- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #24.121
Evet canım bizde öyle bebeğimle beraber sıcak sıcak oturuyoruz okullar kardan dolayı iki gün tatil elimde sütüm karşımda bilgisayar dinleniyoruz minik kuşumla bide biz iletişim kurabiliyoruz bebişimle sağolsun iki dakikada bir tekmeleriyle şereflendiriyo beni normal mi ya bu kadar çok hareketli olması,
oh oh maşallah yapın keyfinizi ne güzel walla. bence normaldir cnm belki bütün bebekler hep hareket halinde ama bazılarımız bunu daha net hissedio ya da hissedemio. ben de çok net bi şekilde hissetmeye başladım artık. özellikle sırtüstü yattığımda.ama ayaktayken bi şeylerle meşgulken pek hissedemiyorum
ben daha yıkama ütülme işlerine giremedim cunku kıyafet almadım adam gibi teyzesiyle anneanesi almıs bişiler ama yıkar getirir oda heralde yani öle umut ediyorum:)) bu arada canım bişey sorucam çamaşırlarını yıkarken özel bir deterjan aldın mı birde çamaşır makinasına attın mı. ben bilemedim kimi diyor özel deterjanla birtek elde yıkanır kimi diyor makinada normal yıka birşey olmaz..
Canım Ben daha yıkayacağım bu hafta kısmetse... Tembelliğim tutmazsa :)) Çamaşırları için sabun tozu aldım Hacışakirin. Makinada yıkanabiliyor. Elde uğraşamam... Makina için zaten Dalin çıkarmış sabun tozu, Omo Matiğin var bebelere özel bi de Hacışakir var. ben Hacışakirinkini aldım en eski o diye. Ama arkadaşım Omonunkini almış onla yıkıyor çok memnun. Bakalım benim bu bitince Dalin alayım diyorum ondan sonra OMO alırım diye düşünüyorum (1 yaşında fln). Bu hafta yıkayacağım kısmetse o zaman görcem bakalım nasıl...
evet ben de yumuşatıcının kullanılmaması gerektiğini duymuştum. renkleri falan solmaz umarım zaten bebiş kıyafetleri küçücük. 1 makineye sığar ya da 2 makine olur. hepsini aynı anda atarsak renkleri solar mı ya da boyama yaparmı merak ediyorum. yazık olmasın hepsine
bayanlar merhabaaa
kafama takılan bişi var. şimdi ben özel sektörde çalışan biriyim. hani doğum öncesi max. 8 hafta min. 3 haftaya kadar çalışabilirsin muhabbeti var ya. peki ben istersem 5 hafta kala da izne ayrılabiliomuyum??
annem devlette çalışıo "bizde öle bişi yok, ya 8 ya 3 hafta kala ayrılabilrsin" dedi.
kafam karıştı bu konuda:44:
ben 24+1 im eşim yaklaşık bir haftadır hissediyor
cnm bizim babamızda hissemedi henüz.ben hissedince hemen ona haber veriyorum ama o elini koyunca duruyoacaba ben o sırada konuşunca dinlio mu duruyo mu nedir bende anlamadım. bi kaç hafta sonra artık dıştan görünür herhalde hareketleri. ki benimkinin hareketleri şimdiden bile o kadar cılız hareketler değil ilerde düşünemiyorum naparr..
bu arada ben daha aşı olmadım yaa ne zaman yapılıodu bu tetanoz aşısı ?
Benimde eşim henüz hissetmiyor canım sanırım erken daha
Slm canım
Burdayız canım gel konuşuruz
selam kızlaar,:92:
bu site bakımı çıldırtıyor beni 2 gündür yahuu
anlamadığım şey,siz nasıl giriyor yazıyorsunuz
neyse,
nasılsınız kızlar,bebişleriniz nasıl..herşey yolundadır inş.
