar ben geldiimm...hihoyyyt

Canım gözün aydın,hadi hayır olsun....hihoyyyt
O hareketleri bende görürüm inşallaahh....

tşk ederim cnm.Allahım herkese nasip etsin.Senin ne zamandı kontrolün ?sen hafta olarak bayağı ilerdesin kesin görürsün zaten

maşallah bulantım olmasındansa 10 kilo almaya razıydım..hiiiççç şikayet etme arkadaşım...fren yapamıyosan vites küçült sırnaşık şey

benımde 2 hafta yoğun bulantı oldıu şmdi çok azaldı ama iştahım çoooook açıldı bende 2.5 kilo almışım sanırım yuvarlanıcam sürekli aklımda yemek var ya daha yemeğim bitmeden sonra ne yesem diye düşünürken buluyorum kendımıcokacimcoookbu arada karnınız çıktı mı kızlar benım şişti birz pantolonların düğmesi kapanmıyo ya kilodan ya da bebekten bilemiyorum

:) aynen böyleyim bende işte, bana dizi falan izlemeyi yasakladı eşim, Fatmagüle tecavüz ettiler psikolojim bozuldu, Öyle bir geçer zamanki deki Osmanı daha gördüğümde canım benim yaa diyerek ağlamaya başlıyorum, çocuğun bişey yapmasına bile gerek yok sanal şeyler bile mahvetmeye yetiyo psikolojimi, geçen gün yine burda okudum sanırım annenin gözünden akan her damla yaşta bebeği bi kez irkilirmiş diye, kendimi daha dayanıklı olmak için zorluyorum,telkinlerde bulunmaya çalışıyorum ozamandan beri ama pek mümkün değil, tv hayatımda bitecek bu gidişle :uhm:

ayy canım yaa..bana maden suyu, bir de muz iyi geliyor.
ekmek de bastırıyor bazen.
benim ağzımda acı tat hep var zaten..cok az geçiyor.

ben de sabah çıkardım mide ozsuyunu..allahtan kahvaltıdan onceydi de sonra süt ekmek peynir yiyebilidim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…