2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bak netten şöyle bir yazı buldum canımm
Gebelikte çamaşır suyu ve buna benzer çeşitli ;temizlik malzemelerini

kullanabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz ortam iyi havalanıyorsa , kapalı bir

ortamda bulunmuyor iseniz temizlik malzemeleri ve ;hamilelikte çamaşır suyu

kullanmanın bebeğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz. Fakat gebelikte

temizlik malzemeleri ve;çamaşır suyu kullanırken cildinizin ve ellerinizin

zarar görmemesi için mutlaka eldiven kullanmalısınız.

Hamilelikte dikkat etmeniz gereken bir şey çamaşır suyu ile; diğer temizlik

malzemelerini karıştırıp bir kimyasal etkimeye sebep verecek şekilde

kullanmamanızdır, bu durumlarda ve içerideki havayı solumak zorunda

kaldığınız dar alanları temizleme işini başkasına bırakmanız yararlı olur.

Gebelikte deterjan kullanımı da sakıncalı değildir, elde yıkamak yerine

çamaşır makinesini kullanın, eğer elde çamaşır yıkayacak iseniz eldiven

kullanın veya sabun tozu tercih edin

Eğer gebelikte;temizlik malzemesi ve kimyasal temizleyicilerin ;kokusu sizi

rahatsız ederse ve özellikle bulantıya neden olursa;sabun tozu ve özellikle

“arap sabunu” , sirke ;gibi doğal maddeleri kullanmayı tercih edin.

şuraya bi bak istersen ve içini ferah tut.. Gebelikte amar suyu, hamilelikte amar suyu kullanm, gebelikte deterjan kullanm kimyasallar bişey olmamıştır merak etme :1hug:

saol cnm valla ıcım rahatladım tesekkur ederım

canım yaa dikkatli olmalısın hamileyke onlar kullanılmaz bebegi tehlikeye atma ben çamaşır suyunun kokusuna bile durmuyorum dikkat et canım ama şükür bebegine bişey olmamış olsa zaten şimdiye çoktan belli olurdu çünkü teyzemde böyle bir sorun yaşamıştı bebegini kaybetti dikket edilmeli okuokulara amannn ama sakın atıp tutma dikkatli ol diye yazdım aklını bulandırmak için degil yani allah korusun bişey olsaydı şimdeye çoktan olurdu demekki şükür senin bebiş iyi iyi bak minişee titizliğin tutmasın başkasına yaptır

mız mızzzzzzzzzzzz kız sen napıosun öyleeeeeee. Bu dönemde o kadar ağır deterjanlarla uğraşılır mı. sakın sakınklava: bırak lavaboyu fln. kalsın birazda kirli canım

Kuzum ben sıvı olan ne içersem daha cok bulanıyorum..:bbo:gunde 1 litre bile içemiyorum...Ben çocuguma hiç iyi bakamıyorum yaaa:çok üzgünüm:

canım senin bulantın var. bulantın bitince bol bol su iç emiolumunekankayizsmile

benimde göbişimde ve göğüslerimde kıllar kalın ve siyah olmaya başladı yaa.. ama ben alamam ki onları, çok acır ya.. Hiç böyle sorunlarım yoktu benimde, köseydim evvelden.. :1ninca:

valla kızlar her yazıyıda ciddiye almayın teyzem bu şamaşır suyu ve kreç sökücüden bebegini kaybetti o koku bebegi zehirlemiş allah esirgesin her yazıya aldanıpta boşlamayın siz sizi ben gördüğümü sahit oldugumu söylüyorum

cnm evımde sular kesıldı 3 gun ev cok pıstı mecburen yapmak zorunda kaldım

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

korkutmayın benı cnm yaaaaaaaaa anne karnındakı oldu bu olay kac aylıktıkı

saol cnm valla ıcım rahatladım tesekkur ederım

Ne demek canımm benim..İçin rahatlasın yeter kii..Ben cok bulandıgım için haftalardır uzagım herseye..Hatta yumusatıcı bile kullanamıyorum artık..Çok fena yapıyor tıkıyor benii-tatlicadiarzu-

selam kızlar, uzun zamandır yazmıyordum ama emin olun iyi takipçinizim. çok şükür benim hamileliğim oldukça rahat geçiyor. birgün bulantı oluor birgün olmyuor. oda sabaha doğru. ama mide yanmam sürekli devam ediyor.

nar düşük yapılıyor denmiş ama bence fazlasının zararı olabilir. günde bir tane yemekten zarar gelmez ve ben yiyorum şu ana kadar bir zararı olmadı. olacağınıda düşünmüyoyrum . eskiden herşeyi yerlerdi maşallah tosun gibi de bebekler olurdu. şimdi teknoloji geliştikçe evhamlanıyoruz diye düşünüyorum. bu kadar bilgi zarar sanırım.

kabızlık konusuna gelince ben de yok çok şükür. her sabah kalkınca ilk gittiğim yer lavabo. bünyeden sanırım ama su ile çok alakalı. ben günlük 1.5 litre içiyorum. önceden daha çok içerdim ama biraz azaldı.ben de de iştahsızlık vardı ama yavaş yavaş azalıyor. balık, tavuk, et yiyemiyorum. salatayı çok severdim yiyemiyorum artık. ama sabahları iri iri doğrayınca yiyebiliyorum.

maşallah arkadaşlarımızın bebişlerini tekrar görmüşler. ben de pazartesi gideceğim. bende fazla ultrasona karşıyım ki benim bebiş 7 yıl sonra üç tüp bebek tedavisi sonrasında kendiliğinden gelen bir mucize.

benim içime doğan da erkek arkadaşlar ama eşim karnımı kızım diyerek seviyor. benim için hiç farketmiyor sağlıkla geldikten sonra. ama kızların cilvesi de bir başka hani.

