• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

ben 19. haftadayım 17 nin sonunda hissaetmeye başladım,ama ilk önce karnımın bi tarafında nabız atıyormuş gibi oldu,emin olamadım sonra içimde pıt pıt diye bişeyler olamya başladı sanki içimde baloncuklar patlıyormuş gibi oluyor, bazende içim çekiliyormuş gibi oluyor,benimki erkek biraz hareketli galiba herşey yolundaysa hissedersin heralde doktora sordunmu yakınlarda gidip ultrasonla baktınmı,bende 18.haftanın sonunda gittim doktor4 boyutluya soktu baktı,sende bi git istersen[/QUOTE]

doktoruma sordum 20.haftadan itibaren hissedersin dedi ama ben telaslanıyorum biraz neyse tesekkür ederim daha 2 haftam var demekki agır bi kızım olacak:1::1:

Son düzenleme:
Merhaba güsel anne adayları:92:
Valla son sayfayı okuyayım diyorum okuyamadım bi türlü hızınıza yetişlimiyor:) Arada konuları okuduğum kadarıyla bebek hareketlerinden ve cinsiyet konusundan bahsetmişsiniz.Bende 21 haftanın içindeyim artık ama tam net hiisedemiyorum kızmın hareketlerini nasılsa son zamanlarda bizi baya tekmeleyecekler:1: Şu an da en rahat zamanlarımız sanırım :emir_bebek: bu arada benimde çevremde Allahtan kaynanam bu şekilde bişey demedi ama onun akrabaları tarafında kızım olacağını öğrenipte bana OLSUN sağlıklıda olsun diyen kadınlar var:D olsun ne demek ya olsun ben sanki o kadına erkek istiyorum demişim gibi:1: Bunları duymamazlıktan gelecen anacım yok kafayı yedirtirler insana:36:

duymamazlıktan gelicen ama yine de kafama takılıyor bana da böyle diyen çok oldu."olsun hayırlı evlat olsun da" bu kadınlarda kendi cinsine olan düşmanlık ne anlamıyorum ya.

:63: Toplumun ön yargıları soyadı devam etmeyecek korkusu:)

evet canım ya sanırım sorun bu çünkü bana böyle diyenler hep eşimin ailesinden kendi ailem hep kız olsun istediler onların istediği oldu. onları anlayamıyorum çünkü bizde hiç böyle ayrımlar olmadı. anneannemin 14 kız 3 erkek torunu oldu. ama hepsini çok candan severdi kendisi eğitimli bir insan da değildi köylüydü. hatta diyebilirimki bizim ailede kızlar daha değerlidir. ama demek ki ataerkillik anadoluda hala tüm ağırlığıyla devam ediyor. alışmak zorundayız bu tür tepkilere demek ki

:63: Toplumun ön yargıları soyadı devam etmeyecek korkusu:)

evet bende deli oluyorum bu duruma..bakın hatta dün gece eşimin amcaoğlunun kızı şöyle bir mesaj atmış..
"""vallahi yengem ilk hamile dediğinde oğlan olcak dedim gene içimden geçti.soyumuzu sürdürcekler. son ***** onlar.:)) bebiş kaç aylık oldu."""

mesajda yengem diye bahsettiği kayınvalidem..yani kaynanam benim hamile oldugumu haber verince hemen içine erkek doğmuş ve soyadı devamına deli oluyorlar(o yıldızlar yaptıgım yer soyadımız....) deli oluyorlar erkek diye..sürekli olsun olsun iyi olmuş erkek olması daha iyi diyorlar sinirim bozuluyor...:37::84:

birde sürekli böyle diyenler hep bayanlar yani..oğlum olmasından rahatsız değilim çok şükür rabbim verdi oldu...sağlıklı olsunda kısmet böyleymiş ama sürekli böyle yapıyorlar ya sırf bunlara inat kız olsaydı diyorum..:20:

evet bende deli oluyorum bu duruma..bakın hatta dün gece eşimin amcaoğlunun kızı şöyle bir mesaj atmış..
"""vallahi yengem ilk hamile dediğinde oğlan olcak dedim gene içimden geçti.soyumuzu sürdürcekler. son ***** onlar.:)) bebiş kaç aylık oldu."""