Slm annecikler nasılsınız ben dün çok kötü bir gün geçirdim yollar kapalıydı kardan yinede evime gelmek istedim 1 saat 10 dakikalı yolu 2,5 saattte geldi yolda çok korktum ve ol dua ettim bebeğim için ve yine dua ettim ,Allah'ım hayrlısıyla eşimin tayini merkeze çıksın şubatta diye bulunduğumuz ilçe çok soğuk ve düşünüyorum Allah korusun erken doğum gibi bir durum olsa yada aniden rahatsızlansam merkeze hastaneye nasıl gelicem, işin kötsüyle bi yerde bebeğime nasıl bakıcam annem yok kimsem yok ve ben çok tecrübesizim, böyle anlatınca basit gelebilir ama bilmiyorum belik de ben abartıyorum kızlar bizim için dua edin lütfen hamilesiinz ya kabul olur belki hayırlısıyla istediğimiz yere gidebilelim,
dualarım seninle canım inşallah her şey yolundadır ve bebişini çokada gitmeden önce bol bol su iç ve çikolata ye ultrasonda çok daha hareketli oluyormuş bebekler
Evet canım bizde öyle bebeğimle beraber sıcak sıcak oturuyoruz okullar kardan dolayı iki gün tatil elimde sütüm karşımda bilgisayar dinleniyoruz minik kuşumla bide biz iletişim kurabiliyoruz bebişimle sağolsun iki dakikada bir tekmeleriyle şereflendiriyo beni normal mi ya bu kadar çok hareketli olması,
hadi bakalım cnm..inş. sende bizim gibi hayırlı güzel haberlerle dönersin..kızlar yarın bende ayrıntılı ultrasona gidiyorum,nolur dua edin bebişim sağlıklı olsun güzel haberlerini alayım.
Kızlar aranızda bebişlerin hareketlerini eşlerinizden hisseden var mı...Biz adet gününe göre 21+5 ama usg 23+4 çıkıyoruz ama babamız hala dıştan hissedemiyor oğluşumuzu...
bBizim lojman da sobalı canım ama şanslıyım ki eşim biliyor yakmasını ben birkaç defa denedim ev dumanaltı oldu o yüzden eşim yaklaştırmıyo sobaya,Geldim hatunlar...Ay sobalı evde oturmakta çok zor...Annemin evindede sobalıydı çoğunlukla ben ilgilenirdim sobayla ama böyle soğuk olmazdı ev sanırım bu evde en üst katta olmamız ve çatının olmaması...
İlk aşı için ebe bana 22 haftada dedi yapıyorum Aralık 15 gün vermişti...Yarında ilk aşımız için gidiyoruz...
Evet yaaa...Babaların hissedememesi çok kötü...Bizimkinin eli hep karnımda yanyana iken ama bir türlü hareket etmiyor ozamanda...Bana sorup duruyor hergün tekmeledimi diye sadece...İlk babamızda hissettiğindeki yüz ifadesini merak ediyorum...
hoşgeldin canım bazen bakım var diyo ama ben pes etmiyorum ısrarla girmeye çalışıyorum giriyo tuhaf bişeyselam kızlaar,:92:
bu site bakımı çıldırtıyor beni 2 gündür yahuu
anlamadığım şey,siz nasıl giriyor yazıyorsunuz
neyse,
nasılsınız kızlar,bebişleriniz nasıl..herşey yolundadır inş.
bu arada 20 li haftalara artık başladık vatana millete hayırlı olsuuun
Amin canım inşallah istediğimiz gibi olur hep stresli olmuyo rum ama ara sıra aklıma gelince de bebeğim için endişeleniyorum doğal olarakcanım vallaa üzüldüm senin adına..niye basit gelsin..gerçekten bu kış şartlarında yol çilesi çekmek çok zor..Allah yardımcınız olsun ne diyelim..ama sen böyle olumsuuz şeyler düşünüp boşuna kendini
strese sokma..sende hep iyi düşün,biz zaten hep dua ediyoruz tüm hamileler için
[/B][/COLOR]
Kızlar aranızda bebişlerin hareketlerini eşlerinizden hisseden var mı...Biz adet gününe göre 21+5 ama usg 23+4 çıkıyoruz ama babamız hala dıştan hissedemiyor oğluşumuzu...