:ecrin_bebek:
amin canım inşallah senin de sağlıklı bir erkek bebeğin olur.

Maaşallah bebişine ve sana..Saglıkla kucagınıza alırsınız inşallah..:Saruboceq:
hani yazmıssın ya fazla bilgi zarar diye vallahi öyle..cok bilince daha cok evham oluyoruz..Bazen keske bu kadar cok okumasam arastırmasam diyorum ama beni tutmak ne mümkün:dance:

benimde göbişimde ve göğüslerimde kıllar kalın ve siyah olmaya başladı yaa.. ama ben alamam ki onları, çok acır ya.. Hiç böyle sorunlarım yoktu benimde, köseydim evvelden.. :1ninca:

ben canım çok acısada alıyorum doktora giderken çok utanırım kızımdada başıma gelmişti ve her kontrol günlerimd eişkence çekerdim ki doktor görmesin diye ben kıllandıgımdan bahsetim sen kıllı kişileri gelde gör burda asıl dedi karınlarında makineyi dönderemiyorum dedi hani usg varya ayyy doktorbile kınıyorr yaa allah yardımcımız olsun kıllar beni deli edecek canım acıyorrrrr alırken yaa ama şükür ki dogumdan sonra dökülüyor kızımda kafayı yiyecektim hep böylemi kalacam bunlarlamı ugraşacam diyede dogumdan sonra dökülmştü

ınsallah cnm o gun baya ugrastım arkasındada kanamam baslayınca acaba mı dedım

evet mutlaka kendimizi korumamız gerekiyor ama ben böyle karanlık düşüncelere dalınca annemi getiriyorum aklıma.. Annemler köydeymiş o zamanlar (bana hamileyken) ve köy işlerini tahmin edersiniz, sabah kalk büyükbaş hayvanlarımız varmış onların sağılması, bakılması, sonra eve gelir ev işlerini yaparmış, beni doğurmadan öceki gün öğleye kadar tarladaydım ben diye anlatır hep.. Bunların yanında bide babaannemle aynı evdelermiş, ki bendeki babaanne varya akıllara zarar olanlardan.. Bu kadar işi hep annecime yüklemeleri yetmiyor gibi bide ev işlerini yüklerlermiş üzerine, (bu arada ozamanlar merdaneli makinalar vardı bilen bilir) ama sevgili babaannem anneme yıkatmazmış babamla ikisinin çamaşırlarını kendikilerini merdanelide yine anneme yıkatırmış, annemlerinkileri de anneccim elde yıkarmış yine.. Ya eskiden bu şartlarda iken bile bişey olmuyormuş bebeklere, şimdi düşünüyorumda annemin çektiklerinin ne kadarına dayanabilrim ben diye.. Eşlerimizden Allah razı olsun, okuyoruz herkesinki destek, temizlik vs. artık erkekler gocunmuyor bu işlerden.. Halimize şükür kızlar.. Pozitif düşünmemiz lazım..Negatif düşünerek kötü şeyleri çekmeyelim kendimize.. Evet yine söylüyorum kendimi koruyup kollayacağız, ama Rabbim karnımızdakilere alacak nefes bahşettiyse ne yapsak orada tutunur anneciklerine kuzularımız.. Herşey Allahtan yani, amma uzun yazdım canınızı sıktım kusura bakmayın kızlar.. turkbayragi

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

korkutmayın benı cnm yaaaaaaaaa anne karnındakı oldu bu olay kac aylıktıkı

ben zaten korkutmak için söylemedim canım allah korusun bişey olsa zaten şimdiye olurdu demekki bebegin saglıklı şükür ben sadece aklınızda bulunsun diye söyledim senin durumuna karşı degil seni asla korkutmak için degil kötü bişey olsa böyle rahat olabilirmiydin şükür bak iyisin ama dikat et kullanma pek o malzemeleri canım

cnm evımde sular kesıldı 3 gun ev cok pıstı mecburen yapmak zorunda kaldım

canım telaş yapma ben de uğraşıodum çamaşır suyuyla. uyardılar benide. şu dönemlerde uğraşmayalım. bu arada kanamınında kireç sökücüden olduğunu hiç sanmıyorum =) içini ferah tut ama yinede tedbiri elden bırakmaopuyorumnanaktan

Okadınlar ivedik gibidir kız ozaman , benim 4-5 tane kalın kılım oldu o kadar ok değil.. çok şükür ki.. şakkıdı

:ecrin_bebek:

amin canım inşallah senin de sağlıklı bir erkek bebeğin olur.
aminnn saol canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…