2011 Mayıs Annelerinin Ek Gıda Serüveni Başlıyoorr :)))

yaptığımız gıdaları buzdolabında nasıl saklıyoruz acaba mesela sebze çorbası buzdolabında ne kadar bekleyebilir eğer bir gün beklerse onu sıcak suya oturtarak ısıtabilir miyiz.bilgisi olan var mı acaba.bi de bu ek gıdaları verirken hangi sıralamayla vermeliyiz.sabah ne öğlen ne akşam ne.
geceleri hep anne sütü veriyorum ama gündüz sıkıntı tabi.

merhaba herkese, benim ikiz erkek çocuklarım var 5 aylık oldular..doktor tavsiyesiylede ek gıdaya geçtik...
sabahları aptamil mama veriyorum..150 cc suya ikitane cicibebe atıp çalkalıyorum sonra mamasını ilave edip veriyorum..bunu çok seviyolar..meyve pürelerini kendim hazırlıyorum..üç yada dörder kaşık veriyorum...öğlenleyin pirinçli sütlü tahıl maması var onu kullanıyoruz..diğer öğünlerde yine mamalarını yiyorlar..ara ara yoğurt veriyoruz..sebze çorbası birer ikişer kaşık..yani herşeyin tadına baktırıyoruz..bazen dudaklarına çikolata sürüyorum..resmen çıldırıyolar çikolata için.. ama fazla veremem tabi...sadece dudaklarına sürüyorum..gece de aptamil gece maması var meyveli onu veriyoruz...12 de veriyorsam bunu saat 4 e kadar bazen 5 e kadar tok tutuyor...

ben sebze çorbasını çok az yapıp taze yedirmeyi tercih ediyorum zaten günde bir öğün. ama doktorumuz 24 saat bekleyebileceğini söyledi. ısıtmak istersen normal ocağa koyup ısıtabilirsin anne sütü gibi sıcak suya gerek yok bunun için bence. ben sıralamayı da şöyle yapıyorum.
sabah uyanınca emziriyorum sütüm az olduğundan doymuyor, 9 gibi suda bekletilmiş küp şeker kadar peynir ve biraz mama yiyor. 11 gibi elma ya da üzüm suyu içiyor. 12:30 da sebze çorbası 15:00 gibi yoğurt (yoğurda bugün başlıcam daha) sonrasındada emzirerek tabi mama destekli bitiriyoruz günü:)

çok teşekkürler benim süt geri geldi sanki.bi kaç gündür bir öğün dışında yine süte devam ama meyve sularını arada bi kaç kaşık alıyo bi de bugün kendi yaptığım yoğurttan verdim yedi.

slm hanımlar bende mayıs annesiyim 5,5 aylık oglum var ek gıddaya başladık günlük program için yardımcı olun lütfen....

Benim oğlumda 5 ayını doldurdu dr.muz artık ek gıdaya geçmemizi söyledi ilk olarak meyva suyu-püresi-yoğurt ve sebze çorbasıyla başlayacakmışım peki yeni başladığım gün meyva suyu verince aynı gün sebze çorbasıdamı vereceğim ???? yoksa diğer günlerdemi geçeceğim....

Kızlar 2 gün sonra biz de 6.aya giriyoruz. Ben şimdiye kadar sadece meyve suyu verdim oğluma.elma ve üzüm suyuna ancak alışabildi. Kendi sütüme cici bebe katıp vermeyi denedim ama resmen tiksindi oğlum:) Ayrıca sebze çorbasını da denedim ama onu da beğenmedi. Çalıştığım için bu konuda çok sıkıntılıyım. Sütümü sağıp bırakıyorum artık yetmiyor. Aceba zamanla alışır mı diğer besinlere? Şimdiye kadar gelişimi çok iyiydi ama son 2 haftadır biraz yavaşladı sanki. Bir de nasıl yoğurt vermeyi düşünüyorsunuz inek sütü mü, yoksa aptamil mi, yoksa hazır bebek yoğurdu mu? Ne zor şeymiş anne olmak

eskiden anneler bebeklerini hep un nişasta su falan karıştırıp büyütürmüş yani emzirmiyorlarsa eğer
ben hiç anne sütü almamışım ama şükür hiç hastalanmam kemiklerim ince diğer kardeşlerime göre ama bağışıklık sistemim çok iy.bomba gibiyim.
sanki eskinin anneliğiyle şimdinin anneliği farklı gibi.eskiler pek uğraşmıyomuş bizim gibi ince ayrıntılarla.bizler sanki daha çok dikkat ediyoruz ben öyleyim şahsen en basit bir şeyi yedirnecem 40 kere araştırıyorum bişey alcam yine aynı çok ilgileniyorum bisürü kitap okuyorum sağlıklı bilinçli gelişsin diye zamanımın çoğu bebekle ilgili şeyler yapmakla geçiyor çalıştığım halde.
ama büyükleri dinliyorum onlar hiç bizim gibi uğraşmamışlar bi şekilde büyümüşüz işte.