BEBEĞİN BOYNUNA KORDON DOLANMASI
BEBEĞİN BOYNUNDA KORDON OLMASI
Bilindiği gibi kordon (umblikal kord) bebek ile plasenta (bebeğin eşi) arasında uzanır ve anne kanındaki besinleri, oksjeni plasentadan bebeğe taşır. Bebek kanındaki maddeleri de plasentaya taşır. Kordonun normal uzunluğu 55-75 cm arasındadır. Kordonun normalden uzun olduğu durumlarda bebeğin boynuna dolanma riski artar. 100 cm'den uzun kordonlar bu açıdan riskli kabul edilir. Normal zamanında olan doğumların yaklaşık 30'unda bebekte boyunda kordon dolanması görülür. Kordon bebeğin boynun sıklıkla 1 tur dolanır, bazen 1-2 tur dolanır hatta çok nadiren 5-6 tur dolandığı bile görülür. Gebelik muayeneleri sırasında da ultrason ile (normal B-mod veya doppler inceleme) kordon dolanması görülebilir. Kordon bazen göbek etrafına, kollara, omuzlara da dolanabilir. Kordon dolanmasının nedeni net olarak bilinmemektedir. Ultrasonla yapılan incelemelerde gebelik ayları ilerledikçe bebeğin boynunda kordon görülme sıklığı da artar. Kordonun dolanırken kilitlendiği ve kilitlenmediği olmak üzere 2 tipi vardır. Kordon dolanmasını düzeltmek için veya önlemek için herhangi bir yöntem yoktur.
Yapılan araştırmalarda özellikte plasentası (bebeğin eşi) rahim arka duvarında bulunan bebeklerin boynunda kordon olma ihtimali plasentası önde olan bebeklere göre daha yüksek saptanmıştır. Yine Tek yumurta ikizlerinde, erkek bebeklerde, daha önce boyunda kordonu olan bebek doğuranlarda görülme oranı daha fazla saptanmıştır.
Kordon dolanan bebeklerde bazen doğum sancıları sırasında bebeğin kalp atışında yavaşlama saptanır veya kordon çok kısa ise bebeğin doğum kanalından inişine engel olabilir bu durumlarda sezaryen gerekebilir. Boynuna kordon dolanan bebeklerde doğum sırasında bu tür nedenlerle sezaryen gerekme riski kordon dolanmayan bebeklere göre fazladır. Bazen normal doğumun uzun süremesine neden olabilir. Bu nedenle boynunda kordon tespit edilen gebelerin doğumları ve kalp atım traseleri (NST) daha sıkı takip edilir.
Araştırmaların bir kısmı boyuna umblikal kord dolanmasının bebek üzerinde doğumdan sonra olumsuz etkileri olmadığını (neonatal morbidite ve mortalitenin değişmediğini) bildirirken bir kısım araştırmalar da bunun tersine boyuna kordon dolanan bebeklerde doğum sonrası asfiksi v.b. risklerin arttığını bildirmiştir.
Özet olarak yapılan bir çok araştırma neticesinde kordon dolanmasının bebek ve doğum açısından ne kadar risk taşıdığı ve bu riskler karşısında ne yapılması gerektiği net olarak belirlenmiş değildir. Ancak çok büyük riskler getirmediği açıktır zira doğumların neredeyse üçte birinde olacak kadar sık görülen bir durum olduğu halde kordon dolanması ile doğan bir çok bebekte problem saptanmamaktadır. Problem yaşanan bebeklerde de bunun kordon dolanmasından mı başka nedenlerden mi kaynaklandığı her zaman net bilinmemektedir. Ancak olası düşük riskler göz önünde bulundurularak kordon dolanması olan gebeliklerin takibinde ve doğumunda daha sıkı izlenmesi önerilmektedir. Gebeliğin son dönemlerinde bebek hareketlerinde azalma şikayeti olan gebelerde boyunda kordon olabileceği araştırmalarda bildirilmiştir, bu açıdan değerlendirme faydalı olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?