cnm valla onu bunu bilmem...en basit bişey söylim..evlendik artık nufus cüzdanına bak... Nufusa kayıtlı olduğumuz sıra nodan tut herşey eşinin ailesi tarafına geçiyo...bitti yani anneler masraf yapmak zorunda değil...erkek tarafı anası isterse yapar...annaciklerimizde bebişlere isterse oda elbise vs vs alır..yok odasını kızın anası yapcak yok mevlüdü o yapıcak yok öyle bişey... Isim verme konusunda nasıl kendilerini hak sahibi ediyolarsa... Mevlütte kaynanaya ait cnm... Bu kadar...kıvırmasınlar...isterlersede yapmasınlar... Sende bi okutursun dua dağıtırsın şeker... Kaynanana yakışan buysa şanına gidiyodsa kabullunsin.. Ay karışık yazdım biraz
Haklı diyorsun... Geçende annemle tartışması oldu... Benim kendi annem , ben 10 kişi fln anca getiririm dedi.. Kayınvalidemde 35-40 kişi gelir benden dedi... Tabi benim annem de isyanda çok kişi getircekse o üstlensin o zaman diye... Kafam karıştı benimde.... Şimdi ilk torun olduğu için doya doya yapmak istiyorlar herşeyini... Bebek şekerlerini kayınvalidem alcak... Bi yemek ayran tatlı olayını hesapladılar yaklaşık 500 tl dedi kayınpeder... Eeee daha bunun hocası var, tülbent veya şşalı fln var... Ne bilim kafam çok karıştı...
CNM BAK BÖYLE KONULARA HİÇ GİRMEMEYE ÇALIŞ..... ŞEKER DAĞIT O MASRAF DEĞİL... İŞTE BİZ GENELDE PİLAV ÜSTÜ ET.. BAKLAVA VE AYRAN..HEM SADECE HEM DOYURUCU BİDE ŞEKERİNİ DAĞIT TAMAMDIR..AMA ASLA 500 TL TUTMAZ... HA BÖYLE İSTEMEZSENİZ..YAPARSIN CNM.. 3 ÇAŞİT-YADA 4 ÇAŞİT..ŞEKERİNİ VERİRSİN.. İŞTE TATLI..BÖREK..SALATA.. YANINADA İSTEDİĞİN BAŞKA BİŞEY.. ODA OLUR.. TÜLBEMTTEMİ DAĞITIYOSUNUZ SİZ ANLAMADIM..GİRMEYİN ÖYLE ŞEYLERE..MAKSAT DUA KURAN OKUTMAK..MİLLETİ DOYURMAK DEĞİL Kİ..
ya bu sancı adet sancısı gibimi oluyor tecrübeli anneler söylermsnizz?
CNM BENİM...KASIKLARDA GÖBEĞİN ALTINDA BENDE BÜYÜMEDEN DOLAYI DEDİĞİN GİBİ SANKİ RESG OLUCAKSINDA 3 GÜN ÖNCEDEN HABER VERİYO SANA O ŞEKİLDE..ALT TARAFIN HAFİF SOĞUK OLUYO... RAHAT OL..SANCIDA DEĞİL BUNLAR..RAHİN BÜYÜYO..KARIN BÜYÜYO...
selam canım.. Hoşgeldin..
walla bizde erkek yada kız tarafı değil bebeğin anası babası yaptırır.. Yani biz yapıcaz.. Kimseyide işime karıştırmam ki..bu arada daha kaç ay var konu mu kalmaı bacım bunu tartışıyorsunuz.. Her iki tarafda kendisimi yapmak istiyor yoksa kimse katılmak mı istemiyo... Nesini tartışıyorsunuz? Merak ettim kusura bakma..
anam senden de korkulur walla...
CNM VALLAHİ BENİM NİYETİM..ŞİMDİDEN..ŞÖYLE SARMALARI SARIĞP BUZLUĞA ATMAK..BÖTEKLERİ SARMAK BUZLUĞA ATMAK..MÜKEMMEL OLUYO HAZIR HAZIR... AMA BU EKSTRA GELEN KİŞİLERE İKRAM..BİZDE DEDİĞİM GİBİ ET-PİLEV-BAKLAVA..AYRAN.. YADA PİDE AYRAN BAKLAVA..BİDE ŞEKER DAĞITIRIM O KDAR... TAŞ ÇATLASIN 300 TL TUTAR...SIRF BU YÜZDEN HİÇ YZ GÖZ OLMAYA GELEMEM KİMSEYLE..BENİM BU SÖYLEDİĞİM CNM..EŞİMİN VE AİLESİNİ BANA SÖYLEDİĞİ..ONLARDAN YÜZ BULUYORUM..ARTIK SRN BİZİM AİLEDENSİN. KÜTÜĞÜMÜZE GEÇTİN.. VS VS..BİŞEY OLSA.. NE GEREK VAR ANNENE DEMEYEBENİMKİNE DE.. YANİ BENİ ALDILAR UTANMASALAR ANAM GÖSTERTMİCEKLER

İŞİN ESPİRİSİ... BİZİM AİLEDE BU TARZ ŞEYLER KAYINPEDER YAPIYO YANİ OLMASI GEREKTİĞİ İÇİN DEĞİL ONLAR İSTEDİĞİ İÇİN YAPIYOLAR.. BENİM BEBİŞİM DOĞSUNDA... BUNUN LAFINI YAPARLARSA UTANSINLAR..