kızlar benim oğlum 4.ayını doldurdu.dün dr.kontrolümüz vardı çalıştığım için ve süt yetersiz olduğu için ek gıdalar geçmemizi önerdi.ama kafama takılan şeyleri size sormak istedim:)
dr.umuz yoğurdu günlük pastorize inek sütünden mayalamamı ve meyvelerin pürelerini vermemi söyledi.Bildiğim kadarıyla inek sütü kansızlık yapıyor o anda aklıma gelmedi dr.a söylemedim.siz yoğurdu neyle yapıyorsunuz bir kaç arkadaş devam sütü demiş ama dr.devam sütüyle yapmana gerek yok dedi.Birde çocuk direk püre yiyebilecekmi önce meyvelerin suyu değilmi kafam çok karıştı en kısa zamanda dr.umuzu değiştirmem lazım sanırım
meyveden sonra bu hafta oğlum yoğurtla tanıştı ama pek yemiyormuş...en fazla 3-4 kaşık alıyormuş... yoğurdu evde mayalıyoruz. ilk yaptığım yoğurtta keçi süttü kullanmıştım anne sütüne en yakın olduğu için belki keçi sütünden dolayı sevmemiştir yoğurdu dedim ama bugün inek sütünden yapıp verilen yoğurduda yememiş... oğluşuma nasıl sevdireceğim ben yoğurdu?...siz nasıl yaptınız?[/Q
merhaba smyrna bende ilk verdiğimde yemedi ben yediği yoğurdun içine biraz maraş dondurması katıyorum öyle veriyorum çok severek yemeye başladı
bugn kızım doğalı tam 5 ay oldu6.ayımıza bgn girdik. ek gıdaya meyve sularınla başladım.sonra çorba yapmaya başladım.çorbamın içinde patates,havuç,kabak,taze fasulye,silme 1tatlı kaşığı irmik,silme 1 tatlı kaşığı kırık pirinç,silme 1 tatlı kaşığı baharatsız tarhana (annem sadece kızım için yaptı) her zaman bunlar oluyor kimi zaman içinden 1-2tanesi olmuyor çıkartıyorum(kabak ve t.faslye).içine yedirirken 1çay kaşığı zeytinyağı ve kızım o tadı beğenmediği için şeftali rendeliyorum.sizce olurmu böyle çorba verebilirmiyim
selam kızlar
Dilek teşekkürlr
bilgileri paylaşan arkadaşlar teşekkürler
ben yoğrdu yediğimiz yourt kullanarak içine meyve püresi kleyerek verdim sade hiç vermedim. armut, şeftali, erik üçünüde yedi 2-3 tk bir kezde hippin kayısı püresini verdim sanki bunu daha çok beğendi gibi :)
sebze çorbasıda patates, kabak havuç üçlüsünden verdim pirinç ekleyerek 2-3 tk ayrıca 1 bir kezde kemik suyuyla yaptım onuda reddetmedi
evde yoğrt yapımına ne zaman geçerim bilmiyorum 19 ekimde dr rand var ve aşımız var dru ne diycek bakalım
bugn kızım doğalı tam 5 ay oldu6.ayımıza bgn girdik. ek gıdaya meyve sularınla başladım.sonra çorba yapmaya başladım.çorbamın içinde patates,havuç,kabak,taze fasulye,silme 1tatlı kaşığı irmik,silme 1 tatlı kaşığı kırık pirinç,silme 1 tatlı kaşığı baharatsız tarhana (annem sadece kızım için yaptı) her zaman bunlar oluyor kimi zaman içinden 1-2tanesi olmuyor çıkartıyorum(kabak ve t.faslye).içine yedirirken 1çay kaşığı zeytinyağı ve kızım o tadı beğenmediği için şeftali rendeliyorum.sizce olurmu böyle çorba verebilirmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?