günaydın sanada. sorma ya banada çok soruyolar bende deli gibi sürekli bebeğimi dinliyorum ama tık yok
kızlar size birşey soracaım.. dr.larınızla normal doğum sezeryan mevzularını konuştunuz mu? ben daha 14. haftadayım erken diye hiç sormadım bile o da bişi demedi .. Yada siz sormadan dr.unuz yönlendirme yapıyo mu sen şimdiden? Bu konuda tecrübeniz varsa yazarsanız çok mutlu olurum..
Bir de ben şunu merak ediyorum, kilolu diye hemen sezeryana yönlendirenler var, ben buna karşıyımö, Amerikada filan insanlar en son ana kadar normale yönlendiriliyor. Böyle bişi yaşayan oldu mu? Ben şu an 78 kiloyum da acaba bu bana engel olacak mı tecrübe eden var mı kızlar?
hoşbulduk canım kilo alıyormuşsun bu iyi dimi doktorun almanı söylemişti öyle hatırlıyorum
çok erken konusmuolar bu haftalarda daha.. bebeğin gelişimi kılosu ve senın son aylardaki sağlık kontrollerıne göre yonledırıolar bence 7 den önce konusmazlar bende sorıyım dedım prof a dedıkı yolun daha cok uzun bakalım son aylar karar verıcez suan bunlara takılmayı bırak
günaydıınnn nevra
ben bu konuyu 12.haftamda doktorumla konuştum...biz doktor hastadan çok anne kız gibiyiz...
hatta konuda benim popom ağrıyodu onu anlattımm
belim rahatsız bel fıtığımı anlattım
ayy tamam seninki siyatik popona vuruyo ilerde bacakalrına kadar inecek o ağrı dedi
bende doğumu etkilermi bel fıtığı dedimm...
büyük ölçüde etkiler sen normal doğum yapamazsın herkes 3 ağrı çekiyosa sen 8 ağrı yaşarsın demişti...
birde belirli yaşlardan sonra doğum dahada zorlaşıyo dedi...
zaten benimde normal cesaretim yoktu..böyle deyince işime geldi...
aslında kilo almamı değil dengeli beslenmemi önermişti. bebeğim iyi beslenemiyor diye. inan hamilelikten önceki yeme düznimden daha dengeli besleniyorum 2 haftada 1.5kilo nasıl alınır.böyle giderse top gibi olurum yaaaaaaaaaaaa. acaba bol su içiyorum vucudum su mu tutuyor?
ohcanimadegsin, aslında ben spor saatlerimi ayarlayamadım hiç. koşu bandını canım isteyince kullanıyorum aslında saati olmalı acaba nasıl karar versem şu saatlere. saat 11 oldu daha kahvaltı yapmadım kalktığım saate göre yapıorum yürüyüşüsen kaç saat yürüyosunn???
nevra, kilo ile doğru orantılı normal doğum. tabi türkiye de. yurtdışında 80 kiloluk teyzem fransada normal doğum yaptı. ben doktoruma ilk başladığımda doktorum sordu istediğim doğum şeklini. normal doğum dedim. doğumu konuşmak için henüz çok erken son 2 ay kala bebeğin aldığı konuma göre karar veriyorsun doktorunla
nevra, medipolde prof dr. gürkan uzunere gidicem muayenesi 45 milyon ve bu doktorun adını medipolü arayınca saymıyolar, ve sitesindede yok. medipolde kadın doğumdan ayrı bir katta kendisi. benim arkadaşım gidiomuş yeni söyledi ben pazartesiye randevu aldım. arkdaşım şiddetle önerdi. açıkcası prof a 45 milyon vererek görünmek çok güzel olucak benim için. doçente 150 milyon verdikten sonrabiliosun ben medipolden cevahir tekcana gidiodum ama plates hocam sezeryancı dedi onun için. hüsrana uğradım şimdi aynı hastaneden gürkan beye gidicem
aslında kilo almamı değil dengeli beslenmemi önermişti. bebeğim iyi beslenemiyor diye. inan hamilelikten önceki yeme düznimden daha dengeli besleniyorum 2 haftada 1.5kilo nasıl alınır.böyle giderse top gibi olurum yaaaaaaaaaaaa. acaba bol su içiyorum vucudum su mu tutuyor?
ohcanimadegsin, aslında ben spor saatlerimi ayarlayamadım hiç. koşu bandını canım isteyince kullanıyorum aslında saati olmalı acaba nasıl karar versem şu saatlere. saat 11 oldu daha kahvaltı yapmadım kalktığım saate göre yapıorum yürüyüşüsen kaç saat yürüyosunn???
nevra, kilo ile doğru orantılı normal doğum. tabi türkiye de. yurtdışında 80 kiloluk teyzem fransada normal doğum yaptı. ben doktoruma ilk başladığımda doktorum sordu istediğim doğum şeklini. normal doğum dedim. doğumu konuşmak için henüz çok erken son 2 ay kala bebeğin aldığı konuma göre karar veriyorsun doktorunla
canım ben sabah 06,30 da kalkıyorummm
10-15 dak yatakta kendimi dinliyorum bu arada 1 bardak süt içiyorum...
daha çok bebişimi dinlemeye çalışıyorum:81:
el yüz giyinme derken saat 07:00 bir kaşık pekmez yada kuşburnu alıyorum...
evden çıkmadan yolda yemek üzere ceplerime fındık badem ceviz elime ne gelirse atıyorum..
07:05 evden çıkıyorum
servise kadar aslında bi vesait gidiliyoo
ama oraya kadar ben yürüyorum yaklaşık 3 km 25,30 dak.sürüyo
07:30 da servise yetişiyorum..
akşam 19:00-19-30 arası evde oluyorum
aynı şekilde yemek hazırla vs.eşim 21:00 de işten geliyo
ben bazen onu yemeğe bekliyorum..çok acıktığım zaman beklemiyorum..
eşim geliyo masa hazırla kaldır vs.saat 22:00 de ben direk yatağa gidiyorummm
Anladım tatlım..Senin servise kadarki yürüme mesafen sana spor olarak dönüyor...E bu durum senin işine çok geliyor şimdi...Spor için ayrıca vakte gerek kalmıyor demek ki..sÜperbenim servis kapımın önünden geçiyor...
E TABİ..normalde her sabah yürüyerek gidemem o mesafeyi epey uzak çünkü
ama kilo korkusu hersabah tıpış tıpış yürütüyooo benim içinde spor oluyo
seninde spor yapman için yada yarım saat yürümen için epey vaktin var..
erken kalkıp 15 dak yürüyüp eve gelip sonra işe gidebilirsin
kıslaarrr
belim ağrıyooo
hatta baya bi ağrıyo amanın magnezyum ilacımda evde kaldı
bugün akşam olurmu ki :78:
geçmiş olsun canım...magnezyumu ne için kullanıyorsun?
kuyruk sokumu ağrıyanlar.
2 kitap alın ikiside hemen hemen eşit kalınlıklarda olsun. Poponuzun altına koyun kuyruk sokumunuzun olduğu bölgeyi açık bırakarak. Yani 2 kitabı poponuzun altında tam birleştirmeyin kuyruk sokumu açıkta kalsın.(özellikle çalışan anneler daha ilerleyen aylarda anlıcaklar ne kadar rahat bi oturma yöntemi oldunu)
plates hocam önerdi
aslında haklısın ama gece uykularımın kalitesizliği beni yoruyor ve tembelleştiriyor..bilmiyorum bir çözüm bulmalıyım bu duruma..bakayım bir..neler yapabilirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?