mesajda yengem diye bahsettiği kayınvalidem..yani kaynanam benim hamile oldugumu haber verince hemen içine erkek doğmuş ve soyadı devamına deli oluyorlar(o yıldızlar yaptıgım yer soyadımız....) deli oluyorlar erkek diye..sürekli olsun olsun iyi olmuş erkek olması daha iyi diyorlar sinirim bozuluyor...:37::84:

birde sürekli böyle diyenler hep bayanlar yani..oğlum olmasından rahatsız değilim çok şükür rabbim verdi oldu...sağlıklı olsunda kısmet böyleymiş ama sürekli böyle yapıyorlar ya sırf bunlara inat kız olsaydı diyorum..:20:

Banada erkek dediler ama ben kendimi henüz şartlandırmadım kesinleşmeden. şimdi bizim oğullaırmız olacakta ne olacakları nasıl olacakları bellimi kim 20 yıl sonrasını görebiliyor.kız cocukları belki bir yere kadar kontrol altına alınıyor ama erkekler. eğer varsa içlerinde eve gelmezler içki sigara kullanırlar belki çok daha kotu seyler yapabilirler. fatmagülün sucu ne dizinin ilk bölümünü izledim o zaman cinsiyetini bilmiyordum. o olaydan sonra insan boyle oglan doguracagına taş doğursun diyor resmen. temennim tabiki hayırlı cocuklar dogurmak erkek dogurmak bi marifet değil bence

yok birde düşündüğümüzde insanların en şereflisi Peygamber efendimiz (s.a.v) in bile soyu kızından devam etmiş..yani haşa sanki bu millet peygamberden daha üstün..soyladları daha önemli gibi..sonuçta kızlarda o ailenin ferdi ve doğurdugu çocuklarda torunları değil mi ? anlamıyorum ki..ama bakıyorum gerçekten fark ediyor..eşim tek erkek 3 ablası var kaynanam hepsini seviyor torunların ama benim oğlumu ayrı ilgileniyor,aferdersiniz yiyecek gibi seviyor,içine sokası geliyormuş...erkek çocuktan ya..hatta eşim en küçükleri ve kaynanam sürekli ben bunu 13yıldan sonra buldum diyor..halbuki 3görümcem olmuş sanki hiç çocugu olmamaış gibi 13yıldan sonra oldu diyor ben ona bile kızıyorum..
kendi ailemede bakıyorum ,annem çok ayırmamaya çalışıyor ama dedem ve anneannem belirgin bir biçimde ayrım yapıyor ve bu beni çok üzüyor..
örneğin aynı ortamdayız abiminde oğlu var ,benim oğlumdan 2 ay küçük,ikisi oynuyorlar ,dedem benim oğlumun başını okşayıp geçiyor,abimin oğlunu hemen kucağına alıp bariz biçimde dakikalarca sevip oynuyor..abimde alt katta oturuyor he :) hergün görüyorlar yani yeğenimi..

Son düzenleme:

Hoşgeldin bayans sende. Evet canım sonuçta evlat evlattır.Allahım acılarını göstermesin en önemlisi bu.

Çarşamba günü doktor kontrolümüz var.Bebişimi özledim:D

yok birde düşündüğümüzde insanların en şereflisi Peygamber efendimiz (s.a.v) in bile soyu kızından devam etmiş..yani haşa sanki bu millet peygamberden daha üstün..soyladları daha önemli gibi..sonuçta kızlarda o ailenin ferdi ve doğurdugu çocuklarda torunları değil mi ? anlamıyorum ki..ama bakıyorum gerçekten fark ediyor..eşim tek erkek 3 ablası var kaynanam hepsini seviyor torunların ama benim oğlumu ayrı ilgileniyor,aferdersiniz yiyecek gibi seviyor,içine sokası geliyormuş...erkek çocuktan ya..hatta eşim en küçükleri ve kaynanam sürekli ben bunu 13yıldan sonra buldum diyor..halbuki 3görümcem olmuş sanki hiç çocugu olmamaış gibi 13yıldan sonra oldu diyor ben ona bile kızıyorum..
kendi ailemede bakıyorum ,annem çok ayırmamaya çalışıyor ama dedem ve anneannem belirgin bir biçimde ayrım yapıyor ve bu beni çok üzüyor..
örneğin aynı ortamdayız abiminde oğlu var ,benim oğlumdan 2 ay küçük,ikisi oynuyorlar ,dedem benim oğlumun başını okşayıp geçiyor,abimin oğlunu hemen kucağına alıp bariz biçimde dakikalarca sevip oynuyor..

canım takma milleti ailede de oluyor tabi böyle düşünenler..senin cocugun senin için dünyalardan kıymetli bu da bebişe yeter:34:

örneğin aynı ortamdayız abiminde oğlu var ,benim oğlumdan 2 ay küçük,ikisi oynuyorlar ,dedem benim oğlumun başını okşayıp geçiyor,abimin oğlunu hemen kucağına alıp bariz biçimde dakikalarca sevip oynuyor..

