2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy canımmm çok sevindimmm...maşallaahhhh bebişine
inş.sonuçlarıda güzel çıkar...
ilaçlara gelince ben gece yatmadan 1er adet içiyordumki bulantımı artırmasın diye...
normalde bulantıyı artırıyor bilgin olsun...

duncan tebrik ederim 4. aya girmişsin
susuzluk olayı bendede çok var ılık su içince midem daha çok bulanıyo
kendimi bildim bileli en az 3.5 4 litre su tüketen ben şimdi 1.5 litreyi zor içiyorum

SAgolasın canım ....

Tebrikler canım ohhh bebişleri gören görene...Maşallahhhhh...

Hepsi rüya de geç canım Allah'a sığın.Amin güzelim hepimizinkini korusun Rabbim...

Canım benimde normal usg ile bakıldı ense kalınlığına.

selam kızlar beni de ekler misiniz listeye :)
yaş 24 hamile kaldığım kilo 49
sat 2 ağst tahmini doğum 9 mayıs :):)

Aramıza hoşgeldin canım...

Maşallah Baharnaz Hadi bakalım darısı başımıza... Desene benim cinsiyette kasıma kalabilir...

selam kızlar beni de ekler misiniz listeye :)
yaş 24 hamile kaldığım kilo 49
sat 2 ağst tahmini doğum 9 mayıs :):)

Hoşgeldin aramıza

ciesra gözünaydın makinada iyimiş bebişinle ilgili güzel şeyler görmüşsün canım maşallah

Çok sağol canım ya, evet çok mutku oldum bugün çok şükür Allahıma..

Tebrikler canım ohhh bebişleri gören görene...Maşallahhhhh

..

Evet öyle bugün, çok teşekkürler opuyorumnanaktan

kızlarrrr ..mesaim bittiiiiii...ben çıkıyorumm hepinize bebişlerinizle beraber mutlu akşamlar...hoşçakalıınnn

mrb mayıs anneleri
kaç gündür ayva arıyordum pazardan buldum nihayet
faydalarını araştırıken kabuklarının idrar yolu iltihabına iyi geldiği yazıyordu
o yuzden ne kabuklarını ne de çekirdeklerini boşa harcamayın
bu sıralar az su içmekten sanıırm idrar yolunda sorunlar yaşıyorum
mide bulantısı devam ediyor..özelikle diş fırçalrken. ve akşamları bişeyler yediğimde oluyor
su içemek içinde tuzlu çökelek yiyorum ardından isteristemez su içme ihtiyacında bulunuyorum..hemde çökelekte kalsiyum var süt içemiyorum zaten...yemekleri çok az lokmalar halinde yıyorum..yınde kilo alamadım ama

AYVANIN FAYDALARI
Ayvanın birçok rahatsızlığın giderilmesi ve korunmasında etkin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, şu bilgileri verdi.
Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Ağız kokusunu önler. İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu, cinsel gücü artırdığı bildirilmektedir. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.”

Ayva çiçeği ve kabuklarının da çok faydalı olduğunu bildiren Yorulmaz, “Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır” dedi.

Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Yorulmaz, dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek içinde ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Yorulmaz, ayva yapraklarının çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirdiğini ve uykusuzluğa iyi geldiğini ifade ederek, şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayvanın hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalı bir meyve olduğunu kaydetti
.

Bende miğde bulantısına iyi geldiğini duymuştum, bide bebiş gamzeli olurmuş ayva yiyince diyolar laelaelaelaelae hergün gibi yiyorum :lepi: ama bu faydalarını öğrenmekte güzel oldu.. Çok sağol lalehan kaydirigubbakcemile5

Birşey sorucam,idrar yolu enfeksiyonu yaşıyanların şikayetleri ne?
Ne gibi belirtileri var bu rahatsızlıgın?...bilmiyorumkismile

İdrarda yanma, koyu renkli akıntı hem idrar yolu enfeksiyonu bunlarla birlikte kaşıntıda mantar enfeksiyonu işareti diye biliyorum ben ama.. Hayırdır Gezgin ???

idrar yaparken zorlanıyorum
çok az geliyor çiş
bide kasıkta özelikle yürüken ağrı oluyor
ben su hiç içemiyorum sanıırm bu yuzden oldu
idrar tahlili yaptırayım diyorum bu yuzden

hergün yemen ne güzel
afiyet olsun
evet mide ve hazımsızlığa ii geliyormuş
keşke çok alsaydım
zaten uzun süre dayanan bir meyva

ıyı aksamlar kızlar....
ana gezgın canım ıdrar yolu enfeksıyonumu oldun tatlım.....
ben bı kere oldum sanırım usutmustum.....oralet gıbı kopuren bır ılac verdı hemen gecmıstı.....

İdrarda yanma, koyu renkli akıntı hem idrar yolu enfeksiyonu bunlarla birlikte kaşıntıda mantar enfeksiyonu işareti diye biliyorum ben ama.. Hayırdır Gezgin ???

idrar yaparken zorlanıyorum
çok az geliyor çiş
bide kasıkta özelikle yürüken ağrı oluyor
ben su hiç içemiyorum sanıırm bu yuzden oldu
idrar tahlili yaptırayım diyorum bu yuzden

İdrarda yanma yaşamıyorum elh..akıntı derken hamilelikte olması gereken sarı akıntıyı yaşıyorum.Kaşıntı vs de yok ciesracım,yalnız lalehanın dediği gibi idrarım çok az geliyor çogu zaman,oyna ben son anıdır diye koşuyorum tuvalete,ama tam tersi az yapıp çıkyıorum...bilmiyorumkismile Birde bir kaç keredir idrarımı yaparken kasıgımda ağrı oluyor bitince geçiyor...bilmiyorumkismile
Su bende çok fazla içemiyorum,eskiye nazaran bir iki bardak artırdım ama gene az tabi hamilelik için....
Şimdi ne yapsam ben ya?...bilmiyorumkismile

ıyı aksamlar kızlar....
ana gezgın canım ıdrar yolu enfeksıyonumu oldun tatlım.....
ben bı kere oldum sanırım usutmustum.....oralet gıbı kopuren bır ılac verdı hemen gecmıstı.....

Ahh inşallah olmamışımdır diyorum ama korkuyorum yaa...bilmiyorumkismile

ıns olmamıstırsın canım....sey oluyo demı boyle cısın vargıbı sureklı ama wc gıdınce cok az gelıyo....ama varsa supelenıyosan hemen dr soyle hamıleyken zararlı olabılır....

ıns olmamıstırsın canım....sey oluyo demı boyle cısın vargıbı sureklı ama wc gıdınce cok az gelıyo....ama varsa supelenıyosan hemen dr soyle hamıleyken zararlı olabılır....

Evet aynen canım öyle oluyor...bilmiyorumkismile
Doktoruma bebişim için muayeneye gitsem oda tahlil yaptırır dimi?

Bence dr.na bi git kafan rahatlasın, belki ilaç falan verir.. Ayaklarını mı üşüttün ki?? :uhm:

bence yaptır sanucda senın sıkayetın ve hamılesın.....adını hatırlamıyorum ama oraletgıbı seyı verıyo bıkac kere ıcınce gecıyo merak etme...en kısa surede dr sole casnım rahatsız edıcı bır durum ayaklarınıda sıcak tut emı usutuncede oluyo cunkı...

aynı şeyler bende de var
sanırım bizimki suyu az tükettiğimz için
böbrek ve idraryolunun en iyi dostu su
bol sulu gıdalar tüketmemiz gerek
hamileliğin tüm ayları için su çok önmli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…