merhaba canım biz ilk ek gıdaya aptamil sutlu pirinçliyle başlamıştkm günde 2 kez veriyordum öğle öğununde ve akşam öğününde saat 13:00 ve 20:00de veriyodm dier saatlerde emziriyordm şimdi sebze çorbasına başladığımz için öğlenkini kestm akşam veriyorum

bugün doktor kontrolümüz vardı artık çorbaya çok azıcık kıyma eklicez. oğlum artık et yemeyede başlayacak :)

offff neredeyse 5 buçuk aylık olacak oğlum ama hala ne versem reddediyor. denemediğim yol kalmadı. sadece emmek istiyor. kaşığı görünce çıldırıyor sıpa. kızlar bana bir akıl verin. canım öyle sıkılıyor ki...

sütünüz yetiyorsa acele etmeyin bence belki hazır değildir henüz bebeğiniz. doktora sordunuz mu hiç?

sütünüz yetiyorsa acele etmeyin bence belki hazır değildir henüz bebeğiniz. doktora sordunuz mu hiç?

Sütüm zar zor yetiyor. Olsa daha emecek. Bir de çalıştığım için sağarak süt biriktirmek çok zor oluyor. Mama da vermeye başladık çaresiz kalınca. İnşallah zamanla alışacaktır.

Doktor da zamanla alışır dedi. Bizim doktorumuz henüz erken olduğunu düşünüyor zaten. İlk 6 ay sadece anne sütü diyor. ama bence 6 ay çok geç olur hele de çalışan anneler için..

benim sütümde yetmiyo çok az en başından beri ben 3 aylıkken mamaya başladım sütüm az olduğundan doktor 4.5 ayda ek gıdaya başlattı. sebze çorbası veriyorum ama ilk zamanlar almıyodu kaşığın ucuyla küçücük deneye deneye alıştı. sende pes etmezsen alışabilir mama yerine artık bişeyler yemesi daha iyi olur tabi. bir de biberonla meyve suyu verebilirsin. havuç suyu ya da siyah üzüm suyunu sevebilir. yoğurda alışmalarıda kolay oluyo dneedin mi hiç.

Kızlar herkese merhaba.bu topiği yeni gördüm..
Benim ikiz erkek çocuklarım var..dün 6.aya girdiler..doktor yumurta sarısı yoğurt peynir v.s. Yavaş yavaş vermeye başlayın dedi..biz aptamil mama kullanıyoruz.şimdi 2 numaraya geçtik..zaten meyve püresi meyve suyu tarhana çorbası filan veriyorduk..geceleyinde gece maması yapıp yediriyorum onlara..sabah 4 e yada 5 e kadar tok tutuyor..günde bir kez tahıllı mamadan veriyorum..dün akşamda ilk kez 5 meyveli mamayı denedim çok beğenip yediler..

Yalnız kavanozdaki meyve pürelerini doktorumuz önermedi..kendiniz yapar yedirirseniz daha sağlıklı olur dedi.. O yüzden o meyve pürelerinden yedirmeyi hiç düşünmüyorum...aranızda değişik tarifler uygulayan arkadaşlar varsa paylaşsın lütfen..bizde öğrenmiş oluruz bu sayede

oğluma hep meyve suyu içiriyordum bugün ilk defa elma püresi yaptım. elmayı çekirdeklerini çıkarıp azıcık suyla pişirdim süzgeçten geçirdim. birazcık ekşi olmuşru çok az pekmez ekleyip yedirdim bayıldı bir kaseyi çabucak bitirdik :)

ama elma pişince besin değeri azalır mı bilmiyorum fikri olan var mı?

yoğurda git gide alışıyor. dediğin gibi meyve sularını biberonla veriyorum. elma ve üzüm suyunu karıştırıyorum severek içiyor. bir de oğlum oturarak yemek istiyormuş bunu keşfettim. şimdi daha rahat ydiriyorum. ama sebze konusunda hala sıkıntılıyım. onu da azar azar vererek alştıracağım artık.

meyvelerin kaynatılnca vitamininin çok öleceğini sanmam. çünkü komposto oluyorlar sonuçta. suyunu da içirirsen çok faydası olur eminim. bağırsaklarını çalıştırır.

merak ettiğim birşey daha var. bebeklerinize nasıl yoğurt veriyorsunuz. yani inek sütünden mi, mama ile yapılmış yoğurtmu yoksa hazır bebek yoğurdu mu? ben ilk başta hazır yoğurt verdim. okuldan bir arkadaşım inek sütünden kendim mayalayıp verebileceğimi söyledi. hiçbir şey olmaz sonuçta mayalanıyor dedi. azar azar veriyorum ben de. içine biraz cici bebe katıyorum. oğlumun hoşuna gidiyor. ama aceba zararı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…