Benimde 3 görümcem var canım .Kayınvalidemde aynı şekilde oğlunu çok seviyor.Tamam anlıyorum 3 kızın arasında bir erkek vermiş Allah ama evlat evlattır işte.Eşimi kızlardan üstün tutuyorlar diye yadırgıyorum.Aa bide oğlumuz olsaydı eğer kayınpederimin ismi de olacaktı iki ismi olacaktı ama ilk ismi kayınpederimin ismi olacaktı.Böylece adıda kendide oğlumda yaşamış oacakmış:44:

ay şu cinsiyet yorumu yapanlara hayranım ilk kızsa olsun ilk kız 2. kızsa kızına kardeş geliyor ne güzel bende 2. kızım bir seferinde şekermi şeker babaannem sen doğduğunda çok üzülmüştük ben üzüntümden hasta olmuştum demişti:) şimdi gülüyorum ama ozmn çok gücüme gitmşti gerçi babaannem çok yaşlandı ne dediğinin bazen kendiside farkında değil...Babamlar 6 kardeş babaannemim 18 torunu var ilk kız torun ablam 2. ben geri kalan 16 sı da erkek.Bunun dışında bide 9 torun çocuğu var aralarında sadece biri kız o da benden 23 sonra dünya ya geldi çok şeker cimcime bişey.Yani anlayacağınız kızlar çok kıttır bizde ve o yüzdende çok değerlidir.Babaannem bnm hamile olduğumu öğrenince hmn inşallah bi oğlun olur demişti.Cinsiyetimizi öğrenince aradım hmn babaannecim 10. torun çocuğun geliyor dedim onu biliyorum müjde vermek içinmi aradın yoksa dedi gülmeye başladım oğlumuz olcak ALLAH nasip ederse dedim ayyy havalara uçtu resmen nerde bi hamile bayan görse ALLAH sağlıklı sıhatli erkek evlat nasip etsin diyor herkeze:)

Banada erkek dediler ama ben kendimi henüz şartlandırmadım kesinleşmeden. şimdi bizim oğullaırmız olacakta ne olacakları nasıl olacakları bellimi kim 20 yıl sonrasını görebiliyor.kız cocukları belki bir yere kadar kontrol altına alınıyor ama erkekler. eğer varsa içlerinde eve gelmezler içki sigara kullanırlar belki çok daha kotu seyler yapabilirler. fatmagülün sucu ne dizinin ilk bölümünü izledim o zaman cinsiyetini bilmiyordum. o olaydan sonra insan boyle oglan doguracagına taş doğursun diyor resmen. temennim tabiki hayırlı cocuklar dogurmak erkek dogurmak bi marifet değil bence

Allahım hayırrı evlatlar versin hepimize.Evet o sahnede bende çok etkilenmiştim çok üzülmüştüm.İnşallah evlatlarımızını yaşayacağı gelecek güsel olur o kadar kötü şeyler okuyoruz ki insan endişeleniyor.

SLM KIZLAR #
# yssknk
# deece
# jbase
# ozlemes26
# bayans+
# balkupu+

# 300110
# mavili34
# tuba335
# funmak

geçmişi okudum konular çok ciddi... bu gün hiç yorum yapmak istemiyorum hiç bi konuda nedense havamda değilim bi dinginlik var üstümde..dün biraz sinirlendim birisine.. 3 gün daha ara verdim.. bebişim için.. erkekn kalktım bu gün 8.30 da :95: ama foruma giremedim bi sorun var bu kafayı yedi KK ya.. bilg sorun yok.. geri yatmaya çalıştım biraz geç kalktım şimdi bişeyler yedim..ay ne komik CANINIZ ÇEKMESİN ÇEKERSEDE GİDİN KIZARTIN :49::9: patatesleri tavaya attım foruma bişey yazarken yanmış bi gittim ay kapkara..vazgeçmedim.1 patatesi kızarttım yedim.. ahaha:52: bebişimi 2 gündür hissetmiyorum ciddi anlamda.. ama bi hareket oluyo elimi koyduğumda çok hafif hissediyorum.. beklicem daha sanırım..1 kere hissedip devamı gelmeyince insan tedirgin oluyo.. işte hamişliğin cilveleri..

Back
X